31 de gen. 2007

ELECCIÓ D'ALCALDABLE A L'AGRUPACIÓ DEL PSC-PSOE LOCAL


Ressò de l’Assemblea del PSC-PSOE local, celebrada aquesta tarda.

César Arrizabalaga Zabala, actual Alcalde de Montcada i Primer Secretari dels Socialistes de Montcada, ha estat elegit per encapçalar les llistes del PSC a les properes Eleccions Municipals.
L’assemblea ha estat una bassa d’oli i la proposta que feia l’executiva de l’Agrupació ha estat aprovada per unanimitat.

Cal destacar que el candidat ha fet un discurs (1) ple d’elogis a la feina feta. Ha remarcat que la seva acceptació a continuar (3) és, perquè vol acabar tots els projectes que hi ha endegats.

Ha destacat, així mateix, unes valoracions dedicades a la resta de forces polítiques del municipi. De CíU ha dit: que no son cap perill, ja que estan en “quadre”, i que és una coalició que va a menys. Del grup IC-V/EUíA s'ha referit a què no aixequen cap i que ja no representen un perill real, que estan en lluita interna continua, etc, Del PP que son 1000 vots i res més i per finalitzar: els d’ERC no representen, tampoc, cap perill ni ara ni en el futur.

La sorpresa per nosaltres, s’ha produït quan ha dedicat uns minuts per remarcar que l’única oposició li ve donada per un blog (2) que es dedica a criticar-lo com alcalde, però que no li importa, ja que son una colla de ressentits, i ha demanat a tothom, que no facin cas del que es diu en aquest blog informatiu (es refereix a montacaconfidencial.blogspot.com )

També cal a dir, que per la militància sols ha demanat la paraula un militant i familiar de la regidora Anna Rivas, per exposar amb “una encesa lloança” de lo bé que està Montcada amb els socialistes i, concretament, amb la gran direcció del seu primer secretari i alcalde.

Finalment,va quedar clar per a tots els assembleistes que amb César Arrizabalaga al capdavant dels socialistes, seràn i son els millors.... tot va bé, i encara aniràn millor, segons va afegir el seu primer secretari i ara candidat socialista a continuar a l'alcaldia..


MONTCADA CONFIDENCIAL


(1) A títol d’anècdota cal a dir que en el discurs ha repetit la paraula “jo” 44 vegades i la de “nosaltres o similars” tres vegades.

(2) Mai hauríem pogut pensar que el nostre humil blog es mereixi els “elogis” que ens ha dedicat l’actual Alcalde, això ens indica que no anem errats, per tant, seguirem igual

(3) De la promesa feta que només restaria 8 anys a l’Alcaldia, res de res.... hem parlarem al blog en els propers dies, amb tots els retalls de premsa, declaracions i promeses electorals d’ell i del seu partit.



SABÍEU ......?


Sabíeu que hi ha en el nostre Ajuntament una treballadora que pensa denunciar al Consistori per assetjament moral, "mobbing"?

Sabíeu que aquesta treballadora va dient a qui se l’escolta que està decidida a recórrer allà on faci falta, inclòs, la Generalitat de Catalunya.?

Sabíeu que va ser elegida delegada en les ultimes eleccions sindicals en una candidatura que per cert, no va tenir els bons resultats que esperaven.?

Sabíeu que els esmentats resultats han desagradat molt, al nostre Alcalde.?

30 de gen. 2007

ESPAI LITERARI



UNA HISTORIA…… NOVEL·LADA

Aquest escrit ens l'envia un amable internauta, es tracta d’un avançament sobre una petita història basada en uns polítics locals que ostenten representació en el nostre Ajuntament. Les entregues les anirem penjant en la mesura que l’autor ens les faci arribar.
Aquesta primera entrega és una petita mostra d’una novel·la que ell ha escrit i que, segons l’autor, és una romàntica historia d’amor, desamor, intriga, suborns, etc, que comença en un Ple de l’Ajuntament de Montcada i que en son protagonistes uns personatges de ficció, però, que es poden confondre amb persones molt conegudes de l’àmbit de la política, cultura, etc del nostre poble.


"ELS EDILS TAMBÉ S’ENAMOREN"
de
(Robert Homart)

(INTRODUCCIÓ)


Estic content, sempre hi ha bona gent disposada a fer el bé, quin bon cor que té un ex-regidor de Montcada i Reixac, un ex-regidor que va marxar preocupat, perquè en el nostre municipi tinguéssim les escombraries soterrades i així els carrers estarien més macos i curiosos. Quina bona persona, va deixar lligada una inversió de milions, perquè no ens faltes cap contenidor i tot estigues ben amagadet. Va marxar enamorat, feliç, rialler, en un núvol d'amor etern, acompanyat de querubins rossos que tocaven les trompetes al seu pas......... acompanyat d'una regidora a la que li va prometre amor per sempre. Imagino la tendra imatge........

(A títol d’avançament, donen una petita pinzellada d’aquesta novel.la)


Ex-regidor: -Deixem la política i siguem feliços per sempre més!

Ex-regidora: -Sí, amor meu, marxem lluny i deixem enrera tanta mediocritat!

Ex-regidor: -Sí, crearem el nostre cau d'amor, un niuet humil i senzill, sense luxes ni pretensions que puguin destorbar les nostres mirades enamorades.

Ex-regidora: -Sí,sí,sí, vull viure amb tu per sempre més, tot i que això dels luxes podries reconsiderar-ho, algun detallet extra si que m'agradaria, “cuchicuchi”...

Ex-regidor: -Bé, bé, ja veurem que podem fer, la nostra condició econòmica ja no és la que era quan estàvem a l'ajuntament

- Ja,ja,ja,...
- Amor meu, serà tot per tu!



Comentari:

Aquest bon regidor no va tenir prou millorant Montcada amb els contenidors soterrats, volia deixar un bon record per tots nosaltres i va aconseguir instal.lar uns bonics parcs de salut per tot el municipi, uns bonics parcs de salut que ell mateix es va encarregar de vendre'ls personalment perquè tot estigues controlat i tots els habitants poguessin fer gimnàstica cada dia.
Un entorn saludable (contenidors soterrats) i uns habitants saludables (parcs de salut), gràcies
Ex-regidor, per la teva bona voluntat, que farem sense tu, tot i que m'han dit que estàs cada dia a l'ajuntament, gràcies un altre cop, això de controlar el consistori, encara que ja no hi siguis, és tot un detall per la teva part.



Continuarà...

PROTESTA


PROTESTA DEL VEÍ AGAPITO FERNÁDEZ, USUARI DE LA LíNIA 156 D'AUTOBÚS.
DON AGAPITO VOL MOSTRAR AIXÍ, LA SEVA PROTESTA, PER NO TENIR CAP COMPANYIA ON PODER XERRAR DURANT EL TRAJECTE QUE REALITZA DIARIAMENT AMB AQUEST MITJA PÚBLIC DE TRANSPORT.

HA INFORMAT DES DE PLA D'EN COLL, GLÒRIA TACHUELA.

LES ELECCIONS...CADA VEGADA MÉS A PROP

Que venen eleccions, alguns titulars que hem pogut llegir....i altres que els poso jo mateix, amb el permís de tots vostès.


“César Arrizabalaga repeteix com a candidat local del PSC...”. ( recordeu d’aquell antic concurs de tv “ Yo sigo."... doncs, igual)

Presentació de l’alcaldable de CíU (“deixeu que els ciutadans vinguin amb mi....i si no podeu, doncs, truqueu al 610.555.135, linia directa....), per cert, els veïns de Can Sant Joan van mostrar-se entusiasmats amb aquesta iniciativa del senyor Maresma.


EUíA Alba Maria de Lamo escollida candidata a l’alcaldia. Comentari: ja està bé que nomenin una substituta, doncs, el que hi ha, actualment, el senyor Carles Tabernero, s’ha perdut....no és veu en lloc, recordeu aquell altre programa televisiu: “quién sabe dónde...”


IC-Verds....? no sabem res del nou candidat, de moment, res més podem sentir la cançoneta que surt del seu local.... “ Aquel camino verde, camino verde que va a la ermita, desde que "tu" te fuiste, las margaritas estan marchitas ....”


Els dels PP, res més hem sabut, fins ara, han canviat de portaveu: la guapa regidora Eva, que junt a una altra regidora d’ERC , encara que estigui a les antípodes del seu ideari polític, al menys son dues dones estan donant una mica de color davant dels avorrits plens municipals, on “el rodillo” es fa present per obra i gracia del gran pacte municipal, 18 contra 3. D’ací es veu la importància de comprar complicitats per posar “sordina” a les trompetes de l’oposició.

ERC, la veu discordant i esquerrana, de moment, apunta a què repeteixi la seva i única representant en el Consistori “Una voz en el desierto...” esperem que aviat siguem més veus, perquè, punyeta¡, hi ha molt desert en aquest ajuntament.


Anselm

28 de gen. 2007

MOLT BÉ...! AMICS I AMIGUES!
MONTCADA CONFIDENCIAL FA DOS MESOS QUE ESTÀ SORTINT A INTERNET, I VIST ELS RESULTATS, NO PODEM AMAGAR LA NOSTRA SATISFACCIÓ, QUE ÉS COL.LECTIVA I COMPARTIDA.

ANEM PEL BON CAMÍ.
ALGUNS VAN CREURE QUE ENS TAPARIEN LA BOCA PER SEMPRE, RES MÉS LLUNY D’AIXÒ, L’ÈTICA, LA CRITICA I L’OPINIÓ LLIURE, QUAN CAMINEN JUNTES, ES FAN SÒLIDES I COM A PLUJA FINA, VA CALANT ENTRE LA CIUTADANIA.


HEM ASSOLIT 10.000 ENTRADES

GRÀCIES, MOLTES GRÀCIES.
CONTINUEU AIXÍ, FEU CÓRRER EL NOSTRE BL
OG.



L’equip de Montcada Confidencial

"CAGADAS DE PERROS"


Soy un vecino del Pla d’en Coll que quiere denunciar el incivismo de los propietarios de perros.
Tengo la sensación por no decir seguridad que el numero de cagadas de perro en nuestras calles y parques va en aumento, lo de las cacas de perro empieza a ser un tema patético y desesperante y no veo que la solución pase solamente por las campañas de conciencia cívica e instalación de zonas de pipi-can .

Creo, que puesto que algunos dueños de estos animales no se dan por aludidos, el Ayuntamiento tendría que tomar cartas en el asunto y empezar a castigar ( la mejor manera es que se rasquen el bolsillo) a los verdaderos causantes de esta progresiva degradación de nuestras calles.

Tener un perro comporta una responsabilidad y una servidumbre que hay que ejercer con todas sus consecuencias , me consta que hay muchos ciudadanos propietarios de estos animales que cumplen de una forma ejemplar con sus obligaciones , pero también hay por desgracia, cada día mas , dueños de canes que se pasan por el forro sus compromisos cívicos .

Un ejemplo de lo que denuncio se puede ver en la calle Tarragona, concretamente al lado del Pabellón Miquel Poblet , en un tramo de unos 100 metros se pueden contar más de 250 “ mierdas” de todos los colores y tipos.

Ya esta bien ¡!! Que alguien haga alguna cosa más aparte de poner propaganda presumiendo que Montcada es una ciudad bonica, neta, … etc, etc.


M. López Varela
Pla d’en Coll –Montcada.

26 de gen. 2007

POLÍTIQUES MUNICIPALS D'HABITATGES LOCALS


CC.OO s’apunta a la promoció d’habitatges de lloguer.

Volen seguir les passes d’una Cooperativa de Cerdanyola del Vallès anomenada Sostre Cívic que aplicarà la construcció de 40 habitatges mitjançant el sistema "Andel" , un model escandinau a mig camí entre lloguer i cessió (recomanem llegir l’article de Montcada Confidencial del 2 de gener 2007 titulat “ Una iniciativa sobre promoció d’habitatges").

La formula "Andel" està donant uns resultats impressionats a Dinamarca. Les Cooperatives que es formen surten com bolets i totes consideren la vivenda com un bé d’ús, i mai com especulació o inversió rendible. Els Ajuntaments faciliten l’obtenció de sòl econòmic i estimulen si és necessari o falta, a travès d’avals per fomentar la creació de Cooperatives Mixtes.

Sr: Alcalde: En el referit article desitjàvem que Montcada seguis l’exemple de Cerdanyola i ara afegim, el de CC.OO. (1) Per què no fer-ho a Montcada?

Sr. Alcalde: Faci servir la recent creada Regidoria d’Habitatge per fer quelcom més que una gestoria de lloguer de pisos, faci servir l’Empresa Montcada Òptima, SA per prendre iniciatives innovadores, com és aquest exemple del sistema “Andel” que ha aconseguit rebaixar els costos dels habitatges en més d'un 45% .

Sr. Alcalde: Vostè que l’agrada viatjar molt -recordem una estada seva a Chicago (EE.UU) per estudiar urbanisme- li recomanem que visiti Dinamarca i comprovi les avantatges d’aquesta formula.


MONTCADA CONFIDENCIAL

(1) . Recomanem llegir també, l’article de: “El País” de 26/1/07 en el suplement Propiedades, titulat: “Las cooperativas se apuntan a: "Andel’.

25 de gen. 2007

LA GESPA DEL CAMP DE FUTBOL PROTAGONITZA EL PLE DE GENER

PLE MUNICIPAL DEL DIA 25 DE GENER

Ha estat un Plenari molt curt amb pocs temes a discutir.

Un dels punts on l’oposició no ha votat a favor, ha estat quan es demanava l’aprovació del “ Arrendament Financer” (lloguer de diners) per finançar la gespa artificial del nou camp de futbol i també del camp de Can Sant Joan. L’import de 140.000.000 (antigues pessetes) ha estat considerat per la portaveu del PP un escàndol i ha comparat el fet de què es gastin tant diners en això quan en el barri i han necessitats més urgents i ha recordat la mani d’ahir dels veïns de Bifurcació reclamant un Barri Digne.

La gespa artificial del camp de futbol costarà als contribuents 1.200.000 pessetes cada mes durant 10 anys.

Els veïns de Can Sant Joan han tornat a protestar amb pancartes al.lusives a la problemàtica coneguda de contaminació, sorolls, etc. Al final hi ha hagut un enfrontament amb l’Alcalde, demanaven que atengui la sol·licitud, feta fa temps, de ser rebuts. El “rifi-rafe” ha pujat de nivell i al final l’Alcalde s’ha compromès a rebre'ls properament.

Montcada Confidencial

PUBLICAT AVUI "A FONS VALLÈS"


LOS ESTABLECIMIENTOS COMERCIALES DE CAN SANT JOAN, EN MONTCADA I REIXAC, SE SUMAN A LA REIVINDICCIÓN VECINAL DE:

"UN BARRIO DIGNO"



foto: M.C.

El pasado miércoles la Asociación de Vecinos de Can Sant Joan, en Montcada i Reixac, celebraba una nue­va asamblea informativa, la sexta, en el marco de la campaña de movilización que se lleva a cabo en el barrio para denunciar lo que califican de "progresiva degradación" del mismo y para reclamar medidas al Ayuntamiento. Al encuentro se sumaron los propietarios de los esta­blecimientos comerciales de la zona, tras cerrar temporalmente sus comercios en solidaridad con el movimiento ciudada­no. La asamblea culminó con una marcha reivindicativa y posterior concentración en la C17, donde los vecinos cortaron el tráfico durante un cuarto de hora.

Durante la asamblea informativa, cele­brada en la plaza Bosc, la AVV expuso las diferentes problemáticas que padece el barrio, como "la cementera, la pedrera o las basuras en la calle", unas cuestiones que considera que "no tienen atisbo de solucionarse por parte de sus causantes o responsables". Al mismo tiempo la entidad vecinal se mostró critica con el alcalde de la ciudad, César Arrízabalaga, al considerar que "no ha cumplido su compromiso de reunirse periódicamente con el colectivo de vecinos y de no ha­ber clausurado todavía la chatarrería de la calle Bifurcación, a pesar de haberse anunciado esta medida".
En el transcurso de la asamblea también se hizo mención a "los posibles daños" que podrían ocasionar las obras del tren de alta velocidad en las casas situadas cerca de las vías, considerándose necesario solicitar a las administraciones y empresas corres­pondientes un estudio previo del estado de las viviendas y una garantía de que las indemnizaciones que puedan derivarse se hagan según precios de mercado.

Nuevo corte de tráfico:

.foto: M.C

Una vez finalizada la asamblea, los participantes iniciaron una marcha rei­vindicativa que culminó con una concentración en la C17, donde se cortó el tráfico por espacio de 15 minutos. Desde la AVV explican que con esta acción se pretendía volver a expresar "de forma pacífica pero firme, el descontento por la inhibición de la autoridades municipales en los temas que preocupan enormemen­te a los vecinos de Can Sant Joan".
La entidad vecinal anuncia que continua­rá con las movilizaciones "mientras no se den pasos inequívocos por parte de los res­ponsables pertinentes hacía la resolución de los problemas que asolan el barrio".


24 de gen. 2007

INFORMACIÓ PRIVILEGIADA...?



INVERSIONS: BON NEGOCI o INFORMACIÓ PRIVILEGIADA?
LA RASA-VISTA RICA

El dia 12 de Gener de 2007, la Comissió de Govern del nostre Ajuntament va aprovar definitivament l’expedient del sector discontinu Vista Rica-La Rasa.

Per arribar aquest final, l’expedient amb la proposta original ha necessitat de diverses variacions i adaptacions al llarg dels anys. Oficialment tot comença el març del 2002, extraoficialment l’operació era coneguda pel Sr.Alcalde molt abans –finals 1999 o principis del 2000-. La modificació del PGM que havia sol·licitat un o uns inversors privats s’anava adaptant d’acord a les necessitats, principalment, d’una de les parts.

Una foto (avui) de "Vista Rica". Més adient: "Vista Merda"
(foto:montcada confidencial)

Només cal seguir cronològicament els fets perquè tothom es faci una composició exacta del que anava passant.

A tall d’exemple, i n’hi ha molts, fem unes preguntes: Com és possible que es compri una finca, 7 mesos abans de que comencin els tràmits de la 2ª requalificació dels terrenys de La Rasa?…. Com és possible que pagui a preu d’or uns terrenys que en el moment de la compra tenien un valor molt, repetim, molt més baix?.

Part dels terrenys de La Rasa (avui) on properament construiran
pisos, etc. (foto:Montcada Confidencial)
Per nosaltres només hi ha dues respostes:

- O el comprador disposava de una “vareta màgica” que li indicava molt clarament el camí a seguir o és un autèntic “lince” per fer negocis i preveure el futur.

Montcada Confidencial es compromet a explicar amb detall tota la informació dels fets i ho farem com sempre, pas a pas i pam a pam, intentarem fer el mínim de judicis de valor, encara que serà inevitable opinar sobre algunes “casualitats” que en el negoci immobiliari no solen passar mai.

I per acabar l’escrit d’avui, us fem saber unes manifestacions referides al tema que varen fer (el mes de juliol del 2002) dos polítics locals, un estava al poder i encara hi és, i l’altre, que es trobava a l’oposició, havia manat també durant molts anys.

Declaracions de l’un: “Se acabó el que contruyan siempre los mismos (es referia als inversors que havien disfrutat de preferències en governs anteriors), les he jodido el negocio”.

Declaracions de l’altre: “Esta operación inmobiliaria es una de las mayores especulaciones urbanísticas de la comarca del Vallés Occidental”.



continuarà...

OPINIÓ DES DE CAN SANT JOAN, SOBRE EL MEDI AMBIENT



ME HE QUEDADO SOPRENDIDO.


Sobre lo leído en “La Veu de Montcada”: Medidas de protección ambiental (núm.294 gener 2007, página 23)

Opinión contrastada. Según la Sra. Mariona Comellas, Montcada es uno de los 40 municipios de Catalunya más contaminados y por eso nos quiere mandar toda clase de residuos a la cementera Asland, provengan de dónde provengan, a esta señora no le molesta que los vecinos de Can Sant Joan SE MUERAN POCO A POCO con tal de salvar las emisiones del CO2 .

Según el Sr. Sergio Hermoso, los culpables de la contaminación son los coches y por ello quieren reducir la velocidad de 100 a 80 Km. en Montcada , la contaminación no proviene solo de la velocidad, sino del tiempo que se tarda en atravesar Montcada por los atascos, producto de una mala planificación de los viales. En Can Sant Joan creemos que la contaminación no proviene solo de los coches, si no de las industrias existentes en esta zona, como por ejemplo el Asland, la Pedrera, Cemacsa, Entorsa... esto sí supera los niveles de contaminación todos los días y sino que se lo digan a los que dejan los coches en las calles y barren los balcones, porque al respirar no se nota, pero en los pulmones si se siente. Como pueden decir eso nuestros representantes?. Como no viven en nuestra ciudad.... ¡ pues que se pasen los sábados y domingos a las seis de la mañana por can Sant Joan.
Yo quiero recordar al Sr. Sergio Hermoso que por el termino municipal de Montcada no se puede circular a más de 80 Km/h., en cambio, por la autopista sí.

El Sr. Pere Sauret dice que dejemos el coche en el garaje por que las calles se ensucian por unas partículas volantes que no se sabe de donde proceden, y nos sigue diciendo que cojamos el transponte publico que es mas económico. En tiempo no se sabe , la espera es larga... o es que el Sr. Sauret no ha cogido el transporte publico de Montcada?

Hoy he escuchado una noticia, no se si es verdad o es que estoy muy obsesionado con las partículas PM10, y dice ésta: es que el gobierno va a prohibir construir a los alrededores de zonas altamente contaminadas. En consecuencia, los ciudadanos de Montcada estaremos salvados de las especulaciones de los solares y edificaciones? pues, ¡que bien!, incluso tendremos más zonas verdes. Pero esas partículas que me tienen tan obsesionado no las quitaran?

Marques

UN ALTRE EXEMPLE QUE REFORÇA ALLÒ...NO TOTS ELS ALCALDES O ALCALDESES SON IGUALS


Un altre bon exemple a seguir:


Es tracta del cas de l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, quan va ser elegida Diputada al Parlament de Catalunya en la legislatura passada, la Sra. Ana de Frago, la qual va renunciar (1) l’assignació que li corresponia i a càrrec del seu Ajuntament, acceptant únicament, els emoluments com a Diputada.

foto:La Sra.Ana de Frago (arxiu Google)

És exactament el mateix cas de Montserrat Tura que va compatibilitzar el fer d’Alcaldesa de Mollet amb les tasques de Diputada al Parlament durant molts anys, després va renunciar a l’Alcaldia i actualment és Consellera de Justícia de la Generalitat.

Son uns bons exemples a seguir i que demostren que no tothom és igual.

Repetim la pregunta que ahir un amable internauta feia en un escrit: A part dels sous que té el nostre Alcalde, més de 16.000.000 de les antigues pessetes, i que rep de la caixa municipal, així com de l’Àrea Metropolitana, quants regidors hi ha a Montcada que cobren dos sous de l'erari públic ?


(1) La Llei els permetia fer-ho



UN INTERNAUTE ENS DIU AIXÒ.


La publicitat que fa el nostre ajuntament no s’ajusta a la realitat. Què no tenen vergonya de dir aquestes coses?

PUBLICITAT UTÒPICA O D'APARADOR ?



Verda, neta, bonica.........


VIU-LA CUIDA-LA!






UN ALTRE ESCRIT QUE DEMANA LLOC...A MONTCADA CONFIDENCIAL

NO TODOS LOS ALCALDES SON IGUALES


Acabo de leer un libro: “La Dona Tenaç”, un retrato de Montserrat Tura, escrito por Carlos Serrat.

Por él me he enterado de su relación con Montcada, por ejemplo, estudió en el Instituto de aqui, y cuando asesinaron a Salvador Puig Antic, estuvo en la concentración de la plaza de la Iglesia de Montcada.

Pero es otra la información que más me ha llamado la atención, es la siguiente:
Cuando Montserrat Tura siendo ya alcaldesa de Mollet fue al mismo tiempo diputada, RENUNCIÓ a cobrar el sueldo de alcaldesa, o sea renunció a cobrar dos sueldos y renunció al que siendo mas alto, beneficiaba más a las arcas del pueblo que ella representaba como alcaldesa.

Esto me hizo pensar en una información que leí hace poco tiempo en un “blog” (montcadatertulia.blogspot.com), sobre lo que cobra nuestro alcalde César Arrizabalaga que además de doblarse el sueldo, cobra de dos sitios, del Ayuntamiento y del Área Metropolitana.

Me pregunto si ¿hay algún otro concejal que también cobre por más de un concepto? Y no me refiero a los que tienen media dedicación que también cobran de sus empresas, sino aquellos que cobran de empresas municipales o de organismos oficiales.

Faltan 123 días para las ELECCIONES MUNICIPALES DE 2007 ¿ A QUIEN VOTAR?. Yo, lo haré por aquel que se comprometa a rebajarse el sueldo de alcalde, o por lo menos que no cobre más de una retribución.

M.F.A.
UNA VOTANTE CABREADA

COL.LECTIU: JOVES MÚSICS DE MONTCADA

Una imatge, val més que mil paraules....!

22 de gen. 2007

UNA ENDEVINALLA

A VEURE.....DE QUI PARLEM?

Pregunta als nostres internautes:

Quin polític surt mes vegades fotografiat a La Veu de Montcada i Reixac de la 1ª quinzena del mes de gener 2007?

A què és difícil d’encertar? Per ajudar -vos, per aquells que tenen dubtes , us facilitem una pista: En una Veu de l’any 2003 la seva fotografia va sortir 21 cops i va ser citat 32 vegades, aquestes dades encara es mantenen com a record.

Respostes a: "comentaris" (cliques) i deixes la teva. D'acord ?

PERI DE CAN SANT JOAN

La “Muntanyeta de Can Sant Joan”.

César Arrizabalaga, ha anunciat que l’Ajuntament presentarà el projecte de millora urbanística, social i econòmica de la Muntanyeta de Can Sant Joan, a la quarta convocatòria de la Llei de barris del Departament de Política Territorial i Obres Publiques de la Generalitat de Catalunya. (1)

Aquest cop anirà en serio? .... No seran unes altres declaracions per quedar bé, guanyar temps i evitar problemes, ja que s’apropen les eleccions locals?

Solucionar la problemàtica que pateix aquesta deprimida zona de Montcada, és un deute pendent de fa molt anys, una promesa electoral feta elecció, darrera elecció. Una proposta, una realització que no acaba mai d’arribar.

És un paradigma dels governs locals, quan venen eleccions, traslladar al proper mandat la solució de les promeses incomplertes i, al mateix temps, implicar, si potser, a una altra administració superior (en aquest cas a la Generalitat de Catalunya), millor que millor, perquè aixì ja tenen l'excusa de justificació, si aquest o aquell projecte, finalment, no es realitza.

Cal agafar la paraula del nostre Alcalde Sr. César Arrizabalaga (2) perquè la compleixi, cal que ratifiqui el que ha dit, cal que expliqui si hi ha un projecte fet, convé saber el cost total, cal que digui amb quin pressupost es finançarà, cal que es comprometi a marcar un calendari d’execució, cal en definitiva, que els veïns de la barriada pressionin, perquè aquest projecte de reforma integral es presenti aviat a la Generalitat que podria cofinançar-se fins un màxim del 50% del pressupost total.

En el pressupost de l’any 2007 no hi cap partida (3) destinada a l’execució d'aquest projecte. El portaveu de IC va demanar en el Ple on es van aprovar els esmentats pressupostos, diners per fer el PERI de la Muntanyeta, la resposta va ser negativa.

Sr. Alcalde: Li sona aquesta frase, molt corejada pels veïns de Can Sant Joan: César, déjate de puñetas y arregla la montañeta” . Aquesta barriada només es creu el que veu, les promeses dels polítics les reben amb indiferència i incredulitat, producte de l’experiència acumulada d’incompliments manifests.

Continuarem informant...

Notes:

(1)La 4ª convocatòria de la Llei de Barris per beneficiar les zones degradades de Catalunya, ja és oberta des de primers de gener de 2007. Segons ha pogut saber Montcada Confidencial, la Generalitat destinarà 99 milions d’euros per cofinançar amb els Ajuntaments les propostes que es presentin en temps i forma. La Generalitat espera que es puguin beneficiar una quinzena de barris d’arreu de Catalunya (a dia 22/1/2007 ja han sol·licitat l’ajuda 20 projectes que resten a l’espera de la resolució definitiva) .

(2) César Arrizabalaga es va comprometre durant la campanya electoral de l’any 1999 a solucionar la problemàtica de la Muntanyeta. Així va quedar reflectit en el primer punt d’un llarg llistat de compromisos. Eren aquells temps de: ”Aire fresc” (Cal veure la targeta que ell mateix va repartir).


Targeta de propaganda electoral del PSC de l'any 1999

(per veure les imatges més grans "clica" sobre les mateixes)


(3) Voler fer coses està bé, però cal fer-les amb diners i de moment l’any 2007 no més hi ha una raquítica partida, diríem simbòlica, de 20.000 euros sota el títol “ Pla Integral”. Cal tenir present que aquest projecte -PERI- es pot moure entre 8 i 10 milions d'euros.



LA SANITAT

Donem espai a un nou escrit adreçat a Montcada Confidencial i signada per: "la sensatez".

LA SANITAT

Faig preguntes?

Quina inversió fa l’Ajuntament de Montcada en sanitat?

Per què no tenim especialistes (ecografies, radiografies, traumatologia, recuperadors, etc…) a Montcada.

En el nou CAP tindrem els serveis abans esmentats?

Què tindrem un Hospital mòbil, lleuger, o tindrem un Hospital? si jo vaig amb un problema m’atendran o em faran un “ reenvio “ a Vall d’Hebrón.

Per què en el CAP sempre tenim cues i no atenen els telèfons d’urgències? Podem consultar això a la Policia Local. És tercermundista!, s’hauria de demanar la dimissió del gerent del CAP de Montcada ja !

On estan les campanyes Sanitàries -La VEU serveix per més coses que per fer propaganda del govern municipal-, la SIDA, el càncer, l’obesitat, com menjar bé. On tenim les polítiques de prevenció?.

Montcada té una bona atenció domiciliaria? Infermeres, doctors, etc.

Quan vaig al metge jo tinc l’atenció que mereixo com a pacient?

Tenim els suficients metges? si jo tinc hora a les 10 h. el proper malalt la tindrà a les 10,15 h.

Tenim ambulància, després de vuit anys de govern “César”. Bé, jo no la veig allà en el CAP.

Està ben pagat el personal sanitari d’acord amb els seus estudis i amb la important labor social que fa o estan millor pagats els responsables del govern municipal (regidors, directors, caps etc… seria interessant aquesta comparativa)

Montcada té o està ben equipada a nivell d’equips sanitaris a l'igual que el Sr. Alcalde i algú més té els millors ordinadors portàtils (de 800.000 pts), segons estem informats.

Conclusió: massa preguntes sense resposta, hi hem de dir el de sempre, amb els impostos que paguem perquè no tenim els serveis que els nostres governs ens poden donar sense cap desgavell econòmic. Per favor, els ciutadans mereixem els millors serveis sanitaris públics, i si això ho tinguéssim, les mútues privades no tindrien cada any tants pacients. Per favor senyors governants, gastin els diners en allò que és necessari. Abans un metge quan passava consulta tenia una infermera que l'ajudava, ara no, perquè es treuen serveis i no es posen de nous amb més eficiència...ningú protesta. El govern Municipal ha de fer servir els seus mitjans (propaganda, poltrones metropolitanes, diputacions, mancomunitats, consells comarcals etc…) per dir allò que els ciutadans demanem i no emmudir i cobrar un altre sou a final de mes.

La sensatez


19 de gen. 2007

EL CATÀLEG DEL PATRIMONI MUNICIPAL

foto:Montcada Confidcencial
Can Sans avui
(clica sobre la imatge)

HI HA UN CATÀLEG DEL PATRIMONI MUNICIPAL ?

NO!.. és la resposta a la pregunta.

Un amable internauta ens ha fet saber com està la situació a dia d’avui:

26/9/2002 . El Ple Municipal aprova provisionalment el Pla Especial Patrimoni Històric, Arquitectònic i Ambiental de Montcada i Reixac i del seu Catàleg. S’acorda enviar la proposta a la Generalitat per la seva aprovació definitiva

Declaracions de l’Alcalde: “Aquest Catàleg serà una eina d’importantísima utilitat ja que tots tindrem clar el que s’ha de fer a partir d’ara”

25/9/2003. El Ple Municipal ratifica un decret d’Alcaldia del 1/4/2003 en el que es retira de la Comissió d’Urbanisme Generalitat el Pla Especial del Patrimoni Històric, Arquitectònic i Ambiental de Montcada i Reixac i el seu corresponent Catàleg, a l’efecte de procedir-ne a la revisió per tal d'esmenar les greus errades detectades.

Declaracions Alcalde: “Cal procedir a la revisió dels defectes trobats i espero que en poc temps tinguem de nou el Catàleg ja definitiu.”

Sr. Alcalde: Ja han passat més de 4 anys i no tenim res. Ens podria dir quan disposarem d’aquest Catàleg que de moment, sembla que dorm oblidat en algun calaix del seu despatx.?

Montcada Confidencial ha preguntat a l2 municipis del nostre entorn que han confirmat que disposen de Catàleg del Patrimoni o bé un Llistat d’edificis a conservar a disposició de tothom que vulgui consultar-lo.

Sr. Alcalde: No creu vostè que és molt important, i ara més que mai, fer públic els edificis, espais, etc, etc que cal conservar a Montcada ¿

Sr. Alcalde: Disposarem algun dia, que sigui aviat, d’un Catàleg de Patrimoni, Arquitectònic i Ambiental de Montcada i Reixac?

Montcada Confidencial

ESCRIT REBUT...ESCRIT PENJAT

Algú recorda les manifestacions que els veïns del Bosc d'en Vilaró i d'alguns veïns de la zona 21 van muntar en la darrera legislatura de Josep Maria Campos ? unes manifestacions que van coincidir amb la campanya electoral en la que l'actual alcalde va aconseguir l'alcaldia .

Ningú pot anar en contra de la voluntat popular i els resultats van ser clars i evidents , pero és clar , el soroll al carrer va perjudicar clarament a l'anterior alcalde . Un sorroll orquestrat , un soroll a canvi de promeses , un sorroll comprat a bon preu. Els veïns del Bosc d'en Vilaró ( la majoria estaven empadronats a Badalona) han aconseguit el seu proposit , un proposit que ens costarà cales a tots els que vivim a Montcada i Reixac . Legalitzar una zona il.legal era l'objectiu dels veïns , és realment rentable construir sense permís en zona forestal i que desprès vingui algú i et doni els mateixos drets que els veïns que sí han demanat permís.

Aquest és el mateix cas de la zona 21 , amb la particularitat de que hi han molts veïns d'aquesta zona 21 que han sortit clarament perjudicats per culpa dels espavilats que es van deixar " o no " manipular clarísimament ( sabeu que la germana d'una coneguda regidora del govern té una casa en aquesta zona i va ser una de les promotores del sorroll ). Us convido a que doneu una volteta per la zona 21 i entendreu ràpidament quin son els veïns espavilats " amics del emperador" i quins son els vëins perjudicats . Hi han promeses que son perilloses , perquè finalment et poden deixar amb el cul a l'aire "fresc".

Un veí amb memòria.

18 de gen. 2007

MÉS SOBRE LA CERVESERIA DEL CARRER MONTIU

Pel seu interés "penjem" un dels comentaris que es poden llegir al Fòrum Pal de Paller, de Sant Andreu de Llavaneres (www.paldepaller), efectuat per un advocat que opina sobre l’actuació dels dos funcionaris municipals de Montcada en l’operació de compraventa de propietats entre particulars (torre i terreny de l'antiga cerveseria del carrer Montiu).

"Los funcionarios públicos, sean de carrera o de confianza (personal eventual) tienen que cumplir, entre otras, la Ley de Incompatibilidades, es decir, si en el caso expuesto éste es responsable de un determinado departamento, tiene que solicitar, en su caso, la compatibilidad si éste ejerciese a las vez otras funciones de ámbito privado, como por ejemplo tener intereses privados en empresas, sociedades, etc. coincidentes con la actividad publica que se ejerce. Es decir, si ese señor -compatible con su cargo público de concejal- No esta susbcrito en ninguna sociedad, actividad, etc. Tiene todo el derecho a ejercer de testimonio en cualquier asunto propio de su función pública. Ahora bien, si por lo que parece éste tuvo participación como funcionario en el municipio que trabaja, en un acto entre privados por la compra y venta de bienes privados (inmuebles, etc) delante de notario, y éstos, con intereses urbanísticos en ese municipio (Montcada) no deberia prestarse ese funcionario o funcionarios para testimoniar en asuntos que no le compite resolver o intervenir la administración local correspondiente. Puesto, que en su caso, esto seria otro incumpliendo de otro principo del funcionario público, y que podria derivarse a una presunción de cohecho o de prevaricación, según el caso.
De nada.
Matias Gómez (abogado) "

Comentari:
Nosaltres ni entrem ni sortim sobre el mateix, es tracta d'una opinió més sobre aquest afer de la cerveseria i que ja ha estat comentat en aquest mateix blog.
En tot cas, seràn les opinions dels internautes que vulguin opinar en contra o a favor sobre aquest assumpte.

Montcada Confidencial

ESCRIT D'UN VEÍ SOBRE ELS CONTAINERS SOTERRATS

RESPECTO A LOS CONTENEDORES DE BASURA SUBTERRÁNEOS DE MONTCADA: LOS POLÍTICOS DE NUESTRA CIUDAD SE FUERON AL PAÍS VASCO PARA COPIAR EL SISTEMA...?

Nuestros políticos hicieron una buena inversión...? ¡NO!
No se para quien son, si para el pueblo o para los bolsillos de alguna empresa.?
Los contenedores no están a nivel de las aceras con el peligro que esto conlleva para las personas que se acercan a llevar las bolsa de basuras y los malos olores que estos desprenden, así como el teje maneje del camión de las basuras para las descargas de los contenedores. Yo creo que no tenían que haber ido tan lejos para tener una buena visión de contenedores porque a los alrededores de Montcada los hay a nivel de aceras sin ningún obstáculo ni barreras. No creo que fuera tan necesario desplazase tan lejos para hacer unas mini vacaciones, se puede ir aquí a la Costa Brava que se hacen menos kilómetros, además, el dinero se queda en Catalunya.

Marqués (Can Sant Joan)

17 de gen. 2007

IMATGES QUE PARLEN SOLES...

1982 - 2007

Capella de Torre Bombita
(patrimoni municipal)






IMATGES QUE NO NECESSITEN COMENTARIS....


fotos/: per veure-les més grans "clicar" sobre les mateixes.

MONTCADA ÒPTIMA

Joan Maresma (regidor de CíU) ha estat nomenat nou Conseller Delegat de l'Empresa Municipal “Montcada Òptima.


L’actual Regidor d’Hisenda substitueix a Joan Celma (Ex director Gral de l’Ajuntament) que havia causat baixa el 1º de gener del 2007.

Aquest acord del Consell d’Administració de l’Empresa Montcada Òptima pot tenir diverses lectures. Per descomptat la primera es cobrir la vacant que va deixar Joan Celma i l’altra, crear un parèntesis i esperar els resultats de les properes eleccions locals.

Aquesta Societat Municipal està íntimament lligada a la Regidoria d’Habitatge que controla la dona de l’Alcalde, la senyora Fina Manzano. Aquesta cartera s’ha transformat últimament objectiu prioritari, per part del nostre Alcalde, que la vol promocionar sigui com sigui.

El fet de què Joan Maresma sigui el nou Conseller Delegat indica també que tant el PSC com CíU donant per fet que tornaran a pactar el futur govern local.

Si és així, es complirà el desig manifestat pel líder de CiU que va expressar públicament que les seves aspiracions futures passaven només per “ estar en el nou govern”

M.C. (foto:www. montcada.org )

16 de gen. 2007

TERRA NOSTRA I LA ZONA 15


Algú ens podria dir que s’ha fet del Pla de Millora Urbana pensat per a tots els veïns de Terra Nostra?

Aprovat pel Ple de l’Ajuntament el mes de febrer del 2005, publicitat amb tot luxe de detalls pel nostre Ajuntament a través d’un butlletí especial de Montcada Info el mes d’abril del 2005. (per veure Montcada Infor - clica aqui)

Algú sap que passa ? Ha desaparegut del mapa? Hi ha promeses, però no hi ha diners?

Veurem algun dia la Avda. Terra Nostra, tal com s’ha promès, amb passos elevats per a vianants i amb les línies d’electricitat soterrades, la veurem amb amples voreres?

Veurem algun dia el nou vial paral·lel a la Riera de Sant Cugat, amb carril bici i zona d’aparcaments?

Veurem algun dia realitzat -tal com va prometre l’Alcalde- aquest ambiciós projecte?

Veurem la N-150 que passi de carretera a carrer?


Sr. Alcalde: Han passat dos anys i de moment “ màstic de plàstic” . Molta pompa, molt soroll de propaganda, molt marketing, però de realitats cap ni una.


Sr. Alcalde: Li demanem que a través d’un nou butlletí especial de Montcada Info ens expliqui com està aquest ambiciós projecte. Sinó és així, podem pensar molts que era tot fum, que tot era virtual.

Sr. Alcalde: No hi haurà per casualitat algun inversor - especulador que estigui aprofitant aquest “impasse” per anar fent el seu agost?

CERVESERIA 3a. PART...I ÚLTIMA, DE MOMENT....!

Tota aquesta operació urbanística endegada el 2003, va finalitzar definitivament, el 29 de Juny 2006 , un dia abans de finalitzar el contracte d’arres (1) que havia fet l’Ajuntament amb els propietaris de la finca de la cerveseria.

Al llarg d'aquest període es van produir moltes negociacions a una, dos, tres i quatre bandes. Toni Jiménez (antic responsable d’urbanisme i especialista en operacions “complicades” , va patir tot un calvari per poder arribar a bon port amb aquesta operació) , va tenir de buscar nous compradors sobre la marxa, desprès de la retirada d'un inversor que semblava que volia fer el negoci. Ell va implicar a l’empresa Recober Montcada SL (que havia comprat Can Casamada per fer-hi pisos) perquè entrés a l'operació de la cerveseria, en un principi voluntàriament i al final d'una forma quasi obligatòria (el projecte de Can Casamada no acabava de veure la llum per entrebancs de l’àrea d’urbanisme) .

A primers de juny del 2006, el nerviosisme en el nostre Ajuntament era evident ja que el temps passava i l’acord no acabava de concretar-se i es corria el perill de perdre 120.000 euros que l’empresa Montcada Òptima (Ajuntament) havia avançat per evitar que els propietaris venguessin a tercers. Això va portar al nostre Alcalde, junt amb Tomi Jiménez, a insinuar subtils amenaces d’expropiació si les pretensions dels venedors no variaven, i per altra banda també s’escanyava a Recober perquè pugés l’oferta.

El 14 de juny s’arriba, finalment, a un acord definitiu (per fi l’Alcalde podia respirar tranquil) i es convoca amb caràcter d’urgència un Ple Extraordinari (2) per aprovar provisionalment tota l’operació urbanística com era preceptiu, ja que la Generalitat havia donat com a termini el dia 22 de Juny.

En resum, queda molt clar que si aquest lloc tan entranyable de Montcada com és la “Cerveceria Dos Torres” no era de propietat municipal, ha estat perquè el nostre Alcalde no va voler. Queda clar que no va tenir mai la voluntat política (3) (aquest espai que és patrimoni de Montcada) de fer les gestions (4) adequades per comprar-lo.

Per acabar, adjuntem una fotocòpia de l’escriptura que existeix en el Registre de la Propietat de Cerdanyola, on crida l’atenció, que dos treballadors de l’Ajuntament han avalat davant de notari a una persona que no hi era present en el moment de l'escriptura (senyora Eva Cohn - Vossen):



“clicar” sobre la imatge per veure més gran el document

Ells, son personal contractat per l'Ajuntament i per tant part interessada, creiem que van actuar amb el vist i plau de l'Alcalde. Hauria d'explicar aquest fet, senyor Alcalde.

Això, es miri per on es miri, és estèticament impresentable, èticament criticable i jurídicament qüestionable (la família venedora és molt coneguda a Montcada i en qüestió d’hores s’hauria pogut trobar dos testimonis). L’operació era entre dos privats per tant no és de rebut l’actuació dels empleats municipals Toni Jiménez i Carme Bastida...perquè ho van fer?

Aquest document demostra les urgències que havia, per part del nostre Ajuntament, ja que no podia esperar més dies, millor dit, no podia esperar hores a què és signés la compravenda.

Les coses que comencen malament acostumen a sortir pitjor, i com a mostra, cal destacar que els números dels DNI enregistrats no coincideixen amb els números que de veritat tenen el senyor A. Jiménez i la senyoreta C. Bastida... és únicament un error de l'enregistrador? O és quelcom més?

Notes:

(1) Un Contracte d’arres (paga i senyal) no ho havia fet mai el nostre ajuntament. Cal preguntar-se, perquè ara sí... Seria per adquirir la finca, no?

(2) El Govern Municipal reconeix públicament, malgrat els més de dos anys de tràmits, que al final han tingut de córrer per salvar l’operació

“El Sr.Maresma entén el que expressa el senyor Teodoro García (del grup Municipal del PP), però fins dimecres no es va arribar a un acord amb els propietaris, i per això no s’ha donar informació abans als regidors com hauria estat desitjable." (Ple Municipal –extraordinari –urgent- del 16/06/2006)

(3) (La Veu 1ª. Quinzena del mes de juliol de 2006) Responen a la pregunta de la possibilitat de destinar a zona verda l’actual cerveseria: va contestar Joan Maresma:
“ L’Ajuntament no té diners per poder destinar a la compra del solar”
Per la cerveseria no hi ha diners, per fer obres gegantines, sí.
Exemple: el “Guggenheim” –nova Biblioteca en construcció- estem endeutats per generacions en més de 1.200 milions de les antigues pessetes... segur que no es podien trobar diners... ¿


(4) (La Veu 1ª quinzena Juliol 2006) l’Alcalde deixa clar que res més l’importava que la casa antiga. “El nostre objectiu, principalment, era conservar aquesta casa modernista.”
I la cerveseria....? que la "bombin", oí ¡


A banda, el portaveu del grup municipal socialista, Carles Guijarro, va dir, entre altres, (La Veu de 1ª. Quinzena del mes de juliol de 2006), això:
Una altra gestió impecable realitzada per aquest govern municipal...”
Senyor Alcalde: encara considera l’operació impecable...?

Sr. Alcalde: L’historia el jutjarà, però, una cosa és certa, abans teníem cerveseria i ara no, abans teníem una zona d’esbarjo en el centre de Montcada i, ara no.

M.C.

15 de gen. 2007

EL FUTUR DE CAN CASAMADA

Can Casamada és des del mes de juny de l’any 2006 patrimoni municipal. L’edifici s’està deteriorant a un ritme accelerat sense que l’equip de govern faci res per evitar-lo.

Quina serà la destinació d’aquest singular edifici?

De moment, no hi ha resposta, s’ignora que es farà en aquest immoble. De moment, es pot comprovar, que no s’ha fet res per mantenir-lo en bones condicions i, es córrer el perill de què comenci a caure a trossos, si no s’actua ràpid amb el conseqüent cost econòmic afegit.
Montcada Centre té manca de serveis bàsics, un d’ells és la necessitat de disposar de més escoles bressol.
Els veïns han reclamat que es destini aquest patrimoni públic, fent les reformes que calguin, per convertir-lo en una escola bressol.

Sr. Alcalde: No s’ho pensi més i comenci a posar fil a l’agulla. Seria tota una bona noticia que evitaria -si continua el deteriorament- que algun inversor immobiliari ens vingui a salvar el patrimoni amb la corresponent contrapartida que tots ens imaginem.

M.C. (foto:montcada.org)

ATENCIÓ MONTCADA... ELS PROBLEMES DE L'AVE, ES FAN PRESENTS AL MUNICIPI DEL PRAT



foto: arxiu Montcada Confidencial

No volem pecar de pesimistes, però l'experiència demostra que no podem badar davant de quaslsevol obra important i pública que es faci al nostre municipi. La comissió SOTERRAMENTT TOTAL, ARA¡ ja pot estar a l'aguait. Davant d'allò que està passant al municipi del Prat del Llobregat, cal aplicar aquella dita que diu: "Cuando el río suena, agua lleva"

Reproduim el següent treball periodístic aparegut avui a "20 MINUTOS"

Montcada Conficdencial


La plataforma AVE por el Litoral alerta de daños graves en las futuras obras de BCN
AGENCIAS BARCELONA

El portavoz de la plataforma AVE por el Litoral, Pere Vallejo, ha advertido de que las grietas aparecidas en El Prat de Llobregat y que los vecinos atribuyen a la obras de esta infraestructura, "no son nada con lo que podría ocurrir" cuando se construya el túnel que atravesará el centro de Barcelona.

Vallejo se ha mostrado pesimista con los trabajos para el tren de alta velocidad en Barcelona teniendo en cuenta que en El Prat la tuneladora está causando grietas en edificios situados a unos 15 metros, "¿Qué pasará cuando empiece a trabajar entre las estaciones de Sants y La Sagrera, con cerca de un millar de edificios a unos dos metros de las obras?", ha agregado.

En este sentido, el representante vecinal ha recordado que según el trazado elegido para conectar ambas estaciones, el túnel pasará por áreas geológicamente sensibles del Eixample, debido, entre otros factores, a las rieras que lo cruzan a nivel freático, a la vez que discurrirá junto a edificios centenarios de los que se desconoce el estado de sus cimientos. "Por no hablar de que lo hará a escasos 75 centímetros de la Sagrada Familia", ha insistido.

Relación causa-efecto

El portavoz ha criticado además que el administrador de infraestructuras ferroviarias (Adif) no haya hecho las "revisiones previas" de los edificios de El Prat y no haya instalado tampoco "sensores de movimiento" que permitan demostrar, en caso de incidentes como estos, si existe o no una relación causa-efecto entre las grietas y las obras.

"Ahora serán los vecinos los que tendrán que demostrar que las grietas han sido causadas por las obras, mientras que el Adif se escudará diciendo que parecen antiguas y que no tienen que ver con el paso de la tuneladora", ha lamentado Vallejo.

Unos 36.000 afectados

El portavoz de esta asociación vecinal considera que todos estos problemas se deben a las prisas con las que se quieren ejecutar las obras, para cumplir las fechas dadas por el Ministerio de Fomento, tanto para que el AVE llegue a Barcelona, como respecto a su conexión con la frontera francesa.

La plataforma AVE por el Litoral, una entidad que representa a 380 comunidades de vecinos de Barcelona en las que residen cerca de 36.000 personas, reitera que no es necesario que la línea atraviese la ciudad, y que existen alternativas viables más baratas, "que la administración sabe", y que según Vallejo "oculta" por el "gran negocio" que supone el proyecto tal y como está.
(20 MINUTOS 15/1/2007)

PATRIMONI OBLIDAT...PATRIMONI "OKUPAT"


foto: montcada confidencial - Vista Rica, avui.
Es pot observar que a la banda dreta de la imtage, surt fum: això és per obra i gràcia d'uns "okupes" .


Algú sap si existeix un catàleg o una relació del Patrimoni Municipal?

Si es demana a l’Ajuntament, és de suposar que t’ho donarien, no?

Seria bo fer un seguiment de l’estat actual de molt edificis de propietat municipal, ens adonaríem de la deixadesa que es troben la majoria. És una vergonya i dona la sensació que des de l’equip de govern els importa molt poc. A menys que, sigui una política predeterminada

A canvi d'operacions urbanístiques que res més afavoreixen a uns quants, l’Alcalde presumeix que va salvant edificis d'un relatiu valor històric. Només, a tall d’exemple, cal veure Vista Rica com està caient a trossos, abandonat a la mà de Déu, amb “okupes” inclosos.

A Vista Rica es podria donar el cas, degut al deteriorament de l’edifici, que per salvar la casa s’autoritzés a canvi una nova reforma urbanística de la zona (això sí, tot a càrrec del nou inversor).

Cal acabar amb la formula a què ens ha portat aquesta forma de fer política:

Deixadesa Municipal = Importants beneficis immobiliaris.

14 de gen. 2007

IN MEMORIEM DE MIGUEL GUTIERREZ RUÍZ



Com passa el temps.... punyeta!

El dia 14 de gener de 2000, ens deixava per sempre Miguel Gutierrez Ruíz, un veí de Can Sant Joan, excepcional i estimat.
Aquest amic, enamorat de la muntanya, dels seus cims, dels seus avencs i dels seus fòssils, ja fa set anys que va fer el seu últim cim.
Vagi, en aquest 7è aniversari, el nostre record.
Les persones bones sempre mereixen ser recordades. Li dediquem a ell i a la seva família, aquest pensament.

“Cuando me rodean las montañas, siento afluir a mi espiritu algo lleno de serena grandeza, de estraordinaria fuerza, que me inspira eternas y profundas melodías, superiores a cualquier cosa.”

(Virgilio Gayda, 1906)


Montcada Confidencial

ESCRIT DES DE CAN SANT JOAN, SOBRE CONTAMINACIÓ

El alcalde miente

El alcalde de Montcada miente más que habla, en cuanto al tema de incinerar residuos en la cementera Asland.
No entiendo que interés tendrá para decir que esta empresa es una empresa modelo y que no contamina.
Se puede ser mejor o peor alcalde pero nunca mentiroso.
Dicho este preámbulo paso a confirmar, y me gustaría que este fórum de debate lo analice y piense, porque es muy peligroso lo que nos quieren hacer, sino somos capaces de prohibírselo a esta "colla" de políticos mentirosos que mas parecen representantes de las empresas peligrosas que el pueblo que los ha puesto donde están.
He tenido contacto y acceso a dos documentos, uno, un informe de la sociedad británica de medicina ecológica, y el otro de la organización ecologista mas grande y mas fiel del mundo que Greenpeace.
Los dos informes se complementan y vienen a decir lo mismo en cuanto a la incineración de residuos en las cementeras y lo que significa para el medio ambiente y para la salud de las poblaciones que viven alrededor de estas plantas.
El informe medico entre otras cosas dice: amplios estudios han mostrado la existencia de mayores índices de cáncer en adultos y niños y de malformaciones congénitas, en los alrededores de incineradores de residuos urbanos, estos resultados son consistentes y las asociaciones que establecen son casuales. Una serie de estudios epidemiológicos de menor alcance apoyan esta interpretación y sugieren que la variedad de enfermedades producida por los incineradores podría ser mucho más amplia.
Si bien este informe trata principalmente sobre incineradores es útil comparar los incineradores con hornos de cementos. Ambos producen emisiones toxicas de un tipo similar y gran parte de este informe es relevante para ambos. Los hornos de cemento convierten piedra caliza, tiza y arcilla en cemento. Necesitan grandes cantidades de combustible para producir las altas temperaturas que requieren y esto lleva al uso de combustibles no convencionales como neumáticos, combustible derivado de desechos y residuos industriales y peligrosos llamados Cemfuel, combustible liquido secundario, y combustible líquido reciclado.
Greenpeace entre otras cosas denuncia: sin tener en cuenta los materiales utilizados en los procesos de combustión para la obtención de energía, los hornos de las cementeras suponen una amenaza para la salud de los trabajadores, las poblaciones más cercanas y el medio ambiente, principalmente por los impactos del polvo procedente del horno de la cementera. Un estudio realizado a los trabajadores de cementeras en los Emiratos Árabes Unidos detectó que éstos padecían de tos crónica, bronquitis crónica, escozor de ojos, dolor de cabeza y fatiga. En otro estudio, los trabajadores de este tipo de plantas exhibieron una elevada prevalecía de síntomas respiratorios crónicos y reducción de la capacidad ventilatoria.
¿Qué esta pasando aquí señor alcalde?, ¿Qué y cuantos análisis epidemiológicos ha mandado hacer Vd. Para afirmar tan alegremente que Asland es una empresa modelo? ¿Cómo es posible que los demás partidos políticos estén tan callados y tan “dóciles” a esta doctrina tan peligrosa? ¿Obtienen Vds. Beneficios económicos por mentir a la población?, con nuestra salud y la salud de nuestros hijos no se juega, por un plato de lentejas, Señores políticos ¡¡no lo toleraremos!!
Pueblo de Montcada es hora de salir a la calle o de lo contrario lo seguiremos lamentando, porque lo que se nos viene encima, en cuanto al medio ambiente, es muy serio y peligroso y el que avisa no es “traidor” ni mentiroso.
Muchas gracias a Montcada confidencial por publicar este escrito.
Un vecino de Cant Sant Joan.

13 de gen. 2007

DARRERES NOTÍCIES DES DE CAN SANT JOAN


12/01/2007
Hoy en Can Sant Joan, han desaparecido todos los ejemplares de " a Fons Vallès" que vienen al barrio, para que los vecinos no puedan leer la notica que ha salido hoy.

13/01/2007
Como última información...
L'Associació de Comerciants de Can Sant Joan ha acordado aconsejar a sus asociados que cierren el día 24-01-07 desde las 19 horas a las 21 horas en solidaridad con los vecinos, por un barrio digno.



LA VOZ DE CAN SANT JOAN ...¡POR UN BARRIO DIGNO!


foto: cedida por AV Can Sant Joan

Asamblea Informativa del día 10/1/2007 a las 19 horas en el Colegio Publico El Viver de Montcada i Reixac

La asamblea se celebró con un gran éxito de público que abarrotó el gimnasio del colegio mencionado y donde se informó del punto en que se encuentran las reivindicaciones que han motivado las numerosas acciones realizadas por el movimiento vecinal para dignificar el barrio de Can Sant Joan.

José Luís Conejero habló de los escritos y peticiones de reuniones que se hicieron al Ayuntamiento sin recibir respuesta alguna, así como del acuerdo al que se había llegado con el mismo, en el encuentro del 4-12-2006, de reunirse con el Conseller de Medi Ambient para solicitar el cierre inmediato de la chatarrería y de mantener el contacto vecinos-Ayuntamiento mediante posteriores encuentros para tratar todos los problemas de ámbito municipal que les afecten.

Sobre la Chatarrería, dijo que el edicto publicado el día 12-12-06 fue entregado a la empresa TRAIMA, S.L. el día 21-12-06 y que tiene de plazo hasta el 21-1-07 para presentar alegaciones.

Informó de las propuestas que se van a presentar al plan de Actuación de Zonas de Protección Especial Atmosférica de la Generalitat que pretende acabar con la contaminación en las 40 ciudades que sobrepasan los límites legales (entre las que se encuentra Montcada i Reixac), de la petición para celebrar una reunión con Alston, de la solicitud de datos sobre la empresa Intorsa, de la reclamación del asfaltado de los caminos que van a las explotación que tiene Asland en el Turó de Montcada, del escrito en el que se denuncia que el número de veces y el período en que Asland emite descontroladamente contaminación es muy superior a lo que dice la Generalitat y de la solicitud del cierre o traslado de la pedrera que hay al lado de la chatarrería.

También comentó las reuniones mantenidas con Valles Net y con un gabinete de abogados de Barcelona especializado en procedimientos y procesos de índole medioambiental.

A continuación los restantes miembros de la mesa hablaron de los siguientes temas: de la reunión mantenida con la Sra. María Comellas, Directora General de Qualitat Ambiental de la Generalitat, de los aspectos que en que afecta a la salud las cementeras y la quema de residuos (lodos, cenizas volantes, etc ) donde se explicaron los graves problemas que padece la población que reside cerca de estas industrias y de la propuesta de que la zona en la que está ubicada la chatarrería se convierta en un aparcamiento para lograr así que los peatones puedan transitar por las aceras, ya que en la actualidad están invadidas por los coches.

En el turno de palabras posterior es destacable la buena acogida que tuvo la intervención de un representante de Vallès Net que mencionó que tenían pruebas de todas las afirmaciones que habían realizado en la prensa sobre el acuerdo de las cementeras con la ACA y nos animó a seguir con nuestra objetivo, asegurando que no estamos solos.

Cabe destacar las intervenciones en las que se propusieron algunos métodos para continuar la lucha, entre la que cabría destacar la posibilidad de iniciar una desobediencia civil al pago de los impuestos a un Ayuntamiento que no ofrece los servicios que nos reclama con sus altos impuestos.

Desde la mesa se acordó recoger todas las aportaciones e intentar llevarlas a la práctica en la medida de lo posible.

Por último los asistentes emplazaron a todos vecinos a una nueva asamblea en el lugar habitual- plaza Bosque- el próximo día 24 de enero a las 7 de las tarde.

12 de gen. 2007

2,7% D'INFLACIÓ DE L'ANY 2006

No hi ha excusa, què compleixin!

Ara que ja és "oficial" la dada del 2.7% d’inflació de l’any 2006.

Per tant, exigim que l’equip de govern del nostre Ajuntament compleixi el que va prometre en el seu programa de govern, i que deia, entre altres, que els impostos a Montcada pujarien sempre per sota de la inflació oficial.

Doncs, que ens retornin com a mínim el 0.8% que ens han cobrat de més (exercici de l’any 2006).

Un servidor, com a bon ciutadà, compleix amb les seves obligacions de pagar els seus impostos, espero que els nostres polítics que administren els nostres diners, compleixin allò que prometen.

Per facilitar la tasca proposo, que els rebuts dels diferents impostos que es posin en circulació l’últim trimestre de l’any, s’endarrereixi uns dies, fins que la dada d’inflació sigui oficial. Així els seria molt més fàcil ajustar la quantitat a cobrar.

A mi, concretament, m’han de retornar 3,20 Euros.

UN CIUTADÀ RESPONSABLE.

ELECCIONS MUNICIPALS 2007


CÉSAR ARRIZABALAGA VOL CONTINUAR

foto: montcada.org

Així ho ha fet saber la Comissió Executiva del PSC de Montcada, de la qual és el principal dirigent. (http://socialistes.org)

El comunicat diu que la proposta ha estat acceptada sense cap dubte i un dels motius és la necessitat, perquè finalitzi tots els grans projectes municipals que hi ha endegats.

El comunicat del PSC no té res d’original (*), la sorpresa hauria estat que digués que hi havia algun dubte……

Desvetllada la incògnita, els ciutadans de Montcada ja podem dormir tranquils, no caldrà que patim més per allò que va dir, aquella promesa manifestada de: què res més estaria dues legislatures a l’alcaldia. Queda clar que vol tornar, per allò de continuar la feina i, coi¡ per sacrificar-se per a tots nosaltres!. Per cert, serà el quart mandat consecutiu (com a regidor i com alcalde)

* És el mateix que deia Josep Mª Campos cada cop que el proposaven de nou, com a candidat. Com exemple, cal veure els exemplars de La Veu de Montcada dels anys 1995 i 1999.