31 de jul. 2008

PUBLICAT AHIR, AL DIARI "EL PUNT"

dimecres, 30 de juliol de 2008>
Vallès. Montcada tomba les al·legacions veïnals al nou institut al pla d'en Coll
C.A.F.. Montcada i Reixac

El ple de l'Ajuntament de Montcada ha desestimat les al·legacions que un grup de veïns del passatge Costa Brava havien presentat contra el projecte de construcció d'un nou institut al pla d'en Coll i que ha de substituir l'IES Montserrat Miró. El consistori diu que el projecte constructiu de l'edifici incorporarà les mesures correctores contra la contaminació acústica de l'autopista C-33 i nega que el solar cedit a la Generalitat estigui afectat per aquesta via. El nou institut tindrà 5.000 m², i oferirà quatre línies d'ESO i tres de batxillerat. Les previsions municipals són que estigui en marxa coincidint amb l'inici del curs 2010-2011.

El nou institut ocuparà unes instal·lacions d'atletisme que l'equip de govern s'ha compromès a traslladar a l'antic camp de futbol del polígon de la Ferreria. Per fer possible aquest trasllat i altres actuacions, la mateixa sessió plenària va aprovar, amb els únics vots a favor del govern (PSC-CiU), demanar un crèdit al Banc de Crèdit Local per un import de gairebé 639.000 euros. En aquest punt, els partits de l'oposició (ICV-EUiA, PP i ERC) van acusar el govern de manca de planificació i d'engrandir el deute municipal.

D'altra banda, el ple de juliol de Montcada també va aprovar l'expropiació de cinc parcel·les davant del pavelló Miquel Poblet per un import total de 148.516 euros. L'espai, de 1.749 m², s'utilitza per a diversos actes populars o esportius –com ara la festa dels Tres Tombs– i fins ara s'havia de pactar amb els propietaris dels terrenys la seva utilització en cada ocasió.

29 de jul. 2008

TANQUEM LA PARADETA A PARTIR DEL 31 DE JULIOL FINS.......



Farem vacances, aquest blog restarà inactiu unes quantes setmanes, tot i que deixem obert un espai, perquè tothom pugui dir la seva, per la nostra part intentarem penjar-hi els comentaris el més aviat possible, un o dos cop al dia.


Podríem tornar a repetir el mateix comiat del mes de juliol de l'any passat, el qual, avui per avui, encara és vàlid. És veritat que tenim un any més d'experiència, la qual cosa ens permet afirmar que aquestes pàgines, han tingut una resposta per part dels internautes molt superior al que esperàvem. Hi ha hagut dies que les entrades han superat les 1400 visites. Han estat 365 dies que mica en mica han confirmat que aquest blog i la seva existència tenia sentit de sortir a la xarxa.


Consolidar un espai com aquest no és pas fàcil, un dia, darrera un altre dia.... és un treball de formiga que d'una forma constant intenta aportar el seu gra de sorra per difondre i provocar una altra opinió sobre unes altres, més oficials, més reglades, interessades, subvencionades, etc. Dit això, no volem, no ens ho podem permetre que aquest "èxit" – sempre relatiu- guanyat amb esforç durant molts mesos, es pugui perdre en pocs dies, i per evitar-lo necessitem la vostra col.laboració. Som conscients que molts cops s'han sobrepassat o bé s'han vorejat els límits de certs comentaris o bé opinions fora de mida o de poc respecte envers les persones, per part d'aquells que aixoplugats en l'anonimat, fan servir i cauen en la lleugeresa d'expressions- que trencant l'esperit i la línia d'estil d'aquest blog, és per això que en el proper curs serem molt més curosos en aquest sentit.


Correm el risc, som conscients, que embogits per aquest relatiu èxit ens oblidem dels nostres objectius fundacionals que són principalment la llibertat d'expressió i tot el seu significat. El pitjor que ens podria passar es creure'ns que som els reis del mambo (els administradors del blog), quan els veritables "reis", els protagonistes, és prinicipalment, la "societat montcadenca". El dia que Montcada Confidencial entri en aquesta deriva haurà començat el seu final.


Hem repetit i ens reiterem una altra vegada, que allò que publiquem, opinem, etc " no són articles de fe", són els nostres punts de vista que com tot en aquest món pot ser interpretat des de molts prismes. Som en definitiva, uns éssers humans imperfectes que s'equivoquen i que molt probablement continuarem fent errades, això si, necessitem i acceptem la "critica", doncs, aquesta representa un dels valors per corregir-nos i, que des d'aquí, us reclamem i us convidem, perquè ens feu arribar sempre que vulgueu, les critiques que considereu adients.


Gràcies a tots i totes, els col.laboradors, els comentaristes, els crítics, sense vosaltres tot això no seria possible.


Tornarem el mes de setembre, tot i deixar oberta la possibilitat, per la seva importància, si cal publicar quelcom.


Fins aviat, si les circumstàncies així ens ho permeten.

Bon descans per a tothom!



L'equip de Montcada Confidencial

28 de jul. 2008

VÍDEO DEL DARRER PLE MUNICIPAL

SI VOLEU VEURE UN VIDEO SOBRE EL DARRER PLE MUNICIPAL , ANEU A L'ADREÇA SEGÜENT:


NOVA ADREÇA:
(per entrar "clica" sobre la mateixa)
Gràcies al comunicant (Amadeo) que ens ho ha fet saber.
M.C.

27 de jul. 2008

OPINIÓ

Escribo estas líneas desde el Valle de Ordesa, soy colaborador ocasional de este blog. Desde la distancia, por lo que he leído y me han contado, quiero manifestar mi punto de vista sobre otra cuestión que salió en el debate del pasado jueves : El derecho a la privacidad de un político y la información sobre un caso cuyo protagonista es el político.
Parto evidentemente de un principio que lo publicado hasta el día de hoy - la resolución sancionadora- es cierto, sin perjuicio que posteriormente todo pudiese variar.

Me cuentan que la intervención final de César Arrizabalaga en el Pleno Municipal que trataba de la moción de reprobación hacia su persona, dijo entre otras cosas; que se estaba atentando contra su privacidad. La referencia se entendió dirigida a los medios de comunicación, afirmó que algunos quieren su "linchamiento" político, entre otras se refería a la publicación de unos documentos que en "teoría" pertenecían a lo que se llama popularmente "secreto del sumario" (entiéndase una más que probable sanción que aún no ha adquirido la condición de definitiva).
Estamos, en este caso, en un claro ejemplo de un choque entre derechos constitucionales, el que tiene cualquier persona-incluido el político- a su vida privada y el derecho a la información si esta se relaciona con un acto que se considera (caso de Montcada) una probable infracción cometida por quien tiene la responsabilidad política de dar ejemplo en el ejercicio del poder que le es delegado, le es "confiado" a través del voto popular. El mismo César Arrizabalaga ha reconocido en un comunicado, según él, su "posible equivocación".
La jurisprudencia en estos casos tiene en una inmensa mayoría de sentencias un denominador común: prima la información por sobre el derecho de respeto a la vida privada. Hablamos claro de un político que tiene la "obligación "de hacer cumplir unas normas a la ciudadanía y que él no se aplica a sí mismo.
Los casos más paradigmáticos, todos los recordamos, son cuando la prensa, TV, radios o tertulias publican o comentan sobre documentos que en aquellos momentos se encuentran en un juzgado bajo el secreto de sumario, sumarios que podríamos calificar de "asuntos de importante relevancia". Los jueces son muy claros en sus sentencias, todas más o menos dicen lo mismo, el derecho a la privacidad o intimidad en un político queda muy limitado si lo publicado- se entiende de forma "irregular"- se ajusta a la verdad, consideran en la mayoría de sentencias que prima la información si se trata de dar conocimiento a algo que es bueno sea conocido y que llegue a los ciudadanos para evaluar la acción de sus representantes en el ejercicio del poder que se les ha delegado. En muchas sentencias hay una actitud "moralizante" por parte del juez , al decir : " Su- el político- responsabilidad y obligación de dar ejemplo en sus actuaciones públicas o privadas influye y mucho a la sociedad que gobiernan, para bien en muchos casos o para mal en otras , crean pautas de comportamiento que influyen en las costumbres morales y cívicas."
Los romanos- mira que voy atrás en el tiempo- en sus costumbres ya aplicaban este principio a sus senadores: "pública publice tractanda sunt; privata private" que quiere decir que hay que tratar solo de lo público, o si siendo privado tiene conexión con aquel, puede ser tratado públicamente.
El ciudadano César Arrizabalaga no es un ciudadano cualquiera, actualmente es Alcalde de Montcada y en los tiempos que se produce los hechos que ahora son motivo de debate era nada más y nada menos el titular del departamento del Ayuntamiento que da las licencias de obras.
Me gustaría darle un consejo, doy por hecho que al salir estas líneas en este blog no me hará caso, que antes de tomar cualquier determinación leyese muy atentamente mucho de lo publicado sobre la materia en derecho comparado, me salto la multitud de sentencias que hay sobre la materia en EE.UU, en algunas son tan contundentes cuando dicen :" si hay pruebas que en el ejercicio del poder se ha cometido delito, no vale la apelación al derecho de privacidad que el individuo tiene", le recomiendo lea muy especialmente el primero de una larga lista, que podría ser más amplia:
- El propio Tribunal Constitucional Español ha establecido desde su sentencia 104/1986, confirmada en otras, como la 107/1988 y la 105/1990, que las personas que ejercen funciones públicas, están obligadas por ello a soportar un cierto riesgo de que sus derechos subjetivos de la personalidad y que pueden llegar a limitar sus derechos individuales "resulten afectados por opiniones o informaciones de interés general, pues así lo requieren el pluralismo político, la tolerancia y el espíritu de apertura en transparencia informativa , sin los cuales no existe sociedad democrática". El razonamiento es muy claro. Se refiere en una de estas sentencias a un caso que guarda cierta similitud con el hecho de Montcada : "ya que no lo hace él voluntariamente- el informar- no es delito que otro lo haga"
( en este caso solo le cito sentencias cuando todavía Internet digamos que estaba en sus albores, posteriormente se reconfirma aun más , según estudios hechos en la Universidad de Alcalá de Henares del año 2006 que analizaron 85 sentencias publicadas en diversos juzgados españoles, u otro muy parecido del colectivo Jueces para la Democracia)

-Centro de Estudios Políticos y Constitucionales – principalmente el informe del año 2002-
-Daniel Innerarity- profesor Univ. Zaragoza y miembro Univ. La Sorbona (Paris), es vasco y tiene multitud de escritos en periódicos sobre el tema.
-Carlos Soria- importante libro sobre derecho información/derecho a la honra.
-Luis Escobar de la Serna- tiene escrito sobre el manual del buen informador y los conflictos con políticos.
-Miguel Urabayen- Vida privada e información -Univ. Navarra
- B.Laserre i B. Stern . Libro "La transparencia en la administración". Son especialistas en derecho comparado y autores de diversas tesis sobre la comunicación en Internet. Universidad de Paris.
Eduardo Novoa Monreal. Es mejicano pero sus escritos son publicados en varias publicaciones especialistas en la materia.
Javier Gomá Lanzón – Premio Nacional de Ensayo sobre la vida privada de los políticos y sus límites constitucionales delante del fenómeno Internet.

JOSÉ GARRIGA

25 de jul. 2008

EDICIÓ DIGITAL D'AVUI DIVENDRES DE: "EL PUNT"

divendres, 25 de juliol de 2008


Vallès. L'alcalde de Montcada diu que és objecte d'un «linxament» i que s'ha atemptat contra la seva intimitat.

CiU salva Arrizabalaga d'haver de dimitir per l'afer de les obres a casa seva

C. ALUJU FERRER. Montcada i Reixac

L'alcalde de Montcada, César Arrizabalaga (PSC), va dir ahir, en el decurs d'un ple en què se li demanava la dimissió per haver fet obres il·legals a casa seva l'any 1997, que és objecte d'un «linxament» per part de persones que només li volen «fer mal». Tot i que ERC, ICV-EUiA i el PP van votar a favor de la seva dimissió, l'abstenció dels regidors de CiU –socis de govern del PSC– va salvar-li el càrrec. Arrizabalaga també es va mostrat dolgut perquè diu que s'ha atemptat contra la seva intimitat.


+ Arrizabalaga, ahir durant la seva intervenció, sota la mirada de Joan Maresma (CiU). Foto: C.A.F.
En la primera intervenció en públic des que el 14 de juliol el bloc Montcada Confidencial va anunciar que la Generalitat havia fet una proposta de resolució per multar l'alcalde de Montcada amb 1.502 euros per haver ampliat el seu habitatge de protecció oficial l'any 1997, ahir César Arrizabalaga va ser contundent a l'hora de definir la situació que està vivint. Va dir que era conscient que hi havia un grup de gent que estava fent un «linxament» contra la seva persona amb l'objectiu de fer-li mal.

Durant la seva intervenció, l'alcalde va dir que s'havia atemptat contra la seva intimitat i la de la seva dona per haver-se fet públics uns documents que només poden tenir ells i l'instructor del cas del Departament de Medi Ambient i Habitatge. Va admetre «no haver actuat bé», però assegura, que quan va fer les obres, no va tenir la voluntat d'incomplir la normativa. Haver-ho fet, va afegir-hi, «políticament hauria estat un suïcidi». Arrizabalaga va assegurar que en tot aquest cas «s'ha actuat de mala fe» i va dir als que dediquen «tantes hores» a criticar-lo que «probablement serien més feliços dedicant-se a la família». I abans d'acabar va dir: «Quan estigui resolt el cas donaré detalls que ara no puc donar.»

CRÍTIQUES DE L'OPOSICIÓ Marta Aguilar (ERC) va dir que la moció volia «dignificar la política» i es va preguntar quina autoritat té l'alcalde ara per sancionar veïns per infraccions urbanístiques. Aguilar també va denunciar «entrebancs» del govern per obtenir la documentació i va retreure a CiU que vulgui «mantenir l'estatus» a l'Ajuntament. Eva García (PP) va recordar a l'alcalde que els càrrecs públics «s'exerceixen les 24 hores», va dir que no ha dimitit «perquè la seva supèrbia no li ho permet» i va afegir-hi que amaga documentació per no incórrer en un delicte de prevaricació. Josep Maria González (ICV-EUiA) va lamentar que Arrizabalaga no dimitís al maig quan li ho va notificar la Generalitat i que «ara no es poden demanar disculpes».
Jordi Climent (PSC) va dir que les eleccions «es guanyen a les urnes i no als plens» i va demanar a ERC d'on havia tret la documentació perquè assegurava que «és trist demanar la dimissió sense una documentació aconseguida de manera lícita». Joan Carles Paredes (CiU) va dir que els regidors no són jutges i que havent reconegut l'error era «desafortunat i desmesurat» demanar la dimissió de l'alcalde.

La votació va seguir el guió previst i els quatre regidors de CiU van evitar que Arrizabalaga hagués de dimitir com a alcalde de Montcada. El PP va demanar que la votació de la moció fos secreta, però el PSC s'hi va negar.

24 de jul. 2008

DARRERA HORA....EL PLE MUNICIPAL D'AVUI

Bona nit,
Demà ampliarem la crònica del Ple celebrat avui, però ara explicarem a títol de resum i sota el nostre punt de vista, el que ha passat amb referència a la moció presentada per ERC i recolzada per ICV-EUiA i el PP en la que es demanava la dimissió de l'Alcalde César Arrizabalaga.

En tot cas , com avançament férem uns titulars que resumeixen el que ha passat:
Per 9 vots del PSC en contra, i 8 vots a favor ( l'oposició) i 4 vots d’abstenció del grup CíU, no ha prosperat la moció.

Marta Aguilar ( ERC) : No maregem la perdiu tot es resumeix amb un SI o NO , ho ha fet o no . Vostè no té credibilitat moral, demanem la dimissió.
Eva Garcia ( PP) : Sr. Alcalde a mi em cauria la cara de vergonya davant d'un fet com aquest, dimiteixi .
ICV-EUiA: No n’ha prou en donar excuses que no convencen i a sobre molt tard, aquí hi ha responsabilitats polítiques. Amb quina força a partir d'ara es podrà multar a qualsevol veí que incompleixi la normativa? , dimiteixi.
J.C. Paredes ( CiU) …. És desmesurat el que es demana, en tot cas ….. ( sembla que "els sonotones" no tenien piles) en aquesta pel·lícula, nosaltres som actors, però no en som els protagonistes
J. Climent ( PSC) : Ha intentat defensar el que era indefensable, tècnicament ha intentat desviar l'atenció cap un altre lloc, en moments semblava que ho aconseguia, però el seu paper era com a dit ( Eva Garcia ) tot un" paper", ha volgut aprofitar alguna contradicció, però en resum podem dir que en realitat ens estava dient : "Aceptamos a partir de ahora - POSIBLE ERROR- como animal de compañía , el caso es que podamos seguir jugando la partida."
C. Arrizabalaga (Alcalde): Del que hem pogut entendre, potser per culpa nostra que ja comencem a sordejar, en cap moment s'ha dirigit als presents amb un to que denotés un principi de "humilitat" , no s'ha escoltat ,per lo menys de una forma clara, que demanés perdó , tot el contrari, desafiant.... doncs, segons ell a qui li fan aquesta campanya "de acoso y derribo" : YO SIGO, Y SEGUIRÉ MIENTRAS ME APOYEN LOS MIOS.
Ah¡... i del possible error, diu que ja en parlarà un altre dia.

EL CALVARI DELS VEÏNS ZONA 21, CARRERS MOLINA - CANIGÓ



IMATGES QUE PARLEN SOLES....


Ja fa setmanes que per sorpresa nostra vàrem detectar que al carrer Canigó les "noves" clavegueres que ha construït HERCESA perdien aigües fecals. En principi només eren olors i alguna pèrdua. Vàrem fer notar les incidències als responsables de l'obra. La seva resposta sempre va ser la mateixa: en tenien constància, doncs amb la instal.lació dels nous serveis havien "tocat" alguns tubs dels claveguerams. En principi ens deien que ja ho arreglarien.Els fets, però, s'han desbordat des de fa 3-4 dies.... Ara les aigües fecals circulen a cel obert pel carrer i desemboquen a una torrentera que dona a les vies de RENFE. La pudor i els insectes comencen a notar-se. Ens vàrem tornar a queixar als responsables de l’obra i ens varen contestar que ho arreglarien en un matí. Encara, però no han fet res...Com sempre fan el que volen sense importar-los el més mínim les molèsties cap els veïns.Volem una solució URGENT.






Veïns afectats dels carrers Canigó/Molina- Zona 21 - Obres d'HERCESA

22 de jul. 2008

REUNIÓ C i U

Ja sabem que passarà.


CiU ha decidit optar per l’abstenció en la moció de reprovament de César Arrizabalaga. Els militants reunits aquesta tarda nit han tombat la proposta que havia fet Joan Carles Paredes de votar en contra de la proposta que presentarà l’oposició en el proper Ple del dijous.

Els 22 militants s’han mostrat en línies generals molt crítics amb la gestió d’aquest afer per part de l’Alcalde César Arrizabalaga, la majoria consideren que el partit de cap de les maneres s’ha de veure implicat en un cas en que no hi han tingut res a veure. Algu a vingut a dir que no podem ser còmplices d’una infracció - per petita que sigui- comesa per un càrrec públic. S'han escoltat paraules molt gruixudes, que no volem reproduir.

Per tant, tot esta dat i beneït . Convergència I Unió farà un discurs crític I al mateix temps voldrà deixar clar que una cosa és un afer personal i un altre el pacte de govern.
--------------------------------------------------

Nota : L’abstenció és un serios avis que rebrà César Arrizabalaga , per aquest cop s’han salvat el mobles . La majoria de militants coincideixen que els seus 4 vots no es regalen pel sol fet de ser socis de govern, la millor manera de que et respectin es fer-te respectar.
La reunió ha estat tan tensa i llarga que s'ha deixat per un proper dia l'altre punt a tractar com era el Congrés de Convergència.

21 de jul. 2008

ULTIMA HORA...

Reunió de la militància socialista, celebrada avui a la Casa de la Vila.

Amb una votació a mà alçada i amb un resultat a la búlgara, la militància reunida en la Casa de la Vila ha recolzat les explicacions que l'Alcalde César Arrizabalaga els ha donat, i referides a la sanció (multa) que li vol imposar la Generalitat per fer unes obres a casa seva - de protecció oficial- que superen els 90 metros quadrats útils que és el màxim que està permès.

César Arrizabalaga ha repetit en la seva intervenció el mateix comunicat que es va fer públic fa uns dies . Ha manifestat que:" a pesar de ser vasco , el también se emociona" , fen referència al recolzament que ha rebut, afegint que entre els presents a la sala hi havia uns quants que s'alegren del que li està passant. (a qui es referia, ja que no ha donat noms? ).
Han intervingut diferents militants que han expressat el seu recolzament i han manifestat que " aquest afer" no pot embrutar la tasca feta per ell al llarg d'aquests anys. Destaquem la intervenció d’un familiar- sogre- d'una regidora que ha repetit en síntesi les mateixes paraules que va dir uns mesos enrrera : " Montcada le debe mucho a César, sin él no se podrían haber hecho tantos avances" .
Cal a dir també que ningú li ha demanat explicacions complementaries, avui sembla ser que era un dia per a tancar files, ningú ha demanat el que seria bastant lògic - la votació secreta- , avui era en definitiva una reunió " a la búlgara". Un militant - que també ha votat a favor -deia amb sorna al sortir : a partir d'ara fer infracccions a de ser bo, ja que fins i tot te aplaudeixen

Hi ha hagut plors (se suposa d'emoció) d'una militant que coneix de molt a prop a César Arrizabalaga.
Així mateix, en aquesta reunió s'ha citat a Montcada Confidencial, el mateix Alcalde considera que darrera hi ha una colla de "ressentits" , tot dient que ara el que més el preocupa és "com han pogut aconseguir aquests documents" que en teoria sols els poden posseir ell, la seva dona i l'instructor de l'expedient, afegint, que pensa prendre mesures per esbrinar com ha passat. En tot cas una cosa ha quedat clara per a molts dels presents: la infracció o com diu ell " possible error" és un fet inqüestionable.
-----------------------------------------
Sr Alcalde, M.C li fa una pregunta: Ha fet o no tot allò que l'instructor de l'expedient l'acusa ?

Demà parlarem de l'assemblea de CiU.
------------------------------------------------------

Nota: César Arrizabalaga, es troba aquests dies, sota una pressió a la que no estava acostumat, el passat dimarts i aconsellat per la persona que avui plorava volia "dimitir". Aquesta "consellera" considerava que la " militància socialista , inclosos els regidors" no l'havien defensat quan i com calia fer-ho, entre altres qualificatius deia : "són una colla de desagraïts, com poden fer això al César, quan gracies a ell........." .
Per cert , això de dimitir es veu que només li va durar unes hores, sembla ser que en la reunió que va tenir el dimarts passat amb altres alcaldes de la comarca en el Consell Comarcal – reunió d'infraestructures- el van animar, el classics copets a l'esquena , perquè continués amb la tasca que fa.
En aquesta reunió es va produir una anècdota que volem destacar :
Com és costum els periodistes que segueixen aquestes reunions poden entrar a la sala per realitzar fotos dels reunits, és un acte rutinari que el dimarts es va tornar en excepcional, tots els fotògrafs resulta que només volien fer fotos, principalment , a César Arrizabalaga , el qual dissimulava fent veure que llegia uns papers, aquest fet va sorprendre a més d'un alcalde , fins i tot un va dir : Què passa avui? Què passa quelcom? … un company de taula li va dir: no has llegit el diari ? ….. no , encara no he pogut …. Ja t'ho explicaré desprès.

20 de jul. 2008

Experiències d'Okupació Rural - 2 d'agost a la TORRE DELS FRARES





AJORNAT !!

es farà el proper dia
2 d’agost

(amb el mateix horari i programa)


(ESTAVA PREVIST PER AQUESTA SETMANA, DIA 26 DE JULIOL)


AJORNAT!!















UNA JORNADA SOBRE EXPERIÈNCIES D'OCUPACIÓ RURAL






Nota: per veure el programa més gran, "clica" sobre el mateix; per llegir un article que fa referència als serveis de l'Ajuntament de Montcada "clica" sobre l'adreça electrònica, següent:







Comentari de Montcada Confidencial:


Arran de "l’OKUPACIÓ" de la Torre dels Frares, Mª Carmen Porro, la regidora socialista del departament d'interior de l'Ajuntament, va manifestar el 19 de juny , entre altres coses, això: " ..el moviment okupa ha començat a tenir presència al nostre municipi i, per tant, és un moment immillorable per formar els nostres agents, perquè estiguin preparats per actuar davant les noves situacions"


El " Moviment OKUPA" és una força social, molt heterodoxe, de caràcter apolític, es regeix per l'assemblea i no creu en els líders, el seu motiu principal de lluita és " la denuncia permanent " de tot el que fa referència a cases abandonades, espais públics, edificis històrics, etc. Aquest moviment fa servir unes formes pròpies per a "conscienciar" que molesten al "sistema" , es declaren pacífics i no violents, rebutgen l’acusació que sovint se’ls fa de "tribu urbana" i, que segons ells, vol emmascarar la "verdadera" motivació d'una "okupació": La denuncia de l’especulació urbanística i la creació d'espais de socialització així com d'autogestió.

19 de jul. 2008

CARTA D'OPINIÓ QUE PUBLIQUEM

Hace poco más de diez años, concretamente en el 1998, el ayuntamiento de Montcada sufría los embates de una dura critica por parte de los socios de gobierno, por un tema que a título de resumen era por una denuncia efectuada al Juzgado y en contra del alcalde, en aquel año: José Maria Campos, de IC- verds, PCC y el colectivo Roig-Violeta y l’Espai, por parte de un industrial de Montcada que reclamaba unas facturas impagadas por trabajos efectuados durante varios meses. Esta situación se derivó al grupo socialista, los cuales fueron acusados de colaboracionistas con éste industrial y la cosa llego a que el grupo socialista abandonará el gobierno municipal y se pasara a la oposición.

Una circular del PSC de marzo de 1998, llevaba por titulo esto:
"No nos hemos ido... nos obligan a irnos....."

Entre otras cosas decía en uno de sus párrafos en negrita, esto:

"Los socialistas no podíamos permanecer impasibles ante esta situación tan grave. Pensamos que la máxima autoridad de una alcaldía debe ejercitarse sin que exista ninguna sombra de duda sobre su titular. Así es como debe practicarse la responsabilidad democrática y por eso continuaremos pidiendo su DIMISIÓN"

Hoy, aunque las causas o motivos son diferentes a las del año 1998, no deja de tener cierta similitud al plantearse una crisis municipal y petición dimisión por parte de los grupos en la oposición, entre ellos IC-V-EUíA. La situación actual aunque diferente a su motivación y que es bien sabida, puesto que la propia Veu de Montcada por primera vez, publica una noticia no favorecedora con su propio alcalde, puesto que la misma se refiere a que toda la oposición denuncia unas obras ilegales que efectuó César Arrizabalaga en su casa, sobre el año 1997 cuando este ocupaba la cartera de urbanismo del ayuntamiento, Esta acción ha dado un rosario de manifestaciones, por parte de los tres grupos en la oposición. En una nota del propio alcalde se disculpa a la ciudadanía y dice en el punto 5 de su comunicado hecho público, lo siguiente:

" El senyor Arrizabalaga reconeix la seva possible equivocació i demana disculpes a la ciutadania de Montcada i Reixac pels dubtes que els hagin pogut provocar les interpretacions errònies sobre aquesta qüestió."
Otra vez la palabra "dudas" o duda se hace notar, tanto en el 2008 como en el 1998. Pero con un giro de 180º, o dicho de otra forma, una inversión en los puestos, ayer en la oposición hoy Alcalde. Veremos si el próximo jueves esto cambia, pero déjenme que les diga que al igual que en el año 1998 nadie dimitió, por eso creo firmemente que en ese próximo pleno pasará lo mismo. Nadie dimitirá. La historia tiene tendencia a repetirse.

Un vecino con memoria

18 de jul. 2008

DE CONTENCIÓS A CONTENCIÓS ....





".... MÁS MADERA , ESTO ES LA GUERRA !!!"

(per veure la imatge més gran dels documents, clica sobre els mateixos)





Quan s'interpreten diferents les sentències, la justícia ha de tornar a actuar.


A instàncies dels veïns de la Zona 21, el Tribunal Superior de Justícia i la Sala del Contenciós Administratiu, han fet a l'Ajuntament de Montcada un requeriment judicial perquè expliquin "EL PERQUÈ " de la seva posició amb referència a la sentència de PROMODAT.



Recordem que els veïns consideren que aquesta sentència afecta clarament a la Unitat d'actuació núm. 1 (Zona Hercesa), atès que l'Ajuntament fa una interpretació absolutament diferent.

Els veïns volen, amb aquesta acció, que quedi constància d'un precedent judicial que s'adjuntaria, com una prova més, a l'expedient que tenen obert en la Sala del Contenciós Administratiu de Barcelona.

NOTA:

Arran d'un comentari que hem rebut i que ens deixa a baixar d'un burro..., volem fer una explicació addicional a la notícia. Acceptem que l'escrit no explica prou bé allò que va aprovar l'ultima Assemblea de Veïns de la Zona 21. Hem comès a sobre un error en la tria de documents que podíem penjar. Recomanem en tot cas que s'entri en el blog :

http://zona21montcada.blogspot.com/

On hi ha tota la documentació que s'ha presentat als diferents estaments judicials el TSJC i Sala Contenciós Administratiu, on es troba oberts contenciosos contra la Generalitat i l'Ajuntament de Montcada.

Dit això, i si nosaltres no ho hem entés malament, els veïns de la Zona 21 , a travès del seu advocat, han sol·licitat en la seva demanda "la unificació de doctrina" , que segons ells marca la interpretació que fan de la sentència PROMODAT.

Repetim allò de si no ho hem entés malament, això vol dir que malgrat que la sentència de Promodat afectava sols a la Generalitat, pels veïns si les seves tesis són acceptades, afectaria finalment també a l'Ajuntament, ja que tenen el contenciós obert. I per això l'Ajuntament ha rebut o rebrà un requeriment judicial que en el termini de 5 dies expressi la seva opinió sobre el tema.


Demanem perdó per no saber explicar millor aquests temes, sempre complicat quan es parla d'interpretacions o figures jurídiques i agraïm a l'amable comunicant que ens ha fet saber la contradicció.


"BIENVENIDO MISTER...ARRIZABALAGA"


Fa dies que algunes fotos estan publicades a les webs de l'Ajuntament. Hem esperat per penjar-les per no distorsionar el fort debat que s'ha obert a Montcada arran de la sanció imposada per la Generalitat a César Arrizabalaga, bé potser cal dir " possible sanció" com manifesta el mateix afectat.
Arran del viatge, Montcada Confidencial va criticar la despesa que significava aquesta visita a terres tant llunyanes dels polítics i vam comparar tot aquest viatge amb la pel·lícula, la genial, i millor sàtira que mai s'ha portat al cinema per Berlanga, " Bienvenido Mister Marshall" .
(FOTO:laveu.cat)
Doncs bé, sembla que la realitat torna a superar la ficció, observant les fotos, i concretament una d’aquestes, un té la impressió que es troba a Villar del Rio, nom imaginari del poble on succeeixen els fets, un es pot imaginar , i és possible que hagi passat, en veure al Sr. Arrizabalaga i Cia ser rebuts per tot el poble amb banderetes i banda de música escoltant a la Lolita Sevilla cantant : ….. Americanos// os recibimos con alegría // altos y guapos ……….. olé tu padre , olé tu tia // ... xim pom!!. "

Només va mancar per arrodonir la semblança del viatge amb la pel·lícula, en lloc de la inauguració d'un carrer que porta el nom de Montcada , s'hagués fet la inauguració d’una plaça dedicada al nostre Il·lustríssim, que potser, sinó ara , algun dia pot ser realitat.

Bromes a banda, el fons de la qüestió és si es gasten bé o no els nostres impostos, volem tornar a reiterar-nos en la nostra critica que vàrem fer el seu dia , la solidaritat que demostra el poble de Montcada(1) en aquella zona és digne de ser ressaltada i per descomptat, convindria mantenir-nos en el temps, doncs, com hem dit sempre no hi ha millor destí dels nostres impostos que una part serveixin per ajudar al desenvolupament d'altres pobles que ho necessitin. El que critiquem i mantenim, és que aquests diners que ha suposat aquest viatge podrien haver sigut destinants a una finalitat més productiva, quan ha costat el viatge? ….quantes coses es podrien fer allà amb aquest euros?

(1) La solidaritat que es manté amb El Salvador, Nicaragua, etc. la "paga" el poble de Montcada, per tant, és un fet que pertany a tots , i no sols d'alguns representants polítics.

17 de jul. 2008

.... COMUNICAT D'ESQUERRA REPUBLICANA



Esquerra manifesta la seva decepció davant els comunicats emesos tant del PSC com de CiU de suport a l'Alcalde César Arrizabalaga, amb arguments contradictoris i poc fonamentats. I es reitera en demanar-li mitjançant la moció presentada a l'Ajuntament, la seva dimissió.
El comunicat emès per part de l'Alcalde i l'emès pel seu partit es contradiuen. Si bé el PSC afirma que " l'edil creia que en el moment de fer les obres la qualificació d'habitatge protegit havia prescrit", lesdeclaracions fetes per l'Alcalde assenyalen: "Desconeixíem que en ser unhabitatge protegit, hi havia limitacions pel que fa a l'espai útil queno pot superar els 90m2".
Així mateix el PSC diu que manifesta la seva decepció "pel fet que altres forces polítiques hagin utilitzat un fet estrictament personal per a qüestionar la seva honradesa com a càrrec públic". Obviant deliberadament que en el moment de l'execució de les obres l'actual alcalde era regidor d'urbanisme.
Així mateix lamentem profundament que tant l'alcalde com el PSC involucrin en aquest afer a les 4 famílies més del veïnat expedientades pel mateix motiu, atès que si bé habilitar la sota coberta de la casa podés ser una decisió presa per la comunitat era obligació del aleshores regidor d'urbanisme "César Arrizabalaga" donar-ne o no la llicència a partir de la normativa i les lleis vigents en aquell moment. Els veïns podien pensar correcta la seva actuació atès que hi havia la conformitatdel "regidor d'urbanisme".
Esquerra sempre ha estat contundent a l'hora d'exigir responsabilitatsaquells veïns que de manera il·legal construeixen. Els posicionaments fets públics en els plens sobre la legalització del bosc de'n Vilaró, l'únic partit que hi va votar en contra, o fent referència a la necessitat d'aplicar les sancions els veïns de la zona 21 que estaven expedientats per construcció il·legal en són la mostra més clara. L'exigència de compliment de les lleis en matèria urbanística han estat sempre el nostre cavall de batalla. Avui, aquesta mateixa exigència ens obliga a exigir responsabilitats al sr. alcalde i demanar-ne la seva dimissió.

Mar de fons a la polícia local ? Què està passant?

Volem fer-vos cinc cèntims d'un departament de l'Ajuntament que es troba en aquests moments una "mica alterat".

Ens referim a la Policia Local. Hem rebut varis correus electrònics d’internautes anònims que denuncien com es troba actualment aquest servei que políticament depenent de Carmen Porro ( PSC) .

Hem pogut comprovar que allò que se'ns ha dit, és cert .
L'altre dia es va anunciar que havia començat una campanya amb recomanacions per la ciutadania, la notícia amb foto inclosa (a l'esquerra, és de La Veu de Montcada) ens diu que els agents són al carrer per informar a tothom de les precaucions que cal prendre si un se’n va de vacances. Doncs bé, la campanya es pot anunciar, i la intenció pot ser molt lloable, però a la practica no hi ha res de res, per una senzilla raó, no hi ha prou personal per cobrir aquest servei - son 4 agents per torn- o sigui que no es fa cap campanya, feina tenen per poder cobrir els serveis ordinaris.
Segons aquests comunicants és un autèntic acte de propaganda que en realitat sols és " fum, fum i fum" .
Montcada Confidencial ha pogut saber que ara per ara està en tramitació obrir expedients disciplinaris a alguns agents, actualment s'està en la fase prèvia d'investigació, el motiu és que es busca són els autors d'un fet que va succeït en el pàrquing de l'Ajuntament, la plaça que pertany al vehicle d'un cap d'àrea, la qual plaça d’aparcament, va ser envoltada "d’escombraries" – volien expressar amb aquest gest que aquest senyor és un autèntic " m.... ". Doncs bé, l'expedient no es pot completar ja que quan han revisat la cinta de vídeo que existeix, sembla ser que ha estat degudament manipulada i no troben la "prova" definitiva per eixamplar l’autor o autors d’aquest acte d’indisciplina. De moment, ja han interrogat a varis agents.

Al darrera fons de tota aquesta "moguda" hi ha el malestar de la Policia Local que no accepta autoritàriament, el Pla Estratègic que la regidora Carme Porro junt amb un "criticat" tècnic que va venir d'un altre Ajuntament, volen "imposar" a Montcada.
Recordem, per finalitzat aquesta notícia, que aquest col.lectiu es va manifestar per primer cop de la seva historia, en el darrer Ple Municipal en contra d'aquest projecte que vulnera –segons ells- el seu conveni col.lectiu i que a la pràctica representa una multitud de canvis i d'horaris que actualment és completament inviable.

Deixem per un altre dia tot un munt de més coses per comentar d'aquest departament , totes tenen suficient motius per ser conegudes per a tothom, però ho deixem per una altre ocasió.

MÉS COMUNICATS , ARA EL PSC



El grup municipal del PSC manifesta el seu suport a l’alcalde

El PSC, grup majoritari a l’Ajuntament, ha fet aquesta matí un comunicat de premsa en suport a l’alcalde, César Arrizabalaga, en què manifesta la seva decepció “pel fet que altres forces polítiques hagin utilitzat un fet estrictament personal per a qüestionar la seva honradesa com a càrrec públic”. L’escrit es basa en el que ha fet el propi Arrizabalaga explicant l’afer sobre les obres al seu domicili, afegint noves dades com ara que l’edil va adquirir l’habitage l’any 1984, quan no ocupava cap càrrec públic. També diu que, en el moment de fer les obres, 13 anys després, l’edil creia que la qualificació d’habitatge protegit havia prescrit. Segons apunta el comunicat, hi ha 4 families més del veïnat expedientades pel mateix motiu.


EL PUNT, EDICIÓ DIGITAL D'AVUI...["UNA POSSIBLE EQUIVOCACIÓ"]

dijous, 17 de juliol de 2008

Vallès. L'alcalde de Montcada admet que pot haver-se equivocat en fer golfes a casa
El soci de govern (CiU) diu que cal diferenciar la gestió del govern amb el PSC d'«un afer personal»

CARLES ALUJU FERRER. Montcada i ReixacL'alcalde de Montcada, César Arrizabalaga (PSC), va admetre ahir una «possible equivocació» en unes obres a casa seva l'any 1997 per fer-hi unes golfes, motiu pel qual la Generalitat ha fet una proposta de resolució on se li imposa una multa de 1.502 euros. A través d'un comunicat, Arrizabalaga assegura que tot i les obres no va augmentar la superfície construïda, un fet que la llei no permet en habitatges de protecció oficial. El portaveu de CiU i soci de govern del PSC, Joan Maresma, va dir ahir que l'executiva nacionalista valorarà dimarts els fets, però sosté que cal diferenciar la gestió del govern del que és «un afer personal» de l'alcalde



Aquesta és la finestra que l'any 1997 es va instal·lar a la coberta del domicili de l'alcalde de Montcada. Foto: C.A.F.

En un breu comunicat, César Arribazabalaga va donar ahir la seva versió dels fets de les obres que el 1997 van encarregar ell i la seva dona i exregidora, Fina Manzano, a la seva casa de protecció oficial al barri de Mas Rampinyo. Tres dies després que es fes públic que la Generalitat ha fet una proposta de resolució on li imposa una multa de 1.502 euros per una falta considerada greu pel reglament d'habitatges de protecció oficial, Arrizabalaga reconeix «una possible equivocació» i demana disculpes a la ciutadania «pels dubtes que els hagin pogut provocar les interpretacions errònies sobre aquesta qüestió».

L'alcalde, que era regidor d'Urbanisme quan va fer les obres, diu que amb la seva dona van decidir habilitar la sota coberta de la casa i instal·lar-hi dues finestres, amb «la preceptiva llicència municipal». «Aquesta actuació s'ha realitzat sense augmentar, en cap cas, la superfície construïda, sense ampliar l'habitatge», diu el comunicat, però tot seguit afegeix: «Desconeixíem que, en ser un habitatge protegit, hi havia limitacions pel que fa a l'espai útil, que no pot superar els 90 m².» La proposta de resolució de la direcció general d'Habitatge, però, deixa clar que Arrizabalaga i Manzano «han ampliat l'habitatge habilitant l'espai sota coberta» i també els obliga a retornar la casa a la seva configuració inicial.

El portaveu de CiU i soci de govern del PSC, Joan Maresma, va dir ahir al web Laveu.cat que l'executiva de la federació es reunirà dimarts vinent per valorar el cas i va afirmar que «s'ha de diferenciar entre la gestió del govern, que valorem com a molt positiva, i l'actuació de l'alcalde en un afer personal».

VOL QUE EL CAS S'ARXIVI Arrizabalaga ha precisat que actualment sobre ell «no hi ha cap condemna» i recorda que quatre veïns més «es troben en la mateixa situació». Tots ells han presentat al·legacions a la proposta de resolució –durant la instrucció del cas Arrizabalaga no en va presentar– i han sol·licitat l'arxiu del cas.

16 de jul. 2008

COMUNICAT DE L'ALCALDE DE MONTCADA I REIXAC

16/07/2008


Davant les darreres informacions publicades a diferents mitjans de comunicació i les crítiques besades per alguns grups polítics de l'oposició, l'alcalde vol manifestar les següents qüestions:

1. L'any 1997 el senyor César Arrizabalaga i la seva dona van decidir habilitar la sotacoberta de la vivenda familiar i instal·lar-hi dues finestres, intervenció que disposa de la preceptiva llicència municipal.

2. Aquesta actuació s'ha realitzat sense augmentar, en cap cas, la superfície construïda, sense ampliar la vivenda i desconeixent que, en ser un habitatge protegit, hi havia limitacions pel que fa a l'espai útil, que no pot superar els 90 m2.

3. L'alcalde nega que hi hagi cap condemna i reconeix que en l'actualitat hi ha en tràmit al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya un expedient pendent de resolució per aquest fet, al qual ell i quatre veïns més, que es troben en la mateixa situació, han presentat al·legacions i n'han sol·licitat l'arxiu.

4. En el cas que el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya desestimi les al·legacions de forma motivada, l'alcalde donarà ple compliment al text de la resolució.

5. El senyor Arrizabalaga reconeix la seva possible equivocació i demana disculpes a la ciutadania de Montcada i Reixac pels dubtes que els hagin pogut provocar les interpretacions errònies sobre aquesta qüestió.

(noticia: http://www.montcada.cat/)






COMUNICAT DEL GRUP MUNICIPAL ICV-EUIA


Davant la proposta de resolució de l’expedient sancionador en matèria d’habitatge feta pel Departament De Medi Ambient I Habitatge sobre el Sr. César Arrizabalaga, actual alcalde de Montcada, el nostre grup vol manifestar:


Que per la falta de declaracions públiques del Sr. Alcalde davant aquests fets, el nostre grup municipal, a través del seu portaveu e Sr. Josep Maria González, s’ha reunit amb el Sr. César Arrizabalaga per tal de demanar les explicacions pertinents. Explicacions que per nosaltres han tingut poca consistència en tractar-se d’un fet injustificable.
Que s’ha comés una falta greu per la execució d’obres sense autorització prèvia de la direcció general d’habitatge, per haver ampliat la superfície habitable de la seva vivenda que en tractar-se d’una vivenda de protecció oficial no pot excedir els 90 m2.
Que tot i que cap persona pot al·legar desconeixement d’aquesta normativa, en aquest cas s’agreuja pel fet que aquesta persona ostentava i ostenta càrrecs d’alta responsabilitat política a l’ajuntament de Montcada.

Per l’anteriorment exposat, per no haver afrontat aquest tema públicament amb la urgència que mereixia i per la pèrdua de tota autoritat moral davant la ciutadania, el nostre grup sol·licita:

LA IMMEDIATA DIMISIÓ DEL SR. CÉSAR ARRIZABALAGA COM ALCALDE I REGIDOR DEL NOSTRE MUNICIPI, ja que pel càrrec que ell ostentava en el moment de les obres, considerem que no hi ha suficient en demanar disculpes .


DECLARACIONS, AQUEST MATÍ, D'EN JOAN MARESMA (CÍU)



CiU demana a l'alcalde que expliqui amb detall l'afer sobre les obres d'ampliació del seu domicili.



Convergència i Unió, com a soci de govern del PSC a l'Ajuntament, ha demanat a l'alcalde, el socialista César Arrizabalaga, que expliqui públicament l'afer sobre la sanció que li ha imposat el Departament de Medi Ambient i Habitatge per unes obres d'ampliació fetes fa 10 anys al seu domicili, que és de protecció oficial.


Aquest matí el portaveu de CiU, Joan Maresma, ha avançat que ahir es va reunir el grup i va decidir convocar per a dimarts una trobada de l'executiva "per valorar els fets". L'edil, de moment, no s'ha volgut pronunciar sobre quina és, en l'opinió del seu grup, la gravetat de la sanció "això ho parlarem en assemblea", ha dit, encara que sí ha afirmat que "s'ha de diferenciar entre la gestió del govern, que valorem com a molt positiva, i l'actuació de l'alcalde en un afer personal".


Respecte les peticions de dimissió que ha formulat l'oposició, Maresma considera que "ara no procedeix parlar de dimitir; el que pertoca a l'alcalde i al grup socialista és donar explicacions públiques amb la major celeritat". L'alcalde, de moment, no ha fet manifestacions públiques, tot i que el grup municipal del PSC ha anunciat que farà un comunicat de premsa al llarg de la jornada.



Notícia: www.laveu.cat ; es pot escoltar les declaracions en l'apartat Ràdio a la carta.
_____________________________________________________________
Comentari M.C.:

El Sr. Joan Maresma ha sortit al pas fent unes prudents declaracions que es poden qualificar de "políticament correctes", la seva experiència en política- en té molta- el fan actuar amb cautela i ha volgut deixar clar que una cosa és la gestió de govern feta per PSC+CiU i un altre, l'actuació de l'alcalde en un tema personal.
Però el que destaca de tot el que s’ha dit és l'anunci de convocar una "assemblea de militants" pel proper dimarts on s’espera copsar l'opinió per a poder-se pronunciar sobre " la gravetat de la sanció " que ha estat imposada a l'actual alcalde de Montcada.
Compte, doncs, que segons allò que passi aquests dies i com es pot desenvolupar els esdeveniments, fins i tot podria haverhi alguna sorpresa que afectés l'actual Pacte de Govern, sinó a curt, si a mig termini.
De moment, en el proper Ple Municipal de dijous dia 24 , ja hi ha un grup polític ( ERC) que ha presentat una Moció de Reprovació en la qual és previst sol.licitar la "dimissió" de l'Alcalde Sr. César Arrizabalaga. Pel que sabem casi amb tota seguretat, aquesta moció serà recolzada per tota l'oposició.
Que farà CiU? .... els militants, pel proper dimarts tindran la paraula i decidiran el sentit del vot del seu grup municipal pel proper Ple.

EL PUNT, EDICIÓ DIGITAL D'AVUI

dimecres, 16 de juliol de 2008>


Vallès. El PP de Montcada també vol la dimissió de l'alcalde i diu que «no té autoritat moral»C.A.F.. Montcada i Reixac

La portaveu del PP de Montcada, Eva García, s'ha sumat a la petició d'ERC de dimissió de l'alcalde, César Arrizabalaga (PSC), després que la Generalitat li hagi imposat una multa de 1.502 euros per haver fet unes golfes a la seva casa de protecció oficial, unes obres que la llei no permet fer. L'ampliació de l'habitatge es va fer l'any 1998, quan Arrizabalaga era regidor d'Urbanisme.

García deia ahir a El Punt que «es poden demanar detalls del cas», com ara reclamar explicacions en el pròxim ple, però segons la regidora popular «els fets són els que són i no cal demanar més informació». L'edil de l'oposició considera que els fets sancionats «són molt greus» i creu que per si mateixos «li treuen autoritat moral». Per tot plegat, García assegura que a Arrizabalaga «li hauria de caure la cara de vergonya» i que «hauria de presentar la dimissió sense que li ho demanin».

El portaveu d'ICV-EUiA, Josep Maria González, va dir ahir al portal municipal Laveu.cat que abans de pronunciar-se vol saber les explicacions de l'alcalde, però opina que «si es confirma que l'alcalde va fer les obres sense permís, es tractaria d'una falta molt greu que exigiria responsabilitats polítiques».

CiU, el soci de govern del PSC, farà pública avui la seva opinió. Per segon dia consecutiu, l'alcalde va declinar fer declaracions.

15 de jul. 2008

L'OPOSICIÓ DEMANA LA DIMISSIÓ DE L'ALCALDE

L’oposició considera que l’alcalde ha comès una falta greu i demana la seva dimissió

La notícia sobre la resolució que ha dictaminat la Generalitat contra l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), per haver fet obres d’ampliació al seu habitatge ara fa deu anys ha propiciat dures crítiques per part de l’oposició que, en el proper Ple, pensa demanar la dimissió de l’alcalde.
El portaveu d’ICV-EUiA, Josep M. González, absent avui del municipi, ha dit que espera escoltar les explicacions de l’edil abans de fer un pronunciament del seu grup. No obstant això González opina que, “si es confirma que l’alcalde va fer les obres sense permís, es tractaria d’una falta molt greu que exigiria responsabilitats polítiques”. Més dura ha estat la portaveu del PPC, Eva García, qui ha manifestat que “l’alcalde ha perdut tota autoritat moral davant de la ciutadania i, per tant, ha de dimitir ja que no té cap mena de credibilitat”. També Esquerra demanarà la dimissió de l’alcalde en el proper Ple entenent que Arrizabalaga ha comès una falta greu. “Volem saber si va demanar permís d’obres a l’Ajuntament perquè, en cas afirmatiu, hi hauria personal tècnic implicat en aquest afer”, ha dit la portaveu d’Esquerra, Marta Aguilar.
Pel que fa a la resta de grups municipals, el PSC no ha fet declaracions a l’espera que les faci l’alcalde i CiU, el grup que governa en coalició amb els socialistes, té previst reunir-se aquesta tarda i es pronunciarà demà al matí.

Foto i noticia : http://www.laveu.cat/

LA VANGUARDIA DIGITAL, EDICIÓ D'AVUI


PULSO CIUDADANO

El alcalde de Montcada, condenado por obras ilegales
O. Mondéjar - 15/07/2008

MONTCADA I REIXAC El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha condenado a través de una propuesta de resolución sancionadora al actual alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), por realizar unas obras ilegales en un piso de protección oficial de su propiedad. Por este motivo, el Departament d´Habitatge ha impuesto al alcalde de Montcada, una "multa solidaria" de 1.502 euros y lo obliga a realizar las obras necesarias para "retornar a su configuración inicial" el piso protegido ubicado en la calle Aragó, 38 de esta localidad. Las obras por las que se ha condenado al alcalde corresponden a una ampliación de la superficie útil del piso realizada entre los años 1995 y 1998 para obtener una pequeña guardilla en la parte superior del edificio. Dicha actuación, efectuada sin autorización previa de la Administración, está legalmente prohibida ya que el piso en cuestión dispone de 90 m2útiles lo que corresponde a la superficie máxima permitida por ley en todos los pisos de protección oficial. Se da la circunstancia de que esta ampliación se hizo en el periodo que el actual alcalde de ocupaba los cargos de Governació y Urbanismo en el ayuntamiento de Montcada. César Arrizabalaga, que ocupa el puesto de alcalde desde 1999, ha declinado hacer declaraciones a este diario sobre el asunto. /

Diari El Punt (Vallès occidental) edició d'avui



*(portada "El Punt" edició paper:15/07/2008)


Dimarts, 15 de juliol de 2008>
Vallès. Multen l'alcalde de Montcada per haver ampliat casa seva, de protecció oficial

La Generalitat el sanciona amb 1.500 euros i l'obliga a fer obres per deixar l'habitatge com estava

CARLES ALUJU FERRER. Montcada i ReixacLa direcció general d'Habitatge de la Generalitat ha imposat a l'alcalde de Montcada, César Arrizabalaga (PSC), i a la seva dona, exregidora, Fina Manzano, una multa de 1.502 euros per haver fet unes golfes a casa seva, un habitatge de protecció oficial situat al barri de Mas Rampinyo. En la mateixa proposta de resolució, s'obliga el matrimoni a fer les obres necessàries «per retornar a la seva configuració inicial» la casa, perquè la normativa no permet incrementar la superfície construïda dels habitatges de protecció oficial. El Punt es va posar en contacte ahir amb l'Ajuntament de Montcada, però l'alcalde va declinar fer declaracions.



La casa de César Arrizabalaga és la primera de l'esquerra d'aquesta promoció de quatre habitatges. Foto: C.A.F.



La notícia la va fer pública ahir el bloc Montcada Confidencial, el qual divendres passat ja avançava, sense donar noms, que un responsable polític municipal havia estat sancionat per irregularitats urbanístiques. Segons la documentació aportada pel bloc, la direcció general d'Habitatge ha fet una proposta de resolució que insta a imposar una multa de 1.502 euros a l'alcalde socialista i la seva dona per una falta qualificada de greu pel reglament d'habitatge de protecció oficial. En la mateixa proposta de resolució s'obliga Arrizabalaga i Manzano a «realitzar les obres necessàries per retornar a la seva configuració inicial l'habitatge de protecció oficial» que el matrimoni té com a residència habitual, al carrer Aragó del barri montcadenc de Mas Rampinyo.
Arrizabalaga, que ahir mateix arribava a Montcada després d'un viatge institucional a Nicaragua i El Salvador, va fer saber al gabinet municipal de premsa i protocol que no tenia intenció de fer declaracions sobre aquesta qüestió.
Segons ha pogut saber El Punt, les obres que han estat motiu de sanció es van fer l'any 1998, quan Arrizabalaga no era alcalde sinó que era el màxim responsable de les regidories de Governació i Urbanisme. Arrizabalaga va arribar a l'alcaldia de Montcada el juny del 1999 i durant el tram final del mandat anterior la seva dona, Fina Manzano, va assumir la regidoria d'Habitatge. En aquest mandat no és regidora.
Segons l'expedient, el dia que es va fer la inspecció –el març passat– l'instructor del cas no va poder entrar a l'habitatge «però des de l'exterior es va poder comprovar que [...] han col·locat una finestra inclinada a la coberta i han ampliat l'habitatge habilitant l'espai sota coberta». Les obres es van fer sense l'autorització prèvia de la direcció general d'Habitatge, tot i que en el text es recorda que la promoció de cases del carrer Aragó «es van qualificar amb una superfície útil de 90 m², que és la màxima permesa en els habitatges de protecció oficial, amb la qual cosa no poden ser objecte d'ampliació».
El 29 d'abril, ni Arrizabalaga i Manzano no havien presentar descàrrecs. I arribats al 20 de maig, com que la Generalitat no havia pogut fer arribar la notificació al matrimoni, va publicar l'anunci de la proposta de resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
>Vallès. «No té autoritat moral»> (declaracions de Marta Aguilar d'ERC)


11 de jul. 2008

LA MUNTANYETA DE CAN SANT JOAN...

La reforma de la Muntanyeta va per a llarg.


Joan Maresma (CiU) ha declarat a Montcada Ràdio que de moment serà inviable finançar alhora els dos plans locals inclosos a la Llei de Barris – La Ribera i ara La Muntanyesa de C.S. Joan - . " Estem molt contents amb la notícia, però hem de ser realistes i no fer volar coloms", primer, considera l'edil, que cal finalitzar el de La Ribera, d’aquí 2 o 3 anys. Desprès si la situació financera de l'Ajuntament ho permet, afrontar el de la Muntanyeta amb el 5 milions d'euros que haurà de sufragar l'Ajuntament.



El que ha estat durant 15 dies d’alcalde accidental, per l'absència de César Arrizabalaga que estava de viatge a El Salvador i Nicaragua, ha volgut sortir al pas i no crear falses eufòries en l’execució del projecte -tan desitjat per la barriada de Can Sant Joan- a curt termini, tot apunta que la "cosa" s'allargarà bastants anys.



El regidor d'Hisenda ha reconegut que no es preveia que la conjuntura econòmica seria tan desfavorable per les arques de l'Ajuntament i que cal actuar amb "realisme" fins que no es remunti la crisi.



Des de Montcada Confidencial, malgrat ser una mala noticia les declaracions de Joan Maresma, volem aplaudir-lo, doncs, al menys hi ha algú que actua en aquests moments, posant els peus a terra. Informant de la veritat, per dura que sigui , sempre és millor que amagar el cap sota l'ala.

10 de jul. 2008

MANI " VOLEM L'HOSPITAL JA ! "












(Per veure les imatges més grans, cal clicar sobre les mateixes)
Sota el lema: Prou mentires, volem l'Hospital ja! Més de 150 persones s'han manifestat reclamant que es compleixi amb allò que fa tres anys es va anunciar a bombo i platerets.

Volen que comencin ja les obres i que l'ajuntament posi els terrenys a disposició de la Generalitat.La manifestació organitzada per la Coordinadora per la Sanitat Pública de Barberà-Cerdanyola-Montcada i Ripollet, s'ha desenvolupat sense cap incidència remarcable.

Ha recorregut el carrer Major, Guadiana, Plaça Lluís Companys i ha finalitzat davant de l'Ajuntament a la av. de la Unitat.El manifest s'ha llegit tres cops; una davant la Casa de la Vila, l'altre a les portes del C.A.P i finalment a l'Ajuntament, on l'Alcalde accidental Senyor Joan Maresma, ha rebut als manifestants agafant el compromís de fer arribar a la Generalitat, la reclamació de la Coordinadora.

Nota: S'ha escoltat algun comentari sobre el "normal" gest democràtic que ha tingut l'Alcalde accidental Joan Maresma, en rebre als manifestants a peu de porta, algú ha fet alguna comparació- que sempre son odioses- amb un altre càrrec polític que en circumstàncies semblants acostuma a sortir per la porta del darrera.

RECONEIXEMENT QUE COMPARTIM

(Foto: Laveu.cat) Pertany a l'any passat quan van rebre també un premi



L’AMPA del CEIP el TURÓ ha rebut el 4rt premi del Concurs d’Experiències Educatives impulsades per les entitats de pares i mares que atorga la Confederació Espanyola de Ampas ( CEAPA) . El certamen reconeix els projectes que promouen l’educació multicultural, la igualtat de gènere i la prevenció de conductes de risc.

El premi ha estat en reconeixement del seu pla d’integració escolar dels alumnes immigrants.

Des de Montcada Confidencial volem felicitar a l’AMPA pel seu premi , felicitació que fem extensiva a tota la comunitat educativa d’aquest col·legi que entre tots han fet possible aconseguir aquesta fita .

Recordem que el CEIP el TURÓ es el centre educatiu de Montcada que registre l’índex més alt d’alumnes immigrants en les seves aules, fet que comporta una dificultat afegida que tant el professors com el pares i mares han decidit superar redoblant esforços i fomentant el respecte en la diversitat potenciant amb la seva actitud un model que potenciï el rebuig al racisme i la xenofòbia, en definitiva busquen una educació que destaqui la integració que possibilita la convivència en lloc de subratllar les diferències.

9 de jul. 2008

L'ALCALDE CÉSAR ARRIZABALAGA "PASSA" DEL CONFLICTE.


COMUNICAT PLATAFORMA ANTIINCINERACIÓ DE MONTCADA I REIXAC :
Jornades sobre Desenvolupament Sostenible: La valorització al sector del ciment.
Ahir, a la Universitat Pompeu Fabra, i organitzat per la Fundació CEMA (Fundació Laboral del Ciment i Medi Ambient) es va celebrar la 1ª Jornada dedicades específicament, a les actuacions que porten a terme les fabriques de ciment en matèria de valorització energètica . S’ ha reunit per primer cop a Catalunya tots els actors vinculats amb la valorització de residus a les fàbriques de ciment (experts, veïns, sindicats, administracions públiques i empreses) també s'ha coincidit en potenciar la comunicació sobre la valorització a fàbriques de ciment.
La Plataforma Antiincineració de Montcada junt amb la Plataforma Aire Net de Sant Feliu- Jordi Losada, va presentar una ponència. Vam escoltar tot un seguit d’intervencions ( més de 5 hores) que en síntesi es "lloava" les virtuts i avantatges tant enèrgicament com mediambientals que representarà a partir d'ara, la crema en els forns de les cimenteres, els residus de tot tipus, anomenats com: "biomassa" .
Es pot dir que en línies generals no es va aportar cap dada nova que no fos coneguda prèviament i que ha donat motiu a l'oposició frontal al projecte per part dels veïns de Montcada i Sant Feliu.
La tesis defensada per les Plataformes és que aixó "perjudica a la salut", no va ser suficientment rebatuda per les intervencions dels ponents que es basaven principalment en estudis fets de fa anys (2003-2005) i que no tenien en compte principalment els "nous productes" que ara es volen "cremar". Malgrat que tots van reconèixer i acceptar que tant la Generalitat com les Cimenteres han fallat en la "comunicació i la informació prèvia" , ells estan segurs que en els propers 18 mesos –moratòria imposada per les mobilitzacions ciutadanes- podran demostrar que no existeix el perill per la salut i que les Plataformes denuncien, estan convençuts que el resultat no serà diferent a les existents en altres països d'Europa que ja tenen en marxa aquesta activitat. Cal a dir – cosa que va estranyar a les Plataformes- doncs, ningú va aportar cap informe seriós europeu que demostres amb dades científiques, aquesta afirmació.
La Fundació CEMA es va oferir a fer a Montcada aquest tipus de Jornades ja que consideren, ara més que mai, que cal informar a la ciutadania i posar a disposició de tothom que ho vulgui totes les dades que disposen. Aquesta oferta feta en part per la Patronal del Ciment es va entendre per molts dels presents a la sala, com un retret d’allò que s’ha fet malament sobre en el tema de la informació per part de la Generalitat.
La Sra. Maria Comellas (Directora Qualitat Mediambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge) va tancar l'acte fent una aferrissada defensa del "seu projecte", acceptant com autocrítica que no ha fallat la informació sinó la "comunicació", deixant anar unes paraules – parlava en nom de la Conselleria presidida per Fc. Baltasar-que van cridar l'atenció a la gent de Montcada , ella va dir :
" … vaig a tot arreu que em demanen, sinó vaig a Montcada és perquè "ningú" m'ha convidat" ¿¿??!! , la referència apuntava clarament al nostre Ajuntament.
La Sra Comellas va afegir -declaracions en petit comitè, aixó: “... es troba molt molesta amb l’actitud del Consistori de Montcada ja que no entén la posició de l'alcalde César Arrizabalaga que ha "decidit" netejar-se les mans en aquest conflicte traspassant la pilota al departament de Medi Ambient”, manifestant-li el següent:
"…Maria, éste problema lo resuelves tu, el problema es tuyo, no mío …. ".
Des de la Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac volem manifestar -lis que el problema és de Montcada i no de la Sra Comellas ni de l'alcalde Cèsar Arrizabalaga:
Sra Comellas : Li recordem que si Mahoma no va a la muntanya , la muntanya va a …
Sr. César Arrizabalaga : El problema d’incinerar residus a Montcada també és el seu problema, vostè ens representa a tots i ja comença a ser hora que deixi d'actuar com a Poncio Pilatos!!!!
Continuarem informant... la lluita continua!!!!
(Fotos: la 1ª, aspecte de la sala, la 2ª , J.Bacardit i Jordi Losada membres respectius Plataformes de Montcada i Sant Feliu.)




"LA MUNTANYETA " tindrà LLEI DE BARRIS



La Muntanyeta de Can Sant Joan tindrà Llei de Barris.


Aquesta part de la barriada de Can Sant Joan ha estat un dels 22 projectes escollits en la 5ª Convocatòria dels Ajuts de la Llei de Barris que atorga la Generalitat . Els ajuts es concedeixen en zones urbanes o viles que requereixen una atenció especial .
El Consistori ha rebut molt positivament la notícia i valora en més de 10 milions d’euros les reformes que caldrà fer. Aquesta quantitat l’hauran de finançar a parts iguales l’Ajuntament i la Generalitat.
Els veïns també han valorat positivament la noticia, la consideren com una bona oportunitat per afrontar d'una vegada per totes, les millores –tantes vegades promeses i mai realitzades- que aquesta zona tant necessita.
(Foto: laveu.cat)

8 de jul. 2008

MÉS INCIDÈNCIES, A LA ZONA 21, TRENCADA UNA CANONADA DE GAS


Avui pel volt de les 10.00 hores els de les obres del carrers Canigó i Molina, a la cruïlla de la Crta. Nacional s'han tornat a carregar les canalitzacions del gas. L'averia ha durat gairebé una hora fins que ha estat reparada. Mentrestant el gas s'anava perdent...

El més preocupant de tot (com sempre...) ha estat la falta d'informació. Hem estat els veïns els que hem alertat a la policia. Els d'Hercesa no han comunicat a ningú aquesta incidència, només als del gas. Cal recordar que a part dels veïns propers, hi ha també el casino a escassos 10 mts. En cap moment s'ha informat als clients ni als gestors del bar.

En cap moment s'ha fet res per a que els cotxes de la crta. nacional seguissin passant a 1 metre del gas. Bàsicament en cap moment s'ha fet res per informar...


A dia d'avui ja s'han produït 3 incidències amb el gas (sense comptar els altres serveis). Algú els podria controlar? Algú els podria sancionar? Preguntes que quedaran a l'oblit... com sempre...

VOLEM L'HOSPITAL PROMÈS...!!!



MANIFESTACIÓ 10 DE JULIOL 19:30 ESTACIÓ RENFE MONTCADA - MANRESA