31 de març 2007

ELS PLENS MUNICIPALS...AVUI


Imatge de la sessió del nostre Consistori
(any 1999)

Abans, les sessions sempre han estat obertes a tothom, ara, per obra i gràcia del nostre alcalde, s’han convertit en sessions cinematogràfiques, és a dir, en “sessions numerades”.

Des de la democràcia (any 1979) fins aquest darrer mandat, mai s’havia prohibit l’entrada a ningú, fins i tot els gegants municipals eren testimonis d’aquest fet democràtic.

Sembla que anem enrera, com els temps dels “cacics” . Anem bé!...



30 de març 2007

MÉS SOBRE EL PLE MUNICIPAL D'AHIR DIJOUS

Cal, d’entrada, rectificar una informació que vàrem dir. El Sr. Maresma va anunciar que l’Ajuntament havia ingressat 7’5 milions d’euros més dels previstos, no com ho hem dit nosaltres: que era superàvit.

L’informe que va fer el regidor d’Hisenda era sobre la liquidació del pressupost del 2006, en definitiva el “saldo” de la caixa de l’Ajuntament a 31 de desembre del 2006. La quantitat és de més de 5 milions d’euros. Cal dir que aquesta xifra sorprèn una mica, no dubten de la seva existència, però si de les casualitats. Per nosaltres aquí hi ha quelcom més, ens referim a què 3 mesos abans en un informe que el mateix regidor va presentar no es detectava aquesta tendència, ni de bon tros, això vol dir que aquests ingressos s’han produït els últims dies de l’any? . La desviació en positiu de la previsió feta a la realitat és extraordinària, per exemple en l’IBI quasi un 150% més, en les plusvàlues de 0.9 pressupostat a 4’3 milions ingressats, en llicencies d’obres de 1 milió a 2’5 ingressats, etc. Per cert, en bona part tot és producte del moviment impressionat que s’ha produït per la construcció (immobiliàries), es diu que hi ha detectades més de 1700 operacions d’aquest tipus (compravenda de terrenys, pisos, etc). A finals del 2005 quan es prepara el pressupost de l'any següent, era bastant previsible, creiem nosaltres, aquests ingressos, no? , com a mínim una bona part d’ells? . És difícil de fer creure que tot ha passat en pocs dies, no? És que s’ha produït un miracle? . Aquest “mannà” que sembla ha caigut del cel transformat en totxo era més que possible, no? Les plusvàlues de la Valentine, i moltes altres, eren cantades, oí? Com ho era també la revisió del cadastre, etc. Per nosaltres, si els ingressos es pronostiquen baixos (per allò de la cautela) i desprès resulta que son alts, sempre es pot dir i justificar, que en part és degut a la bona gestió.

Nosaltres donem la nostra i particular versió del fet; és una especulació (som malpensats), que pot ser no certa, repetim, és una especulació que formulen amb preguntes:

No serà que algú guarda informació (la informació es poder) i la fa servir políticament quan l’interessa? I ara és el moment adequat, amb les eleccions a la vora, no?

No serà que alguns partits de la coalició de govern en realitat no es refien uns dels altres? Exemple: tu tens Urbanisme i més coses, però la Hisenda es meva, tu marques el ritme en un lloc i jo en un altre. Jo dic que es pot recuperar La Cerveseria (ho demostro en números) i tu dius que no. Tu vols ser Alcalde, però jo també. Si t’aviso que anem bé de “ peles”, tu t’ho poliràs en poc temps i jo tindré que “apechugar con el muerto”, etc, etc

Insistim és una especulació, però… si resulta que no és tanta l'especulació?...

Què us sembla com està el pati actualment? .. Només cal mirar les cares de satisfacció que públicament mostren aquests, durant aquestes darreres dies.

Bé, en tot cas, caldrà aprofitar aquest bon moment econòmic, que ens han dit, per pagar més ràpid algun que un altre proveïdor, atès que fa temps que esperen i desesperen per cobrar. Es pot amortitzar algun que altre crèdit (de tot tipus, renting, etc) que s’ha demanat a mig termini, així estalviaríem interessos, i perquè no, rebaixar, amortitzant, part del crèdit “hipotecari “ a llarg termini de la Biblioteca/Auditori i 80.000 coses més (reclamacions veïnals, etc) que poden ser molt útils abans de pagar interessos als bancs.

Ah! i no oblidem, que a part dels ingressos extraordinaris (res més passa un cop) el mannà del món del totxo també s’acabarà.



Llegit a: http://euiamontcada.blogspot.com "ALTERNATIVA JOVE"

El plè del mes de Març s'ha tornat a veure esquitxat per una nova polèmica. La policía municipal va rebre l'ordre d'impedir l'accés de públic al plè amb l'excusa de que l'aforament restava complet.

La coordinadora local d'EUiA, Alba de Lamo, i el coordinador local d'AJ, Òscar Gil, van intentar accedir al plè a les 20 hores quan la policia municipal els hi va impedir. L'excusa oficial va ser que l'aforament estaba complet, encara que ens consta que la sala de plens estaba molt lluny d'estar plena, i que podia perfectament acollir l'entrada de molts veïns més de Montcada. Ens consta també que no va entrar cap persona entre les 19:00 i les 20:00 a la sala de plens... que gent va omplir la sala de plens? Que està passant al nostre poble? Qui dóna aquestes ordres antidemocràtiques a la policía municipal?

En aquest plè s'havia d'aprovar la liquidació dels pressupostos... es que no volen que els veïns s'assabentin d'alguna cosa relacionada amb aquesta liquidació? De que té por el nostre alcalde?

Desde Alternativa Jove de Montcada pensem que el fet que s'ha produït en aquest plè va en contra de tota idea de sana democràcia, allunya encara més al govern municipal del poble i demostra que el nostre alcalde té por dels seus veïns.

Alternativa Jove demana un canvi de formes al govern de Montcada, la transparència només perjudica a aquell que té coses que cal amagar.

Alternativa Jove - Joves d'EUiA

Montcada 29 de març de 2007

CARTA PÚBLICA DE L'AA.VV TERRA NOSTRA ZONA 21


(per fer la imatge més gran, clica amb el "ratolí" sobre la mateixa)

PLE MUNICIPAL DE DIJOUS 29 DE MARÇ

D’aquest Ple, cal destacar l’aprovació del Conveni signat per l’Ajuntament i l’Empresa RTZ Operativa Immobiliària 2006, segons el qual comencen els tràmits de la nova planificació urbanística de la zona Segad.


L’oposició, el PP s’ha abstingut atès que davant de l’experiència en altres casos versemblants, era convenient actuar amb precaució. Quan es presenti el projecte i tinguin accés al mateix, decidiran la seva postura. La representant d’Esquerra Republicana va votat en contra, entre altres motius, va destacar que segons les seves informacions, no estan a favor, perquè es faci un nou centre comercial. L’Alcalde li va contestar: que ningú es precipiti, doncs, no saben exactament que farem amb el 10% que ens toca. (con ajuntament)

L’altre punt de controvèrsia ha estat quan s’ha discutit la nova Ordenança Cívica, aquí el PP s’ha abstingut, entre els motius raonats, van manifestar, que està tot molt bé però sense recursos pressupostaris no deixa de ser un document de bones intencions. ERC ha votat en contra per motius ben diferents, s’ha referit més a la necessitat de realitzar una tasca més educadora que no pas sancionadora, segons ella, es veu molt, la necessitat recaptadora de l’Ajuntament.

L’altre punt, diríem “estrella”, és quan el regidor d’hisenda senyor Joan Maresma, ha presentat els números de l’Ajuntament de l'any 2006. “Atención al dato “, com diria José Mª García, un superàvit en les comptes municipals de 7’5 milions d’euros, sí, sí, això és va escoltar, això va dir... I ha deixat anar la següent “perla” : El govern proper (ell ja dóna per fet qui hi serà) podria fer, si vol, perquè les contribucions no pugin més d’un 2% , sigui quina sigui la inflació de l’any 2007. Aquest punt era a títol informatiu i no es votava, però la intervenció de l’Eva García (PP) , que per cert, lluïa una figura molt acolorida, s’ha referit a la seva intervenció del Ple de Pressupostos (Impostos alts) i ha afegit que la intervenció del regidor d’Hisenda li ha semblat més un míting polític que no pas una informació com cal, en aquest cas, bajà! que estàvem amb un acte electoral. Marta Aguilar (ERC) , que ha tingut baralla dialèctica amb el regidor ha vingut a dir, que no son veritat, que es confon a la gent i, sense dir-ho, ha insinuat que s’enganya, entrant en una sèrie de números, per ella gens clars. En aquest punt, Montcada Confidencial, vol recordar al senyor Maresma, ja que estem en tant bon moment, perquè ens retorni els diners que ens ha cobrat de més l’any 2006. Sí, sí, repetim, ha dit 7’5 milions de superàvit.

Però l’anècdota, potser ja comença a ser la norma, és que un altre cop no s’ha deixat entrar a la sala de Plens a les persones que ho volien fer, concretament gent coneguda d'EUíA i ERC, els motius...? la policia local deia que no s'hi cabia.

En el torn de preguntes del públic, va sol.licitar la paraula el veí Rafael González (President de l'AA.VV Zona-21 ) per demanar si es farà un estudi medi ambiental a la zona de Segad. La resposta l'ha rebut per part d’un tècnic municipal. Però quan ha volgut preguntar altre cop, l’Alcalde l’ha tallat, per dir-li que no pregunti res de la Zona 21 (tema tabú) i la seva problemàtica, que avui no toca. Rafael González, volia saber, el deute real de l’Ajuntament, cosa que Joan Maresma ha contestat dient-li: 9,7 milions d’euros.

Els veïns de la Zona 21 van repartit un full informatiu on expliquen la problemàtica de la Zona 21, i que -segons hem pogut recollir- aquests han rebut la notícia del superàvit com molt positiva, ja que pensen que si hi ha 7’5 milions d’euros disponibles de més, tot això els pot comportar una rebaixa sobre els costos d’urbanització de la seva zona, manifestant finalment: que prenien bona nota, doncs, ara l’Ajuntament no els hi podrà dir que no hi ha diners a la caixa municipal.

28 de març 2007

NOU "PELOTAZO" A LA VISTA....

foto: arxiu Montcada Confidencial, fàbrica SEGAD any 1984
Per veure amb més detall aquesta imatge, cliqueu sobre la mateixa

L’Ajuntament presentarà per la seva aprovació, previst per aquest dijous (Ple Municipal), l’inici d’una nova Modificació Puntual del Pla General Metropolità, és tracta d’una finca de quasi 70.000 m2 que pertanyia a IAR Ibèrica en el Pla d’en Coll.

El conveni pel futur desenvolupament urbanístic del sector Segad que contempla una sèrie de condicions, algunes obligatòries i d’altres. Entre aquestes, cal destacar que el 10% de l'aprofitament urbanístic serà cedit a l’Ajuntament, perquè en faci l’ús que cregui convenient.

La zona està qualificada com clau 22a (industrial, comercial, terciari i oficines) i el nou propietari RTZ Operativa Immobiliària 2006, S.L., pot fer amb el conveni que ha signat amb l’Ajuntament un bon negoci. (70% d’aprofitament d’ocupació amb una edificabilitat de 2 metres quadrats de sostre per cada m2 de sòl). Aquest aprofitament és, comparant amb altres operacions semblants, molt elevat.

Aquesta operació passarà evidentment per totes les fases que la legalitat obliga i es preveu que aproximadament en menys d’un any es comenci a reconvertir el sector.

Caldrà seguir amb atenció, tot el que es digui i es proposi en el nou Projecte que aquesta empresa haurà de presentar a l’Ajuntament en les properes setmanes.

I sobretot, caldrà també, seguir de ben a prop que farà l’Ajuntament amb el 10% de la seva propietat. També veurem qui finalment, “es portarà el gat l’aigua” és a dir, qui serà l’afortunat promotor/constructor que li toqui la loteria, ja que amb molta probabilitat el nostre Consistori voldrà fer “caixa” i estem parlant de molts, molts diners. Estem davant d'un “futur pelotozo” , per suposar tot legal.

27 de març 2007

REUNIÓ DE L'AA.VV DE CAN SANT JOAN I L'AJUNTAMENT

Notícies des del barri de Can Sant Joan

Ahir, després d’un estira i afluixa, es van reunir Ajuntament i l’Associació de veïns de Can Sant Joan. Per fi les reivindicacions dels veïns, van ser escoltades. Les dues parts han decidit continuar negociant en els propers dies.
Un dels acords, ha estat la creació d'unes taules sectorials, per treballar i per fer el seguiment dels problemes que afecten a la barriada. La primera reunió de la comissió Social es farà el proper 10 d’abril, el dia següent la d’urbanisme i el 25 del mateix mes analitzaran de nou totes les propostes i accions a prendre.

Els representants dels veïns han decidit convocar una Assembla Informativa el proper dia 29 de març a les 19:00 hores al Col.legi El Viver.

Membres de l’associació de veïns han comentat que la reunió va ser franca i molt receptiva per part de l’Ajuntament, - no s'entén- van afegir aquests, com s’ha tardat tant temps per poder-nos reunir. De tota manera, aquests continuen pensant que atès l'experiència que dona els anys de lluita i de reivindicacions veïnals, caldrà comprovar amb fets, totes les bones intencions de l’ajuntament i que ahir van ser escoltades. Molts es preguntaven amb escepticisme: no serà tot degut, perquè ara venen eleccions i només es vol guanyar temps?, no es tornaran pas a enganyar?, cal gastar tants esforços, perquè, finalment, es dignin a escoltar-nos un dia?
Temps al temps...

DARRERES NOTÍCIES DE LA ZONA 21

Mes sobre la Zona 21

Els veïns afectats van presentar el passat dia 22 de març, i assessorats per un advocat urbanista, fins a 11 al.legacions. Explicant en cada una d’elles, els motius pel qual sol.liciten que s’aturi l’aprovació del Projecte de Reparcel.lació i Projecte d’Urbanització de la Unitat d’actuació nº2 del Sector est de Terra Nostra i, demanen entres altres coses, que es procedeixi a redactar un nou projecte de Reparcel.lació, i si cal, es modifiqui el planejament vigent.

Totes les al.legacions van seguides d’unes explicacions jurídiques - tècniques que es raonen amb sentències del Tribunal Suprem de Justícia. En algunes d’elles s’exposen molt clarament la disbauxa, segons ells, de tot, com: les normes urbanístiques que no es compleixen (ara, tothom córrer a construir), greuges que no es justifiquen, la desigualtat evident que des de bon principi s’hauria d’haver fet, per ordenar i regir correctament aquest tipus d’operacions. El principi d’equitat, de distribució de beneficis i càrregues no es compleixen, per això, en les esmentades al.legacions s’exposen amb claredat jurídica, aquestes mancances.

Fent un resum, destaquem un parell de qüestions:

La 1ª es refereix a la responsabilitat subsidiaria que va adquirir l’Ajuntament en el moment que l’antic propietari de la urbanització va cedir moltes de les seves propietats al Consistori per fer front a una sèrie d’obligacions que tenia pendents de complir i una era l’obligació que té qualsevol empresa promotora en fer tots els carrers, clavegueram, etc. El document en poder dels veïns de la Zona 21 diu: “ Con està cesión quedan resueltos todos los problemas y cuestiones pendientes entre esta Compañía y el Ayuntamiento constituyendo dicha cesión el finiquito de todas las obligaciones que pudieran existir pendientes” L’Ajuntament adquiria propietats, però també obligacions.

La 2ª es refereix a la queixa dels veïns al no rebre informació adequada i tancar-lis les portes en la redacció i participació en el Projecte. “ El Ayuntamiento no ha dado la menor oportunidad a los propietarios de que sean estos los que promuevan la redacción del mismo, supuestamente bajo el pretexto de la dificultad de coordinar a tantos afectados, ahora bien esto no puede constuituir una perdida de derechos para los propietarios”. I ho demostren amb documents en que sols es reunien un petit numero de propietaris.

Ara son uns 80 els afectats més directament, dels 210 aproximadament, que ho son indirectament, i que constitueixen la zona, però estan convençuts que quan s’hagi de fer les compensacions obligatòries (terrenys i diners) que es produirien, si el projecte actual tira endavant, amb les expropiacions, més d’un, veuria aleshores que aquest projecte s’ha fet sense cap ni peus.

Altres queixes van dirigides, perquè l’Ajuntament a dividit la zona en 5 apartats d’actuació, separen les “joies de la corona” (sobre tot la zona on Hercesa construirà 97 vivendes) de la solució final que fa que la Unitat d’Actuació nº 2 no pugui ser assumible econòmicament per la immensa majoria dels propietaris i per tant inviable.

La Zona 21 dóna molt de si per poder-lo explicar bé. Els matisos que cada propietari podria explicar son interminables, ni hi ha que tenen escriptures i permisos d’obres de l’any 1964, n’ha que es troben que l’Ajuntament els ha canviat la finca de lloc (després de viure 40 anys) , etc, etc, etc.

En resum: La lluita continua, ara pendents de la resolució de les al.legacions i es preparen per si cal anar a la via judicial i disposats a defensar els seus drets, allò que ells creuen que és just.

Una important representació dels mateixos assistiran al proper Ple del dijous dia 29 de març, amb pancartes on reclamen justícia.

Seguirem informant...

CARTA SOBRE LA ZONA 21 (Terra Nostra)

Carta publicada avui, al diari "Metro Directe" (per fer la imatge més gran i poder-la llegir, cal que cliqueu sobre la mateixa)








PUBLICAT AVUI A FONS VALLÈS

FOTO: UNA FAÇANA DE TORRE JOANA, MONTCADA CONFIDENCIAL
PER FER LA IMATGE MÉS GRAN, CLICA SOBRE DE LA MATEIXA.

LA HISTÒRIA ES REPETEIX

Foto: d'esquerra a dreta: Carles Farré alcalde de Ripollet, PSC; Pasqual Maragall (president de l'AMB, ex President de la Generalitat, PSC; Josep M. Campos, alcalde de Montcada, (PEC); Joan Blanch, Alcalde de Badalona, PSC i Josep Montilla, alcalde de Cornellà, i ara president de la Generalitat, PSC, aquests, entre altres alcaldes de l'AMB, - La Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana- es van reunir a la Sala de Plens del nostre Consistori, el 21 de març de 1991, per parlar de recuperar "El Turó"...) les eleccions locals de 1991 estaven a prop.


Aquesta imatge, aquesta "mancomunada" reunió, té ara 16 anys... i la història es repeteix, ara en un altre marc, un viatge a París amb tècnics, empreses i gent del Pla estratègic de Montcada. i també, a dos mesos de les properes eleccions (27 de maig de 2007)

AQUÍ ES VOL ENGANYAR AMB AQUESTES DECLARACIONS DESPRÈS DEL VIATGE REALITZAT A PARÍS ¿ ELS COMPONENTS O DELEGACIÓ MONTCADENCA , TORNEN, AIXÒ SÍ, MOLT IL·LUSIONATS... TAMBÉ ELS VEÏNS ESTÀVEM PROU IL.LUSIONATS AMB LES VISITES I EL PROJECTE D’ASLAND PER LA RECUPERACIÓ DEL CONJUNT DEL TURÓ DE MONTCADA.... ÉREM A L’ANY 1991...

“Moraleja...”
Les hemeroteques serveixin per recuperar la memòria i per evitar tornar a ser enganyats....(La Veu de Montcada, núm. 42 maig de 1991)

Què s'ha fet d'aquell Pla especial de recuperació del conjunt del Turó de Montcada, un projecte de la mateixa empresa Asland (ara Asland-Lafarge)?

SE ACERCAN LAS ELECCIONES LOCALES, LOS VECINOS OPINAN...

Como de costumbre, cada cuatro años se celebran elecciones para elegir al nuevo gobierno del municipio (tan solo faltan dos meses) Es el momento en que su incuestionable democracia luce con mayor esplendor. Todos los partidos y todos los políticos sacan punta a su astucia y exprimen sus estrategias para conseguir votos.

Es curioso ver como una vez cada cuatro años se acuerdan de nosotros. Ellos se abanderan como nuestros salvadores, ellos serán los que solucionen nuestros problemas. ¿Pero debemos confiar en una clase política que solo quieren engordar su cota de poder? ¿Ellos nos representan? ¿A que representan? Lo cierto es que todas esas preguntas las responden ellos mismos con su comportamiento diario.

Da lo mismo si se esta en el gobierno o en la oposición, todos sacan tajada.¿algún político o partido se preocupa de los problemas de las personas? ¿Están jugando con nuestras vidas?.
En campaña todo son promesas y buenas palabras. Nos piden el voto, nos hablan de participación y de dialogo, nosotros picamos el anzuelo y les votamos. Luego una vez en el poder, la participación se convierte en imposición y su dialogo en incomprensión.

Mientras los problemas en el barrio de Can Cuiàs siguen existiendo y aumentando.
Señores políticos, Can Cuiàs ¡¡¡ EXISTE, RESISTE Y NO NOS CALLARAN!!! Ahora los que deben reflexionar son ellos, Can Cuiàs ya hablado y manifestado, y nuestra lucha seguirá adelante pese a quien pese.

Nosotros el pueblo, los ciudadanos/as, somos humildes, sencillos y sobre todo tenemos ideales los cuales casi siempre acaban defraudándonos por culpa de políticos que han perdido el rumbo, las ideas y se conforman con un despachito y una buena suma de dinero a fin de mes.

Estas elecciones del 2007 “VOTA EN BLANCO” a estos políticos casposos y sin ideales, son ellos los que tienen que trabajar para el pueblo, no el pueblo para ellos.


The Punisher (El Castigador)

26 de març 2007

UNA NOVA COL.LABORACIÓ DELS NOSTRES BLOG...ISTES


Algú vol ser regidor?


Ja estem en temps d’eleccions i moltes son les notícies que ens expliquen les llistes electorals dels diferents partits, tots intenten fer el mateix.

Tots busquen el millor cartell electoral per poder treure el màxim redit i poder aconseguir més regidors amb representació municipal.

L’objectiu de tots els partits es aconseguir gent representativa del municipi, gent que doni prestigi a la llista electoral.

Gent de confiança, capaç de sumar vots i que a més representi diferents parts de teixit social de Montcada i Reixac i això està bé i és saludable, ja que donen una visió nova, renovada i a més permet un impuls a tots els partits.

Generalment és gent que treballa en diferents àmbits del municipi, cultural, esportiu, social, solidari etc....

Per això no entenc com els bons amics socialistes, han permès que a les seves llistes pugui apareixa un personatge, que no només no aporta rés sinó que ha fet autèntics terrabastalls dins de l’ajuntament, menyspreant, maltractant, i actuant com “ el Conde Duque de Olivares”. Mai a treballat de manera voluntària per Montcada i no se li coneix cap vinculació a cap entitat de cap mena, potser l’únic mèrit sigui el de manipular, espiar, retallar, menysprear, crear blogs amb noms de l’historia de Montcada i un llarg etc.

És un personatge que segurament molts treballadors de l’ajuntament han patit en primera persona i certament qui hagi pensat en col.locar-lo a la llista hi ha per donar-li un premi de màrqueting publicitari (col·locar un candidat, perquè et resti vots) .

És que no hi ha a Montcada gent amb una millor projecció social i més honesta? Tant malament estan els bons amics socialistes que han de recórrer a gent com ell? No seria millor bo posar algun bon socialista (hi ha molts i moltes) o algun independent amb cara i ulls.

A més els rumors s’escampen com la pólvora i diuen què potser serà el nou responsable d’urbanisme, si és que guanyen i poden fer coalició amb algú (jo, de la resta de partits m’ho pensaria si aquest personatge ha de ser el nou regidor d’ubanisme).

Per més que penso, no soc capaç d’esbrinar quina virtut té o quina virtut li ha trobat el senyor alcalde (és una aposta personal?) , perquè, per no ser, no és ni divertit, ni simpàtic, ni amable....

Només penso en una possibilitat i és que el “trajes “ que porta son de ZARA!! i això vesteix molt.

Ermenegildo Zegne


ALLÒ QUE ES DIU ... DE LES CANDIDATURES DE CÍU, IC-V/EUíA, PP I INDEPENDENTS

Sobre les llistes de CiU, IC-V/EUíA i PP i la candidatura independent.

Montcada Confidencial està fent el seguiment de la notícia per saber definitivament quines seran les candidatures que presentaran aquestes formacions polítiques a les properes eleccions municipals.

De moment podem informar del següent:
CiU: El senyor Joan Maresma guarda un silenci hermètic, malgrat que ja té al cap la formació de la candidatura nacionalista des de fa dies. Ell l’encapçalarà, seguit, segurament, de J.C. Paredes, i entre el 3è i 6è lloc s’intercalaran l’Amèlia Morral, (que també es diu que pot anar en 2n. Lloc), l’Enric Expósito, més dos independents molt coneguts a Montcada, i que segons hem pogut esbrinar, es tracta d’un home i una dona que pertanyen al mon educatiu, mèdic i cultural.

IC-V/EUíA: Aquesta coalició està pactant aquests dies la composició definitiva de la candidatura conjunta, i que amb tota seguretat encapçalarà Ramon Sánchez (IC-V) seguit de l’Alba de l’Amo (EUíA). De la resta, sabem que estan consensuant un personatge independent que aniria entre el 3è i 5è lloc acompanyat o precedit de dues dones una d’IC-V, segurament una noia jove que té un cognom ben conegut en la política local seguit d’una altra de nom Carolina que viu al Barri de Can Cuyàs o bé d’un altre de nom Sandra. La nostra aposta va en aquesta direcció, malgrat que es podem equivocar, ja que estan ho estan negociant, ambdós partits.

PP: Faran l’acte de presentació el proper dia 31 de març a les 11.30 hores a la Casa de la Vila, acte que comptarà amb la presència de diputats d’aquest partit. La llista serà encapçalada per la senyora Eva García (actual portaveu a l’Ajuntament), seguit per Teodoro García, en el 3è lloc un altre García (no és família dels primers) que es diu Cristino García de la Font Pudenda, en 4r. lloc, Petra Conejo de Terra Nostra (Zona 21) i en el 5è l’advocat Antonio Buendía.

Independents: Hem pogut saber que aquesta formació, sembla que no es presentarà en aquests comicis. Els motius son diversos, però el principal, és que alguns membres que conformen està possible candidatura independent no volen precipitar-se en una decisió que és important i no es pot anar amb presses. Sigui quina sigui la decisió final, -han manifestat- els desitjos per presentar i enregistrar el nom “per Montcada” en el Ministeri de l'Interior i ho faran com agrupació política.

EL CAP NOU "LES INDIANES"

FOTO: WWW.montcada.cat

El nou CAP

Avui ha començat a funcionar el nou CAP “Les Indianes” , situat al Pla d’en Coll. Encara que, no es podrà utilitzar fins demà dia 27.

Aquesta instal.lació i aquest servei era esperat per molts ciutadans/nes. En primer lloc cal felicitar a la Generalitat per complir les demandes fetes des de Montcada, felicitació que cal fer extensiva a tots els que han lluitat per aconseguir-lo (Ajuntament, AA.VV, entitats, etc) .

El primer dia de funcionament, és comprensible alguna descoordinació, etc. No seria raonable ni just fer critiques, cal donar temps al temps. L’edifici sembla molt funcional i adaptat a les noves necessitats. Tenir aquest nou servei en funcionament és una molt bona noticia.

Altra cosa serà quan el seu funcionament estigui a ple rendiment, amb el personal adaptat al nou lloc de treball, consultories mèdiques, infermeria, les urgències, etc, etc.

Però sembla, que degut a les presses per posar-lo en funcionament, s’ha desvestit un sant per vestir-ne un altre. És d’esperar que el problema és solucioni ràpid, sinó es demostraria una manca de previsió inacceptable.

La immensa majoria del personal que avui treballava en el nou CAP “Les Indianes” era procedent del Cap de la Plaça Lluís Companys. És a dir, que el 50% aproximadament del personal mèdic s’ha traslladat al Pla d’en Coll, deixant l’altre CAP a mig gas, la qual cosa ha provocat queixes dels usuaris del servei, les cues i les esperes estaven a la vista de tothom. Un matrimoni comentava que feia ja dues hores que esperava en el Servei d’urgències i tenia davant seu, una llista d’espera de 16 malats, l’explicació que rebien era que no hi ha suficient personal.

Desitgem que el problema és solucioni aviat, en cas contrari, si passa això en un parell o tres de dies i la “cosa” continua igual, demostraria que les preses per voler inaugurar aquest nou CAP (s’acosten les eleccions) s’han imposat per sobre d’esperar-se fins a tenir tot lligat i organitzat, és a dir, inaugurar el CAP quan les condicions i els mitjans humans puguin garantir un servei eficient, davant dels usuaris.

Ep! per si algú no ho sap, el proper divendres a les 12.30 h. en el CAP “Les Indianes” , l’Alcalde, aprofitant l'avinentesa, ens invita a canapès i cava.

24 de març 2007

Comentari d'Eva García,sobre la inauguració de les escales mecàniques de C. Sant Joan


Menos canapés Sr. Alcalde !!

El pasado día 14 los vecinos de Can Sant Joan impidieron que el Alcalde y su comitiva se hartaran de cava y canapés, como de costumbre hacen cada vez que inauguran una calle, plaza, placeta, o quien sabe qué, casualmente mucho más a menudo en las últimas semanas coincidiendo con el calendario electoral. Esos vecinos que tantas veces han reclamado una reunión para tratar de esos problemas que les impiden llevar una vida digna en un barrio digno, tuvieron que soportar como el gobierno de Montcada acudía con la bandeja de canapés y la botella de cava a inaugurar unas escaleras mecánicas en esta ocasión. Unas escaleras muy avanzadas tecnológicamente y que estarán en un barrio sucio, inseguro, medioambientalmente preocupante y socialmente insostenible y que al gobierno de Montcada parece importarle muy poco. Los vecinos no pudieron soportar esta burla por parte del equipo de gobierno de nuestra ciudad y evitaron ver como el Alcalde y su comitiva comían canapés y bebían cava.


Eva García
Candidata Partit Popular

"Cuando las cementeras suenan... caca llevan"....

A NUESTROS INTERNAUTAS LES GUSTARÀ ESTAR BIEN INFORMADOS, ES DECIR, TENER LAS DOS VERSIONES, LA OFICIAL Y AQUELLA OTRA, LA QUE SUCEDE EN EL RESTO DEL PAÍS, FUERA DE NUESTRAS FRONTERAS VALLESANAS...

Y NOS REFERIMOS A LAS CEMENTERAS Y SUS HORNOS (CREMATORIOS). VEAN LA QUE TIENEN LIADA EN LAFARGE TOLEDANA...

AHÍ TIENEN UNA DIRECCIÓN DÓNDE PODRAN TENER ESA OTRA INFORMACIÓN.

Por favor, que no nos toquen el Turó...!

(foto arxiu M.Confidencial, les canteres del Turó l'any 1991)


POR FAVOR, QUE NO NOS TOQUEN EL TURÓ MÁS VALE UN TURÓ CON AGUJEROS QUE UN TURÓ LLENO DE MIERDA


Asland paga un viaje a París ¿Para embellecer el Turó? ¿Para que sea un parque para disfrute de los vecinos?
Yo no me lo creo, aquí hay negocio oculto, y la pregunta que nos tenemos que hacer es la siguiente:
¿Con que lo rellenaran? ¿Con tierras fértiles para que crezcan árboles?
¿O con la mierda de los ecoparcs y las basuras de Barcelona y pueblos de los alrededores?
¿Convertirán el Turó en un nuevo Garraf?
A mi me parece que Asland no paga un viaje para darnos una satisfacción a todos los vecinos?
¿Acaso Asland a dado alguna vez algo a los vecinos a cambio de nada?
¿Yo creo que el pago de un viaje a París, se hace con meros criterios de económicos?
El taparlo con mierda es un negocio, y naturalmente lo suficiente importante y lucrativo como para pagar los viajes que se han necesarios a Paris o Australia si hace falta.
Los han llevado ha París para convencernos a todo el municipio de lo bien que quedara, de lo bonito que nos lo dejaran.
Yo como soy un incrédulo, no me creo nada de lo que me dicen.
Es como el cambio de filtros, ¿algún vecino se cree que es para acabar la contaminación y el cemento que nos hechan?
Lo cambian simplemente, porque es el primer paso que les exige el ACA para poder quemar los fangos de las depuradoras, naturalmente nos dirán que se han gastado millones de euros para acabar con la contaminación, que naturalmente ya estaba por debajo de los mínimos establecidos y que todo eso lo hacen por nosotros.
Yo estoy harto de las palabras que esconden la verdad, desde que los americanos inventaron la palabra daños colaterales en la guerra de Irak, para disfrazar el numero de civiles asesinados por su guerra, no me creo nada de lo que dicen, y trato de pensar que gol me quieren meter o que barbaridad van ha hacer cuando me dicen una palabreja o me dicen que van ha hacer algo por el pueblo.

Un incrédulo.

22 de març 2007

Més sobre el viatge a París, més informació...

El viatge a París.


Sabíeu que el motiu pel qual Joan Maresma (CiU) i Ramon Sánchez (IC/EUíA) no han viatjat a París...?
Ha estat, entre altres coses, per l’empipada que varen agafar tots dos, en veure que no eren convidats a la visita que es va fer a la Generalitat, per tractar el tema candent del tancament del magatzem de ferralla situat a Can Sant Joan.

Sabíeu que molt abans, també per diversos motius, van renunciar al viatge: Eva García (PP) i Marta Aguilar (ERC).

Sabíeu que al final, a corre-cuita, per tapar forats, s’ha convidat a treballadors/res de l’Ajuntament.

Sabíeu que a la barriada de Can Sant Joan aquest viatge ha causat un malestar que fa que sospitin, malpensin i, que al final, tornaran a pagar el “pato” , malgrat totes les explicacions oficials de la bondat i bones intencions que se’ls ha donat.

Sabíeu que en els fons, la causa principal de la renuncies a viatjar és que consideren que el mateix és inoportú, fora de lloc i també difícilment justificable, bajà ¡ que és nota prou que és oportunista i electoralista. Tots tenen clar que difícilment seria explicable el motiu del mateix i més ara que es viuen moments complicats, degut a la "moguda" que hi ha al barri.

"EL GRAN HERMANO"





Atentos...! el ojo del "Gran Hermano" permanece abierto....


Hace días nos llego el rumor, que parece se confirma, que en nuestro Ayuntamiento existe la “psicosis “ de que alguien escucha todo lo que se dice en el edificio, parece que las paredes oyen. Posiblemente ese alguien, sean tal vez varios. Se dedican también a repasar las llamadas telefónicas que salen del Ayuntamiento y controlar los números que se marcan, para luego pasar el correspondiente “parte” a la autoridad competente.

En un principio el rumor abarcaba solo a los teléfonos, pero se ha extendido también a los ordenadores y nos dicen que se repasa también las páginas web que se visitan, los e-mail, etc.

La sensación de que alguien esté espiando llega a tal extremo que muchos piensan que la autoridad competente ha hecho repasar varias salas del Consistorio para comprobar si existían micrófonos ocultos. Esta sensación que nos comentan, se nos hace muy difícil de creer, puede existir, tal vez, el control de teléfonos y ordenadores, pero llegar a la “paranoia “ de buscar elementos como son los micros es ya de “película ficción” .

La desconfianza es tal, que uno de los partidos políticos que conforman el gobierno municipal estan convencidos de que alguien les esta copiando las ideas-propuestas ya preparadas para estas elecciones, y comentan, que no entienden como otros puedan tener, al día siguiente de haberlo escrito, la misma propuesta casi calcada a la suya, sin que ellos lo hayan comentado con nadie.

Así que …. ¡Ojito! que el "Gran Hermano" esta vigilando.


L’ADMINISTRADOR D’AQUEST BLOG US INFORMA QUE:

A LA COLUMNA DE L’ESQUERRA D'AQUEST BLOG: “Enllaços d’interès” teniu un de nou que és dels companys que lluiten per un “BARRIO DIGNO” en aquesta adreça podeu trobar els vídeos que ells han penjat.

ASLAND = INCINERADORA...?

PUBLIQUEM UNA NOVA OPINIÓ ENVERS A UN TEMA QUE PREOCUPA CADA VEGADA MÉS AL CONJUNT DE LA CIUTADANIA. (donem des de M. Confidencial, les gràcies als veïns/nes i col.laboradors/res que de manera natural, ens envien les seves opinions, les seves crítiques, les seves preocupacions.)

ASLAND = INCINERADORA...?

Les últimes notícies ens diuen que a la cimentera Asland es cremaran fangs de depuradora. Les depuradores d’aigües funcionen, i cada cop n’hi ha més, us heu preguntat on va a parar la brutícia que s’extrau de l’aigua?

Doncs una part molt important es fa decantar al fons de les bases i es converteix en fang. Aquest fang esta format bàsicament per matèria orgànica però també s’hi troben tot un seguit d’altres components que son residus dels processos industrials, alguns d’ells poden ser d’alta toxicitat per l’home i el medi ambient i cancerígens inclus en quantitats petitísimes (dioxines PCB’s, furans, metalls pesats...), només hem d’observar la quantitat de polígons industrials que tenim al Vallés, i d’altres indústries disseminades, per adonar-nos de la diversitat de residus que poden acabar formant part d’aquest fang i també de la dificultat per establir un control de l’origen.

Precisament fa poques setmanes que un dels laboratoris (EMA Gavà) encarregats de fer el seguiment d’aquestes indústries, reconeixia públicament la dificultat per controlar els abocaments que moltes d’elles fan a la xarxa pública de clavegueram.

Per tant aquest fang sempre contindrà els productes que aquestes indústries han abocat a la claveguera. Quan incinerem aquest fang no eliminem tots els tòxics que conté, simplement els canviem de lloc, de l’aigua passen a l’atmosfera i al propi ciment (l’Organització Mundial de la Salut reconeix que no existeix el nivell zero d’emissions quan s’incineren residus).

Ara es fa servir l’eufemisme “valoritzarció” per no dir incineració, però tan se val, si aquests fangs es cremen a la nostra estimada cimentera, una part dels seus components tòxics es repartiran entre el ciment acabat, la nostra dosis de pols diària i els gasos de combustió que surten per la xemeneia encara que la pintin de color verd.

E.D. Montcada Centre

AL MENOS...SIEMPRE NOS QUEDARÁ PARÍS....(de la peli "Casablanca")

FOTO:(arxiu Montcada Confidencial visita al Turó any 1990)


Ahora, quizás porque se ha entrado en periodo de pre campaña electoral, a alguien se le ocurre hacer otro viaje –una delegación municipal- para ver las canteras de la zona de Guerville, cerca del centro de París. Una cantera de caliza que no creo que sea muy diferente a la caliza de aqui..... Habrá que recordar a toda esa delegación viajera, que tenemos aqui, en Catalunya, un ejemplo muy claro de como se rellenan los terrenos de calizas. El territorio del Garraf, antes un paraíso “karstico”, ahora repleto de basuras hasta la bandera.

Pero claro hay que viajar y es necesario verlo con los propios ojos de como los franceses han hecho “su milagro”.

No entendemos, no lo vemos, que en estos tiempos dónde la globalización se ha hecho la dueña de todo, que no seamos capaces, los de aqui, a solucionar nuestros propios problemas. Creemos que lo que se esta haciendo últimamente en el tema medio ambiental y concretamente sobre la eliminación de residuos, tiene guasa. Primero ponernos incineradoras, luego vendernos los ecoparcs, ahora, como rellenar “el gran brazo de gitano” de nuestras canteras, y lo último, la gran idea, aprovechar los hornos de las cementeras para llevar y quemar la “caca” de las depuradoras. ¡genial¡ y además lo pagamos todo, e incluso los sueldos de vicepresidencias, etc. Y nos seguimos preguntando....para que narices se va a Francia?

Les recordamos para aquellos que pierden con facilidad la memoria histórica, que ha Montcada hace años, el antes presidente del Área Metropolitana de Barcelona Sr. Pascual Maragall, junto con el Alcalde Campos y una buena representación técnica de expertos, subieron con dos autocares para que todos aquellos vecinos y entidades interesadas pudieran ver y oír los proyectos del AMB. Se subió a las canteras de Asland y “in situ” se explicó, por los técnicos, las posibilidades de efectuar con tierras el relleno de los grandes “agujeros” que se pudieron contemplar. Se estaba dibujando, desde el AMB, la recuperación del Turó.

El viaje costo barato, ni boligrafos, ni cafés, ni meriendas, ni hoteles, sólo unos autocares para aquellos que quisieron acompañar a Maragall, al Alcalde y un equipo de técnicos especializados. Después, es otra historia.....

Montcada Confidencial

21 de març 2007

COMUNICAT DE "LA PEGATINA"


Arrel dels rumors i els darrers comentaris rebuts, “La Pegatina” vol desmentir de forma pública que el grup actuï a la Festa Major 2007 de Montcada i Reixac. És cert que fa unes setmanes vam rebre la trucada del departament de Cultura de l’ajuntament de Montcada i Reixac on se’ns oferia tocar com a teloners d’un grup de molt renom al Vallès.

“La Pegatina”, pel compromís amb la música local i amb el jovent de Montcada i Reixac, va posar dues condicions:

- La primera va ser que l’actuació fos d’accès lliure. La Festa Major és una festa del poble per a la gent del poble i per aquest motiu creiem que ningú ha de pagar per poder gaudir d’una festa que, en teoria, és de tots els ciutadans de Montcada i Reixac.

- La segona va ser que “La Pegatina” només actuaria al municipi si compartien cartell amb una altra banda local.

Cap d’aquestes condicions va ser aceptada pel consistori i, per tant, ens sentim obligats a no tocar a la nostra festa major.

Amb tot, l’ajuntament de Montcada i Reixac ha tornat a demostrar el poc que es preocupa pel jovent, no deixant accedir lliurement als concerts a aquells que són els seus principals destinataris, així com no oferint una oportunitats als grups musicals locals de donar a conèixer el seu treball davant els seus conciutadans.


La Pegatina

"Los votantes" opinen...

HAGAN SUS PROPUESTAS

Hace unos días salía un artículo “LA VEU”, invitando a las formaciones políticas de Montcada a presentar su programa electoral, respecto a unas preguntas muy sencillas de contestar y de analizar. Hasta la fecha nada de nada, a los votantes siempre se nos explica que hay un programa de actuaciones y una determinada manera de gobernar el municipio, pero la verdad los votantes salvo cuatro propuestas en forma de publicidad que llegan a casa, nunca leemos ni vemos los compromisos de los partidos políticos por escrito para poder opinar y tomar decisiones de voto. Vamos haber si tenemos más suerte esta vez insistimos.

¿Cual es la idea o concepción de Municipio urbanísticamente?
· Seguirán adelante con los rascacielos del Sr. Cesar Arrizabalaga?
· Seguirán adelante con las legalizaciones de zonas ilegales?
· Seguirán adelante con el pla de barris La Ribera?
· Seguirán adelante con el plan urbanístico de La Rasa?
· Arreglaran las aceras del Municipio, el 75% están de pena?
· Crearan espacios abiertos, plazas?
· Como aumentaran la calidad de vida urbanísticamente?
· Construirán un Mercado Municipal e impulsaran una ciudad del petit comerç?
· Construirán una nueva piscina de verano, donde, como?
· Solucionaran el estacionamiento público, construirán parkings, primero se hacen la plazas de aparcamiento y luego se implanta la zona azul, iluminados?

¿Qué hacemos con los impuestos, subimos el 6% de media como en los últimos 8 años o respetamos los IPCs, pedimos créditos a lo bestia como en los últimos tiempos o ordenamos los gastos y pagamos menos comidas y viajes, inútiles, subcontratemos menos empresas innecesarias, señores que tenemos 300 trabajadores, a currar?

¿Cuál es la idea de seguridad ciudadana, tendremos eso que se llama policía de barrio y nunca se ve?

¿Cuál es la idea de las fiestas populares, seguimos gastando una millonada en fuegos artificiales, cuando hay un sin fin de actividades divertidas y que animarían a la gente a salir a la calles, habrá atracciones o somos un municipio rarito?

¿ Ya hemos solucionado el problema de la Llar d’infants, recordamos que existen colegios y edificios con cantidad de aulas vacías, y no hace falta una gran inversión y si ganas de trabajar para solucionar problemas?

¿ Que haremos con nuestros mayores que políticas de inversión, de asistencia, que personal tenemos para hacerlo, los votantes este tipo de personal lo pagamos gustosamente?

¿Queremos profesionalizar el deporte en Montcada, o queremos montar estructuras para que todo el mundo podamos disfrutar de las instalaciones deportivas a módicos precios, señores que alguien se está haciendo de oro “Concesión Aqua”?

¿ Para que sirven las sociedades municipales, para trabajar por el municipio, o es una forma de endeudarnos, y que pongamos a trabajar a personas a fin a nuestro partido sin tener que pasar ninguna oposición libre y abierta a todos los ciudadanos.

¿Política de personal, cuantos cargos de confianza tendrán , que sueldos, garantizan que todo trabajador del Ayuntamiento de Montcada i Reixac que trabaje más de un mes, será seleccionado en concursos libres y abiertos a los ciudadanos del mundo.? Algunos de los cargos directivos podrían ser del municipio de Montcada i Reixac, posiblemente conozcan mejor la realidad la personas de Montcada i Reixac, los de Llavaneras conocen la de Llavaneras.

¿Licencias medioambientales, que haremos con los pulmones verdes, Las cementeras que deben quemar, los ecoparcs que reciclan, etc….propuestas, propuestas, etc…?

¿Qué vamos hacer con el tráfico en Montcada i Reixac, existe algún plan de ordenación vial, en otros municipios mas grandes, se puede circular, en Montcada i Reixac es imposible circular a ciertas horas, pónganse las pilas y piensen?

Seguro que hay muchas más preguntas a contestar, pero lo verdaderamente interesantes es explicar el modelo de ciudad que queremos, APOSTAMOS POR LA CALIDAD, QUEREMOS QUE LOS CIUDADANOS DE MONTCADA SE CONVIERTAN EN VECINOS, una cosa queda clara el modelo de las torres nos conduce a la enfermedad, actualmente se apuesta por un crecimiento poblacional desmesurado, por los guetos y por ser uno más del cinturón metropolitano, ahora se apuesta por la ciudad dormitorio, los votantes de esta carta está claro que no queremos seguir viviendo en este modelo de ciudad en crecimiento descontrolado, queremos que lo que hay se mantenga, se den servicios y se mejoren los mismos, no busquemos la ciudad del 2050.

Esperamos sus propuestas, solo escríbanlas, seguro que los responsables de este blog no publicarán ninguna crítica ofensiva y mal intencionada, solo pedimos compromiso de pueblo.

Los votantes

20 de març 2007

URGENT...¡¡¡¡¡ FI DEL SERIAL.... EL PSC APROVA LA CANDIDATURA....


Llista del César, perdó, llista del PSC


César ha llegit la llista perquè fos aprovada pels militants del partit que es trobaven reunits en assemblea. Allò que semblava “un paseo triunfal” ha tingut una contestació, que César no esperava, per part de diferents militants que s’han queixat, entre altres coses, de la manca de respecte a la militància, per la forma amb que s’han elaborat i confeccionat la llista, en referència, concretament, a Jordi Climent i el lloc nº 3 on figura. No és de rebut que una sola persona, va dir un militant, que decideixi per tots. Cal destacar també la intervenció d’una militante que ha acusat a César de no tenir paraula, recordant-li que ell, i solament ell, va dir que només estaria 8 anys en el càrrec d’Alcalde i que les paraules s’han de complir. També s'ha de destacar la queixa referida a la marginació que César ha fet a les Joventuts Socialistes (la primera, figura, en el lloc 15è de la candidatura). El primer secretari César Arrizabalaga s’ha mostrat inquiet quan un militant, fent ús dels Estatuts del Partit ha demanat el vot secret.
La llista s’ha aprovat amb 57 vots a favor, 10 en contra i un vot en blanc.

1-César Arrizabalaga
2-Carmen Porro
3-Jordi Climent
4-Eva Gonzalo
5-Carlos Guijarro
6-Anna Rivas
7-Juan Parra
8-Sergio Hermoso
9-Teresa Gallego
10-Alicia Salgado
11-Rafael Ruíz
12-Miguel Blandino
13-Fina Manzano
14-Ramon Rivas
15-Maria Elena García (Joventuts)
16-Daniel Palomino
17-Carmen Joyera
18 Diego Marquez
19-Angels Gonzalo
20-Joaquin Fernández
21-Rosa Gil

César Arrizabalaga s’ha mostrat convençut que trauran 12 regidors, ho ha fet amb la boca petita, per animar concretament a Miguel Blandino que figura en aquest delicat lloc Ha fet referència a CiU, dient que difícilment seran alternativa, que trauran tres i no creu que 4 regidors, per contra va afirmar que IC/EUíA son una coalició que no aposta per Montcada, i PP i ERC que son el que son i res més.

No ha fet cap referència a la seva dona, que sí va en el lloc nº 13. Ara, fa 4 anys, aquesta estava en el 14è lloc. Tot això explica, perquè ell no va voler fer pública el divendres els 21 noms i evitar explicacions.

Els 10 vots en contra cal valorar-los en el context on es troba immers aquest partit, amb una resposta negativa que té una significació molt més important del que aparentment pot semblar. Les seves intervencions critiques tenen mèrit en un partit que es troba ensopit, molt acomodat, que diu que tot està bé, per evitar enfrontaments amb la persona que dirigeix l’Agrupació.

Aquesta llista donarà molt que parlar i opinar, durant alguns dies més.


Montcada Confidencial

COMUNICAT D'EUíA de MONTCADA I REIXAC



CAN SANT JOAN

Ante los diferentes escritos recibidos por algunas asociaciones de vecinos de Montcada y en particular por la recibida por la asociación de vecinos de Can Sant Joan, EUíA quiere hacer llegar su opinión a través de este comunicado.

Hace tiempo que se detecta en Montcada un detrimento en los aspectos que afectan a la calidad de vida diaria de los ciudadanos y ciudadanas, como por ejemplo, el mal estado de las aceras, obstrucciones de algunas alcantarillas, poda inadecuada de árboles, recogida de basura insuficiente, falta de una mayor limpieza de los contenedores, mal estado del asfalto de las calles...

Desde EUíA, aunque saludamos algunas de las grandes obras que se han realizado en Montcada en estos últimos años, creemos que no se puede sacrificar el bienestar en lo cotidiano de los vecinos y vecinas en pro de grandes inversiones de uso específico. Es necesaria una política equilibrada entre ambos aspectos.

Desde EUíA también nos hacemos eco de las críticas constantes que plantean las asociaciones de vecinos en cuanto a la participación y la relación ayuntamiento - movimiento vecinal. Creemos que el intercambio de opinión entre las asociaciones y el Ayuntamiento ha de ser constante para llegar a acuerdos para elaborar planes de actuaciones conjuntos. Hacemos nuestro un párrafo de uno de los escritos remitidos por una asociación de vecinos a todos los partidos políticos que refleja esta situación: “A la majoria de les persones els interesa senzillament, viure amb tranquil.litat, caminar comodament pels carrers i no sentir-se impotent davant d’una administració que no escolta el que li diuen o que escolta poc”.

Es por todo esto que nos unimos a la petición hecha por la Asociacion de Vecinos de Can Sant Joan de un pleno extraordinario dónde se debatan los problemas del barrio y las posibles soluciones a los mismos.

En Can Sant Joan, y sin menospreciar los problemas más concretos que también plantean otros barrios, hay un tema que queremos remarcar como es la mayor contaminación de la fábrica ASLAND en estos últimos meses. Sabemos que ya se han colocado nuevos filtros en la fábrica, pero queremos estar seguros que la instalación de estos filtros no va a suponer que se convierta la fábrica en una NUEVA INCINERADORA DE MONTCADA dónde se puedan quemar residuos provenientes de la depuradora o el ecopark.

Teniendo muy presente que este aumento en la cantidad de partículas que se depositan en la calle y en los terrados de los vecinos, no sólo afecta a los vecinos de Can Sant Joan, si no que va en detrimento de la salud de todos los vecinos y vecinas de Montcada, creemos que es un tema de suficiente importancia como para ser abordado con especial atención por el pleno del Ayuntamiento.

Desde EUíA continuaremos trabajando para que las opiniones de los vecinos y vecinas de nuestro municipio sean escuchadas por todas las administraciones defendiendo de esta manera la democracia participativa que para nosotros ha de ser un derecho fundamental de los ciudadanos y ciudadanas.

COMUNICAT D'IC-VERDS


AMB RELACIÓ AL PROPER VIATGE A PARÍS PER PART DEL CONSISTORI, ENTITATS, ETC. VOLEM COMUNICAR A L’OPINIÓ EL SEGÜENT:


LA COMISSIÓ POLÍTICA LOCAL CONSIDERA MOLT POSITIVA LA DECISIÓ DEL REGIDOR, COMPANY RAMON SÁNCHEZ , DE NO VIATJAR A PARÍS, DONADA L’ACTUAL SITUACIÓ DE MONTCADA.


Comissió Política Local Iniciativa per Catalunya Verds

Montcada i Reixac, 20 de març de 2007

19 de març 2007

ECOPARC, DEL FRACÀS A LA MENTIDA. EL VÍDEO

Segur que heu sentit a parlar dels Ecoparc, macroplantes de tractament/transferència de residus. Ens els presenten com una solució quan realment no és així.

Perquè ho diem? La Plataforma Vallès Net (PVN) demostra que aquestes macroplantes no poden complir la seva funció inicial.

Com ho hem fet? Ho hem comprovat sobre el terreny i hem fet un vídeo que demostra que els Ecoparc són un engany.

Us convidem a que ho comproveu vosaltres mateixos. Aquí teniu els enllaços per veure el vídeo i difondre'l per la vostra pàgina web.

Salutacions cordials,
Plataforma Vallès Net (PVN)


ENS POTS TROBAR A:



EL LINK DEL VÍDEO:

18 de març 2007

LA CANDIDATURA SOCIALISTA



La llista del PSC o llista del César ?


Per fi la incògnita s’ha desvetllat parcialment. Ara uns quants poden respirar més tranquils...

La inquietud per saber que decidiria finalment, el primer secretari dels socialistes i actual alcalde, ha fet que més d’un no les tenia totes segures en els darrers dies. Cal a dir, que per altra banda, com si fos l'altra cara de la moneda, ahir dissabte, algú o alguna estava molt content/a ja que anunciava que seria segurament nou regidor/a de l’Ajuntament, la cara de felicitat, quan ho explicava, no la podia pas dissimular.


L’anunci es va fer el divendres passat, després d’assistir l’Alcalde a la inauguració d’uns mòdols d’activitats per fer exercici físic a la plaça Francesc Macià, per cert amb poc públic, el reduït numero d’assistents eren pràcticament del mateix partit (PSC), hi havia més safates de canapès que ciutadans presenciant l’acte.

César Arrizabalaga va llegir una part de la llista davant de l’executiva del partit, ho va fer aleatòriament fins el nº 12 advertint que l’ordre que nomenava els noms i cognoms no volia dir que fos exactament l’ordre (1) on aniran definitivament a la llista, cosa que desvetllarà (2) a la propera assemblea de l’Agrupació prevista pel proper dia 20 de març a la Casa de la Vila.

Aspirants a repetir mandat: César Arrizabalaga, Carme Porro, Juan Parra, Sergio Hermoso, Eva Gonzalo, Ana Rivas , Carlos Guijarro.

Nous a la llista amb possibilitats, alguns, de ser elegits: Miguel Blandino, Jordi Climent, Rafael Ruiz, Teresa Gallego i Alicia Salgado.

Salten de l’anterior llista del 2003: Juan Garcia, Lupe Lorenzana, Jesús Muñoz. És de suposar que també Fina Manzano i Ramon Rivas.

En una primera i ràpida conclusió podem dir que s’ha decantat pel grup que nosaltres anomenem com: “amics dòcils”, ha desfenestrat tots aquells que en alguna ocasió es van atrevir a qüestionar-li alguna decisió. Més endavant analitzarem amb més cura tot el procés i el significat d’aquesta llista que recordem ha estat” imposada”, sense cap debat intern, reflectint exactament un sol i únic criteri, el seu, i menyspreant qualsevol sensibilitat, per petita que sigui, diferent a la seva forma d’actuar i d’ésser.

Així doncs, ja coneixem una part de la llista "cesarista", ara manca per fer públic la resta. L'adjectiu "cesarista" el trobem nosaltres - Montcada Confidencial- més adient que allò de "socialista" , creiem que reflecteix millor el que està passant en el sí d'aquesta agrupació política.


(1) . Qui serà el nº 2? Hi haurà una sorpresa? .... Serà Teresa Gallego (amiga d’ell) , o potser el senyor “ de los trajes de Zara”, alies en "Guillem de Montcada" ? .. o serà per fi Carmen Porro?

(2) El fet que avancés 12 noms (amb el seu) i es guardés la resta fins a 21, a què es pot deure?... No serà que vol tornar a incloure el nom de la seva dona, en el lloc 13, 14 o 15? .. O potser és que vol demostrar, altre cop, que ell és el que mana i controla el “tempo” per evitar filtracions i algun que un altre malt de cap?





16 de març 2007

MÁS SOBRE LA ZONA 21 DE TERRA NOSTRA


Entre los diferentes intereses que se mezclan en la futura urbanización de la zona 21, Montcada Confidencial ha podido saber que una cuarentena de propietarios, hasta la fecha, todos vecinos de esa zona, han juntado voluntades y fondos, para defender sus derechos, hasta dónde sea necesario, entre ellos acudir, sí es neceario a los tribunales. Estos, han puesto este espinoso asunto a un bufete especializado de abogados, puesto que están convencidos que las cosas no han sido bien llevadas y gestionadas por los responsables de urbanismo, tanto desde el punto de vista técnico como el político. Hay irregularidades notables que no se corresponde a derecho.

Estos mismos propietarios denuncian la pasividad que esta demostrando la disciplina urbanística del Ayuntamiento, puesto que en el día de hoy, siguen haciéndose obras y construcciones en esa zona, cuando había un compromiso de paralización. Por lo visto el Ayuntamiento mira para otro lado. Unos respetan lo acordado y otros hacen lo que suelen hacer los mercaderes: “ por un oído me entra y por el otro me sale....”
Seguiremos informando, puesto que este asunto urbanístico apunta a que va a ser largo.

APAGAR VEUS....CAN CUYÀS

Cal fer callar els crits.

Sembla ser que les queixes dels veïns de Can Cuyàs es veuran escoltades, al menys, en una part. El crit de “Can Cuyàs existeix” ha tingut ressò en el nostre Ajuntament el qual ha decidit passar a l’acció i millorar principalment, l’entorn del carrer Petúnies i Circumval·lació entre altres actuacions.

L’Alcalde vol que les millores comencin ràpid i així ho ha ordenat. Cal, doncs, felicitar als veïns per la seva lluita.

Degut a què s’apropen les eleccions... convé satisfer a tothom, calia treure els diners d'algun lloc, que equival a dir que un altre projecte similar i pressupostat no es farà. A qui li ha tocat rebre? Podria ser alguna zona o carrer de Montcada Centre?

Ens sembla molt bé que millori el barri de Can Cuyàs, s’ho mereixen, però degut a la manca de planificació i de prioritats en la qual ens té acostumats l’Ajuntament, la qual cosa els comporta tenir que improvisar, per tant, hi surt perjudicat un altre barri o carrer en el qual estava previst actuar (asfaltar, millorar voreres, clavegueram, etc) , no seria d’estranyar que tinguéssim un altre conflicte en perspectiva.

Tapar un sant per desvestir-ne un altre, no és la millor solució.

15 de març 2007

MERCACOM, ESCRIT D'OPINIÓ

foto: M.C , actual situació del solar on hi havia Mercacom


He oído que en el solar de Mercacom, con el beneplácito de César, el Grupo Alcaraz va a levantar una gran torre de viviendas. No pretendo utilizar esto como excusa para criticar al alcalde, su trabajo no es valorar este tipo de cosas, su trabajo es dejarse asesorar por sus técnicos, los mismos que le acompañan doquiera que va y que pagamos entre todos los ciudadanos de Montcada. Me pregunto con qué objeto no previenen al alcalde de este tipo de extravagancias. Somos un pueblo históricamente maltratado por el paso de vías ferroviarias, autopistas, carreteras, industrias que ejercen actividades de dudosa salubridad... entiendo que hay mucho trabajo por hacer para que Montcada pueda ofrecer una calidad de vida digna a sus habitantes,
que no pasa por la construcción de torres de viviendas de alto copete, que disparan los precios inmobiliarios de la zona. No se quién puede tener interés por esa torre, además del señor Alcaraz, los ciudadanos de Montcada sólo pedimos que se hagan las cosas bien y sin necesidad de tantos aspavientos.
Seguro que los técnicos que aconsejan a nuestro alcalde no viven en Montcada, porque no saben lo que nuestro municipio necesita y lo adornan con operaciones desproporcionadas y sin contenido. La conclusión es que no conocen bien Montcada pero sí conocen muy bien a su alcalde y saben hacerle los trajes a medida.

Juan Torres

PD.: Cumplimentado el deseo del señor Juan Torres para publicar su carta, queremos, por nuestra parte, opinar algo sobre su escrito.
Montcada Confidencial piensa que no hay "tocho" que se mueva o máquina que meta su pala en terrenos, sin que el señor alcalde lo autorice o sepa. Ójala, se cumpliera aquello de hacer caso al consejo de los técnicos y no al revés.

14 de març 2007

INAUGURACIÓ DE LES ESCALES MECÀNIQUES DE CAN SANT JOAN


La Festa que tenia preparada l’Ajuntament amb el seu Alcalde davant, acompanyat dels regidors/res; Joan Maresma, Sergio Hermoso, Carme Porro, més un petit grup que s’havien desplaçat per assistir a la inauguració oficial de les noves escales mecàniques ha quedat deslluïda, ja que un altre cop els veïns de Can Sant Joan amb la seva AA.VV al davant, s’han tornat a manifestar, reclamant solucions pel seu barri. Cal destacar una pancarta que deia: “ Bien por las escaleras, pero queremos la chatarreria cerrada” , era tal el soroll de xiulets, bombos, etc , que l’acte inaugural s’ha fet molt ràpid. Desprès de marxar la “comitiva oficial” els veïns del barri han fet la seva simbòlica “inauguració oficial” .

Per cert, parlant de la “chatarreria” , demà dijous a les 17 h. esta prevista una reunió a la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat entre l’Ajuntament i l’AAVV per parlar del tancament definitiu d’aquesta planta.
També cal informar que la reunió entre l’AAVV i l’Ajuntament prevista pel 3 d’abril s’ha avançat pel 26 de març a les 10 h. Reunió que els veïns volen d'una vegada per totes que el Consistori passi de promeses a fets.

13 de març 2007

ESCRIT REBUT, OPINIÓ PENJADA....

ECOPARK, TAXA DE RESIDUS Y INCINERADORA

Yo no soy tan viejo, pero llevo visitando este pueblo desde los años ochenta y viviendo en el desde los noventa, pero lo mió no es nostalgia, lo que me lleva ha escribir esta carta sino un recuerdo de hacer poco años, por lo que veo la gente ha perdido la memoria y yo quiero recordársela con esta pequeña historia.

Hubo no hace mucho, cuando nuestro anterior alcalde el Sr. Campos aglutino a todos los partidos de la derecha a la izquierda en una lucha común, cerrar la incineradora de Montcada, situada en el polígono de la Ferreria y todos a una, pueblo y partidos políticos conseguimos que la incineradora se cerrase, pero todo tiene un precio, se nos coloco en nuestro municipio el segundo Ecopark, ya en la era del Alcalde Sr. Arrizabalaga. Todos estábamos contentos, y quizás la gente no lo sabe, pero por la quema de la basura nuestro municipio percibía X pesetas (que ahora serian euros) por tonelada, razón por la cual nuestro municipio no pagaba la taxa de Residus como en otros municipios, y aunque impopular nuestro Alcalde se ve vio obligado a colocar este impuesto, porque la cantidad que genera de beneficios el Ecopark por la basuras era inferior al que percibíamos por la incineradora. Y la verdad que a mi ya me estaba bien pago la taxa de Residus pero ya no tenia la incineradora en mi municipio.

Y ahora me encuentro con que pago la taxa de Residus, tengo un Ecopark y además voy a tener una incineradora gestionada por una empresa privada, que aun me da más miedo y esto en menos de ocho años, que suerte la mía.

Espero que igual que hacer unos años todos los partidos políticos se olviden de sus ideologías y no permitan tener una nueva INCINERADORA en Montcada.

M.R.

MÉS SOBRE LA ZONA 21 "TERRA NOSTRA"


ZONA 21

L’Ajuntament, després d’una reunió amb els veïns afectats de la Zona 21, ha decidit ampliar amb 15 dies més l’exposició publica del Projecte de Reparcel.lació del pla d’actuació UA2, tot perquè puguin presentar més al.legacions els afectats de la zona. L’Alcalde els ha assegurat que la decisió definitiva no es prendrà aquest mes de març, com inicialment era previst.
Cal a dir, que els veïns volen arribar a un acord, sabem també que l’Ajuntament vol trobar les formules millors perquè el perjudici que pugui ocasionar la reforma urbanística, afecti al menor numero possible de propietaris, i que les compensacions que rebin els afectats s’ajustin a uns valors acceptables per a tothom. A ningú se li escapa que complaure a tots, hi ha tot, serà difícil. Cal evitar els greuges comparatius entre els diferents propietaris i que el cost de la urbanització produirà inevitablement. En aquest punt, l’Ajuntament, si té voluntat real de forçar l’acord, hi té molt a dir, hi ha fer. Recordem que l’Ajuntament és el principal propietari de la zona, doncs, es diu que disposa de més de 76.000 m2 del 212.000 m2 del pla d’actuació. Els veïns que es queixen; consideren que l’Ajuntament pot fer quelcom més que transformar principalment els seus m2. en zona verda, la qual cosa ajudaria a rebaixar molt el cost inicialment previst de 134 euros per m2. Per a molts residents, aquesta xifra significa la ruïna.

Els afectats volem saber, volen estudiar tots els documents públics que l’Ajuntament disposa, per exemple: ells volen comprovar el conveni que es va signar l’any 1982 entre l’Ajuntament i el propietari dels terrenys la antiga urbanitzadora de Terra Nostra (Compañía General de Urbanización de Sta Maria), en virtut del qual, aquests els hi cedien un important numero de m2. al municipi, document que en reiterades ocasions han sol·licitat, i que de moment, no apareix per en lloc, aquest és un punt molt important entre altres coses que denuncien com irregularitats així com algun propietari que ara descobreix que la seva parcel·la és de l’Ajuntament. De moment, ja han presentat una sol·licitud a la Conselleria de Política Territorial perquè aturi la reparcel.lació.

Rebaixar el cost per m2. de la urbanització és possible, trobar un preu més ajustat a valors del mercat pels que seran expropiats, també es possible, i per fer-ho, cal la voluntat de voler evitar lluites fratricides que inevitablement poden passar, si el que pot ( 76.000 m2) no hi posa més de la seva part.

A títol informatiu cal dir que la zona d'actuació UA1 on està previst construir 97 vivendes, el propietari actual, l’empresa promotora HERCESA, va pagar pels més de 40.000 m2, la respectable quantitat de: 6.000.000 d’euros (més de 130 euros/ m2)

Es presenta aquest mes de març com decisiu per arribar a acords, esperem pel bé de tothom que sigui una realitat. Aquesta zona de Montcada es mereix històricament i definitivament passar pagina, cal, doncs, aprofitar aquest pla d’actuació urbanística, i sí convé retocar-lo, doncs, que es faci, els veïns i l’Ajuntament no es podem permetre el luxe de deixar passar aquesta oportunitat.


Continuarem informant

12 de març 2007

PASO... A OTRA OPINIÓN SOBRE LAFARGE


La Tregua de Asland

La cementera Lafarge Asland, ubicada en el barrio de Can Sant Joan, en Montcada i Reixac (Barcelona), ha dado una tregua a las ciudadanos de tan modesto y humilde barrio. Hablo del paro técnico que están realizando en las instalaciones de la Cementera para colocar nuevos filtros de partículas. Como si de una gran batalla por salvaguardar los derechos fundamentales de la salud y la dignidad de las personas se tratase, no puedo dejar de alegrarme por este alto el fuego. Este hecho, junto con los huracanados vientos que han azotado el barrio los últimos días, y las escasas pero efectivas lluvias, ha hecho que el nivel de partículas en suspensión en el aire se reduzca considerablemente, hasta el punto de desaparecer casi por completo. Nuestros coches son unos medidores muy fiables del nivel de polvo que hay en el ambiente, por eso hago esta afirmación.

Lo que no dejo de preguntarme es, si durante este paro técnico nuestro enemigo se está rearmando, está haciendo acopio de víveres, y tras la reanudación de la actividad nos recibirá con una andanada de partículas y cenizas volantes, resultado de comenzar a incinerar lodos de depuradoras y residuos en sus hornos de clinker, material base para el cemento.

No entiendo como el alcalde de Montcada i Reixac, sr. Arrizabalaga (PSC), vicepresidente de la Entitat Metropolitana del Medi Ambient, presidente de la Sociedad Municipal Montcada Óptima y miembro del Consejo de Administración de TERSA (Tratamiento y Selección de Residuos) permite que a los habitantes de Can Sant Joan nos exterminen poco a poco. Quizá es por aquello de que pese a unos pocos muertos, hemos conseguido salvar la integridad del Imperio, que como en toda batalla, sacrificando unos pocos peones mantenemos el beneficio del resto, y es con esta explicación, que entiendo porqué es conveniente contaminar nuestro microclima, con cenizas volantes, metales pesados y partículas nocivas para nuestra salud: para poder gestionar las basuras y residuos de Barcelona y de los municipios colindantes y con su poder calorífico fundir rocas y materiales de aporte para hacer un cemento de calidad con el que continuar especulando con zonas verdes y terrenos rústicos. Ahora lo entiendo sr. Arrizabalaga & Cia, el Imperio seguirá creciendo a costa de nuestra salud y nuestras vidas, pero a ustedes les da igual, porque habrán cumplido con el papel que la historia de Montcada i Reixac les tenía reservado.

El Llanero Solitario

UN ALTRE CONFLICTE... EL MERCAT MUNICIPAL TREU FUM...¡

La protesta des del Mercat municipal, és evident. Els venedors i propietaris es queixen del nostre Ajuntament, per la manca d’ajut i propostes per sortir de la situació que es troba aquest mercat.

Fa uns tres a quatre anys per iniciativa dels mateixos, es va encomanar un treball tècnic per donar un altre aspecte estètic, més funcional i més atractiu pel comerç d’aquesta instal.lació. Estudi que va ser, així mateix, lliurat a l'Alcade.
Una part del cost d'aquest treball tècnic ha estat pagat entre totes les parades. Fins ara, no han rebut cap proposta o iniciativa per posar fil a l'agulla. Els ànims, com es mostra a les fotos, son prou eloqüents.

Segons ha pogut saber M. Confidencial, l’empipament d’aquests venedors/res s’afegeix el fet que a la Campanya Electoral del PSC local (any 2003) es recollia en el programa electoral d'aquest partit, diferents propostes, entre aquestes, una sobre el mercat, concretament això:

“Proposar una nova ubicació per al mercat municipal”




fotos: Montcada Confidencial, corresponsal a M. Centre