13 de jul. 2007

POST OBERT...


Marxem de vacances, però us deixem aquest "post" obert, perquè pugueu deixar les vostres opinions, suggeriments, critiques o qualsevol tema que vulgueu descarregar-lo en aquest lloc. Nosaltres tractarem de penjar-los el més aviat possible.
Bones vacances per a tothom

A reveure gent!

L’equip de Montcada Confidencial

Ara toquen vacances, després... ?

Benvolguts amics i amigues internautes,

Com ja us vam avançar, marxem per fer vacances. És bo descansar hi aprofitar per a reflexionar d’allò que volem o no fer amb aquest mitja d’expressió: Montcada Confidencial.

Han estat uns mesos intensos, amb 424 “posts” penjats fins ara, independentment d’un molt important número de comentaris que han farcit de manera diversa, i en alguns casos brillantment els mateixos. Notícies locals que hem pogut esbrinar, construir i investigar en alguns casos, la qual cosa ha contribuït per engrescar uns altres col·laboradors, que ens han fet arribar els seus punts de vista, mitjançant treballs que passaven des d’articles d’opinió sobre la marxa del nostre municipi, critiques sobre aspectes de la política local, com també de les actuacions dels nostres representants del Consistori, així com, un reguitzell d’escrits, alguns realitzats entre una visió en clau humorística a satírica. Aquesta continuïtat d’anar “penjant” escrits, sense aturar-nos, ha estat possible gràcies al suport de moltes persones i algunes Entitats, tots hem contribuït per fer el “miracle” d’aquest projecte del “Montcada Confidencial”.

Hem estat, tots i totes protagonistes, aixoplugats en l’anònim, certament, però lliures, com ho volíem des de què vam començar aquest blog que ha arribat a la seva primera etapa amb maduresa i incidència sobre l’opinió ciutadana. No volem presumir de res, encara que no podem negar que estem satisfets, doncs, hem contribuït a allò que mancava al nostre municipi: crear una altra veu, sense embuts, àgil i interactiva. Una participació ciutadana que ha enriquit aquest projecte que va començar a caminar el mes de novembre de l’any passat, amb molts dubtes, amb certa preocupació per poder salvar els obstacles que des de bon principi vàrem intuir.

Ha valgut la pena aquest treball?... Creiem honestament (subjectiva apreciació) que hem fet allò que calia fer, intentar sacsejar la societat civil montcadenca, posar-li unes pàgines de llibertat, perquè poguéssim dir, també, la seva, dintre d’un ordre i respecte envers les persones, encara que de vegades no hem pogut aconseguir-ho eficaçment, però sí que hem posat interès, perquè això no passés.

No sabem, no tenim ben clar quin camí farem una vegada retornem de les vacances. Potser convindria obrir una nova etapa, tractant temes més oberts a polítiques més generals, o potser seguir igual que fins ara ...o una mica de tot.

Seria bo rebre alguna que altra idea o proposta per poder configurar (si així ho decidim) amb més seguretat el camí a seguir, nosaltres en tenim rumiada alguna que altre que des de bon principi volíem posar en practica, però abans calia comprovar els resultats d’aquest blog que en el moment d’escriure aquestes ratlles, porta més 102.000 entrades o visites a les nostres pàgines. La primera noticia o comentari que va estrenar aquest blog (26.11.06) va ser, a banda de la nostra nota de presentació, la publicació d’una carta d’opinió d’un gran i veterà amic de Can Sant Joan, que va replicar a unes declaracions del nostre actual alcalde, carta recollida a: “Hoja Informativa”; també dues cartes llegides al diari local “A Fons Vallès”, una sobre Can Cuiàs i una segona per una tala d’arbres a Sant Maria; passant per un ventall d’escrits sobre urbanisme fins arribar a les darreres: les retribucions del Consistori, les darreres notícies de la zona-21, i allò que ens proposa LAFARGE, més anys per continuar l’explotació del Turó... i aquí ho deixem.

Ara toca vacances, després ........

Rebeu tots i totes els nostres millors desitjos, perquè gaudiu d’unes bones i merescudes vacances estivals.

Montcada Confidencial

URBANITZACIÓ ZONA 21 DARRERES NOTÍCIES

ANUNCI D’APROVACIÓ DEFINITIVA DEL PROJECTE D’URBANITZACIÓ UA1


Copiem l’anunci oficial editat en el Butlletí Oficial Província de Barcelona (BOPB) , nº 158 del 3 de juliol 2007, pàgina 44, i que diu:

“MONTCADA I REIXAC

Aprovat definitivament el projecte d’Urbanització de la Unitat d’Actuació nº 1 del Sector Est de la zona 21 de Terra Nostra, de conformitat amb l’acord adoptat per la Junta de Govern Local d’aquest Ajuntament en sessió de data 5 de Juny 2007, es fa públic a l’efecte previst a l’article 98 del Decret legislatiu 1/2005, de 26 de Juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei d’Urbanisme.

Montcada i Reixac, 26 de Juny 2007.
L’Alcalde, César Arrizabalaga Zabala. “


Els veïns afectats, ja fa dies que estan assabentats i preparant accions per impedir el començament de les obres.
Entre altres accions hi ha la del recurs contenciós administratiu que en cas de ser admès paralitzaria el projecte ara en tràmit.

12 de jul. 2007

MÉS CIMENT...? NO GRÀCIES..!!!

Desprès de llegir la instància i motius del Grup de Medi Ambient, creiem que en comptes d’anar endavant, anem enrera. Semblava que aquesta explotació estava acotada per les accions dels anteriors ajuntaments, Generalitat, i per l'antiga Corporació Metropolitana de Barcelona, presidida per Pasqual Maragall.

Montcada necessita recuperar el Turó, per dignificar el seu entorn natural, per aturar d’una vegada, una explotació que dura masses anys. No podem permetre aquest nou greuge, Montcada mereix recuperar i poder vestir de verd allò que ara és gris: L’Asland o ara LAFARGE ha d’acabar de fer-nos més mal.

Recuperar el Turó ha de ser una prioritat dels governs locals. No podem badar més, cal plantar cara davant d’aquestes promeses incomplertes.

L’any 1988 l’ajuntament endegava una campanya anomenada: ”Salvem el Turó”. Cal, una altra vegada, que el poble de Montcada torni a “desenterrar la destral de guerra” ...?


Antic adhesiu de l’any 1988, fet i promogut pel nostre ajuntament
Era una clara crida a la mobilització ciutadana...

Muntanyes del Canigó

EL GRUP DE MEDI AMBIENT DE MiR, HA PRESENTAT UNA INSTÀNCIA AL NOSTRE AJUNTAMENT

(FOTO: l'ASLAND QUAN VA COMENÇAR A EXPLOTAR EL TURÓ,
FONS: Biblioteca de Catalunya)
Per veure la imatge més gran, cal "clicar" sobre la mateixa










INSTÀNCIA
Nom i Cognoms : Vicenç Vilana Bonet
DNI 37,7503,438
Municipi Comarca Codi Postal
Montcada i Reixac VO 08110
Adreça Sant Ramon, 29 Telèfon: 935646287/690207841
Actuant en representació del:
Grup de Medi Ambient de Montcada i Reixac-Ecologistes en Acció de Catalunya

EXPOSO:

Ens hem assabentat que l'empresa Lafarge ha presentat una sol·licitud per l'explotació de pissarres a la vessant Sud del Turó de Montcada durant un període dentre 26 i 44 anys.
També ens hem assabentat que hi ha una proposta per incorporar el Turó de Montcada al Parc de Collserola i que l'Ajuntament de Montcada juntament amb el de Barcelona no ha aprovat encara la citada proposta.
Lamentem que d'aquestes qüestions, les quals considerem importants, ens en assabentem per entitats externes o institucions superiors.

DEMANO:

Còpia de la proposta de l'expedient d'incorporació del Turó de Montcada al Parc de Collserola i tota la informació al respecte que hagi tramitat l'Ajuntament de Montcada.

Sol·licitar una reunió pel mes de setembre amb la Regidora Medi Ambient i Sostenibilitat, Sra. Eva Gonzalo, per tenir un canvi d'impresions sobre aquesta problemàtica.

Signatura:

Montcada i Reixac, 12 de juliol de 2007

IL·LM. SR. ALCALDE DE L’AJUNTAMENT DE MONTCADA I REIXAC

11 de jul. 2007

NOMS DE CARRERS, UNA OPINIÓ QUE HEM REBUT

No fa masses anys que em moc per Montcada però he tingut la curiositat de saber el perquè del nom d’alguns carrers que per a mi eren desconeguts.

Així m’he assabentat de que els noms, segons l’informació que m’ha arribat, de noms com Clavell, Rocamora, Montiu, corresponen a uns antics habitants i propietaris de principi de segle passat.

Coneixent una mica dels antecedents del poble en l’època de la industrialització, m’ha sortit un dubte.

L’auge econòmic actual de Montcada i Reixac, ve donat per quatre indústries pioneres, i els seus propietaris o fundadors, a l’establir-se al nostre municipi: Asland (Güell), Aismalibar (Ankli), Valentine (Baster) i Nissan (Bonet, Sunyer i Garriga).

Tinc entès que algunes d’aquestes persones varen fer importants aportacions econòmiques al municipi, apart de donar feina directa i indirecta a milers de montcadencs i col·laborar activament a crear riquesa, i si més no, encara molta gent em parla molt be d’ells.
Em sorprèn que cap d’ells tingui cap carrer al seu nom, quan gent sense cap vincle amb la ciutat si ho tenen (cas del parc Salvador Allende).

Per exemple: amb motiu de la recent inauguració d’El Punt de Montcada, em sobta que no s’hagi tingut un record, següent terrenys municipals, per al senyor Ankli, creador i mantenidor del Club Aismalibar, gràcies al qual aquest espai ens ha arribat fins als nostres dies, potser no ben aprofitat però ens ha arribat.
Crec que encara estem a temps de corregir errades aprofitant les noves zones que s’estan urbanitzant.

Roc Muntaner

10 de jul. 2007

COMENTARI SOBRE LA PRESENTACIÓ DE LA "CAL"


Èxit d’assistència en l’acte de presentació de la CAL

L’acte de presentació del nucli de la CAL a Montcada i Reixac, celebrat el passat divendres 6 de juliol, va aplegar més d’una vuitantena de persones al Cafè Colon.

Miquel Àngel Gràcia, president de l’ABI, va introduir els parlaments de Marta Serra, presidenta de la CAL a Montcada i Reixac, qui va explicar què és i per què s’ha creat aquesta associació al nostre municipi, a l’hora que va convidar a les entitats assistents a participar en les activitats de la Coordinadora. Seguidament, Maria Ventura, fundadora i portaveu de l’Esplai de la Dona, va parlar sobre la importància que l’associacionisme ha tingut a la història de Montcada i com a través de la mobilització de la societat civil s’han aconseguit moltes millores per a la nostra ciutat. Finalment, David Vila, portaveu de la CAL a nivell nacional, va expressar públicament la seva satisfacció per poder assistir a la presentació d’un nou nucli de la Coordinadora i va animar als assistents a defensar la nostra llengua i la nostra cultura, parlant el català en tots els àmbits de la vida.

Al final dels parlaments, es va destacar que les persones o entitats interessades a col·laborar amb la CAL ho poden fer, també, fent-se sòcies de l’entitat.

Com a cloenda de l’acte, els presents van poder gaudir de l’actuació musical del grup de folk català “Els amants de Lulú”, així com d’un petit refrigeri.


Recordem que: la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana) té com a objectiu principal promoure l’ús social del català i la cultura catalana a través de diverses accions, com el Correllengua. Les trobades dels membres de la CAL Montcada tenen lloc els dijous a dos quarts de deu del vespre a l’ABI (C/Colon, 5) i estan obertes a tot aquell què n’estigui interessat.


(fotos cedides per la CAL)

6 de jul. 2007

MÉS SOBRE EL PLE D'AHIR

( Escrit d'un internauta)


UNA DE PLENOS Y DE SUELDOS,
En el pleno de ayer me he quedado sorprendid@ porque no nos han querido decir cuánto va a cobrar cada concejal. Sin embargo, como la información es pública (muy a su pesar), ahí van las cantidades:

1- CÉSAR ARRIZABALAGA: 5.489,72€
Es que los regalos de boda rosa jay que pagarlos de alguna manera.

2- JOAN MARESMA: 4.391,77€
Ahora entiendo por qué luce esa sonrisa de "Profident"
3- JORDI CLIMENT: 4.391,77€
Para que deje de comprar en ZARA.
4- CARMEN PORRO: 4.391,77€
Para que no se sienta sola ahora que la han desplazado del lado del Alcalde en los plenos.
5- SERGIO HERMOSO: 4.117,20€
¿Quizás para que pueda permitirse pagar cada mes su "HERMOSA" hipoteca en Pla d'en Coll?
6- ANA RIVAS: 2.916,67€
Sus rizos de oro lucirán más lustrosos que nunca.
7- PARRA: 2.666,67€
Con lo que va a ganar bien podría colaborar en el recibo del agua de los 2 campos de fútbol.
6- PAREDES: 2.000 ,00€
¿Le motivará este dinero lo suficiente como para ejercer de portavoz en próximos plenos?
7- EL GRUPO DE LOS MARGINADOS: 1.750,00€
Pobrecitos, ¿qué habrán hecho Amelia, la Dra. González, Eva Gonzalo y Carlos Guijarro para mercer este sueldo de mierda? ¿Habrán hecho enfadar al Gran Jefe Indio?
Ay amigo Guijarro, quien te ha visto y quién te ve...
-----------------------------------------------------------------------
Regalos para bodas rosas, hipotecas, chalés con vistas a terrenos no urbanizables, trajes de Zara, viajes a París y demás.
TOTAL: 39.115,57€ / MES

ENGAÑAR A TODO UN PUEBLO... ESO, ESO NO TIENE PRECIO


Fdo.: Las 10 Plagas de Egipto

PLE MUNICIPAL D'AHIR

Nota de premsa ICV-EUiA:

Des de la coalició ICV-EUIA, considerem que les retribucions aprovades avui al ple de l’Ajuntament, no s’ajusten a les necessitats reals per desenvolupar les tasques pròpies del consistori.
Des del govern, insisteixen que han seguit les recomanacions dels organismes municipalistes, però nosaltres creiem que les recomanacions son això, recomanacions i per tant els sous establerts son aquells que el govern ha volgut adjudicar-se.
En aquesta ocasió malgrat tenir menys regidors a l’equip de govern, l’import global és superior al que rebien la passada legislatura i per tant, ens mostra que no hi ha cap voluntat d’estalvi econòmic per part del nou govern.
Ens ha sorprès el sistema de sous a la carta que s’ha aprovat avui, i que trobem que no es corresponen ni a les responsabilitats polítiques, ni a les dedicacions que avui també s’han aprovat.
Per aquestes raons la coalició ha votat en contra d’aquest punt, dons creiem que es tracten de sous desmesurats, que no corresponen amb el sou mig d’altres municipis del nostre entorn i per suposat res tenen a veure amb els sou mig d’un ciutadà.
Tot i aquesta primera reflexió, en els proper dies facilitarem les dades concretes aprovades, junt a les nostres propostes d’estalvi i major recursos a l’oposició que vam presentar als portaveus del PSC i CIU.
Així mateix la coalició ICV-EUIA s’ha abstingut als punts relatius als nomenaments de representants de la corporació en òrgans col·legiats perquè en aquesta ocasió en cap d’aquests òrgans s’ha donat representació a l’oposició, quan en altres ocasions així havia estat.

ICV-EuiA

_--------------------------------------------------------------------------


Nota : El Ple es va desenvolupar amb tota normalitat, cal destacar que entre el public asistentent en varen desplegar uns cartells ( veins de la Zona 21) que deien : SUELDOS POLITICOS MAS BAJOS = ASFALTO GRATUITO .

En l’apartat de les retribucions tant el PSC com CiU varen votar a favor, ICV-EuiA com ERC en contra i el PP en aquest punt es va abstenir.
En las resta de punts es varen votar a favor tots els grups excepte algunes abstencions de ICV-EuiA en algun apartat concret ja que volian un pluralitat més representativa de l’actual consistori.
Per ultim , les retribucions son les seguents per l’equip de govern:

Alcalde C.Arrizbalaga: 5.489 euros x 14 pagues = 76.846 euros any.
1º T(Joan Maresma)* : 4.391 euros x 14 pagues = 61.474 euros any
2º “ ( Carmen Porro) * : “ “ = “
3º " ( Jordi Climent) * : “ “ = “
4º “ ( Anna Rivas) : 2.916 euros x 12 pagues = 34.992 euros any
5º “ ( J.C.Paredes ) : 2.000 “ “ = 24.000 “ “
6º “ (S.Hermoso) * : 4.117 “ x 14 pagues = 57.638 “ “

Juan Parra ( Esports) : 2.666 “ x 12 pagues = 31.992 “ “

Resta de regidors govern : 1.750 “ x “ = 21.000 “ “

* Tots tenen dedicació exclusiva i la majoria d’ells ocuparant carrecs representatius en l’ens metropolitá dels quals depenen del lloc que ocupin son més o menys retribuits .

La resta de regidors de l’oposició les assignacions son les mateixes que ja varem publicar.

5 de jul. 2007

PRESENTACIÓ PÚBLICA DE L'ENTITAT "CAL"


Acte de presentació de la CAL a Montcada i Reixac

Tal i com ja us anunciàvem fa uns dies, el proper divendres 6 de juliol es farà la presentació pública del nou nucli de la CAL a Montcada i Reixac.

Lloc: Cafè Colon (A.B.I.-C/Colom, 5). Hora: 20:00h.

L’acte comptarà amb la presència d’algun personatge mediàtic (encara per confirmar), així com de la portaveu de la CAL al nostre municipi, Marta Serra, i el portaveu de la CAL a nivell nacional, David Vila. Maria Ventura, una de les fundadores de l’Esplai de la Dona, també hi serà present per transmetre la visió que la seva experiència li ha donat sobre l’estat associatiu a Montcada i Reixac. Després dels parlaments, s’oferirà un petit refrigeri amenitzat per una breu actuació musical del grup de folk català “Els amants de Lulú”.

Recordem que la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana) té com a objectiu principal promoure l’ús social del català i la cultura catalana a través de diverses accions, com el Correllengua. Les trobades dels membres de la CAL Montcada tenen lloc els dijous a dos quarts de deu del vespre a l’ABI (C/Colon, 5) i estan obertes a tot aquell què n’estigui interessat.



3 de jul. 2007

RECTIFICACIÓ SOBRE LES ASSIGNACIONS

Montcada Confidencial va avançar allò que presumiblement s’aprovarà al proper Ple Municipal referit a les remuneracions econòmiques dels regidors i grups polítics. Hem de rectificar, ja que s’ha canviat una part de la primera proposta, la que fa referència a l’oposició així com rectificar la quantitat de 350 € (com vàrem dir) per la de 300 €, la xifra correcta, per cada regidors dels grups municipals.

Les assignacions a l'oposició seràn les següents: (no es crea la figura del cap de l’oposició que anava acompanyada d'una dedicació parcial de 1750 € al mes)

200 € per assistència a les comissions, 200 € per assistència al Ple, més 400 € al portaveu del grup polític.

Exemple: ERC al igual que el PP: 200 €. comissions + 200 € Ple x 2 regidors= 800 € + 400 €. Portaveu = 1200 € mensuals.

ICV/EUA: 200 € comissions+200 € Ple x 4 = 1600 €+400 €. Portaveu = 2000 € mensuals.

Grups Municipals: 300 € per cada regidor + 1000 € per Portaveu.

Exemple:
PSC : 300 €. x 9 regidors = 2700 €. + 1000 €. Portaveu = 3700 € mensuals
CiU : 300 € x 4 regidors = 1200 €. + 1000 €. Portaveu = 2200 € mensuals.
ICV/EUA : igual que CiU = 2200 € mensuals
PP : 300 € x 2 = 600 €. + 1000 €. Portaveu = 1600 € mensuals
ERC : igual que el PP = 1600 € mensuals.

Les dades avançades pel que fa referència a les remuneracions de l’Alcalde, Tinents d’Alcalde i resta de membres del Govern segueixen igual.

Els representants municipals a l’Àrea Metropolitana i altres, seran:

Mancomunitat Municipis Àrea Metropolitana: Jordi Climent (PSC) i Joan Maresma ( CiU)
Mancomunitat Cerdanyola-Ripollet-Montcada: Jordi Climent, Carme Porro (PSC) i Joan Maresma (CiU)
Àrea Residus: César Arrizabalaga (PSC)
Área Transports: Carme Porro ( PSC)


El dijous dia 5 de juliol, sortirem de dubtes.

2 de jul. 2007

REMUNERACIONS APROX. REPRESENTANTS POLITICS

Avançament aproximat del que cobraran els nostres representants polítics.


Si no hi ha un canvi abans del dia 5 de Juliol en que el Ple ho aprovarà definitivament, podem avançar que les quantitats a percebre seran les següenst:

Alcalde : 76.800 Euros a l’any
Joan Maresma, Carme Porro i Jordi Climent, tindran dedicació complerta i és previst que ingressin una miqueta més del 80% del sou de l’Alcalde.
Els altres tres tinents d’alcalde Anna Rivas, J.C.Paredes i Sergi Hermoso, rebran quantitats diferents, que van des dels 2.900 euros d’Anna Rivas als 2.000 de J.C. Paredes per mes.

La resta de membres del govern tindran una dedicació parcial i és previst que ingressin 1.750 euros al mes .

Els regidors de l’oposició: ICV/EUA rebrà com grup majoritari una dedicació parcial (1.750 Euros mes) i tota la resta de regidors rebran uns 400 euros mensualment.

Els grups municipals rebran també : 350 euros aproximadament per cada un dels regidors, més la quantitat de 1000 euros per cada grup, en concepte de portaveu.

Aquestes quantitats aproximades que rebran els nostres regidors són xifres en brut (poden patir alguna variació) i a les mateixes caldrà restar les retencions en concepte d’impostos que es fan habitualment.

També convé recordar que alguns rebran, quan siguin nomenats, alguna compensació econòmica per participar en alguna de les diferents àrees de l’Entitat Metropolitana.