30 d’abr. 2007

CARTA DE UNA VECINA DE LA ZONA 21 AL SR. ALCALDE

Il. Sr. Alcalde:

Soy vecina de Terra Nostra C/ Canigó, 31 y me dirijo a Ud. Para darle mi queja por el proyecto de urbanización que nos han presentado y que a todas luces para los que vivimos en una zona donde ya tenemos todos los servicios pagados ( menos el asfaltado) nos consideran como la montaña del pinar que van a talar para hacer 94 pisos o semejante a un patatar.

Estoy informada que desde el año 1976 nos están haciendo la marranada. En aquellas fechas la zona estaba considerada como la zona 15 de la urbanización de Terra Nostra separada por la carretera y en su día el Ayuntamiento asfaltó con coste cero para los vecinos.

El Ayuntamiento de aquel momento en vez de mirar por los ciudadanos que era su obligación se dedicó ha desvalorizar la zona, posiblemente pensando lo que el pinar podía proporcionar.

En las siguientes elecciones se formó el actual Dpto. de Urbanismo que Ud. dirige, y en vez de hacer justicia y arreglar la barbaridad que había hecho su predecesor, siguen y empeoran la situación de la zona que Uds. proclaman 21 con la benevolencia de una Asociación de Vecinos que nos ocultan la situación provocando nuestra indefensión total ante los hechos. Esta asociación lo único que ha hecho ha sido para su interés personal y familiar edificando casas ilegales aún sabiendo que están denunciadas ( ya que en la zona no se puede edificar) siguen construyendo y riendo de los vecinos que respetamos las normas.

No se extrañe si creemos que en el Ayuntamiento que Ud. dirige existe el caciquismo y compadreo cuando hay personajes que no respetan las normas y Uds. lo saben y otorgan. Los susodichos y familiares que boicotean asambleas, insultan a los vecinos llamándonos “hijos de puta” a las personas que rechazan su proceder y que el Ayuntamiento trata con tanto mimo. Lo que no saben ella ( profesora de Instituto) para vergüenza ajena por el numerito de histeria que monto, o ellos, es que el pueblo llano y sencillo utilizan ese adjetivo solamente a individuos /as que actúan como ellos aunque comparta el amiguismo con el Ayuntamiento. Ahora empiezo a entender la fama que tiene el Ayuntamiento de ser lo peor del Valles.

Del Dpto. de Urbanismo le agradecería que cuando vengan a darnos información a los vecinos envíe personas y no personajillos ya que se dedicaban a decir tonterías unos, otros a magullar chicle que me recordaba a los rumiantes y no daban ni la talla ni la imagen de un Dpto. que debería ser serio en todos sus aspectos ya que todos colaboramos para su mantenimiento. Estos cobradores del Frac que nos enviaron (aunque vestidos de rosa) siguieron luciéndose cuando una Sra. mayor dijo “ soy pensionista y cobro muy poco, yo no puedo pagar lo que me piden” Sra. no se queje que le ha tocado la lotería “pero si lo que digo es que tengo una pensión baja y no puedo” La vende o bien el Ayto. se la embargará cobrará su deuda y si queda le darán el resto.

También le recuerdo que la mayoría de personas que vivimos en esta zona somos trabajadores, jubilados y personas con pocos recursos, de buena voluntad, que lo único que queremos es vivir en Paz y solucionar el problema que tal como lo plantean no podemos asumir. Ahora que he conocido a muchos de los vecinos me he dado cuenta que vinimos a vivir porque la vivienda era económica y no una zona 10 que Uds. quieren hacernos creer. Estamos aguantando las calles de barro que cuando llueve los propios vecinos tenemos que arreglar ya que contactar con el Dpto. indicado y lo digo por experiencia, no es fácil; en ocasiones desde centralita me han pasado y al cabo de 10 minutos se ha colgado.

Los árboles envejecidos hace como mínimo 10 años que no se han podado, están enfermos y se refugian unos mosquitos que cuando pasas por las aceras tenemos que sacudir con las manos pues son verdaderas nubes.

Al parecer les ha parecido poco castigo durante tantos años tener que vivir en esta zona con barro, baches , suciedad, dejadez total por parte de un ayuntamiento que sí cobra sus impuestos y que en la actualidad por tramar bajo ocultismo el proyecto de urbanización los vecinos no podamos defendernos.

Il. Sr. Me da mucha pena tener que expresarme así y no poder elogiar a mi Ayuntamiento como ocurre con otros, incluso donde yo veraneo que los diferentes Ayuntamientos habidos en la Democracia se han preocupado de su pueblo y habitantes y consigue recursos para mejorar el pueblo tanto en calles como jardines y edificios públicos. Este pueblo es Barca (Soria) se lo informo por si desea contactar con el Ayuntamiento. para que puedan orientarle sobre conseguir recursos para la comunidad y no ATRACAR a los vecinos como nos sentimos por todo lo expuesto.

Il. Sr. le pregunto:

  • En una Democracia el Ayuntamiento. tiene la obligación de hacer justicia corrigiendo las irregularidades que perjudican a sus conciudadanos?
  • En una Democracia el Ayuntamiento. debe hacer la vista gorda para unos ciudadanos y no para otros o las normas son para todos?
  • En una Democracia el Ayuntamiento. debe favorecer al capital en este caso a las inmobiliarias más que al pueblo, que motivos mueven?
  • En una Democracia el Ayuntamiento. por medio del Dpto. de Urbanismos debe intimidar a las personas tal como hicieron en la asamblea?
  • Que le parece que vivimos en el Ayuntamiento de Montcada, una Democracia o puro fascismo?
Esperando su contestación,
Atentamente.

Montcada i Reixac 10 de abril de 2007.

PD/ Aquest escrit ja va ser lliurat a l'alcalde, però la seva autora ens ha demanat que la penjem en aquest espai. Aixì ho fem.

29 d’abr. 2007

PUBLICAT AL DIARI AVUI AMB DATA 28/04/2007

Montcada i Reixac · Els veïns de Can Sant Joan es queixen del soroll que fa la ferralleria del barri. El local funciona sense disposar dels permisos necessaris
Males olors i soroll, un malson per als veïns
Montse Capella (del diari AVUI)

No al costat de casa. Alguns veïns de futurs centres penitenciaris o sales de venopunció protesten per l'emplaçament d'aquests equipaments. No els volen a prop de casa. És també el cas dels veïns del barri de Can Sant Joan, a Montcada i Reixac. El soroll que fa la ferralleria i les pudors que diuen que senten per culpa de la depuradora de Montcada molesten la barriada.
La ferralleria de Can Sant Joan està a uns vint metres de les cases. "El soroll que fa és molt empipador", es queixa José Luis Conejero, president de l'associació de veïns del barri. Segons sap Conejero, la ferralleria rep, transforma i recicla 500 tones de bateries, material informàtic, cables o equips de refrigeració al dia. Unes cent mil tones de ferralla anuals.
Tips de patir el soroll d'aquesta ferralleria, Can Sant Joan va fer públic el seu malestar. "Volíem que l'Ajuntament es posés les piles", explica Conejero. Els veïns van aturar aquestes protestes quan es van reunir amb l'Ajuntament per buscar solucions conjuntes. Can Sant Joan va aconseguir que la Diputació de Barcelona efectués un mesurament sonomètric de la ferralleria. L'Ajuntament va prometre tenir els resultats d'aquesta sonometria en quinze dies. Un mes i mig més tard, els veïns esperen el veredicte i estan convençuts que l'activitat supera els límits de soroll permesos.
La ferralleria va començar la seva activitat al costat de Can Sant Joan ara fa tres anys sense disposar dels permisos necessaris. Els veïns no entenen com les administracions competents permeten que aquest local continuï treballant. "Però si l'empresa va demanar els permisos abans d'iniciar la seva activitat tenen dret a estar-s'hi fins que no es denegui la sol·licitud", assegura César Arrizabalaga, alcalde de Montcada. Des que la ferralleria va demanar la llicència l'any 2004, l'Ajuntament també lluita per tancar l'activitat. El soroll i l'impacte mediambiental són els principals motius en contra. "Es va derogar la llicència per no disposar de l'autorització d'Adif perquè els terrenys que ocupa el local són propietat de l'ens estatal ferroviari", recorda l'alcalde.
Tot esperant la llicència
Un any després, la ferralleria va presentar l'autorització d'Adif. El consistori es va quedar sense recursos i va haver d'enviar la petició de llicència al departament de Medi Ambient -que és qui ha de donar el vistiplau definitiu- acompanyat d'un informe negatiu. El departament va tombar l'informe de suficiència, document necessari per tramitar el permís. Ara estan a l'espera de rebre informació complementària que ratifiqui o desacrediti aquest informe. Mentre l'Ajuntament espera que la ferralleria no obtingui la llicència, els veïns han tornat a mobilitzar-se perquè "encara no s'ha aconseguit res".
Les males olors també són un problema per a Can Sant Joan. Els veïns es queixen de la pudor que ve de la depuradora del Montcada. L'Entitat Metropolitana de Medi Ambient no té constància de cap episodi d'olors. "No s'ha registrat cap incidència", sentencien fonts de l'Entitat.

28 d’abr. 2007

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA VALLÈS NET

LOS TRIBUNALES DAN LA RAZON A LA PLATAFORMA VALLES NET

La PVN acoge con entera satisfacción la sentencia dictada por el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya en la que se declara ilegal la planta de residuos ECOPARC-2.
Como en multitud de ocasiones, entre los numerosos planteamientos esgrimidos por la PVN y, en este caso, la ilegalidad de su emplazamiento al construirse una instalacion industrial en terrenos habilitados para equipamientos, parece ser que el TSJC considera estas actuaciones nulas de pleno derecho.
Ante esta situación y en espera del conocimiento total de la sentencia, la PVN solicita el CIERRE inmediato de la planta por incurrir en ilegalidad del ordenamiento jurídico y por ocasionar, tal como reconoce ya el Sindic de Greuges, molestias a los ciudadanos. Ante esta situación de gravísimas irregularidades, por parte de las autoridades políticas, exige responsabilidades políticas al Ayuntamiento de Montcada, a la Entidad Metropolitana de Barcelona, y al Ayuntamiento de Ripollet. Cómo se puede exigir a los ciudadanos el cumplimiento de las normas, si ellos, al parecer son los primeros que las incumplen. Es así, porque la entidad metropolitana esta maquinando actuaciones dilatorias intentando recurrir, para burlar la legislación, cambiando el planeamiento urbanístico de la zona. La Plataforma Vallés Net se opone a este tipo de prácticas oscurantistas, que se asemejan más a organizaciones mafiosas que a entidades que deben representar a los ciudadanos y gestionar con absoluta transparencia sus intereses.
Por último, la PVN exige de los políticos, el cierre inmediato de la planta, como compensación a los daños causados a los ciudadanos, recordando a sus promotores – PSC, ERC e ICV - que reflexionen sobre el gran FIASCO que ha supuesto este tipo de instalaciones que una vez más , son pagadas por la ciudadanía..

PVN, MAYO DE 2007

27 d’abr. 2007

CARTA PUBLICADA AVUI "A FONS VALLÈS"

Santa María. Terra Nostra, la oveja negra

Cuando esperábamos los vecinos de Santa María que el nuevo am­bulatorio de Montcada Nova solventara en parte los problemas en materia de sanidad que venimos padeciendo -por los motivos de todos conocidos, como no poder comunicar por teléfono con el ambulatorio, las colas en el mostrador de consultas, las colas para la extracción de sangre para los análisis, los retrasos para las visitas médicas, etc.etc.-, nos encon­tramos en la actualidad con un nuevo ambulatorio situado al otro extremo de Montcada para los vecinos que viven en Santa María sin medios rápidos de locomoción. Los vecinos que no tengan vehículo propio tendrán que coger dos autobuses o el tren de la línea de Manresa, recorriendo varios kilómetros para llegar al susodicho ambulatorio.
Los sufridos vecinos de Santa Mana se preguntan quién ha planificado la distribución por barrios de los pacientes de la Seguridad Social de Montcada, porque con este cambio los más perjudi­cados somos los vecinos de Santa María. ¿Cómo se van a trasladar los mayores y enfermos crónicos que no pueden andar distancias largas?, ¿se ha calculado todos estos inconvenientes y se piensa poner remedio? Creo que no. Lo importante era hacerse la foto con vistas a las próximas elecciones municipales del mes de mayo y así poder pregonar las mejoras que han aportado a los ciudadanos de Montcada.
foto:www.montcada.cat (El nou CAP)

Una vez más, vemos con indignación que los administradores del bien publico no respetan los intereses y opiniones de la mayoría y todo aquello que representa a un país democrático. Se hacen las cosas porque lo digo yo y los demás a callar.

El próximo mes de mayo pedirán el voto a los vecinos de Montcada y uste­des, pueblo en general, deben acordarse de todas las tropelías que hemos recibi­do en estos últimos años que nos han gobernado.

Agustín

26 d’abr. 2007

COMENTARI DE L' ÚLTIM PLE D'AQUEST MANDAT

A diferència dels últims plens s’ha permès l’entrada a la Sala de Plens 40 persones (assegudes) i 13 en peus. D'aquesta sessió plenària, destaquem un punt, on l’oposició ha votat en contra, concretament sobre una proposta per sol.licitar un crèdit bancari de 2.000.0000 d'euros, per retornar en 10 anys, i per poder finançar les inversions d’aquest any (2007.) Tant la representant d’ERC com la del Partit Popular han votat en contra, ja que han fet palès la contradicció que hi ha, i amb referència a un ple anterior, on es “presumia” d’un superàvit de més de 5.000.000 d’euros, això no s’entenia, perquè ara s’havia de sol·licitar aquest crèdit de 10 anys.


Però el punt més encès ha estat quan al torn de precs i preguntes: Marta Aguilar d’ERC ha demanat la paraula; s’ha referit en la seva intervenció sobre la responsabilitat política dels fets ocorreguts el passat dissabte, quan dos veïns varen ser detinguts per la policia local, quan aquest volien penjar una pancarta. Ens referim a la Zona 21 de Terra Nostra. La representant d’ERC ha continuat recordant, que en altres moments al llarg d’aquests anys, la llibertat d’expressió ha estat menyspreada, i es referia concretament als responsables polítics d’aquest ajuntament. En un punt de la seva intervenció, ha volgut deixar clar davant del ple, el seu absolut respecte, i sense posar en dubte, la intervenció de la policia local en aquests fets. El to de veu de Marta Aguilar era for i molt contundent.

Per altra banda l’Eva Garcia del PP ha centrat la seva intervenció en dues preguntes adreçades l’alcalde, una sobre la Muntanyeta de Can Sant Joan i la segona sobre l’Ecoparc-2. Sobre la primera ha manifestat, per què no s’havia demanat els ajuts a la Generalitat de Catalunya? (tal com l'alcalde va prometre públicament), doncs, es va dir, cal recordar-lo, que s'entraria en la nova convocatòria de la Llei de Barris i l'ajuntament no ha fet res.
Sobre el tema de l’ECOPARC –2 , també va fer-li una pregunta, perquè li contestés el senyor alcalde, referint-se a la recent sentència del TSJC, on aquest alt tribunal català manifesta que el projecte ha estat mal fet. L’alcalde que durant els 43 minuts es notava molt tens i nerviós (amb aquell tic tan habitual de gratar-se la barba), ha contestat el següent: mire señora García, solo le contestaré a usted por el tono y por las formas de su intervención, (fent referència explícita que no contestaria la intervenció de la regidora Marta Aguilar), referent a la Muntanyeta de C. Sant Joan va continuar dient: no es sencillo hacerlo, y no se puede ir con prisas(doncs, per què ho va dir el mes de gener, per què no s’ho ha pensat, abans ¿) I va continuar dient: sobre el Ecoparc, estoy seguro que haciendo unas pequeños retoques y con una nueva recaificación se podrá solucionar el problema.

Per fi, arribà la intervenció del públic, on va demanar la paraula el President de l’AV de Terra Nostra – Zona 21, qui prèviament, l’alcalde, l’havia advertit que sols parles dels temes de l’ordre del ple. El senyor Rafael González volia fer un incís sobre la intervenció de la regidora Marta Aguilar d’ERC, més concretament sobre la llibertat d’expressió, de la qual va començar a parlar, però quan portava dient les primeres quatre paraules, l’alcalde el va tallar en sec, dient-li: que això no toca perquè no està en l’ordre del dia, vaja!, el mateix que el ple anterior.
I ja quasi acabat el darrer ple d’aquest mandat, és va anunciar la convocatòria d’un proper ple municipal pel dia 13 de juny, per acomiadar els regidors i regidores que pels motius que siguin, no continuaran en el proper mandat municipal... Aquí caldrà estar atents per saber qui o quins regidors /res seran presents en aquest acte.... Veurem aquells que van plegar per amor... ¿ o aquells, altres que van dimitir..? en fi ho seguirem, pot ser anecdòtic.

Finalitzada la darrera sessió els regidors van abandonar la Sala de Plens uns, la majoria, ho van fer per l’escala principal, on esperàvem uns manifestants, principalment del barri de Terra Nostra -Zona 21 i també de Can Sant Joan. L’alcalde, segons he pogut saber, ho va fer per l’altra porta, la del carrer D. Fins.

A mida que anàvem sortint els diferents regidors i personal de confiança, eren xiulats pels manifestants, entre uns 60 a 70 persones, els quals portàvem un adhesiu on es podia llegir “Dos detenidos en Montcada por practicar la democràcia, Libertad de Expesión” La xiulada més llarga va ser dedicada al regidor Carles Guijarro que reia sense embuts. No va passar cap incidència remarcable, bé, potser una des de bon principi, la presencia de 3 mossos d’Esquadra i un bon nombre de policies locals, amb el seu cap, senyor Franco, sergent, caporal i diferents números de policia local, que barraven l’accés al local. Ho podeu veure perfectament a la imatge.
M.C.

UNA REFLEXIÓN EN VOZ ALTA ...

En primer lugar quisiera felicitar a los creadores o administradores de este blog, hasta el día de hoy es un blog imparcial y con libertad de expresión de los ciudadanos/as, espero y deseo que sigan una vez pasen las elecciones.

Pero quisiera hacer una reflexión en voz alta.

Normalmente sigo los comentarios a diario en dicho blog y me sorprendo cada día un poco más, con la información, eso que dejan caer algún tertuliano referente a todos los trapicheos, engaños y estafas por parte del ayuntamiento.

Y mi pregunta es, si saben de todas estas movidas ¿porque ningún
ciudadano/a, partido político, asociación de vecinos o la misma federación del municipio, lo denuncia ante los juzgados o tribunales pertinentes?

Hay cosas que no me cuadran, todos sabemos por los medios de comunicación y las habladurías de la gente, y pongo un ejemplo: el Sr Romo y la Sra Flor dejaron los cargos por amor, y dedicarse más tiempo a estar juntos, je,je,je...(No me llames iluso porque tengo una ilusión) seguramente es una excusa más, pero nadie hace nada al respecto, para que este oscuro episodio de esta enamorada pareja salga a la luz. Concejales que dejan sus cargos, sin dar ningún tipo de explicación (Será porque no están de acuerdo con su jefe) la especulación y favoritismo inmobiliario, las adjudicaciones de obras, los movimientos de los PUOSC,de un barrio a otro, Montcada Óptima, S.A, Fundació Juan Ramón Masoliver, Montcada Societat Municipal, S.A (ellos mismos se nombran presidentes y ejecutivos de dichas empresas ”Coño parece la FAES de Aznar” se aseguran su
jubilación, etc. etc.

Sigo pensando en voz alta ¿nadie hace nada al respecto?¿Para que están nuestros representantes políticos? O será que todos están pringaos, será que a la oposición solo le interesa sacar tajada justo unos meses antes de las elecciones y se suman a las movilizaciones ciudadanas (reivindicativas).

¿Porqué el ayuntamiento que esta formado por un tripartito, aunque el PSOE, tenga mayoría, sus socios CIU Y EUIA ,no han hecho nada sobre todo esto.

Mi conclusión es que a todos los partidos políticos lo único que les importa es llegar al poder, a costa de aprovecharse de los ciudadanos/as de bien de este municipio.

Siempre he defendido que las quejas hay que trasmitirlas en las urnas, pero sí tengo muy claro, viendo el panorama político, que será más de lo mismo, ojala! me equivoque, pero son los mismos personajes los que se presentan y como siempre acabaran pactando y repartiéndose el tan deseado pastel. Espero y deseo que todo esto cambie y este municipio al igual que muchos otros, no sigan convirtiéndose en Marbellas y seguir enriqueciéndose, estos pinochos que tenemos por políticos.

Acabo dirigiéndome a todos los tertulianos /as de este blog y les pido, que sean más explícitos e imparciales a la hora de motivar a las personas para votar, con ello quiero decir que hay que saber muy bien a quien votar, votar en blanco o no votar, pero hay que hacerlo con cabeza, pues nos jugamos cuatro años mas que pueden seguir con más mentiras, engaños y ansias de poder.

Me gustaría transmitir a todos los partidos políticos que se presentan,
(Pues seguro todos leen este blog,) que hagan un debate conjunto en cada barrio con sus propuestas y abierto a los ciudadanos/as, y sobre todo que el dinero de la campaña electoral lo destinen a mejorar el conjunto del municipio, pues los carteles y propaganda electoral, como sus fiestas de campaña son desproporcionadas.

La gran mayoría de los Montcadenses, ya conocemos sus caras y sus nombres.

Sres sean honestos, sinceros y dejen de tratar al pueblo como mercancía, para su beneficio.

Sr. César, Sra. Porro, Sr. Franco:

He escuchado por boca de mi padre ,que ha recibido muchas hostias y palizas por defender unos derechos fundamentales para los trabajadores, por la democracia y libertad de expresión, gracias a él y a miles y miles como él, tenemos hoy día la oportunidad de expresarnos libremente. Con ello quiero decir que seguiré, colgando y pegando carteles al igual que pasar megafonía y ni ustedes ni la mismísima Legión, me lo prohibirán.



José Pérez Aguilera

"EL PERIODICO" CARTA PUBLICADA AVUI SOBRE LA ZONA 21

URBANISMO EN MONCADA I REIXAC

Una verdadera ruina
Dolores Leonés y grupo de familias de la Zona 21 afectadas por la U.A. 1 y 2
Montcada i Reixac

Somos un grupo de vecinos de Montcada i Reixac y nuestras calles no están aún asfaltadas, aunque tenemos casi todos los servicios urbanos pagados. Pero lograrlo supondrá la ruina de algunas familias, ya que para un solar de 300 m2 piden unos 42.000 euros y otro de 900 m2 unos 120.000). Además, el ayuntamiento ha aprobado un plan, y algunos terrenos privados (unos 80) han sido calificados de zona verde y sus propietarios se quedarán sin ellos. Y tenemos una zona verde de pinos (42.000 m2) que arrasarán para construir seis bloques de viviendas. El ayuntamiento, a cambio, nos ayudará a hipotecar nuestra vida "a bajo interés" (si no pagamos, nos desahuciarán o deberemos vender nuestras casas). Las inmobiliarias y algunos propietarios influyentes son los únicos que están de acuerdo con este proyecto urbanístico. ¿Casualidad?

SOBRE ELS VEÏNS DETINGUTS, COMUNICAT DE CC.OO (SECCIÓ SINDICAL DE L'AJUNTAMENT)


COMUNICAT DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CC.OO. DE L’AJUNTAMENT DE MONTCADA I REIXAC.

Davant els fets que el passat dia 21 d’abril van acabar amb la detenció de dos veïns de la “zona 21”, la Secció Sindical de CC.OO. vol manifestar el següent:


Tant la Policia Local com qualsevol altre funcionari públic, estem obligats a aplicar les normatives i lleis vigents sense que això vulgui dir que compartim ni creiem en la “justícia” d’aquestes. L’actuació de la Policia Local, es va fer en aplicació de la normativa vigent i per la denúncia d’un particular.

Entenem que qualsevol actuació que faci l’Ajuntament, pot generar oposició entre una part dels ciutadans/es i que estan dins els paràmetres democràtics que puguin expressar el seu malestar.

Els treballadors públics demanem als ciutadans/es que entenguin que l’incompliment de les normatives per part nostre, pot suposar incórrer en faltes que porten aparellades sancions disciplinàries.

Entenem que en un conflicte veïnal qualsevol persona pugui oposar-se al compliment d’una obligació com es la d’identificar-se, però aquesta oposició s’ha de fer dins el respecte i tenint en compte les conseqüències jurídiques que comporten.

Lamentem que uns fets com els exposats, hagin culminat amb la privació de llibertat de dos persones i la seva posterior condemna judicial.

Qualsevol limitació de la llibertat d’expressió, per molt reglamentada que estigui, té la nostra condemna com a Secció Sindical i més quan aquesta reglamentació deixa sense possibilitat de manifestar la seva disconformitat o opinió a qualsevol col·lectiu (AA.VV., grup de veïns, d'afectats, partits o sindicats…) que per no tenir recursos o no poder accedir als mitjans de comunicació, veuen minvada la seva capacitat de lluitar contra actes que consideren injustos. Malgrat això, la responsabilitat no es pot buscar en els treballadors que apliquen les normes sinó en els responsables polítics que les aproven i en aquells moviments de tot tipus que no fan el suficient per evitar la aprovació d’aquestes normes.

Fem una crida a la ciutadania i a qualsevol moviment de la localitat, a no posar en el centre de polèmiques cap actuació dels empleats municipals en el compliment de les seves funcions i a lluitar pel que considerin just, dins els paràmetres del respecte, tenint en compte que nosaltres, els treballadors municipals, no som l’adversari de ningú.

SECCIÓ SINDICAL DE CC.OO.

Quí paga el dèficit...?

Hi ha una felicitació a la revista que els socialistes ens han fet arribar a les nostres llars que ens agradaria que el senyor alcalde ens ho aclareixi:


En la penúltima pagina es llegeix: “la iniciativa dels comerciants de Montcada i Reixac agrupats a l’MCC d’instal.lar una pista de gel aquest passat Nadal a la pista coberta municipal, ha estat tot un eixit”

Bé, sembla que la iniciativa ha sortit molt cara i les quantitats importants ja pressupostades s’hi haurà d’afegir encara més, uns 5.000.000 de les antigues pessetes per a poder cobrir totalment les despeses originades.

No tenim res en contra d'iniciatives d’aquest tipus sempre quan no afectin les nostres butxaques i sembla ser que finalment així serà.

Senyor alcalde: qui pagarà aquest dèficit?.....L’ajuntament ..? A càrrec de quina partida del pressupost?.

Si és així, no li sembla senyor alcalde que aquestes iniciatives tan “singulars i originals” que al final acabem pagant tots, no haurien de ser abans consultades a la ciutadania.?
Crec que ha quedat clar.
Gràcies.

25 d’abr. 2007

DARRERES NOTÍCIES – URGENT

Demà dijous 26 d’abril, serà l’últim Ple municipal d’aquest mandat local.

Montcada Confidencial ha pogut saber que coincidint amb aquest acte plenari, està previst una important representació veïnal de la Zona 21 de Terra Nostra, així com de la barriada de Can Sant Joan, aquests darrers han decidit avui, en assemblea, tornar a les mobilitzacions i per això es manifestaran i protestaran per la problemàtica i les deficiències d’aquest històric barri. Els assembleistes han mostrat la seva decepció davant dels minsos resultats que evidencien la falta de compromís de l’ajuntament, desprès de les promeses i les converses mantingudes amb els representants de l’equip de govern local. Per això demà, repetim, sortirà des de Can Sant Joan una marxa reivindicativa fins a la Casa de la Vila

També s’ha informat que la Junta d’aquesta associació veïnal adreçarà propperament una carta a tots els associats per informar-los fil per randa, de totes les converses efectuades entre l’ajuntament i els representants veïnals. És important destacar, que aquesta carta, té un clar desig: informar acuradament als veïns/veïnes abans que aquests exerceixin el dret al vot a les properes eleccions municipals.

Continuarem informant......

AVÍS DE L'ADMINISTRADOR D'AQUEST BLOG

L’administrador d’aquest blog informa que avui entre les 17:45 a les 19:00 hores, no hem pogut “penjar” uns comentaris, prou interessants, per una errada informàtica. Demanem disculpes i, us animem, perquè ens ho torneu a enviar.

A banda, hem de tornar a dir-vos, amics internautes, que durant aquesta darrera setmana hem rebut bastants comentaris que no hem penjat atès que encara que ben argumentats i realment punyents, feien o posaven paraules no adients, malsonants o qualificatius molt pujats de to, amb una paraula, ratllàvem les normes de la bona i desitjada educació. Demanem, doncs, que sigueu conscients del valor i l’ús de les paraules.

Moltes gràcies per la vostra comprensió i col.laboració.

24 d’abr. 2007

ULTIMA HORA DES DE LA ZONA 21



Els veïns tallen la carretera Nacional 150.


Avui a les 19:00 h. més d’un centenar de veïns i veïnes de Montcada, entre aquestes persones hi havien representants d’associacions veïnals i també de partits polítics, han tallat aquesta carretera durant 10 minuts.

En principi els convocats tenien previst concentrar-se a les rodalies del Gran Casino de Terra Nostra, atès les circumstàncies dels fets esdevinguts el passat dissabte a la tarda, on van ser detinguts dos veïns de l’A.V Terra Nostra- Zona 21.

L’acte de protesta ha transcorregut sense cap incident destacable, independentment dels crits i xiulades que els manifestants provocaven en protesta i per reivindicar allò que algunes pancartes deien, com: “Alcalde no más favores a las inmobiliarias – Zona 21¡”, “Sr. Alcalde tu silencio nos hipoteca, queremos respuestas”
Els crits més escoltats han estat: “Volem justícia” “ No volem manipulacions” “Llibertat d’Expressió” etc.


A banda, els veïns s’han sentit molestos per la informació donada per Montcada Ràdio, dient que l’acte de manifestació s’havia suspès, quan això no era cert.

Durant la manifestació ha estat presents diferents unitats de la Policia local i dels Mossos d’Esquadra, a fi i efecte de mantenir l’ordre d’aquesta protesta veïnal.

Els manifestants han declarat que pensen continuar la seva línia reivindicativa endegada, fins que no hi hagi una solució justa per aquesta zona tants anys pendents de ser urbanitzada.

Finalment afegir que els dos detinguts: Rafael González i el seu germà Jordi, han rebut mostres de solidaritat i recolzament

L'ESCLAT DEL MERCAT MUNICIPAL


Els propietaris de les parades han enviat un escrit signat per tots, a l’alcalde César Arrizabalaga denunciant la manca d’interès del Consistori envers el Mercat Municipal.
En aquest llarg escrit detallen fil per randa totes les reunions celebrades des de gener de l’any 2003 fins el mes de gener de 2007, i denuncien amb duresa allò que es pot considerar la història d’un engany.
Montcada Confidencial en els propers dies publicarà íntegrament l’escrit, però avui com avançament, reproduïm unes pinzellades:

(Referència a la quarta reunió, entre Ajuntament – Comissió propietaris)

En esta reunión se presenta por primera vez el señor Toni Jiménez, gerente de la empresa municipal, pedimos disculpas por la expresión, pero con él llegó el escandalo. Una vez realizadas las presentaciones oportunes, una reunión que tendría que haber sido de análisis del Estudio de Mercado, fue como sigue: “ soy Toni Jiménez el responsable del Proyecto, el que sabe más sobre el tema, me he enfrentado a personas a personas más difíciles que vosotros y se ha hecho lo que yo he dicho “. A continuación a modo de aval, dijo que él había asesorado la reforma del Mercado de Singuerlin (Sta. Coloma). Atónitos nos preguntamos que le habrian dicho de nosotros para tener esta reacción tan poco racional.”

Els propietaris varen comprovar uns dies desprès la “reforma” del Mercat de Singuerlín, i la sorpresa va ser quan va resultar que no coneixien a Toni Jiménez. Ni el president del mercat ni el responsable de l'ajuntament (Sta.Coloma) en aquests temes. En fi una clàssica.... (els propietaris del Mercat de Montcada consideren una manca de seriositat l’actuació d’aquest senyor).

El durissim escrit finalitza recordant que reunió darrera reunió sol·licitàrem la informació oficial i com resposta rebien sempre excuses i que ja els dirien quelcom.

Reproduïm la frase final: “el análisis final sobre el tema ampliamente explicado en el escrito se realiza sólo con estas palabras: falta de sereidad y nula profesionalidad y se tiene la impresión de ser un barco sin timonel”

Es refereixen evidentment al nostre ajuntament.


Continuarem informant....

PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA DEL PSC-PSOE


Dissabte 21 d’abril de 2007

Montcada Confidencial té per costum quan fa una crònica d’aquest tipus detallar resumidament allò que és va dir, per nosaltres d’important, però aquesta vegada amb solidaritat i en senyal de protesta pels fets que vàrem passat coincidint amb la celebració d’aquest acte socialista (detenció d’uns veïns de la Zona 21, quan volien penjar una pancarta), ho farem, doncs, com si fos un telegrama.

Lloc de presentació: Pavelló Miquel Poblet
Assistents: oficialment 650, per l’oposició 140, per nosaltres 620.
Menú sopar: 1er. plat: pebrots del “piquillo” farcits brandada bacallà; 2on. plat: tall rodó de vedella. Les postres: pastís de trufa i petit “toc de PSC” (¿?).... Begudes: vi de Rioja i Cava J.Serra.
Preu tiquet: 18 Euros (alguns dels assistents hi anàvem convidats)
Parlaments: M. Bustos (Presd. Fed. Municipis) Lidia Santos (Dip. Parlament) i César Arrizabalaga (candidat a l’alcaldia). Tots els parlaments van estar a l’alçada d’aquest pre-electoral.
Conducció de l’acte: Jordi Climent (lesionat a la cara a causa d’un petit accident)

La llista de tots els candidats i candidates es pot consultar en aquest mateix blog.

NOTA: Ens ha quedat al tinter coses a dir, com per exemple alguna que una altra anècdota, així com detalls molt significatius que vàrem copsar durant el transcurs de l’acte, algun de sucós.

VISCA LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ!!!

COMUNICAT DEL SINDICAT DE POLICIA LOCAL SPPME-CAT

Quisiera hacer una pequeña reflexión sobre el asunto de las pancartas.
Si la Policía Local detuvo a este señor para evitar que colocaran las pancartas, que hacen expuestas? por que la policía nos las quitó?.
No será más bien que ante la solicitud de los agentes a que mostrara su documentación, aprovechó la ocasión para insultar a los agentes y así generar polémica?
No es más cierto que está haciéndose pasar por un mártir una persona que demostró tener una falta de educación evidente?
No es más cierto que utilizó a la Policía Local para sus revanchas políticas?
Hay alguien en esta ciudad que la Policía Local haya detenido por colocar pancartas?
Realmente pienso que en todo este asunto es verdad hay algo de turbio, pero creo que el lado oscuro está en las personas que no dicen la verdad.

Rafael Rosas
Delegat SPPME-CAT

COMUNICAT DE PREMSA DEL PP DE MONTCADA



EL PARTIT POPULAR DE MONTCADA ACUSA AL ALCALDE DE DESPRECIAR A LOS VECINOS DE CAN SANT JOAN.

El gobierno de Montcada no ha presentado ningún proyecto de mejora a la ley de Barrios de la Generalitat tal y como anunció.
El Partit Popular de Montcada i Reixac ha acusado hoy a su alcalde de realizar falsas promesas y de generar expectativas que acaba incumpliendo. A principios de año, el alcalde de Montcada anunció que presentarían un proyecto de mejora del barrio de Can Sant Joan al Departamento de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya. Una vez finalizado el plazo de presentación de estos proyectos, el Ayuntamiento de Montcada no ha presentado nada. La Portavoz y candidata del Partit Popular de Montcada ha manifestado que “el alcalde ha vuelto a engañar a los vecinos haciendo falsas promesas y generando expectativas que sabía perfectamente que no cumpliría”. En este sentido, García ha afirmado que “el alcalde habría de dar la cara con estos vecinos y explicar por qué los tiene abandonados y sobre todo por qué los condena a vivir en una situación precaria”.

En este sentido, Eva García pregunta al alcalde “es que quizás hizo estas declaraciones en un momento de euforia pero ya sabía perfectamente que no presentaría ningún proyecto de mejora de la Muntañeta de Can Sant Joan.” La candidata del PP recomienda al alcalde que “habría de ser más prudente a la hora de hacer promesas que de antemano sabe que no cumplirá y no se puede estar siempre mintiendo”.

La candidata del PP Eva Garcia, ha manifestado que “los vecinos de Can Sant Joan han de devolver la pelota al alcalde socialista y olvidarse de él el próximo 27 de mayo, día de las elecciones municipales”. También ha acusado al resto de grupos que conforman el gobierno que “CiU e ICV callan y bajan la cabeza con la única finalidad de mantenerse en el poder pero también deberían dar explicaciones a los vecinos ya que son corresponsables del abandono de la Muntañeta de Can Sant Joan”.

DES DE CAN SANT JOAN


LA LIBERTAD DE EXPRESIÓN

Esta claro, que algunas personas no admiten criticas o incluso posturas diferentes.

Estas personas cuando están en el poder pasan de ser unos ciudadanos intransigentes a ser unos dictadores, y para conseguir sus propósitos (silenciar la opinión de los demás) no les importa recurrir a cualquier método para lograrlo.

Los guardias urbanos o las personas que hagan servir en cada caso para conseguir sus propósitos, solo son culpables de estar dentro de la red que esta dominada por ellos.

El caso de las pancartas de la Zona 21, no es el primer caso denunciado, recordaré alguno, aunque no es tan fuerte o conocido, si que son casos que han ido ocurriendo durante el mandato el actual Alcalde.

Retirada sistemática de pancartas en contra del impuesto de las basuras.

Retirada de carteles, ordenada por el ayuntamiento por denuncias sobre el impuesto de las basuras, y contestada por escrito por Assemblea per Montcada.

Desaparición sistemática de carteles pegados en las paredes para evitar que otros lo puedan leer.

Aviso para la retirada de carteles a los recogedores de la basura.

Desaparición de una edición de Vallès a Fons, solo en el barrio de Can Sant Joan.

Aviso y multa por pasar por megáfono anunciando una asamblea en contra del Asland (la multa actualmente esta anulada)

Poner la guardia urbana de forma sistemática en la puerta del ayuntamiento para impedir que los vecinos entren y digan dentro del pleno las reivindicaciones de los vecinos.

Reformar el reglamento de participación ciudadana, para evitar o dificultar que un vecino hable en un pleno.

Invitar a personas o asociaciones que no se han preocupado nunca de nada para tener mayoría a la hora de decidir problemas cruciales para el barrio o la población, para poder estrangular las decisiones con las mayorías de los estómagos agradecidos.

Intentar crear Taulas Cívicas en todos los barrios para acallar las voces criticas

Hacer servir las subvenciones otorgadas a las asociaciones para mitigar o callar las criticas.

Y tantas otras cosas o casos y que yo no tengo conocimiento.

Pero para último botón solo hay que leer las normas sobre incivismo, en las que se pretende castigar el poner carteles, pancartas, etc.. , y es que se aprovecha cualquier oportunidad para ir minando la libertad de expresión y de participación que los ciudadanos hemos conseguido con la lucha y el esfuerzo de todos, y lo peor de todo, es que además lo hacen en nombre de la "democracia".

Y por ultimo decir, si Franco no nos consiguió callar la boca, no espere conseguirlo Vd. que al fin y al cabo solo es un aprendiz.


José Luis Conejero
Can Sant Joan

DESPESES CAMPANYA ELECTORAL


COMUNICADO ICV-EUA

La coalición Iniciativa per Catalunya Verds e Izquierda Unida i Alternativa. Informan que el presupuesto del que disponen para pagar los gastos de campaña para las elecciones Municipales de Mayo del 2007, asciende a 14.925 €. Estos gastos los sufragaran ambas formaciones proporcionalmente al número de concejales obtenido por cada una de ellas en dichas elecciones.
Así mismo y en aras a proporcionar la mayor transparencia posible todos los gastos relacionados con la campaña como, albaranes, facturas, tikets de compra, etc, etc estarán a disposición de todos los ciudadanos de Montcada en el local de ICV Guadiana, 12 para su consulta.

Alba del Amo. Coordinadora de EUA. Montcada
Félix Chic.
Presidente de ICV. Montcada




Comentari:

També, en aquest mateix sentit, ho ha fet ERC (veieu el seu blog), on tenen previst unes despeses de campanya de 0,19 Euros (IVA inclós) / per habitant. Aquestes formacions polítiques demostren tenir un sentit de responsabilitat i compromís envers la transparència democràtica i que des de Montcada Confidencial, saludem.
Voldríem que altres formacions, també ho facin. Per això els oferim, si volen, aquest espai de llibertat.

23 d’abr. 2007

NOVES NOTÍCIES DE LA ZONA 21


L’AV de Terra Nostra-Zona 21, ha convocat una concentració a les 19:00 hores per demà dimarts dia 24 d’abril, davant del Casino de Terra Nostra, en senyal de protesta pels fets denunciats en aquest blog, esdevinguts aquest darrer cap de setmana, on el President i un altre membre de l’associació de veïns, van ser detinguts quan volien penjar una pancarta.

A la mateixa concentració convocada, es donarà a conèixer les mesures que es pensen prendre, i els plans futurs d’actuació.

Montcada Confidencial pendent de la versió oficial dels fets, ha pogut saber part de l’informe elaborat per la Policia Local de Montcada, on entre altres coses que manifesten, no coincideix amb la versió que els veïns han donat dels fets. En el mateix es detalla que ells (la policia actuant) mai vam impedir, perquè no es pogués penjar les pancartes, i tot ho basen amb la manca de col.laboració d’aquests veïns que varen negar-se a donar els DNI. Aquest petit resum que hem fet de l’informe esmentat va acompanyat d’unes imatges d’algunes de les pancartes penjades.

Per altra banda, Montcada Confidencial pot confirmar que sobre les 19:00 d’aquesta tarda, un veí/ina ha presentat davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Montcada una denuncia pel tracte sofert en els fets que ocupen aquesta notícia. També cal afegir que hi ha altres veïns que estan estudiant seguir el mateix exemple.


Aquestes són algunes de les
pancartes de la "discòrdia"

(fotos: M.C.)

ESTAMPES URBANES

(per veure la imatge amb més detall, cliqueu sobre la mateixa)

Què és això....? Doncs, no és pas la portada de cap llibre.... és una petita mostra de l'estat de la calçada, entre av. de Riera de Sant Cugat i l'avinguda de Terra Nostra fins l'alçada de la Caixa d'Estavis de Sabadell.

22 d’abr. 2007

POSATS EN LLIBERTAT ELS DETINGUTS DE LA ZONA 21

Sobre els veïns detinguts

Passades les 13:00 HORES D’AVUI DIUMENGE, han estat posats en llibertat els dos veïns detinguts ahir per la Policia local de Montcada. Han sortit sota l’acusació de desobediència a l’autoritat.

Cal recordar que aquestes dues persones: Rafael González i Jordi González (president i membre respectivament de l'A.V. Terra Nostra - Zona 21) han passat la nit detinguts a les dependències dels Mossos d’Esquadra de Cerdanyola del Vallès.

A la sortida els veïns de la Zona 21 han mostrat la seva solidaritat amb els detinguts. Durant tot el dia d'avui, aquests, no han parat de rebre mostres de solidaritat i recolzament per la seva lluita en pro dels afectats d’aquest sector de Terra Nostra.

Els mateixos, han estat celebrant avui assemblees continues per valorar els fets d’ahir. No entenen, perquè, d’aquesta desmesurada actuació dels agents policíacs, que va arribar ha detindré i emmanillar a dos veïns que volien res més que expressar les seves reivindicacions mitjançant unes pancartes. Els assembleistes han decidit presentar denuncies pel maltractament rebut, les formes i maneres que han generat aquestes detencions, actuacions que ja consideràvem superades en una democràcia.

Montcada Confidencial coneix la versió dels veïns de tot aquest afer, i ens agradaria que l’altra part donés la seva versió a fi i efecte que tothom pugui valorar el que ha passat.
Per tot això creiem que el nostre Ajuntament a través del seu màxim representant, el senyor César Arrizabalaga hauria de donar explicacions davant de la ciutadania en general i especialment als afectats.

Per finalitzar afegim que els veïns i veïnes de la zona – 21 ens han manifestat que malgrat els fets lamentables d’ahir, continuaran amb la seva lluita per aconseguir les reivindicacions endegades.

VEÏNS DETINGUTS, MÉS NOTÍCIES

Avui a les 1:30 de la matinada un grup de veïns i veïnes van marxar desprès d’haver estat a diferents llocs per intentar localitzar on eren els detinguts: primer el Jutjat de Cerdanyola, desprès els Mossos de Montcada, la Policia local de Montcada i finalment la caserna dels Mossos d’Esquadra de Cerdanyola, on havia estat traslladat el veí Jordi González (germà del president de l’entitat veïnal) des de les dependències de la Policia Local de Montcada. Segons hem pogut saber l'altre detingut i president de l’Associació de Veïns de Terra Nostra – Zona 21, senyor Rafael González, havia estat traslladat al Vall d’Hebron on el van portar a fi i efecte de fer-li un reconeixement mèdic. A l’hora de tancar aquest comentari (1:45 de la matinada) no havia estat, encara, portat a Cerdanyola (caserna dels mossos d’esquadra).
Un grup de 20 persones, la majoria veïns i veïnes de Terra Nostra, van mostrar des de l’hora de la seva detecció, el seu suport i recolzament als detinguts, entre aquestes persones va estar presents la regidora de l’ajuntament Marta Aguilar.

Continuarem informant...

21 d’abr. 2007

MÁS NOTÍCIES SOBRE LA ZONA 21

Más sobre la detención del presidente de la Asociación de Vecinos de Terra Nostra-Zona 21.

A las 20:45 horas continúan Rafael González y su hermano Jordi, en las dependencias de la policía local de Montcada i Reixac.

Parece ser que la policía local, es de suponer que a través de los Mossos d'Esquadra, serán trasladados a las dependencias del Juzgado de Cerdanyola, dónde se presentará la denuncia bajo el cargo de resistencia a la autoridad.

Según ha podido saber Montcada Confidencial, el texto de la pancarta que querían colocar los vecinos en el momento en que se presentó una patrulla de nuestra policía local, rezaba así: “ 50 AÑOS DE BARRO, AHORA 25 MÁS DE HIPOTECAS”.

Los vecinos de esta zona estan preocupados por lo ocurrido, manifestando la total solidaridad con los retenidos. No entienden ni comprenden esta dura actuación. A pesar de esta contrariedad, han sido colocadas todas pancartas previstas por dicha asociación.

Continuaremos informando

URGENTE

Detenido el presidente de la Asociación de Vecinos de Terra Nostra-Zona 21 cuando intentaban colgar una pancarta.

La policía local, ha detenido a Rafael González (Presidente de Vecinos ) y a su hermano Jordi, que junto con otros vecinos y vecinas de la zona 21, intentaban colgar unas pancartas alusivas al conflicto que mantienen estos ciudadanos con el ayuntamiento.


Los hechos han ocurrido alrededor de las 17 horas de hoy, en el puente que cruza la autopista. Los vecinos tenían la intención de poner varias en diferentes puntos de la zona. Las detenciones han sido realizadas después de haber colocado la primera pancarta que se halla situada en una de las entradas de la urbanización, cerca de las tiendas de venta de flores.

Seguiremos informando.

VilaWeb - El Punt - digital - 21 d'abril de 2007

Maresme. Denuncien tres convenis urbanístics de Llavaneres a la fiscalia anticorrupció

Una plataforma diu que les operacions de Can Rivière, la Bodega i la zona esportiva fan «massa tuf»

LLUÍS MARTÍNEZ. Sant Andreu de Llavaneres
La plataforma SOS Llavaneres, que es presentarà a les properes eleccions, ha portat a la fiscalia anticorrupció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tres convenis urbanístics subscrits pel govern municipal del PP i el PSC perquè hi veu indicis de delicte. Segons el president de l'entitat i cap de llista, Josep Ruiz, en les operacions de Can Rivière, la Bodega i la futura zona esportiva hi ha massa «dubtes» i «fan massa tuf». Ningú de l'Ajuntament de Llavaneres ha volgut fer declaracions i s'han remès a un comunicat que vol deixar clar que «tots els procediments que s'han tramitat s'han fet sempre seguint la legalitat vigent.»


+ Col·locació de la primera pedra de la zona esportiva. Foto: A.G.

L'entitat que va néixer per protestar contra la política urbanística del govern municipal ha decidit canviar d'estratègia, i a poques setmanes de les eleccions ha passat de les manifestacions al carrer als jutjats. El president de SOS Llavaneres, Josep Ruiz, explica que fa temps que «tothom es queixa però ningú fa res». «Hem estat els únics a posar els casos en mans de la fiscalia perquè les operacions urbanístiques no són gens clares i hi ha irregularitats», hi afegeix.

LS RESPONSABLES

Els escrits, que tenen registre d'entrada als jutjats el 18 d'abril, assenyalen l'alcalde, Víctor Ros (PP), el regidor d'Urbanisme, Antoni Jiménez (PSC), i el cap de l'àrea, Hugo Roldan, com a presumptes responsables de portar a terme els acords. Se'ls acusa de «facilitar informació privilegiada» als propietaris de la finca de Can Rivière i de «regalar» sol per fer pisos en uns terrenys valorats en 12 milions d'euros a canvi d'un edifici catalogat, com és la Bodega, valorat en 3,6 milions d'euros, per fer-hi un hotel d'entitats.

Cap membre del govern municipal ha volgut fer declaracions, però sí que ha emès un comunicat que assegura que el consistori «no té constància oficial de cap denuncia presentada davant la fiscalia». Tot i això, en la nota es vol «deixar clar que tots els procediments que s'han tramitat s'han fet sempre seguint la legalitat vigent».

A NOVA ZONA ESPORTIVA

Un dels convenis «amb més dubtes» i que més crítiques ha rebut és el de la futura zona esportiva que es construirà davant de l'escola Serena Vall. El projecte estel·lar del mandat s'ha de finançar amb la construcció de pisos on ara hi ha el camp de futbol, el pavelló, les piscines i l'institut de Llavaneres –un espai de 16.178 m² valorat, segons SOS Llavaneres, en 13,3 milions d'euros–, que aniran a càrrec de l'empresa Proinosa. Segons l'escrit que s'ha enviat a la fiscalia perquè ho investigui, hi ha detalls, com ara la valoració econòmica de la concessió, que encara no s'han aclarit. La plataforma denuncia que l'Ajuntament ha venut sol públic i sòl per a habitatges protegits «molt per sota del preu de mercat» i ha cedit a Proinosa «una concessió de 50 anys sense cap compensació econòmica».



20 d’abr. 2007

DARRERA NOTÍCIA -URGENT

Segons publica l’entitat SOS de Llavaneres, han presentat davant la Fiscalia Anticorrupció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tres denúncies sobre tres convenis urbanístics: La Bodega, Zona esportiva i Can Riviere signats per l’alcalde del PP Sr. Víctor Ros Casas, i el regidor d’urbanisme del PSC-PSOE senyor Antonio Jiménez Gómez de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres.



Si voleu veure la notícia més ampliada cliqueu: www.sosllavaneres.com

LA CANDIDATURA DEFINITIVA D'IC-EUíA


1-Josep Mª Gonzalez
2-Alba del Amo
3-Ramon Sanchez,
4-Oscar Gil,
5-Laura Campos
6-Sandra Puntas
7-Ramon Contijoch
8-Fco Castro
9-Meritxell Cabané
10-Carlos Cera., fins aquí el 10 primers que varem anunciar, la llista seguéis amb:

11-Salvador Beteta (CCOO)
12-Lucas Tudela ( Ind.)
13-Pedro de la Paz (IC)
14-Carolina Izquierdo (EUíA)
15-Casandra Vergara ( Ind.)
16-Diego Alvarez ( EUíA)
17-Manuel Betran (Independent)
18-Eloisa González (EUíA)
19-Ana Ponce (IC)
20-Mercedes López (EUíA)
21-Fèlix Chic (IC)

SUPLENTS:

22-Paulina Valiente (EUíA)
23-Alejandra Hernández (independent)
24-Pilar Descarrega (EUíA)
25-Laura Martin (IC)

La llista es presentarà a la Junta Electoral demà dissabte i possiblement es presenti en roda de premsa els primers dies de la setmana vinent.

19 d’abr. 2007

ACTE PER REIVINDICAR L'ANTIGA CERVESERIA DEL CARRER MONTIU


LA CERVESERIA

L’Associació de Veïns de Montcada Centre prepara un acte lúdic reivindicatiu pel proper dia 6 de maig a les 11 hores. Sota el lema “Salvem l'espai de la cerveseria" i que està situat al carrer Montiu on està previst l’inici d’una manifestació, que marxarà fins a la Plaça de l’Església, on es llegirà un manifest. També volen celebrar en aquest lloc una sèrie d'activitats lúdiques.

L’Associació està treballant el programa d’actes que penjaran propperament en botigues i comerços de Montcada.

Recordem que aquesta AAVV va lliurar a l’Ajuntament més de 2000 signatures per sol.licitar que aquest lloc sigui destinat com a zona d'equipaments (zona arbrada) i no pas que aquesta parcel.la verda es converteixi en un bloc de pisos. Els components de la junta d'aquesta entitat, no perden l’esperança de què tot és possible i confien, amb la resposta i recolzament del poble de Montcada, per aconseguir, finalment, que els nostres governants locals canviïn d’opinió, i tirin enrera aquest projecte immobiliari.

L’Ajuntament de moment, sembla que no està massa disposat per ajudar-los en aquesta iniciativa lúdica i reivindicativa, atès que no han volgut facilitar les demandes veïnals, és a dir, poder disposar d’una tarima, megafonia, etc., necessari per poder desenvolupar aquest acte de ciutadania.

… seguirem informant.

(foto: arxiu Montcada Confidencial)


COMUNICAT D'ICV

COMUNICADO DE ICV

Como todos sabéis, ICV celebró en su día un proceso de primarias para las Elecciones Municipales del próximo mes de Mayo. Como resultado de este proceso fue nombrado cabeza de lista Ramón Sánchez, actual Concejal de Relaciones con Entidades de Servicios Públicos del Ayuntamiento de Montcada i Reixac.

Hoy la Asamblea Local de ICV, reunida con carácter de urgencia, ha aprobado por unanimidad aceptar la renuncia de Ramón Sánchez a encabezar la candidatura, motivado por un problema de salud (será operado el próximo día 26). Su renuncia la ha querido hacer ligándola con una propuesta que ayuda a ICV, no solo a sustituirlo, sino a dar un salto importantísimo desde el punto de vista de futuro.

Una apuesta consecuente con el deseo de Iniciativa de situar el futuro a partir de una renovación importante y trascendental. La propuesta, aprobada por unanimidad, sitúa como nuevo cabeza de lista a una persona independiente pero profundamente comprometida con Montcada y sus problemas, respetado y querido en nuestro Municipio, se trata de JOSE MARIA GONZALEZ.

Me gustaría resaltar el gesto de generosidad tan importante realizado por Ramón Sánchez, poniendo su legitimo puesto en la lista a disposición de la asamblea en aras a la mejor consecución del proyecto renovador de ICV.

Por lo tanto los cinco primeros puestos de ICV quedan como sigue

1º José Mª González De Arriba

2º Ramón Sanchez Collado

3º Laura Campos Ferrer

4º Ramón Contijoch Ponce

5º Meritxell Cabané

Félix Chic.
Presidente de ICV Montcada

18 d’abr. 2007

FLASH, INFORMATIU¡

Ultima hora IC/EUíA

Aquests son els 10 primers noms de la llista que aquesta coalició presentarà a les properes eleccions:

1-Josep Mª González de Arriba – (Independent)
2-Alba del Amo Ollero – EUíA (Coordinadora Local i de la Comarca)
3-Ramon Sánchez Collado – IC (Regidor Ajuntament)
4-Oscar Gil Sotillo – EUíA (Estudiant Enginyeria)
5-Laura Campos Farre –IC (Psicòloga)
6-Sandra Puntas Jaén- EUíA (Diplomada Social)
7-Ramon Contijoch Ponce –IC ( Espec. Esports)
8-Fco. Castro Clorin – EUíA (Activista associatiu-Esports)
9-Maritxell Cabané - IC ( Secretaria)
10- Carlos Cera Izquierdo –EUíA (Esportista i admin/logística)


Demà ampliarem la llista amb més detalls. La presentació es farà el divendres en una roda de premsa.

M.Confidencial

ATENCIÓ....DEBAT POLÍTIC A LA VISTAAAAAAA....¡


De moment hi haurà un debat.

Montcada Comunicació organitzarà a través de Montcada Ràdio un debat entre els candidats que es presenten a les Eleccions Municipals del 27 de maig.

Aquest, s’enregistrarà el dijous dia 3 de maig a les 10 hores a la Casa de les Aigües. No és obert al públic i la seva emissió es podrà escoltar el divendres 4 de maig a les 19.30 hores per Montcada Ràdio.

Els portaveus varen pactar ahir les condicions per portar a terme, aquest acte de controvèrsia política.

La Veu aprofitarà l’acte per fer la clàssica sessió fotogràfica, la qual, posteriorment, es publicarà en un suplement que aquest mitjà editarà amb motiu de la cita electoral. La distribució i repartiment es farà uns dies abans del començament de la campanya electoral.

Montcada Confidencial vol felicitar aquesta iniciativa, que recupera en part, el testimoni que va deixar la FAVMIR l’any 1995.

Aquest acte, hauria d'obrir les portes per recuperar les “bones maneres” d’acostar la participació ciutadana a la vida política local, Montcada necessita més d’un debat per a conèixer la seva diversa i complexa realitat. Esperem que no sigui l’últim.

DECLARACIONS QUE MOLESTEN

Eva Garcia (PP), en mig de la polèmica.

El motiu que ens porta a parlar d’aquest partit polític es deu a què la seva portaveu es pot veure ficada, sense voler-ho, en una “hipotètica” demanda judicial, ho explicarem posteriorment.

Però abans, voldríem deixar constància d’un oblit per par nostre, concretament, l’escrit d’ahir sobre la Plataforma Soterrament Total, es tracta de confirmar que aquesta formació política, atenent la sol·licitud feta pel Secretariat de la Plataforma, aquest grup polític ja ha presentat en el registre del Congrés de Diputats amb data 29 de març, una pregunta al Govern sobre la situació actual del projecte de soterrament de la línia de França, la mateixa va signada pel diputat Jorge Fernandez Diaz.

Per altra banda, Eva Garcia, portaveu del Grup Municipal del PP, va ser entrevistada el dilluns 16 d'abril, a les 12.30 hores a l’emissora COPE, dins del programa “ La Gran Barcelona” que presenta Pepe Collado (resident en el Vallès Occidental i especialista en política local) . L’entrevista és una, més de les que ens fa en aquesta cadena radiofònica als candidats del PP que es presenten a les Eleccions Municipals.

Segons ha pogut saber Montcada Confidencial, les declaracions de l'Eva Garcia poden tenir conseqüències, doncs, sembla, que algú s’ha molestat. A meitat de l'entrevista, Pepe Collado li va fer una pregunta (1) : “ A Montcada , tenim entès que la majoria d’obres s’adjudiquen als mateixos constructors (va citar uns noms que en el nostre poble son molt coneguts) …” . L'entrevistada, que no esperava una pregunta d’aquest tipus, va contestar amb un somriure irònic: …. La veritat a Montcada és que el Tripartit (Govern de l'Ajuntament de Montcada i Reixac) autoritza, o adjudica “casualment” moltes obres a aquests constructors…” i va afegir…” que en molts casos son producte de polèmiques requalificacions urbanístiques”.

Doncs bé, ahir dimarts dia 17, la Cadena COPE va rebre una trucada d’un d’aquests importants promotors immobiliaris que varen ser al.ludits amb la pregunta que hem esmentat, els quals han sol·licitat una copia de l’entrevista per escoltar si les paraules expressades per la portaveu del PP, Eva Garcia, son motiu d'una “hipotètica” demanda.

Continuarem informant.


Nota.- La Cope quan fa entrevistes als candidats, es documenta i es recolçaen informacions sobre la població a la que es presenta ( pot ser el Blog ?).

(1).-la pregunta i resposta no son còpies literals del que va dir exactament, però si reflecteixen el sentit de les mateixes.

QUELCOM MÉS SOBRE LA CANDIDATURA IC/EUíA

La presentació de la llista s’ha ajornat un dia més. El motiu és que un dels partits d’aquesta coalició, concretament IC, té convocada una assemblea de militants per avui, a fi i efecte de ratificar l’acord que varen arribar amb EUíA.

La SORPRESA, què ens referíem ahir, és confirma, podem avançar que es tracta d’un home (amb barba), que si no anem errats viu a la barriada de Terra Nostra.

Si no hi ha cap entrebanc de darrera hora, el proper divendres presentaran la llista públicament i la inscriuran en el registre de la Junta Electoral de Sabadell.
…. Seguirem informant.

17 d’abr. 2007

URGENT, DARRERES NOTÍCIES


IC/EUíA

(els últims seran els primers....)

Demà, aquesta coalició, presentarà la llista definitiva per concórrer a les properes eleccions.
La llista s’ha acordat desprès d'unes llargues i dures negociacions.
Montcada Confidencial pot avançar que hi haurà SORPRESA, en la composició pel que fa als cinc primers llocs.
Un personatge de consens s’incorpora en els primers llocs de la llista.


CANDIDATURA DE CIUTADANS PER CATALUNA

A falta de confirmació oficial, podem avançar que aquesta força política no es presentarà a les eleccions municipals a Montcada.

Tot i que cal esperar fins demà dimecres al vespre, on està previst prendre, col.lectivament aquest acord i que Montcada Confidencial us avança ara.


Malestar en la Plataforma Soterrament Total, ara ¡

(foto: arxiu M.Confidencial, estació de França anys 1930)

El diari d’informació gratuït A Fons Vallès, de data 6 d’abril es feia ressò de la insatisfacció que aquesta Plataforma detecta entre la ciutadania de Montcada, en comprovar que l’Ajuntament no pressiona suficientment, per aconseguir accelerar la redacció del projecte, en teoria en marxa, que comportaria també la dels tràmits posteriors.

La Plataforma considera "clau" aquests mesos, per això no ha dubtat en qualificar com “actitud conformista “ en comprovar la passivitat que es mou l’Ajuntament, i consideren que les reclamacions no son prou actives com seria desitjable i convenient, i més, quan se sap, per experiència, la lentitud que es mouen aquests organismes oficials: Ministeri i l’ADIF, i lamenta els temps perdut, que podria ser desprès irrecuperable, per aconseguir i “solapar” les dues grans obres: l’AVE + Línia Convencional.

La Plataforma Ciutadana reclama un calendari clar d’actuacions per part del Ministeri-ADIF i consideren que si l’Ajuntament pressiona amb més força, es podria guanyar una important retallada de mesos en la redacció del projecte, la qual cosa facilitaria els inicis de les obres en unes dates acceptables per a tothom. No val dir allò de: “això ja ens arribarà “, doncs, convé afegir la voluntat de prémer més als responsables d’aquest projecte i avançar de manera significativa.

Tota aquesta insatisfacció ha estat comunicada a l’Ajuntament i no es descarta futures mobilitzacions ciutadanes, si finalment, és produeix que aquestes demandes no es moguin al ritme que caldria desitjar, tot dependrà de l’actitud i resposta que rebin de les administracions implicades, les quals se’ls hi ha demanat reunions.

De moment, l’Ajuntament els ha dit, altre cop, a la darrera reunió celebrada entre representats d’aquesta Plataforma i la del Consistori, que continuaran treballant, perquè el projecte s'executi amb la màxima celeritat.

Per altra banda, el Secretariat de la Plataforma ha tornat a sol.licitar als grups parlamentaris dels diferents partits polítics, que facin preguntes en el Congrés de Diputats, per saber com està la qüestió. Cal recordar que en el mes de maig del 2006, es va aprovar una resolució que instava al Govern, perquè abans de 6 mesos, estigués endegat i posat en marxa tot el necessari, per començar aquesta important obra pública.

La Plataforma vol recordar també, que impediran el començament de les obres de l’AVE si no és clarifica el calendari d’actuacions del soterrament de la línia de França, i també han manifestat allò que cal recuperar de la memòria, doncs, l’Ajuntament arribat en aquest punt, es posaria al capdavant de les mobilitzacions ciutadanes.

El mes de setembre està previst el començament dels treballs per soterrar la línia de l'AVE.

En el mes de juny també està previst una nova assemblea informativa de la Plataforma per valorar tot allò que s’ha fet en pro de les demandes defensades per aquesta plataforma.

Així mateix el Secretariat ha decidit fer un nou full informatiu per explicar i informar al conjunt de la població, tot allò que s’està fent i com està en aquest moment la situació d’aquest futur soterrament.



(foto: www. centre excusionista "El Cim")

DES DE CAN VILARÓ ENS ARRIBA AQUEST COMENTARI


Yo quisiera hacer una reflexión sobre todo lo que se está diciendo estos días de nuestro Alcalde. Es verdad que el señor impone y habla como muy fuerte y deprisa y también tiene mucho afan de protagonismo. A mi no me gusta nada esta placa que hay en el Parque con su nombre, hasta pensé que después de tenerla tapiada cuando lo de la llegada del agua, la llegarian a quitar; eso no está bién, creo que sólo se dedican plazas, calles o parques cuando las personas han sido muy importantes y se les dedica algo con su nombre cuando ya han muerto. Y este no es el caso del alcalde Cesar y quiero pensar que lo que hace es todo con el afan de engrandecer Montcada aunque a muchos nos gustaria que se preocupara mas de la letra menuda y no tanta obra. Veo que los vecinos del barrio de Can Sant Joan estan muy enfadados con la chatarreria y de lo que quieren meter en la montaña del Turó y especialmente estan preocupados los vecinos de la zona 21 con todo lo que han de pagar y subidas de impuestos pero yo se de cierto que el Alcalde también tiene su punto flaco y a lo mejor no costaría tanto de llegar a algun que otro acuerdo. Tengo entendido que a él o a su señora le gusta el pollo y también la fabada; puede que con unos pollos o algun otro obsequio de su agrado podría rebajar o llegar a un acuerdo con los vecinos.

María del Pino del Bosc d’en Vilaró

UN ALTRE COMENTARI REBUT SOBRE EL SINDIC DE GREUGES, PLATAFORMA VALLÈS NET I L'ECOPARC-2

Leemos en A. Fons Vallès, el comunicado que el Sindic de Greuges señor Ribot ha contestado a La Plataforma Vallès Net, entre otros consideraciones manifiesta: que el Ecoparc 2 se aprecian irregularidades, como la producción de olores. Creemos junto a Vallès Net que esa instalación no cumple las perspectivas para la que fue destinada. Instalación construida y ubicada con el beneplácito de muchos entre ellos de nuestro alcalde y su equipo de gobierno, y que es a su vez, vice presidente de la Entidad de Residuos del Área Metropolitana de Barcelona.

De nada sirvieron, a la vista de las evidencias, como los viajes a Alemania y a otros países que tenían en funcionamiento similares instalaciones para reconvertir la basura orgánica en aquello que hoy todos conocemos como: “compost”. También se vienen abajo todas aquellas excursiones organizadas por el EMB y el propio ayuntamiento de Ripollet y Montcada para convencer a ciudadanos y entidades de lo inicuo de esas plantas. La campaña orquestada por nuestros políticos gobernantes se soportaba sobre la conveniencia de eliminar las incineradoras, para reciclar y convertir “en otra cosa” las basuras, principalmente la de los barceloneses, indiferentes estos, por no tenerlos en su territorio, y si, en cambio los vallesanos, siempre al servicio y de las necesidades de la Gran Barcelona. Cierto que también producimos basuras los vallesanos, pero si lo comparamos por las toneladas año, los barceloneses nos ganan de calle... Si hemos llegado hasta aqui, habrá que ventilar responsabilidades de aquellos que nos vendieron la moto... Pero este es un país como ya se ha dicho por ahí, que no dimite nadie, por gorda que sea su ineptitud y su equivocación, es un país de perfectos, no se equivocan jamás, y menos los políticos que se consideran imprescindibles , una especie de seres omnipotentes....

Vallès Net ha mostrado su sorpresa por el hecho que la Generalitat “este silenciando las graves anomalías que sufren estas instalaciones y, además, esta fomentando unas plantas con unos niveles de fraude que podrían dejar helado a más de un ciudadano, cuando se efectúe una investigación sobre las mismas”.

Si los ecoparcs no son capaces de resolver el tema de las basuras, no podemos seguir engañando al ciudadano, puesto que eso ha costado y cuesta y costará muchísimo dinero. En definitiva para que han servido esos ecoparcs ¿ para servir de embaladoras de plástico y trasladar la “mierda” a otro lugar, como, las canteras....? rellenos de mierda, para eso hemos necesitado tanto folleto propagandístico, tantos videos, tantas excursiones en autocar y viajes a otros países..., tantísimo dinero?

Ahora empezamos a entender porque acogió Montcada en su territorio el Ecoparc – 2 , que nacía de un mal parto o dicho de una forma más suave, de un proyecto que nacía ya enfermo.
Ante este panorama , habrá que tener la vista fija en los hornos de las cementeras.

J.R. + S.B.

15 d’abr. 2007

ADMINISTRADOR

Estadístiques d'aquest blog.

L’administrador informa que la setmana del 9 al 15 d'abril, hem enregistrat 4003 entrades o visites al nostre blog





CIUTADANS PER CATALUNYA-PARTIT DE LA CIUTADANIA.

PREPARADA LA CANDIDATURA.... ?

DE CIUTADANS PER CATALUNYA-PARTIT DE LA CIUTADANIA.

Montcada Confidencial s’ha posat en contacte amb el coordinador d’aquesta agrupació política a Montcada per poder corroborar unes notícies (contradictòries) que afirmen que la decisió ja està aprovada. El coordinador ens ha manifestat que tot està preparat, però els hi manca la confirmació de l’acceptació del que seria (independent) nº 1 de la llista, així com un altre persona molt coneguda al nostre poble, ambdós han demanat temps per reflexionar si accepten definitivament la proposta.

La direcció política d’aquesta formació decidirà finalment, el proper dimarts o dimecres, si es presenten a Montcada, sigui quina sigui la resposta de les persones que l’encapçalin.

LA INDISCIPLINA URBANÍSTICA...!


BOSC D’EN VILARÓ.







això es fa (ara, avui....)
això es diu.....


Com demostra la foto, sembla ser que això de prohibit edificar, s’hauria de matitzar.

Més d’un propietari està construint a “tutti pleni” , el que ens obliga a preguntar: Tenen permís de l’Ajuntament?

Pel que sabem, aquesta Urbanització encara te la consideració d’il.legal.

Té l’Ajuntament previst fer d’una vegada per totes, quelcom per afrontar una solució definitiva per aquesta “rèmora” que s’arrossega des de fa molts anys?

Ho seguirà com ara, fent la vista grossa?

LA PLACA TORNA AL SEU LLOC...!












Abans.............................................................................................................. Ara, avui.....

Un 20 de novembre (1) es va col.locar una placa dedicada al nostre Alcalde César Arrizabalaga, que dóna nom a un “Parc del Bosc d’en Vilaró”, uns dies abans de la festa organitzada per l’Ajuntament amb motiu de l’arribada de l’aigua, “misteriosament”, va ser retirada.

Doncs mira per on, ha tornar a col·locar-se.

Aquest blog, va denunciar l’existència d’aquesta placa que dona nom al “Parc”. Així mateix, vàrem comprovar que no hi havia cap acord de Ple o Junta de Govern de l’Ajuntament que ho autoritzi, com és perceptiu.

Des de quin dia existeix l’aprovació? . S’han seguit els tràmits habituals, o pot ser ens tornem a trobar igual que el dia que va desaparèixer?

Nota.- La data que consta és del 20/11/2004. (curiosament coincideix amb el dia que va morir “ El Caudillo” l’any 1975.