29 de juny 2007

Homenatge, record i quelcom més.


CINEMES COLISEUM I ESPAÑA .... LO QUE EL VIENTO SE LLEVÓ!

I és que l’home era molt previsor i com que faltava molt poc temps perquè es celebressin una cosa que se’n deien eleccions i clar, podia ser que segons els resultats no pogués o poguessin (també hi va anar amb els companys) tornar a gaudir d’aquella afició...
(continuarà)

Així acabava la història d’homenatge al que va ser Cine Coliseum; com que en aquests dies també ha desaparegut l’altre cinema, l’España, doncs, acabaríem de cine-somniar amb una petita continuació d’aquella història. Crec que a l’Eurídice se li hauran acabat les ganes de parlar de pel·lícules; sí, és veritat que a l’antiga zona d’Aismalibar obren els cinemes El Punt, però això d’ara ja no és el mateix...

I van arribar les eleccions sí, i va començar la campanya perquè tothom pogués dir la seva i perquè el poble pogués decidir... Hi va haver un partit que va fer una campanya que era com de cine; els seus “slògans” recordaven pelis com: El mundo en sus manos, El tiempo en sus manos, Las manos de Orlac, Inocentes con las manos sucias, La mano que mece la cuna, Eduardo Mansotijeras... i també El perfume, Perfume de mujer... I resulta que no van aconseguir el Poder absoluto, però com si res perquè en el fons, entre Sonrisas y lágrimas, van fer com allò de Pactar con el diablo i ja no es van quedar Solos en la madrugada; ah i els altres “pactistes”, de Los Santos Inocentes res de res.

Les seves converses havien estat com Encuentros en la 3a fase (tercer mandat amb pacte) i El conformista de torn en va tenir prou en poder exercir de tant en tant d’alcalde. Ja els programes electorals semblaven com Los cuentos de las 1001 noches o bé Los cuentos de Canterbury o fins i tot Los Cuentos Inmorales però no hi feia res, pensaven en allò de El cielo puede esperar i van començar de nou (amb el renovat Love Story) El mayor espectáculo del mundo. Les altres tres coalicions, com si de Los 3 mosqueteros es tractés, no són tan “bledes” per pensar que El cartero siempre llama dos veces i sembla que volen donar Un toque de distinción i creuen que amb una bona oposició encara poden fer de Montcada El jardín de las delicias o Un lugar en el sol.
Després de tot em pregunto: Tornaran els dies del Esplendor en la hierba? o hauré de conformar-me pensant en una altra frase famosa que diu “aunque nunca jamás llegue la hora del resurgir de las flores y el esplendor en la hierba, no te aflijas porqué la belleza permanece en el recuerdo” (W.Withman)?

Per si un cas tornaré a demanar al Sam que toqui “El tiempo pasará” (tema musical de Casablanca).

Sara Bernhardt


_________________________________________________________________________

Nota:

Montcada Confidencial aprofita l’escrit de la nostra col.laboradora per fer saber a tots els amics internautes que aproximadament a mitjans del mes de juliol, aquest bloc es mantindrà en un “pseudo standbay” fins començament del mes de setembre, on tornarem si cal, amb més força. Aquest descans ens servirà per reflexionar; cap a on va aquest blog, per carregar piles, per tornar, com diem, amb més empenta (això desitgem) i afrontar amb millor perspectiva, el proper curs polític.

Això no treu, que puntualment publiquem en aquest període “de vacances”, quelcom que per la seva importància caldrà “penjar-lo” , doncs, tenim cert compromís amb els nostres fidels seguidors. Seguirem l’actualitat i facilitarem unes finestres, perquè tothom, si vol, pugui dir la seva, mitjançant el seu corresponent comentari o bé fer-nos arribar el mateix per correu electrònic. Nosaltres ens comprometem a penjar-los regularment, un cop al dia.

Queden moltes qüestions pendents per ser tractades i analitzades. El programa de govern que serà presentat el proper setembre ens indicarà per on aniran les prioritats del nou equip de govern del nostre Ajuntament. Veurem aleshores quan s'ha de dir allò de: “ torna-la a tocar Sam...”, caldrà veure si el piano desafina o bé sona igual que fins ara o definitivament el promès nou “tarannà “ fa que la musica no sols sigui escoltada sinó també sentida per tots.


Seguirem informant... sobre el proper Ple del 5 de juliol i potser també alguna cosa més... Tot plegat ens servirà per començar a ralentizar l’activitat fins al més de setembre, on tornarem al ritme habitual.

Gràcies a tots i totes, a les quasi 100.000 visites rebudes que ens dóna la força necessària per continuar. Sense vosaltres, això no tindria cap sentit.


TEMES DE DEBAT: EL PATRIMONI HISTÒRIC- CULTURAL



TORRE BOMBITA , CAN CASAMADA, CAN SANS I VISTA RICA, RESPECTIVAMENT (fotos M.C.)


QUÈ FEM DEL NOSTRE PATRIMONI....?
QUO VADIS....?


27 de juny 2007

LA CAMPANYA ELECTORAL DE LES MUNICIPALS


LA CAMPANYA ELECTORAL

Aquest blog va demanar públicament que les formacions polítiques que es presentaven a les Eleccions Locals fessin públic quan pensaven gastar i com ho tenien previst finançar-lo. Cal a dir, que tant ERC, ICV-EUA, PP i CiU van fer públic el seu pressupost i també com es finançaria, el PSC no va contestar.

A dia d’avui sols hi ha una formació (ERC) que en la seva pagina web informa detalladament (tal com es van comprometre) com i qui ha pagat les despeses ocasionades.

El PSC pel que sabem fins ara, manté un mutisme absolut sobre el seu pressupost que objectivament, doncs, era prou visible, va ser una de les formacions que va invertir més en aquest capítol. El seu responsable i actual Alcalde va contestar a una pregunta d’un militant, en l’última Assemblea del dimecres 20/6/07, dient-li: que TOT ho ha pagat el PSC (c/Nicaragua, la seu central del PSC). Davant de la incredulitat d’alguns, va matitzar després, dient: que li pagaven només els “cartells”.
Total que a dia d’avui molts militants, simpatitzants d’aquesta formació, i així com veïns de Montcada continuen fen-se la pregunta:

QUAN HA COSTAT LA CAMPANYA DEL PSC A MONTCADA? QUI HA FINANÇAT O COM S’HA FET?

ZONA 21- RESPOSTA PRESIDENCIA GOVERN ESPANYOL

Reproduim un altre carta , ara de la Presidencia del Govern Espanyol, sobre la demanda de un veí de la Zona 21 que igual com va fer amb la Presidencia de la Generalitat ha rebut la mateixa resposta, la competencia sobre la materia de requalificació urbanistica pertany a l'Ajuntament de Montcada.

( per veure la imatge més gran, cal clicar sobre la mateixa)

26 de juny 2007

Preguntes d'un comunicant

Què passa amb el Mercat Municipal?
Què hi al darrera de tanta nova àrea comercial?
On és la defensa del comerç local?
On és la defensa del consumidor de poder obtenir un tracte personalitzat?
El Mercat Municipal té els dies comptats?
Hi ha al darrera una nova operació immobiliària del “nostre” ajuntament?
Avui és la cerveseria, demà el Mercat Municipal, passat demà....?


Roc Muntaner Ramon

25 de juny 2007

A on va l'esquerra...?


Montcada Confidencial vol proposar als internautes un tema de debat.

Aquests dies la intensitat informativa local està en hores baixes, és lògic desprès d’unes eleccions. Ara és el moment on cada formació política, molt probablement, farà el seu balanç i es prepararà per afrontar la propera temporada del curs polític. Ara tothom pensa amb les vacances.

Aquest blog seguirà informant del que passi a casa nostra però també considerem que seria bo parlar d'altres temes.

Proposem un vell tema: Existeix encara la dreta i l’esquerra en aquest món cada vegada més globalitzat?. Més concretament, té l’esquerra un discurs clar i entenedor pels seus votants? Què és allò on falla l’esquerra?


Nosaltres per obrir boca direm la nostra opinió:

La divisió que abans era clara ara es confon cada vegada més, a Europa (excepte Espanya) cada cop és més difícil trobar diferències, els socialistes i concretament la socialdemocràcia s’enfronta a greus problemes. En la majoria de països la dreta fa un discurs més articulat per a les preocupacions reals de la ciutadania, l’excepció és una mica Espanya, on el PP es mou per qüestions tàctiques, i realitza un discurs molt “retro”.
Exemples: Davant la “globalització” la dreta es mostra ara molt més proteccionista a Europa amb una visió més nacional (el fracàs de la Constitució Europea és paradigmàtic). L’esquerra, en general, no aporta solucions respecte als grans desafiaments i reptes econòmics amb respecte a Xina, Índia i països emergents de mà d’obra barata.

Davant el recent fenomen de la immigració, l’esquerra no té un discurs clar i ben estructurat, ja no sols “contra” la immigració il.legal, sinó també de la legal, en canvi la dreta si té un discurs clar i que aprofita pel seu benefici (malgrat no aporta tampoc cap solució), no dubten de llençar missatges “catastrofistes” si cal.

Davant la seguretat, tant a nivell local com internacional, la dreta desenvolupa un discurs més fort que l’esquerra.

Sobre la corrupció, cada dia en aquest món tan dominat pels índexs econòmics, sempre passa que a la dreta se li perdona com si ja fos un fet consubstancial, per contra l’esquerra quan governa, se l’exigeix puresa en tot. La dreta, i sobre tot la nova dreta, ja no és tan conservadora i es presenta sense cap escrúpol amb ganes de canviar les coses, l’esquerra per contra al no quedar-li més remei, accepta l’economia de mercat, i s’ha de presentar davant del seu electorat amb el mateix discurs que es feia fa 30 anys enrere. Si no afronta una autentica renovació sense perdre les seves essències, està abocada a mig termini a ser sols una part, i a mig termini de poca influencia en la societat.

Per últim el fenomen de l’abstenció va en augment, i ja és curiós que en general perjudica casi sempre més a l’esquerra que a la dreta, sobretot quan l’esquerra governa.
Els partits polítics clàssics d’esquerra (quasi tots) van deixant de ser, cada vegada més, àmbits de militància, per passar a ser instruments només de poder, i en aquest camp, la dreta (és qüestió de temps) sempre guanyarà a l’esquerra. Les reconversions industrials més costoses, ja és causalitat, sempre o quasi sempre li ha tocat fer-ho a l’esquerra quan governa.

Si els internautes els hi sembla bé, podríem començar aquest debat, tertulia, reflexió sobre per on va l’esquerra en general. Les vostres aportacions poden ser molt interessants.

Gràcies.

ZONA 21 – NOTÍCIA FORÇA INTERESSANT

Un apunt sobre la Zona 21.

Recomanem a totes aquelles persones, especialment als afectats de la zona 21, que escoltin la roda de premsa que es va fer el dia de la presentació del pacte de govern entre PSC-CiU . Es pot veure a l’adreça telemir.blip.tv , i concretament cal punxar la peça que es titula “rueda de premsa” i entre les moltes coses que es varen anunciar n'hi ha una concreta que es refereix a la Zona 21 , al minut 11’45” que pel seu interès és digne de què tothom la conegui.

L’Alcalde César Arrizabalaga va dir que el tema de la Zona 21 tenen una nova proposta que esperen pugui ser assumida per tots els grups polítics així com pels veïns de la zona, la proposta que es té pensada va en la línia d’atenuar al màxim possible les conseqüències que portava l’actual Pla d’Urbanització, la mateixa la volem presentar també al Director General d’Urbanisme de la Generalitat.

Creiem que val la pena escoltar de nou les paraules de l’Alcalde, en les quals afirma que fins el mes de setembre no contestaran les al.legacions dels veïns, negant els rumors que afirmen que havien estat rebutjades.

Telemir.blip.tv Roda premsa, Zona 21 , minut: 11.45”

22 de juny 2007

L'AVE, DARRERES NOTÍCIES


MONTCADA I REIXAC - AVE – SOTERRAMENT.


El Consejo de Ministros a dado luz verde hoy viernes día 22 de junio a la licitación de las obras a realizar en Montcada i Reixac referidas al paso del AVE .:

ACUERDO por el que se autoriza la celebración del contrato de las obras “Construcción de plataforma de la línea de alta velocidad Madrid-Zaragoza-Barcelona-frontera francesa, tramo Montcada-Mollet, longitud: 6,12 km", con un presupuesto de 51.458.862,56 euros, Barcelona. Para más información se puede consultar la pagina www.la-moncloa.es y solicitar la información del Consejo de Ministros.
Parece ser que de momento los atascos y atrasos que sufre este gigantesco proyecto no se verán demorados otra vez por lo que hace referencia a Montcada ( recordemos que había previsiones que apuntaban que las obras empezarían a mediados del 2006) y si se cumplen los plazos previstos en la licitación que hoy el Consejo de Ministros ha autorizado, actuando con la lógica habitual en estos casos , las obras en Montcada del AVE deberían empezar en el ultimo trimestre de este año, incluso dependiendo de la urgencia que se le de , no seria nada extraño que a mediados o finales de septiembre ya viésemos las maquinas trabajar.

El Ministerio de Fomento donde tiene el problema es en el tramo de Barcelona y en el de Girona , que los diferentes cambios de proyectos les han hecho retrasar y no poder cumplir con los plazos en que eran previstos inicialmente ejecutar las obras.

Los ciudadanos de Montcada i Reixac saben que estas obras ( AVE) son las que darán paso posteriormente a la “verdadera y deseada” obra del Soterrament Total de la línea de Francia . Después de una larga reclamación de los montcadenses , el Ministerio de Fomento se comprometió a cambiar el proyecto que originalmente tenia previsto en el cual solo se soterraba parcialmente esta línea en su paso por Montcada, finalmente el Secretario de Estado de Infraestructuras Víctor Morlan a través de una carta anunció que se aceptaban las reclamaciones de los ciudadanos de Montcada y anunciaba la redacción de un nuevo proyecto - actualmente en marcha-que diese satisfacción a las peticiones del pueblo de Montcada y que en el plazo máximo de 28 meses podrían empezar todos los tramites para la adjudicación posterior de las obras de la línea Barcelona-Port Bou en su paso por Montcada.

La Plataforma Ciudadana Soterrament Total Ara , estan con la mosca detrás de la oreja (1)y esperan que los continuos retrasos que continuamente se anuncian no afecte en nada al compromiso adquirido por el Ministerio de Fomento en hacer el Soterrament Total. El Sr Víctor Morlan el miércoles día 20/6 en el Congreso insinuó que si siguen las reclamaciones continuas que afectan a lo inicialmente previsto , al ritmo de ahora se podría alargar la fecha de llegada a suelo francés alrededor del año 2020, aunque preciso que espera se cumpla la fecha que últimamente tienen prevista del año 2012.Por cierto, en el mismo Congreso , el Sr. Víctor Morlan citó (2) como” causantes” de estos retrasos a los inconvenientes que han tenido que superar debido a la oposición de Ayuntamientos y colectivos ciudadanos , entre ellos los de Montcada i Reixac, añadió que las soluciones acordadas en estos tramos representan un incremento substancial en la inversión inicialmente prevista.

Los miembros del Secretariado de esta Plataforma , pidieron hace tiempo por carta al Sr. Víctor Morlan un calendario de actuación claro , de momento hasta el día de hoy y ya han pasado meses, no han recibido ninguna respuesta. Tambien estan molestos con Manel Nadal , Secretari de Mobilitat de la Conselleria de Politica Territorial, el cual ya les ha anulado por dos veces la entrevista que tenían pactada.

Pasadas las elecciones locales, y para clarificar definitivamente los plazos, esperan que juntamente con el Ayuntamiento de Montcada se vuelva a insistir a que tanto el Ministerio de Fomento, Adif, Conselleria de Politica Territorial clarifiquen definitivamente cuando se empezara el Soterrament Total de la línea convencional Barcelona-Port Bou en lo que hace referencia a su paso por Montcada.

En el mes de Septiembre u Octubre este Movimiento Ciudadano tiene previsto una Asamblea en la que pedirían , en caso de seguir el “impas” actual, volver a salir a la calle a manifestarse , y reclamar de este modo una respuesta clarificadora, con cortes de vía de tren e impedimento del comienzo de las obras del AVE.

___________________________________________________________________

(1) La lucha que hay en Barcelona y las posiciones que diferentes partidos politicos estan tomando sobre el paso del AVE por la ciudad , hacen que se puedan abrir otras alternativas , de momento muy hipotéticas, que podrían afectar directamente, en caso de cambio del proyecto actual, la promesa adquirida por el Ministerio de Fomento de soterrar la línea convencional de Montcada

(2) El Sr. Víctor Morlan ( Secretario de Estado) es la primera vez que públicamente y en un lugar como el Congreso de los Diputados se digna reconocer “tácitamente” a los movimientos ciudadanos que han trabajado para mejorar el proyecto del trazado del AVE . El “silencioso” Secretario de Estado ha hecho, con su intervención publica, mayor de edad a la Plataforma Soterrament Total Ara, que se creó en Enero del 2006.

21 de juny 2007

CARTA DE LA PRESIDÈNCIA DE LA GENERALITAT SOBRE LA ZONA 21

Reproduïm la carta-resposta de Presidència de la Generalitat a la demanda efectuada per un veí de la zona 21, sobre la requalificació urbanística efectuada en aquest sector. La decisió, la competència d’aquest afer, tal com es diu en aquest escrit, és assumpte de l’autonomia dels ajuntaments.



(per veure la imatge més gran, cal "clicar" sobre la mateixa)

EL NOU GOVERN


( Es una copia literal de l'informació feta per Montcada Radio)


PSC i CiU reediten govern a l'Ajuntament de Montcada per tercera vegada



PSC i CiU governaran Montcada i Reixac per tercer mandat consecutiu. L’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, i el portaveu de CiU, Joan Maresma, han oficialitzat aquest migdia el pacte, en un acte a la Casa de la Vila on també s’ha presentat el cartipàs municipal per al govern 2007-2011. Els dos edils han manifestat que l’objectiu del nou executiu és recuperar l’esperit de canvi amb què les dues forces van signar el primer pacte de govern l’any 1999 i que afronten el nou repte de Montcada amb il·lusió i amb una voluntat clara d’atenció directa als ciutadans. De fet, els dos portaveus han apuntat que això és el que ha fallat en aquest darrer mandat i ha propiciat una elevada abstenció a les urnes.

Arrizabalaga i Maresma han dit que el nou executiu centrarà el seu treball en acabar les infraestructures que queden pendents però que el gruix central seran les qüestions de caire social. L’alcalde també s’ha compromès a crear comissions on hi hagi els grups de govern i de l’oposició per tractar qüestions de ciutat com el desenvolupament urbanístic de la Zona 21 de Terra Nostra, de la muntanyeta de Can Sant Joan i del terreny de l’antiga cerveseria del carrer Montiu.
Altres qüestions principals del nou govern seran la creació del Defensor del Ciutadà i la implementació de l’ordenança sobre civisme. Tant l’alcalde com el portaveu de CiU consideren que aquestes eines permetran acostar més l’administració a la ciutadania. Aquesta vocació ha estat batejada per l’alcalde com “l’esperit del 99, quan PSC i CiU vam iniciar el primer govern de coalició que avui s’ha reeditat per tercera vegada”.
També Joan Maresma ha parlat de l’esperit del 99 i del que significa aquesta nova etapa de govern a l’Ajuntament de Montcada i Reixac: “Hem d’aprendre dels errors comesos sobretot per canviar la manera de governar i fer que la nostra acció sigui positiva”.

Pel que fa al nou cartipàs, el govern local es divideix en cinc àrees. Es mantenen les àrees Territorial, Econòmica, Interna i Social i les competències que fins ara depenien de Presidència passen directament al Gabinet d’Alcaldia.

La nova àrea d’Alcaldia-Presidència està presidida per l’alcalde, que és el responsable directe de Secretaria General; la Comissió de Presidència; Participació Ciutadana; Comunicació, Difusió i Protocol, i Relacions Institucionals. Arrizabalaga també és el responsable directe, de moment, de Montcada Òptima, Montcada Comunicació, el Pla Estratègic, el Defensor del Ciutadà i el Consell Econòmic i Social. On ja s’ha anunciat la delegació és en la presidència de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure, càrrec que ocuparà el regidor d’Esports, el socialista Juan Parra.

L’Àrea Territorial la presideix una nova incorporació socialista, Jordi Climent, que serà responsable directe d’Urbanisme; Llicències i Disciplina Urbanística; Projectes i Obres; i de les empreses de serveis. Dins l’àrea s’integren les regidories de Serveis Municipals i Manteniment, a càrrec de Sergio Hermoso; i Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat, responsabilitat d’Eva Gonzalo. Aquests dos regidors són del PSC.
L’Àrea Econòmica la continua presidint Joan Maresma, que és responsable directe d’Hisenda, i Rendes i Tributs. D’aquesta àrea depenen les regidories de Comerç, Consum, Turisme i Promoció Econòmica, assignada a Joan Carles Paredes (CiU), i Promoció Ocupacional, a càrrec de Maria Teresa Gallego (PSC).
L’Àrea Interna integra Seguretat Ciutadana, Informàtica, Recursos Humans i Transport i Mobilitat, i la continua presidint la socialista M. Carme Porro.
L’Àrea Social la presideix la socialista Ana Rivas, que es responsabilitza directament d’Educació i Dona i Igualtat. D’aquesta àrea pengen les regidories de Cultura, a càrrec d’Amèlia Morral, de CiU; Esports, amb el socialista Juan Parra al capdavant; i Infància i Joventut, assignada a Eva Gonzalo. Salut Pública i Consum i Serveis Socials, seran dues regidories de Mari Carmen González, de CiU; mentre que Immigració, Cooperació i Solidaritat és per al socialista Carles Guijarro, qui també continuarà com a responsable del Pla Integral de la Ribera i, en un futur, estarà al capdavant del PERI de Can Sant Joan.

L’alcalde, César Arrizabalaga, també ha avançat que la setmana vinent el govern es reunirà amb els grups de l’oposició per parlar sobre els grups municipals i ha avançat que possiblement es crearà la figura del cap de l’oposició. El programa de govern per als propers quatre anys que han pactat PSC i CiU a l’Ajuntament de Montcada i Reixac es presentarà oficialment al mes de setembre.

20 de juny 2007

FLASH¡¡¡ INFORMATIU


AVANÇAMENT PACTE

Després que les respectives Assemblees de militants del PSC i de CiU ho aprovin avui, l'organigrama del proper govern del nostre Ajuntament que serà presentat demà a les 12.30 h. Podria quedar aproximadament de la següent manera: (encara que quedarà algun serrell per polir).

Alcaldia: Assumirà totes les competències que fins ara existien en l’Àrea de Presidència que desapareix de l’organigrama.

Àrea Territorial: Jordi Climent i Martí (PSC)

Àrea Econòmica: Joan Maresma Morera (CiU)

Àrea Social: Anna Rivas ( PSC)

Àrea Interior: Carme Porro ( PSC) .


Més supòsits que avancem: Eva Gonzálo Palau assumirà regidoria d’Habitatge, Amèlia Morral (CiU) continuarà al front de Cultura, Joan Carles Paredes (CíU) es farà càrrec de la regidoria de Comerç i podria veure augmentades les seves competències.

La regidoria de Salut l’assumirà la Dra. González (CíU) que també es podria fer càrrec dels Serveis Socials.

Jordi Climent, serà el portaveu del PSC, i dirigirà l’important àrea territorial en la que hi va Urbanisme, Industria, Medi Ambient i Habitatge.

J.Parra (PSC) continuarà al front d’Esports i és de suposar que Carlos Guijarro continuarà al front de Participació Ciutadana.

A la roda de premsa prevista per demà, s’explicarà amb més detalls les competències assumides en cada Àrea de l’Organigrama. No es descarta que es faci algun anunci que surtin al pas de tot el que fa referència a la Zona 21 i altres temes d’actualitat.

Continuarem informant....

19 de juny 2007

URGENT... COMUNICAT QUE ENS ARRIBA DE LA ZONA 21



Hola,
Sóc un veí de la Zona 21 de Terra Nostra.
Ens hem enterat que des del dia 5 de juny està aprovada definitivament la UA1 d'aquest sector (La que pertany a l'empresa Hercesa). A més també hem sapigut que l'ajuntament ha desastimat TOTES les al.legacions que hem presentat els veïns sobre la referida actuació. Se "suposa" que en breu rebrem una carta de l'ajuntament informant de la desastimació.

A part d'això els de la constructora ha començat a marcar la zona amb estaques i pintades tot delimitant la zona d'actuació (veure fotos adjuntes).


On és la comunicació que ens van prometre des de l'ajuntament? on és la bona voluntat? Si us plau no demanin confiança pels polítics si ells no se la guanyen abans.


Jordi de la Zona 21 Terra Nostra

NEIX A MONTCADA UNA NOVA ENTITAT


Neix un nucli de la CAL a Montcada i Reixac

Aquest mes de juny s’ha constituit un nucli de la CAL (Coordinadora d’Associacions
per la Llengua Catalana) a Montcada i Reixac, amb la voluntat de promoure l’ús social del català i la cultura catalana al nostre municipi, així com realitzar el Correllengua a Montcada, el principal acte que l’associació porta a terme a nivell nacional.

Marta Serra i Oriach és la presidenta de la nova entitat montcadenca; Jordi Gómez i Mestres, el secretari; i Rosa Mª Castellví i Nuez, la tresorera. Les trobades dels membres de la CAL Montcada tenen lloc els dijous a dos quarts de deu del vestre a l’ABI (C/Colon, 5) i estan obertes a tot aquell què n’estigui interessat.

La CAL es va crear l’any 1996, impulsada per la societat civil, amb l’objectiu de treballar per l’assoliment de la plena normalització lingüística, cultural i nacional de la llengua catalana. En l’actualitat, aquesta organització està present arreu dels Països Catalans i el Correllengua és la seva acció més coneguda. Es tracta d’una eina per donar a conèixer la nostra llengua i cultura a les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen, i una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, de manera desacomplexada i en positiu.

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic: montcada@cal.cat o bé, per telèfon, al 626 32 71 30 (Marta Serra).



Nota:
Montcada Confidencial saluda i dóna la benvinguda a la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana a Montcada i Reixac. Estem segurs que aquesta nova entitat enriquirà, encara més, el teixit associatiu social i cultural del nostre benvolgut municipi.

Enhorabona companys, i endavant ¡

18 de juny 2007

CARTA D'UN PARE INDIGNAT

Sóc un pare indignat per la falta de justícia per part de la direcció de l'Institut La Ferreria de Montcada i Reixac. A continuació redactaré els fets:

La meva filla de 14 anys d'edat és delegada al seu curs de 2º d'ESO al referit Institut, per part del tutor va rebre l'encàrrec d'ajudar a una companya que va arribar de República Dominicana; doncs be, aquesta nena es va dedicar des de què va arribar a insultar, desprestigiar i amenaçar a la resta de companys i en especial a la meva filla; fins que el dia 19 de desembre passat la meva filla va ser agredida dins del recinte de l'Institut i tot va ser vist per una professora i més tard a la sortida del centre es van barallar les dues, siguen separades immediatament pels companys.Instants desprès, quan la meva filla no era allà, aquesta nena va ser agredida per un grup d'alumnes de l'Institut patint un desmai.

Doncs bé, per tot això la meva filla ha estat expulsada 15 dies de l'Institut i tres mesos sense sortides (els autors de la pallissa posterior han estat expulsats també 15 dies, tres mesos de sortides i dues tardes de feina dins de l'Institut) la meva filla no fa les dues tardes perquè es va reconèixer culpable de la baralla; cosa que trobo, tot i que exagerat, bé perquè ningú ha d'arreglar les coses barallant-se, el que he estant demanant des d’un principi és que a l'altra nena també l'expulsessin per haver esgarrapat a la meva filla dins de les instal·lacions de l'Institut i per haver participat també a la baralla amb la meva filla; doncs bé, aquesta nena va sortir indemne d'aquests fets (mes tard ha estat expulsada varies vegades, perquè segueix amb la mateixa línia i ara inclòs insulta als professors), amb l'excusa de què desprès va patir el desmai ja explicat; jo em pregunto, si jo tinc un accident d'automòbil per culpa meva i desprès un camió em destrossa el cotxe en un accident posterior, em treurant la culpa del primer accident?, crec que no, per tant demano justícia i que expulsin pels fets exposats a la nena Dominicana igual que a la meva filla.

Sé que això no és possible, pel temps que ha passat, però jo ho vaig demanar des del principi, per tant faig aquest escrit perquè que tothom sàpiga quin criteri té de justícia la direcció d'aquest Institut e igualment de l'AMPA a qui vaig recórrer demanant ajuda i no me la van volgué donar.

Ignasi Wennberg Vegue
DNI 36.976.844-C


Comentari:
Creiem, per justícia, que aquests fets s'han de conèixer, a fi i efecte que les parts puguin dir la seva, i per aconseguir, si és possible, que aquestes situaciones no es tornin a repetir en cap centre educatiu.

EL PACTE

Tant PSC com CiU ja han deixat sobre la taula els seus punts de vista de com voldrien que fos el PACTE DE GOVERN pels propers 4 anys.

La discussió es fa principalment sobre el programa del PSC (majoritari) al qual CiU(minoritari) hi vol incidir en diferents aspectes que aquesta coalició va avançar en campanya electoral i que el seu portaveu Joan Maresma va recordar en el Ple d’investidura. (a part de la Zona 21 i Cerveseria i ha més coses)

Tant una formació, com l’altre tenen assemblea el proper dimecres i és de suposar que a les mateixes ja es voldria anunciar l’acord de govern, que faran públic el dijous. Avui dilluns i dimarts s’ha de concretar entre ells l’acord definitiu que malgrat les aparences que tot va pel bon camí, de moment s’estan allunyant de varis conceptes, sobre tot amb allò que fa referència a com plasmar i que es pugui visualitzar des del primer moment que hi ha una altra forma de governar (les formes).

CiU. Si hi ha acord, veurà augmentades les regidories que administrarà, però sobre tot vol tenir (aquí radica el problema) influencia en totes les àrees de l’organigrama que es confeccionarà. Joan Maresma, dins de la seva “clàssica” forma d’actuar, aquest cop, com a responsable màxim de CiU no vol deixar passar l’oportunitat d’influir en un canvi en profunditat en l’estructura sobre la que es regirà l’acció de govern.

El PSC, si fem cas del que va insinuar César Arrizabalaga en el Ple d’investidura, no hi posarà pegues en tot el que fa referència a Relacions Ciutadanes, Defensor del Ciutadà, Audiències Publiques, potenciar (facilitar més mitjans tant tècnics com econòmics) el treball de l’oposició etc, el que no té tan clar es cedir en aquelles àrees de govern on ells, fins ara, han controlat, exemple: urbanisme, sí per informar al soci de govern, però difícilment compartir una àrea en la que ells han controlat des de sempre totes les subàrees que la conformen. El mateix passa pel que fa a la Informació i tot el que comporta.

Veurem com acaba aquest serial……. A les regidories per administrar no es preveu cap problema, sembla que tots hi estan d’acord. Amb referència a l’apartat econòmic, tot apunta que és continuarà amb unes pautes semblants amb l’anterior mandat. Com també hi haurà acord, perquè Joan Maresma recuperi la 1ª Tinència d’Alcaldia.

Seguirem informant.

BAR - CASINO DE TERRA NOSTRA

Las cosas del querer

Hay cosas que deben explicarse y que los ciudadanos deben de conocer. Hablamos de la falta de transparencia que hemos tenido en estos últimos años (digo hemos, porque no se si continuaremos igual) y que desde este blog, foro de opinión, hemos intentado contrarrestar, siempre que tenemos información contrastada la ofrecemos al resto de ciudadanos y ciudadanas.

Pues bien , creo que va siendo hora de explicar como se ha gestionado el tema de subvenciones en nuestro municipio durante los últimos años. Hay un caso realmente escandaloso y que debéis de conocer, resulta que la AAVV de Terra Nostra esta cobrando directamente el alquiler del bar del Casino de Terra Nostra, 1.200 euros mensuales, un alquiler que cobra después de un acuerdo con el Señor Carlos Guijarro . Es increíble que una asociación de vecinos este cobrando el alquiler(1) de una instalación municipal (muy ético no es, por lo menos discutible y singular) , además crea un agravio comparativo con el resto de asociaciones de vecinos del municipio. No creo que sea malo que una asociación de vecinos tenga buenos recursos para realizar actividades, pero no de esta manera y no de la forma que sea hecho . Supongo que para el ayuntamiento es mas fácil .... te doy dinero y te buscas la vida, me haces el mantenimiento, la limpieza, la vigilancia , el control de actividades, ( así esta el pobre casino).

Les invito a subir un día y tomarse una cerveza en el BAR del casino, un BAR que es público, en el que se puede fumar, jugar a las cartas con dinero y donde el alcohol corre las venas y vuelvo a repetir lo de público por si no ha quedado claro. ¿Donde están las normativas, donde están las ordenanzas municipales?

Que quede claro que esta denuncia la hacemos por el bien de todos y especialmente de los vecinos de Terra Nostra y de la propia asociación de vecinos, cuyo programa de actividades en líneas generales, aplaudo. ( que tome nota el nuevo Consistorio).

L’alzinaire.


(1) Ignoramos si un contrato o subcontrato de este tipo debería pasar por la aprobación en algún Pleno. En todo caso seria oportuno que se explicase estos acuerdos y con que finalidades se ha hecho.

16 de juny 2007

PLE CONSTITUCIÓ AJUNTAMENT


foto: ww.montcada.cat

PLE CONSTITUCIÓ NOU AJUNTAMENT.

A les 12.59 h. Teodoro Garcia (PP), President de la Mesa d’edat, ha proclamat Cesar Arrizabalaga (PSC) com Alcalde de Montcada i Reixac pel mandat que comença avui i finalitzarà l’any 2011.

L’acte celebrat a la Casa de la Vila ha començat puntualment a les 12 h. S’ha seguit el protocol habitual amb l’elecció de la Mesa d’edat (Teodoro Garcia (PP) i Oscar Gil (ICV-EUA) com a membres de major i menor edat; posteriorment s’ha cridat a prestar jurament o promesa a tots el càrrecs electes i acte seguit cada portaveu de les diferents formacions polítiques han explicat el seu sentit de vot per a la investidura del nou Alcalde.

Tots han tornar a reafirmar-se en el que s’ha havia dit al llarg de la campanya electoral.

Destaquem algunes de les frases de cada portaveu:

Marta Aguilar (ERC): Ha reflexionat sobre l’abstenció, ha recordat que el seu grup ha treballat per aconseguir l’alternativa, cosa que no ha estat possible en no coincidir, per diferents motius, amb CiU i ICV-EUA, ha finalitzat demanant que es governi amb estil diferent, més humilitat, diàleg i respecte.

Eva Garcia (PP): Ha qualificat aquest últims quatre anys del govern de la ciutat dient que han primat les decisions partidistes i personals per sobre de la necessitat ciutadana.

La seva preferència seria que Cesar Arrizabalaga governi en minoria, recordant la Zona 21, Cerveceria, etc. com a qüestions pendents a resoldre, i finalment s’ha ofert des de l’oposició a col·laborar en tot el que es faci per millorar Montcada.

Joan Maresma (CiU): Ha justificat el suport que el seu grup dóna a la candidatura a l’Alcaldia de Cesar Arrizabalaga, dient: S’actuarà sota l’esperit de ciutat (no de partit), el seu grup va aprovar per amplíssima majoria donar recolzament a la llista més votada ja que cal un govern sòlid i estable per afrontar lo molt que queda per fer (Zona 21, Cerveseria, etc.), caldrà doncs canviar en moltes coses, entre altres les formes de fer política... Es troben il·lusionats per seguir sumant i no restant. (No ho ha dit, però tothom ha entès, que el pacte està més que fet).

Alba de Lamo (ICV/EUA): Ha manifestat que la seva coalició volia un govern d’esquerres i des de l’oposició treballaran per aconseguir que canviïn les polítiques que fins ara s’han aplicat i que la voluntat de canvi ha quedat expressada en les darreres eleccions.

Jordi Climent (PSC): Ha defensat el que s’ha fet fins ara agraint el suport de CiU a la candidatura de Cesar Arrizabalaga, ha afegit que posaran tot el cap i el cor en fer les coses millor, que ells creuen en el diàleg i qui millor ho pot fer és el candidat que es proposa.

S’han posat a votació les candidatures presentades –PSC, Cesar Arrizabalaga, PP Eva Garcia, ICV/EUA Josep Mª Gonzalez, ERC, Marta Aguilar- i el resultat final ha estat:

Cesar Arrizabalaga (PSC): 13 vots (9 del PSC + 4 de CiU)

J.Mª Gonzalez (ICV/EUA): 4 vots

Eva Garcia (PP): 2 vots

Marta Aguilar (ERC): 2 vots

Ha pres la paraula Cesar Arrizabalaga, ja com a nou Alcalde, per fer un breu discurs exposant les seves intencions pel mandat:

S’obre una nova etapa en la que primaran el “petits detalls”, el proper dimecres farà públic el nou cartipàs municipal ( el dijous, el pacte) i fent una mínima referència a l’autocrítica ha reconegut que no s’ha fet bé alguna cosa, malgrat haver-hi posat el cor, ha citat la Zona 21 com un problema a resoldre afegint que caldrà escoltar a la ciutadania per a després decidir amb humilitat.

El Cant dels Segadors han posat punt i final a l’acte.

Com a comentari, un parell d’apunts:

Primer: Felicitar els que han treballat en l’organització, facilitant a través d’una pantalla instal·lada a la Sala Institucional, que tothom que ho pogués veure ja que la Sala de Plens ha quedat petita, demostració que si es vol es pot respondre a l’expectació per part del públic que vulgui assistir-hi, evitant males interpretacions en el tancament de portes.

Segon: Una de les paraules que més s’han escoltat, sobretot per part dels oradors del PSC i CiU, ha estat “il·lusió” que com diu el diccionari és una distorsió d’una percepció sensorial. N’hi ha de mentals, de vista, oïda, gust, de tacte, etc. Esperem que la bona intenció amb que es deia es compleixi. Que aquestes esperances no es transformin, metafòricament parlant, en un “espejismo”.

Temps hi haurà per valorar-lo, ara cal començar el treball en serio.

Altres frases i comentaris que afegim per el record:

ERC- L’abstènció ha guanyat... “pa per avui és gana per demà” (parlant de que cal frenar l’especulació urbanística)... “és el poble que ens dóna confiança, no vèncer sinó convèncer

PP- Dubtes de que es mantingui el que es proposava en el Programa electoral i ha preguntat-enumerat amb contundència per: la Muntanyeta de Bifurcació, el Soterrament total, la Cerveseria, la Zona 21, l’abaixar impostos, mesures per potenciar el Comerç/comerciants... També ha fet referència a que tots han pujat i en canvi el PSC ha estat castigat. Ha acabat manifestant que té confiança en el futur.

CIU- Avanço que defraudaré... (crec que ho feia perquè no parlaria del programa electoral, ho es referia a una altre questió? Ha repetit que de forma màxima militants i tot “quisqui” havien estat d’acrod en recolzar la força més votada... i justificant-condicionant amb lo de que la Cerveseria i Zona 21 s’ha aturat. Repetint també que estan il·lusionats...

IC-EUA- Voluntat de canvi, canvi de formes d’organitzar l’Ajuntament... no renunciem al que es deia en el programa.

PSC- Ha fet referència a l’enorme capacitat de diàleg, destacat la mateixa importància del Soterrament de la C-17 com canviar una bombeta... que ara es dedicaren aquest temes , es que no era així abans?


Teodoro Garcia, a presidit la sessió amb tocs d’humor molt oportuns:

“No poseu només el meu nom en el sobre... (de la votació)”

Canvio la banda blava per la grana, (a l’Alcalde) no per ser del Barça sinó perquè li correspon.

Cesar: Saluda als de la Sala del costat (els de la pantalla), a la família per fer-li costat, persones que han fet suport i als Reg. i Regidores que l’han votat.

Frase de Victor Hugo... que se’ns torna intel·lectual? Mateixa il·lusió del primer dia. Intentat fer equipaments per fer de Montcada...; cal complicitat amb la ciutadania i autocrítica: ho hem fet tan bé com hem sabut... Referència Zona 21. A partir de dijous es treballarà el programa

Apoteosi final: Desitjo no defraudar ningú!!!!!!!! ( Amen ).

15 de juny 2007

LOS ALCALDES EN LA COMARCA


ULTIMA HORA : AVANCE DE LO QUE PASARÁ MAÑANA EN LAS CONSTITUCIONES DE LAS ALCALDIAS EN LA COMARCA DEL VALLES OCCIDENTAL

SABADELL : M. Bustos ( PSC) con 13 concejales gobernará en minoria , sin ningun pacto con otras fuerzas politicas.- Repite al frente de la Alcaldia

RIPOLLET: Gobernara Juan Parralejo( PSC) con el respaldo de los 2 concejales CiU. Juan Parralejo continuará como Alcalde.

SENTMENAT : Nuria Colomé (CiU) serà con sus 7 concejales la nueva Alcaldesa subtituyendo a Joseph Vilaró ( PSC) que con 3 concejales no podra repetir al frente del Consistorio

BARBERÀ DEL VALLES : Ana del Frago(PSC) con 11 concejales repetirá al frente de la Alcaldía

BADIA DEL VALLES : J.L. Jimeno ( PSC) repite con mayoria absoluta al frente del Ayuntamiento.

CERDANYOLA DEL VALLES : Antonio Morral ( IC-EUA) 9 concejales , con el respaldo de CiU , 3 concejales es el pacto que se prevé para gobernar, el PP con 3 regidores dará mañana un voto en la investidura a favor de Antonio Morral para que sea elegido en primera vuelta y repita al frente de la Alcaldia. El partido socialista con Antonio Cardenas al frente estaran en la oposición con 10 concejales. El PP hará de bisagra .

POLINYÀ: Pepita Pedraza ( PSC) repite como Alcaldesa al conseguir mayoria absoluta.

PALAU SOLITÀ PLEGAMANS : Es la sorpresa de ultima hora , finalmente Merce Pla de CiU ( 6 concejales) será la nueva Alcaldesa apoyada por los 2 concejales de ERC y 1 del PP.

La hasta hoy alcaldesa Pepita Padrós ( PSC) pasará a la oposición.

MONTCADA I REIXAC : Cesar Arrizabalaga ( PSC) con 9 concejales mas el apoyo de los 4 de CiU repetirá como Alcalde , quedando en la oposición IC-EUA ( 4) , PP ( 2) y ERC ( 2).

14 de juny 2007

COMUNICAT D'ICV-EUIA


Tras las dos reuniones con el PSC, la coalición ICV-EUIA quiere hacer público el siguiente comunicado:

Desde la coalición ICV-EUIA, se ha acudido a las reuniones con el PSC con la clara voluntad de propiciar para Montcada un gobierno de izquierdas, con programas de izquierdas, respetando así la decisión mayoritaria expresada por los ciudadanos y ciudadanas de Montcada.

En este sentido, propusimos un proceso de elaboración de un programa conjunto y la discusión de una nueva organización del Ayuntamiento.

Ante nuestras propuestas, desde el PSC sólo nos han trasladado sus reticencias a un pacto con la coalición debido, según su opinión, a “una falta de lealtad y fidelidad” que parece ser sí encontrarán en un posible pacto con CIU.

La coalición ICV-EUIA no ha querido entrar, tal y como han propuesto desde el partido socialista, a discutir el reparto de carteras ya que consideramos prioritaria la discusión del programa de acción de gobierno y la organización municipal.

Por todos estos motivos, el próximo sábado 16 la coalición presentará como alcaldable a nuestro candidato José María González, sabiendo con certeza que CIU ya ha garantizado la elección del Sr. Cesar Arrizabalaga como alcalde, respetándose así la lista más votada.

La coalición ICV-EUIA mantendrá los próximos años una voluntad clara de diálogo con todas las fuerzas políticas para defender los intereses del Municipio.

VIOLÈNCIA I MALTRACTAMENTS A INFANTS

“La culpa és molt negra i ningú la vol”, paraules que la meva avia ens recordava moltes vegades quan entre el meu germà i jo en passaven la culpa d'alguna malifeta.

És exactament el que està passant ara, davant del maltractament rebut per un infant de 6 mesos, la nena Clàudia (Salou-Tarragona). Les institucions s’han estat passant les responsabilitats d’una a l’altra, just quan es compleix un any i mig del cas de la nena Alba que vàrem viure tots molt a prop, aquí a Montcada, i que ara, en repetir-se, ens recorda si hem aprés alguna cosa més sobre aquella experiència.

Quan es reben aquest tipus de notícies tothom es pregunta com és possible que passin aquestes coses? Com pot existir gent tan “bèstia” que descarregui totes les seves frustracions contra un infant indefens? Es podia haver evitat? De qui és la culpa? . Devant d'aquests fets el cap no pare de barrinar i voler respostes.

Per molt que busquem responsabilitats, que millorin els protocols d’actuació, que la justícia actuí amb fermesa, que s’intenti preveure per a reduir al màxim, aquest tipus d’actes criminals. Per molt bé que es vulgui fer la feina (la societat exigeix que tothom compleixi amb el seu deure) mai es podrà impedir al 100% aquestes coses. L’ésser humà és complicat i per molt que es busqui la perfecció, aquesta “societat perfecta” no existirà mai. Quan s’actua dins del que podrien denominar “intimitat personal” per molt que es vulgui reglamentar milimetricament, mai es podrà preveure tot, sempre existirà aquella persona “malalta” que actuarà irracionalment.

El filòsof Jean Jacques Rousseau deia que l’home té la tendència a ser bo per naturalesa. En part i majoritariament és així, però per desgracia n’hi ha uns quants que demostren que la naturalesa fa que actuïn com a animals irracionals. "

Comentari:

Montcada Confidencial ha rebut aquest correu electrònic i hem decidit penjar-lo. Quan passen aquests fets tan violents, quan cada dia ens confirma que alguna cosa del nostre sistema de valors no funciona prou bé, hem cregut oportú dedicar-li aquest espai.

Quan es compara la gravetat d’aquests fets amb el que nosaltres critiquem als polítics, els que governen o bé denunciem coses sobre la nostra ciutat, ens adonem de la poca importància que tenen (i que nosaltres els donem) davant d’aquests episodis de maltractament als infants, o bé quan veiem quasi a diari, en els mitjans d’informació ciutadana, tants casos de violència de gènere. Tot això sí que és greu...!

Segurament, per desgracia, d’aquí uns dies tornarem a caure en la rutina diaria i ens oblidarem de la Clàudia o de l’Alba, segurament això ens passarà.
Però el que no hem de fer mai, es resignar-nos que tot això no té cap solució i fer-nos baixar la guàrdia, de cap manera, la societat s’ha de conscienciar i solidaritzar-nos amb tots aquells que hi pateixen. Cal que aquest “Estat de Benestar” i els seus mecanismes administratius, policíacs, etc. facin bé la seva feina. Cal respondre amb agilitat davant de situacions com el cas de l’Alba o la Clàudia.

Finalment, la intencionalitat d’aquest comentari, d’aquest escrit és denunciar i lluitar contra la irracionalitat d’éssers que només es mereixen el rebuig de tota la societat, i demanar al mateix temps, perquè els nostres polítics, s'impliquin i dediquin més recursos econòmics i humans per potenciar l’eficàcia i l’actuació dels serveis socials.

DECLARACIONS PROU CONTUNDENTS DE COMIAT DE JUAN GARCÍA (EX-REGIDOR)

Les declaracions de Juan Garcia (PSC), fins ahir regidor de Serveis Municipals, fetes a Montcada Ràdio uns minuts abans del Ple extraordinari dedicat al comiat dels 8 regidors que no continuaran en el proper mandat, han aixecat polseguera.

Juan Garcia va valorar els vuit anys com a regidor dient entre altres coses: “Que està molt decebut per la manera de “fer política” que ha vist a l’Ajuntament (referència clara al seu grup polític i als altres), que es prioritzen els interessos personals i partidistes per sobre dels col.lectius, es fa política en benefici d’uns pocs, no de tota la ciutat. Els recursos municipals estan mal gestionats i això es vol tapar amb molt protocol i propaganda. L’oposició hauria de tenir més mitjans per controlar el govern. Va finalitzar, per justificar perquè feia ara aquestes declaracions, dient: “no he dit res fins ara per lleialtat al partit”

L’Alcalde en funcions César Arrizabalaga i primer Secretari de l'Agrupació del PSC a Montcada va respondre en finalitzar el Ple: ”Són unes declaracions fetes des de la rancúnia, la ideologia està per sobre de les persones i que no era el lloc adient per fer-les (referència a què les diferencies s’han d'expressar internament). “va afegir que rebrà la resposta adequada quan es reuneixi l’Agrupació. “


Les declaracions d’aquest ex-regidor per la seva importància, així com el moment on s’ha produït les mateixes, dóna peu a demanar als nostres internautes quina opinió tenen sobre les esmentades declaracions. Què penseu sobre el que ha manifestat Juan García? Era ara el moment més oportú per fer-les?


P.D. En els ambients socialistes eren prou conegudes aquestes, doncs, les relacions entre César Arrizabalaga i Juan Garcia no eren gens fluides, pràcticament inexistents als darrers mesos, per no dir anys. El breu pas de Juan Garcia com a responsable en l’Agrupació de la Secretaria d’Organització va ser el punt d’inflexió on les diferències van aflorar entre tots dos. La incomunicació va arribar fins a tal punt que Juan Garcia es va assabentar unes hores abans de fer-se públic que no aniria a les llistes electorals que el PSC va presentar a les Eleccions Municipals..

13 de juny 2007

EL PLE D'AVUI... ADÉU....A UNA PINYA DE REGIDORS I REGIDORES

FOTO: www.montcada.org

EL PLE DEL COMIAT.

Sota la presidència de l’Alcalde en funcions César Arrizabalaga, s’ha celebrat avui al matí aquest Ple extraordinari, que estava convocat per acomiadar als regidors que no continuaran en el proper mandat 2007-2011.

Els regidors/res que deixen el càrrec per motiu de la nova configuració són: J.F. Marquez (ICV) Carles Tabernero (EUA) Antonia Bofill (CiU) Lupe Lorenzana, Jesús Muñoz, Ramon Rivas, Fina Manzano i Juan Garcia (tots del PSC).

L’Alcalde en funcions ha excusat l’absència del Sr. Marquez i s’ha oblidat d’esmentar a Juan Garcia, que tampoc hi era.

Han fet ús de la paraula tots els grups polítics, així com molts dels que avui s’acomiadaven, cal a dir que la majoria de les intervencions, han estat per agrair a tots la feina feta i per la bona relació que hi ha hagut entre tots.

Per destacar alguna cosa en farem referència a dues intervencions que ha marcat un aspecte més diferent i justificatiu, ens referim a la que ha fet Carles Tabernero, fins aquell moment membre de EUA, el qual s’ha referit a la disputa interna i externa que ha tingut amb el seu partit, agraint a César Arrizabalaga la confiança que li va donar per mantenir-lo en el govern municipal, i no fer-hi cas als que volien fer-lo fora. Al final de l’acte, aquest, ha anunciat la seva definitiva baixa, avui, del partit.

La segona, és la que ha fet Fina Manzano (PSC) on ha llegit un text en el que entre altres coses, ha justificat la seva presència a l’Ajuntament com un acte de servei al partit al qual representa i que tant ella com Ramon Rivas van acceptar en uns moments on molts, des de dintre i fora del partit, volien desprestigiar (per interessos personals) la tasca que es feia (referència clara als embolics interns del PSC). Recordem que Fina Manzano i Ramon Rivas van substituir a dos regidors, les renuncies d’Alfons Romo i Flor López a mig mandat.

Com a record del seu pas per l’Ajuntament se'ls ha fet entrega d'una ploma, que César Arrizabalaga ha qualificat no com una ploma qualsevol, ja que és la que s’obsequien –oficialment- als Consellers o personalitats rellevants que visiten l’Ajuntament.

Pràcticament cap anècdota destriable, a banda, alguna que una altra mirada irònica que es creuaven alguns dels presents, ara ja ex regidors, i amb la presència de representants dels seus respectius partits. També, com anècdota divertida, cal a dir que la sempre complidora regidora Carmen Porro, ha arribat tard per què s’havia equivocat de lloc. (això és noticia)

Per cert, avui no ha calgut tancar les portes, el públic present ha estat prou ample. Hi eren presents 15 persones: Jordi Climent, Àngel Acín, Rosa Gil, Miquel Blandino, A. Barenys, Carles Vilalta, Oscar Gil, Carolina Izquierdo, Josep Mª González, J.C. Paredes, un senyor de CiU, Pilar Abian juntament amb Mª Josep López i Josep Serrano i Carme Vila.


El dia 16 hi tornarem.... Com es trobarà la sala? plena o mig buida?

CARTA PUBLICADA DARRERAMENT AL DIARI AVUI

Zona-21

Amb referència a l'article publicat pel seu diari respecte a la situació de la zona 21 de Santa Maria de Montcada, volem fer les rèpliques següents:

L'alcalde no diu que moltes de les persones que estan d'acord amb el pla són immobiliàries, veïns dedicats a la construcció i d'altres a qui s'ha permès la construcció d'habitatges de considerable volum durant el procés de tramitació del PGM. És evident que aquests senyors troben fantàstic el projecte.

L'Ajuntament no fa donació de res, ja que els solars dels quals ostenten la titularitat provenen d'una donació dels antics gestors de la urbanització Santa Maria, la companyia General de Urbanizaciones, SL, feta a canvi d'urbanitzar la zona, segons recull el conveni signat el 14 de gener de 1982 i del qual l'Ajuntament no facilita els plànols. A més, afegeix els solars dels propietaris que té dificultats per localitzar.

És lloable l'actitud del Sr. Arrizabalaga d'intentar reduir els costos dels veïns, però el que no és tan lloable és que afirmi, fent un exercici d'hipocresia, que no vol establir greuges comparatius per a la resta de ciutadans, quan la part inferior del barri no va haver de pagar res.

Tot el barri coneix el tracte de favor per part de l'alcalde vers els antics responsables de l'Associació de Veïns, que van permetre aquest pla. Els fets són ben visibles, alguns d'ells estan a les llistes electorals. Li pregaríem a l'alcalde que manifestés públicament que ni ell ni els grups que formen part de la coalició tenen cap relació amb les empreses Alguera, SL i Hercesa, SL. A més, per qüestions electorals, no hem pogut fer la difusió que voldríem del tema.


Rafael González Garcia President de l'Associació de Veïns Terra Nostra Zona 21
Montcada i Reixac

COMUNICAT DE PREMSA DE CC.OO DE L'AJUNTAMENT


La Inspecció de Treball insta a l'Ajuntament de Montcada i Reixac a incorporar a la plantilla municipal els llocs de treball en situació irregular

La Inspecció de Treball ha instat l'Ajuntament de Montcada i Reixac a obrir un procés de negociació amb els representants sindicals per tal d'incorporar a la plantilla municipal els llocs de treball en situació irregular .

Aquesta ha estat la decisió que ha pres la inspectora arran la denuncia que va presentar la secció sindical de CC.OO. de l'Ajuntament i fixa finals de setembre la data en que s'ha d'haver solucionat la qüestió.

Ja fa molt de temps que la Secció Sindical de CCOO expressà el seu refús a la creixent i descontrolada externalització dels serveis públics. La nostra concepció sobre com s’ha d’organitzar l’administració en el seu paper de prestador de serveis contrasta clarament amb la utilitzada per l’actual govern local.

En tot aquest període hem vist com sectors tradicionalment ocupats per funcionaris o laborals s’anaven privatitzant moltes vegades d’una manera il·lògica i utilitzant els pretextos de millora, per vulnerar, en ocasions, les lleis d’accés a l’administració pública.

La manca d’una resposta per part del departament de Recursos Humans, la tendència cada vegada major a ignorar els drets dels treballadors i la impunitat amb què creen treballadors de primera, segona i tercera categoria amb drets socials i econòmics molt diferents ens ha portat a denunciar tot un seguit de llocs de treball externalitzats que creiem fets en frau de llei. Aquest migdia Inspecció de Treball ha citat les parts implicades per aportar la documentació sobre el cas davant la denúncia presentada per CCOO.

El nostre objectiu amb aquesta denúncia és molt clar. Volem aturar aquest procés de desintegració de la plantilla de manera que tots aquests llocs de treball puguin incorporar-se a la plantilla de funcionaris recuperant així el paper bàsic de la funció pública, que no és un altre que el de servir amb objectivitat i eficàcia als interessos públics.

Sabem que, amb tota seguretat, els coneixedors del frau de llei que estan sent negligents en el desenvolupament de les seves funcions carregaran les seves culpes en aquest sindicat proclamant que estem deixant al carrer als treballadors contractats irregularment. Aquí ens adrecem a tots aquells empleats afectats per aquesta situació oferint-los els nostres serveis jurídics i sindicals per tal que prevalguin els seus drets per damunt de qualsevol negligència que pugui haver comès qui no ha complert la normativa.
13 de juny de 2007

12 de juny 2007

! ! VIVA EL TEATRO !!

LE GENDARME DE SAINT TROPEZ.

Como en las mejores películas de Louis de Funès el enredo esta servido, ya han pasado dos semanas desde las elecciones municipales y Moviestar , Orange y Vodafone se han puesto las botas , miles de llamadas de unas siglas a otras , PSC-CIU , CIU-IC EUIA , ERC –IC EUIA , PP-PSC , PSC-ICEUIA , ETC....

Todas las variaciones posibles se han dado durante estas semanas ( y la cosa continua) y lo mejor de todo es que el pacto ya estaba absolutamente claro , lo único que han hecho los que ya tenían el contrato medio firmado , es ajustarlo en función de la representatividad que les havia otorgado la ciudadanía. Pero las llamadas debían de producirse para cumplimentar los formalismos , es como lo de comer turrón en navidad o natillas el día de San José , forma parte de las tradiciones .

Este sábado tendremos otra exhibición del folclore popular , con bandas , bastones de mando , medallas , juramentos , discursos de buenas intenciones , besos y abrazos de oso. Seguramente nos darán a entender que las negociaciones han sido muy duras , que realmente es un buen acuerdo , que anteponen los intereses de Montcada i Reixac , por encima de los intereses de partido , que están muy ilusionados y es probable que digan que ahora se abre una nueva etapa , que han entendido el mensaje de los ciudadanos y que apuestan por el diálogo .

Eso ya depende del guionista o director del espectáculo , en el teatro , si el director es bueno la representación tiene bastantes posibilidades de éxito y si los actores son de primer nivel , la representación acaba siendo sublime . El problema es que en nuestra querida población no se dan ninguna de las dos circunstancias , no tenemos un buen director y los actores vienen casi todos del Molino o del Arnau , eso no quiere decir que sean malos , lo que pasa es que son actores de Revista ( un tipo de teatro muy respetable), lentejuelas , tangas de tigre , plumas y chistes picantes. Pero no anticipemos acontecimientos , bien es verdad que Calixto Bieito ha sabido compaginar la revista con auténticas maravillas del mismísimo William Shakespeare , títulos como el Rey Lear o Macbeth , son algunos de los logros de este polémico director. Quizás nos llevamos una sorpresa y el sábado el salón de plenos rompe en aplausos espontáneos ( no aplausos de gente que viene con invitación) de ciudadanos conmovidos por las palabras y los versos endecasílabos que los actores recitaran con maestría y elegancia. Seguramente antes de salir al escenario del salón de plenos se dirán aquello que se dicen los actores antes de las representaciones (1)“ mucha mierda” y mas de uno soñará con poder actuar algún día en otro teatro de mayores dimensiones , para poder disfrutar del arte de Talía. En fin , después de todo el Paripé , solo les quedará disfrutar de unas felices vacaciones y buscar un destino turístico alejado del resto de contrincantes , por ejemplo, Sant Tropez.

LLUIS PASQUAL


(1) Antiguamente en los famosos corrales de comedias , el éxito de afluencia de público se media en función de la cantidad de cagadas que dejaban los caballos de los carruajes en los alrededores de corral de comedias , si quedaba el suelo bien llenito de estiércol quería decir que el teatro estaba lleno. De haí el dicho de mucha mierda.

11 de juny 2007

EL TRAJE DEL EMPERADOR


Versió "sui generis" del conte tradicional de Hans Christian Andersen , adaptat per la nostra "polifacetica"col.laboradora Sophia.




EL TRAJE NUEVO DEL EMPERADOR


Érase que se era, un emperador que cada cuatro años, renovaba su reinado, el pueblo, ya estaba cansado de dicha coronación, pero no quedaba otra.
El rey, era una persona vanidosa y presumida, y siempre encargaba el traje haciendo un concurso entre los mejores sastres del reino.
Dicho concurso, llegó hasta los oídos de un pobre desgraciado, que durante años, se ganaba la vida remendando las ropas del las gentes sencillas. En aquel momento, y viendo que faltaba un año para la coronación, decidió hacerse un precioso traje y presentarse ante el rey, con una gran maleta .

- Mirad majestad, que preciosos ropajes llevo para realizar su traje.

El rey, se quedo perplejo ya que la maleta estaba vacía, el sastrecillo viendo la cara del rey y de su corte, añadió:

- Majestad, estas telas son especiales, tan solo perceptibles a los ojos de los que tienen sangre azul, y gente de alta alcurnia, para la plebe es de difícil visión, solo el que es especial mis ropajes verá.

En aquel momento toda la corte empezó a alabar la belleza de los ropajes, y el sastrecillo, haciendo gestos de sacar las telas de la maleta, las colocaba en el brazo, acariciándolas con fervor. Cada vez, que hacía un gesto, la gente empezaba a comentar cuan bellas eran las telas, los colores, los bordados, etc., y es así como el rey encargó el traje para su coronación a dicho sastre. Jorgetín, que así se llamaba, habló con el rey, y le dijo que lo que llevaba en su maleta no era digno de su majestad, que necesitaba algo de oro para comprar hilos de plata, de oro, y piedras preciosas para integrar en el traje.
Se le preparó un buen taller, y allí se le compró un telar de la mejor calidad, y tras recibir las primeras monedas, salió a comprar fuera de la ciudad los hilos para tejer.

Tras varios días encerrado en su taller y sin dejar que nadie pudiera ver su obra maestra, y pasados un par de meses, volvió a pedir más dinero, ya que había acabado con las existencias, el rey insistía en ver que tal quedaba las sedas y brocados para su traje, pero Jorgetín le dijo que era algo que tenía que estar en el mas absoluto secreto, ya que si salía algo de allí, alguien podría pretender copiar su obra de arte. El rey, volvió a darle una importante cantidad de monedas y piedras preciosas para hacer el mantón, y le preguntó, si con 4 metros sería suficiente, el rey pensó – cuatro, cuatro… me sirve para impresionar y poder gobernar- y así se lo confirmó.

Tras varios meses de trabajo y a quince días de la coronación, y que esta era el 16 de junio del 1492, por fin el sastrecillo, acompañado de su aprendiz, salieron entre los dos llevando el traje en sus brazos hasta los aposentos del rey. Cuando llegaron allí, los ayudantes de cámara, y sabiendo qué quien no viera el traje, no tenía la categoría para trabajar en la corte, empezaron a alabar la belleza del traje. El rey cuya vanidad y egolatría le perdían en las formas, al ver el traje, y al ver como sus ayudantes de cámara lo alababan, quedó fascinado por dicho traje.
El traje se lo probó con la ayuda de Jorgetín, y tras más de dos horas el traje quedó listo. Toda su corte pasó a ver el traje, y sólo alabanzas salieron de sus bocas, así que el rey aceptó.

El día 16, y tras más de 4 horas de acicalarse para la ocasión, el rey se presentó ante su pueblo completamente desnudo, el pueblo se quedó perplejo, y tan sólo la voz de un niño sonó: Mamá, ¿porqué el rey va desnudo?... Tras el silencio, llegaron las carcajadas y la perplejidad de la corte, nadie veía nada de nada, el rey iba desnudo… el rey mandó a buscar al truhán del sastre,Jorgetin, pero éste ya había huido con todas las monedas y piedras preciosas bien lejos.
A partir de este momento, el rey ante la vergüenza pasada ante su pueblo ,barruntó : hay que seguir igual. Siguió más altivo que antes y sus cuatro ayudantes de cámara, pobre del que no lo hiciese, continuaron sosteniendo la "inexistente" cola del vestido.


Moraleja, si alguien siempre sólo es capaz de ver lo bueno y no encuentra los defectos, no te fíes de él. Huye tambien de los que te alagan, algo buscan.
Sophia
_________________________________________________________

P.D. Es solo un cuento, nada más !!!... no busqueis coincidencias .

RES DE NOU


Tot està a punt de sentència, els tràmits s’han estant complint al peu de la lletra i cada dia que passa queda més clar el que era més que previsible. Hi haurà només un pacte en el govern que protagonitzaran PSC+CiU.

ICV/EUiA, tal com s’havia avançat, sols acceptaria entrar en el govern si el pacte fos d’esquerres, difícilment entrarien, en cas de que fossin invitats, a un altre “tripartit” igual al de l’últim mandat. Cesar Arrizabalaga (PSC) ha declarat, diverses vegades, que no vol tornar a repetir aquest pacte (coincidència, per altres motius, amb el que pensa ICV/EUiA), per tant hi haurà pacte amb CiU (una autèntica sorpresa seria el contrari).

El dilluns l’assemblea de CiU donarà el vist i plau a la proposta de recolzament d’aquesta coalició, primer a l’elecció d’alcalde a Cesar Arrizabalaga el dia 16/6 i després autoritzarà els inicis del pacte de govern. Tant el PSC com CiU es tornaran a reunir el proper dimarts per reconfirmar els acords i possiblement el calendari a seguir. Aquesta reunió, Cesar Arrizabalaga l’afrontarà amb la tranquil·litat que dóna el tenir un as a la màniga, es tracta de fer saber a CiU que ell els prefereix com a socis de govern però que el preu a compensar ha de tenir uns límits, insinuant-los que hi podria haver una altra alternativa, ja que el candidat del PSC es reunirà el dimecres amb ICV/EUiA per anunciar-los la decisió de pactar (tècnicament obrir negociacions) només amb CiU, refusant el govern d’esquerres, resposta que podria variar si les condicions de CiU li fossin inacceptables (com per exemple, entre d’altre exigir la Regidoria d’Urbanisme).

La segona formació política a Montcada en nombre de vots, l’encapçalada per J.Mª Gonzalez, no esperen cap canvi en la reunió del dimecres proper( la segona des de el divendres passat), a part de protocolaries paraules de col·laboració en temes concrets. Tenen clar, que si es donés el cas, no entrarien en el joc que protagonitzen dos (PSC+CiU), cosa que malgrat tot i indirectament, volen o sense voler , ja estan fent, en complir la paraula donada d’acceptar sols entrar en el govern en un pacte d’esquerres i que el PSC aprofitarà en les seves negociacions amb CiU.

En resum, el PSC afronta una setmana en les millors de les hipòtesis possibles que es podia trobar. Allunyada la possibilitat d’alternativa (si és que va existir algun cop), ara toca començar a repartir-se el poder. El programa que es pacti, serà la pedra de toc, on es veurà reflectit si les coses (prioritats) seran iguals o diferents als últims 4 anys.

Donem–los temps.

10 de juny 2007

REFLEXIÓ I AUTOCRÍTICA


Amics i amigues :

MONTCADA CONFIDENCIAL està reflexionant molt seriosament sobre el caire que esta agafant el blog. Des de la nostra talaia, des del nostre punt de vista, observem que els motius que ens van portar a crear aquest espai s’estan desbordant per una banda i per l’altra sembla que hi hagi una corrent que interfereix i sembla que vol canviar el tarannà que havíem pres.

La nostra intenció era, és i creiem que ha se ser, la Llibertat d’Expressió, que tothom pogués fer-lo servir per això, per dir la seva, per obrir el que se’n podria dir una finestra a Montcada, on poder saber del dia a dia del nostre poble, sigués del govern municipal, de l’oposició, entitats, etc, parlar detot el que afecta Montcada.. Pensàvem i seguim pensant que al nostre poble li mancava un espai d’expressió plural on tothom pogués sentir-se còmode i satisfet, on en ús de la seva llibertat expressés en els seus comentaris o escrits el que pensa. Volíem i volem que tot això servís per fomentar el debat entre nosaltres, que una informació o comentari, sigui d’aquest blog o dels mitjans “oficials”, tinguessin, si calia, punts de vista diferents i que al final donessin a tots més elements de judici, volíem i volem, els creadors d’aquest blog, que la Llibertat d’Expressió fos emprada amb sentit positiu i cada dia que passa veiem que alguns ( per desgràcia cada dia més) entenen el sentit i el significat de la Llibertat d’una forma molt diferent a com nosaltres pensem que ha de ser.

MONTCADA CONFIDENCIAL actua sota l’anonimat i en som conscients del que representa, els comentaristes i col·laboradors en una bona part segueixen aquesta línia. L’anonimat permet moltes coses, però hi ha uns mínims que no s’han de traspassar i nosaltres M.C. reconeixem públicament que hem permès sempre d’acord amb la nostra voluntat de la Llibertat d’expressió, no censurar opinions de molt mal gust i altres que només eren un “pim, pam, pum”, sense cap substància en que la línia divisòria de l’ètica i estètica es saltava massa alegrament.

En la nostra presentació varem deixar clar que l’únic que no acceptaríem és la manca de respecte envers les persones i les seves vides privades; hem censurat més de 100 d’entre el més de 4.000 comentaris rebuts (els tenim tots arxivats), els motius principalment eren la manca de respecte. Alguna que altra vegada hem sortit al pas i hem recordat que calia guardar com cal respecte entre nosaltres, es una llàstima però ens adonem que molt ràpidament (“ en el fragor de la batalla” ) es torna a caure en la manca de seriositat (sobretot adjectius despectius) en la crítica que li fa perdre credibilitat i a vegades fins i tot en la crispació.

Aquest escrit té l’única intenció de demanar a tothom un reflexió, de sol·licitar que no menyspreem la Llibertat d’Expressió i tot el que significa. Tenim la sensació (potser equivocada) que algú o alguns provoquen intencionadament, i només per a provocar, les rèpliques i fer que tot es desprestigi. L’anonimat, amics internautes, no és dolent ni bo, tot dependrà de l’ús que se’n faci.

També hem de deixar constància i agraïment a la quantitat (per sort majoria) de comentaristes- col·laboradors habituals que en les seves opinions han ajudat i molt a que l’objectiu fundacional (crear l’espai de debat crític) s’enriquís, gràcies principalment a ells estem on estem, són, sense cap dubte, el principal actiu d’aquest blog.

MONTCADA CONFIDENCIAL és conscient que és responsable de tot el que s’ha penjat en aquest blog, com notícies i escrits d’opinió i també, com a responsables indirectes, per tant, subsidiaris dels comentaris que majoritàriament i anònimament ens han arribat i que nosaltres amb encert o desencert hem autoritzat.

No volem censurar (odiem la paraula), voldríem que voluntàriament tots, (nosaltres els primers), ens adonem que es pot exercir lliurament la crítica i l’opinió amb uns mínims de respecte, aquí hi cap quasi tot: la ironía, l’acidesa, etc, etc. Volem que quan en una noticia s’obre l’espai “comentaris” serveixi principalment per comentar l’escrit, no per picabaralles personals entre personatges anònims, una d’acord, dues també, però insistir i reiterar només fa baixar el nivell que creiem tots volem.

MONTCADA CONFIDENCIAL com responsables de tot el bo i dolent que s’ha dit en aquestes pàgines, si veiem que entre tots no hi ha manera de reconduir el camí que un dia varem endegar junts i que ens sembla que ara s’ha esta torçant, no dubtarem igual que es va obrir, de tancar aquest blog.

Donem-nos temps, NO TENIM CAP INTENCIÓ DE TANCAR, ajudeu-nos a ser millors, critiqueu amb llibertat, valorem amb el màxim d’objectivitat possible el que tenim a disposició de tots i totes. Crear un espai com aquest és senzill, el difícil és mantenir-lo, desprestigiar-lo costa molt poc.


Gracies ,
MONTCADA CONFIDENCIAL