30 de set. 2008

ACTIVITATS PROGRAMADES


























A l'esquerra : Concert jove Correllengua, aquest divendres 3 d'octubre , a partir de les 21 h. a la Plaça del Bosc de Can Sant Joan . Organitza CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana)amb la col.laboració de l'A.V. de Can Sant Joan .
---------------------------------

A la dreta : 1ª Festa Reivindicativa de la FAVMIR ( Fed. Assoc. de Veins de Montcada i Reixac) , aquest diumenge 5 d'octubre , a partir de les 10 h. al carrer Major-Plaça de l'Església. Organitza la FAVMIR amb la col.laboració de l'Ajuntament.
------------------

28 de set. 2008

ÀREA INTERNA DE L'AJUNTAMENT

Hem rebut un correu electrònic que informa sobre les conseqüències que comporta la mala política que s’està portant a l'Àrea Interna de l'Ajuntament, concretament parla de la Policia Local. L'últim Ple va aprovar el Pla Estratègic de Millora Policia Local, aquest pla es vol aplicar a partir del 1 de gener del 2009, arran de les protestes i manifestació dels policies locals i dels suggeriments de l'oposició, es va acceptar que una part del mateix -política de personal, contractacions i canvis d'horaris- calia retardar-lo i discutir-lo en el proper conveni col.lectiu -negociacions que ja han començat-. Malgrat l'aprovació, la crisi econòmica i quelcom més, pot fer que materialment sigui impossible endegar aquest Pla previst per l'any 2009. Montcada Confidencial informarà en propers dies d'aquest Pla que va rebre els vots en contra de ICV-EUiA , ERC i l'abstenció del PP.

Us fem un resum d’aquest correu que hem rebut:

Después del estropicio y mala política del Área Interna ( en general y especificamente en la Policía Local) que politicamente es responsabilidad de la concejala Carmen Porro y que concretamente llevan su director P.Sarrión junto con el fichaje "estrella" de M. Pérez. Me gustaría informar de sus resultados y grave consecuencia que va a tener para nuestra población, que al final será la que pague los platos rotos, en lo económico y en lo concerniente a la seguridad.

A pesar que alguien ya lo conoce no es está demás recordar que con fecha 1 de octubre de 2008 , 7 agentes de la Policía Local dejaran de prestar servicio en Montcada i Reixac, todos han pedido excedencia para irse a otras poblaciones como Barcelona, Badalona, Sabadell, Granollers, Sant Cugat y Badia del Vallés, en junio del 2009 se sumará otro que se incorpora a Mossos d'Esquadra. Total en poco tiempo 8 bajas, la cifra es considerable. Conviene recordar que la "virtual" campaña de prevención de este verano ya no se pudo satisfacer por falta de personal , imaginaros que pasará a partir del 1 de octubre.
Dicho así, parece que no deja de ser algo que no hace daño, pero tiene consecuencias que considero graves, os explico:
Un agente para formarlo hay que mandarlo a la Escuela de Policía durante 9 meses , durante este tiempo cobra el 80% del sueldo que con S.S. representa unos 18.000 euros año. Aqui no está contabilizado lo que la Escuela debe cobrar al Ayuntamiento, se desconoce este dato ya que nunca se ha querido dar.
No hay que ser economista para darse cuenta de lo que supone esto para las arcas municipales, no solo por lo económico que ya es es un drama, sino tambien por el servicio que va a dejar de prestarse hasta que dentro de 2 años se puedan cubrir esas plazas, recordar que los agentes que saldrán de la academia el próximo mes de junio estan en estos momentos recién ingresados, o sea que habrá que esperar al año próximo para generar las oposiciones y mandarlos en septiembre del 2009 , finalizando en junio del 2010.
Esto es una muestra más de como se actúa, la improvisación es lo normal y la previsión lo excepcional.

HOUSE.

(imatge; arxiu M.C.)

MONTCADA A MANHATTAN...

Sempre he sentit dir que Montcada era la porta de Barcelona, que el camí entre el Besòs i el nostre Turó (ara tan malmès) era el que des de segles s’utilitzava per entrar a la capital, també és conegut el setge que va patir el Castell enclavat al cim del Turó, pel seu lloc estratègic. Doncs bé, recordat això, succeeix que és de suposar que sense saber-ho ni imaginar-s’ho, un conegut cineasta com és Woody Allen que, agradi o no, és reconegut a tot el món i que les seves pel·lícules sigui pel que sigui sempre són esperades, doncs va i ens “fa un reconeixement” que ningú ni -repetim ell mateix- podia suposar: la segona imatge de la seva darrera pel·lícula “Vicky Cristina Barcelona” és l’indicador de la sortida Montcada, Cerdanyola, Ripollet i Barcelona amb el nostre Turó de fons!.
Això representa que tot i que la majoria no s’hi fixarà el nom del nostre poble i sobretot el perfil del Turó viatjaran arreu i formaran part de l’obra del director de Manhattan.

Això em fa pensar en les grans contradiccions o “daltibaixos” que tenim al damunt; per una banda som imatge de “cel·luloide” i per l’altra tenim un poble “de pena”. Per molt que volguem defensar-lo, per molt de que hi ha gent que es sent molt vinculada aquí i que diu que se l’estima, estem permetent que ens vagin enfonsant cada vegada més. Sí senyor!!! I ho consentim. I encara que hi hagi Plataformes com la del Soterrament i la d’ Antiincineració, encara que hi hagi molta gent descontenta per no dir, que carai, MOLT EMPRENYADA, deixem que els polítics que estan al govern municipal, vagin marejant la perdiu, ens prenguin el pèl, vagin cobrant malgrat la crisi uns sous que els hauria de caure la cara de vergonya, ens vagin fent obres faraòniques que veurem qui les mantindrà i el rendiment que se li donarà, contractant gent i més gent com caps de protocol i de no sé quants serveis, contractant altres empreses de serveis que amb allò de que són empreses contractades també és una manera d’escapolir-se de la responsabilitat directa, imprimint publicitat i més publicitat (com per empaperar un munt d’espais) que s’amuntega en taulells de centres públics, permetent un incivisme que deu n’hi do, permetent que el Patrimoni ens vagi desapareixent, permetent que s’edifiquin (això sí) Las Lomas, permetent que hi hagi espais tan degradats, tolerant que es faci una despesa considerable per anar l’Alcalde i el regidor de torn de viatge de “solidaritat” a Nicaragua, deixant que les parades del Mercat Municipal es vagin morint, que les Entitats que fan una tasca cultural al poble, que afavoreixen una cosa prou important com és l’associacionisme, ara “hagin de patir les conseqüències” no d’una crisi sinó de la mala gestió i manca de voluntat d’entesa dels governants municipals, que s’hagi deixat caure a l’oblit tot el que es va promoure amb el Pla Estratègic, per exemple, que després de més d’un any de mandat continuïn moltes de les propostes dels Programes electorals (Defensor del ciutadà, Escola de la Natura, el tema del Comerç...) cal continuar? I sense comentaris sobre “l’afer” de les “modificacions” de casa el senyor Alcalde i sense comentaris tampoc de com l’oposició, encara que sigui minoria i que també cobra, no fa o almenys no es veu alguna acció més contundent per aturar aquest desgavell (a tall d’exemple, el simple “prou” del sr. Cuní, ha traspassat la pantalla).
Mentrestant, cada cop és més difícil d’escoltar comentaris com: Teniu el govern que heu votat sense que la pressió no se’t descompensi, per no dir una cosa pitjor. I pensar que amb la velocitat que s’espatlla tot no hi haurà recanvi que s’atreveixi amb el que i com ens ho estan deixant.
Però ves a saber, com que ara estem “al cel·luloide” potser també pot venir una fada o un mag i arreglar-ho de cop.

Eurídice

ESTAMPES URBANES

CAL AUGMENTAR EL NOSTRE MODEST...ESLÒGAN MUNICIPAL.
PROPOSEM AQUEST AFEGIT....


27 de set. 2008

PISOS PROTEGITS...

PISOS PROTEGITS - UNES BASES POLÈMIQUES, BASES SOCIALMENT INJUSTES ?

La convocatòria d'un sorteig per adjudicar pisos de protecció oficial, és sempre una BONA NOTÍCIA, és un moment on moltes famílies desitgen viure-hi, doncs, els somnis i les esperances centren l’atenció popular en un dia que -socialment parlant- és sempre una "festa". Reconeixem la bona noticia, però també tenim el dret a criticar allò que no ens sembla correcte, com les formes com s’han redactat les bases per optar al sorteig on s’adjudicaran aquests pisos situats al Mas Duran. Creiem que no són totalment i socialment justes, atès les seves condicions econòmiques exigides, la qual cosa farà que el percentatge d'èxit siguin més reduïdes pels més febles.
___________________________________________________________________
(foto: web: laveu.cat)

Resum de la notícia publicada a laveu.cat.

El Ple de l'Ajuntament va aprovar el dijous dia 25 d'enguany, les bases per a l'adjudicació dels 27 habitatges que s'estan construint a Mas Duran, amb els vots a favor del govern –PSC i CiU– i en contra de l'oposició: ICV-EUiA, PPC i Esquerra. La portaveu republicana, Marta Aguilar, i l'ecosocialista, Josep M. González, van justificar el seu vot negatiu per les condicions econòmiques que han d'acomplir els aspirants. Tots dos grups consideren que el màxim és massa elevat i per tant, moltes persones tindrien opció a obtenir un pis i, com a conseqüència, "no s'estaria afavorint aquells col·lectius que més ajut necessiten". El vot en contra dels populars va ser per un defecte de forma. "Montcada Òptima no ha celebrat encara un plenari per assumir la gestió d'aquests pisos", va dit la portaveu Eva García (PP). La regidora d'Habitatge, Eva Gonzalo (PSC), va dir que les bases s'han redactat segons l'actual legislació en matèria d'habitatges protegits, i també en base a l'Incasòl i el Ministeri d'Habitatge.

Les bases i les informacions pertinents per optar a un d'aquests habitatges les podeu consultar a l'Ajuntament o bé llegir la notícia que publica el diari digital "laveu.cat". Volem destacar que aquests pisos que s'estan aixecant estan situats al carrer Consell de Cent, 41-43. La majoria són entre dues i tres habitacions i un d'aquests està destinat exclusivament a famílies nombroses. Els preus oscil.len entre els 180.000 i els 230.000 Euros, incloent l'Iva i l'estacionament. Tots ells porten associada una plaça d'aparcament. Entre els diferents punts de les bases que cal complimentar per les famílies peticionaries, està a part de no ser propietari de cap habitatge, de tenir uns ingressos iguals o inferiors a 5,5 vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM), que equival a: 51.250 € anuals per a una persona; 52.836, 29 € per a dues; 55.108,82 € per a tres; 58.240 € per a quatre ; i 61.748 € per a unitats familiars o de convivència de cinc o més persones.
____________________________________________________________________
Comentari de M.C.:

Des d'un punt de vista d'esquerres, l'oposició: ICV-EUiA i ERC tenen molta raó en la seva critica, doncs, és tracta d'un fet que "vulnera" l'esperit d'aquesta llei i que no té res a veure amb altres sorteigs que ja s'han fet a Montcada, no s'entén com ara s'obre la possibilitat perquè hi optin persones que tenen ingressos alts, fet que rebaixarà les possibilitats "de la sort" en els més febles. El Govern no va voler entrar en aquest debat i es va limitar a dir que complia la "lletra de la llei", estem, depenen, de les circumstàncies com un interpreta la llei, etc..
Sorprèn molt, que aquest govern que presumeix d'esquerres i d'afavorir els més febles, ara obri la porta a col.lectius "no tant necessitats".
Aquesta interpretació de la llei hauria de ser explicada com cal a la població de Montcada. PSC+CiU haurien d'exposar quins motius els ha portat a fer-ho. Hi havia marge de maniobra o no? ... És un contra sentit que en aquests moments de crisi econòmica s'afavoreixi a un sector de la població que disposa de més recursos. Quines raons s'amaguen en aquesta decisió ?
Qualsevol pot malpensar sobre aquest afer ... dóna la sensació que el govern local es vol treure de sobre un risc que indirectament li podria caure, parlem de la problemàtica que existeix ara per aconseguir una hipoteca, doncs, quan hi ha més ingressos, més possibilitats, i aquí, els més febles, podrien tenir moltes més dificultats.
Com també té molta raó el PP quan va votar en contra per un defecte de forma, que no és gens anecdòtic, doncs, " el Govern volia celebrar Pasqua abans de Rams", no s'entén com poden cometre aquest error, tants tècnics, tants polítics i no fan les coses amb l'ordre que s'han de fer. Si resulta que la Societat Municipal Montcada Òptima (organisme autònom) és el que gestiona o gestionarà aquest cas, com es pot explicar que s'aprovi en un Ple una qüestió que abans prèviament NO HA ACCEPTAT ,.... us imagineu per un moment que digués NO. No entenem aquestes preses, tant costa fer bé les coses ? ..... de moment en el Ple Municipal, el govern, no va respondre, aquest defecte de forma fa que originalment aquest "concurs" comenci malament. Sense que siguem experts en temes administratius o jurídics, no creieu que aquest defecte podria ser motiu d'impugnació davant dels organismes competents?. Bé, com deiem, rebérem alguna explicació que justifiqui aquest error?
Aquestes qüestions no fan altra cosa que confirmar un cert desgavell intern en l'Ajuntament que unit amb les preses per anunciar-nos bones noticies fan tot plegat que no es respecti el procediment establert i d'obligat compliment .

26 de set. 2008

UNA ALTRA CRÒNICA SOBRE EL PLE MUNICIPAL D'AHIR DIJOUS

Una altra forma de veure el Ple , un altre punt de vista de la sessió d'ahir , detalls que passen i molt cops ningú explica.

Un Ple quan és tan llarg i sobre tot tècnic , pot provocar moments en certes persones que retraten una mica com som, exemple que ens envia un observador, que es manifesta "neutral" que es va fixar en el següent:

El "politòleg" s'avorreix com una ostra durant l'explicació del Maresma, badall al canto. Els tècnics presents a la sala ( quina colla que son, no?) els costa seguir el debat, tots es mouen contínuament de la cadira , i si un badalla , ja se sap el que passa.

César, en actitud "mestre" reparteix a dojo bronques per a tothom, tot explica-li-hi a la regidora Eva Garcia que era el torn de rèplica.

Mentre parlava el Sr. Maresme, que en aquesta ocasió no ha fet servir el seu famós “Powerpoint”, l'avorriment ha estat molt gran i tot rascan-me el cap he mirant el sostre per poder confirmar que la partida pel manteniment de la Sala de Plens també ha estat retallada. Els llums necessiten una neteja urgent!!!.

Ni quan Maresma ha dit que tenien uns recursos minsos , ha fet "despertar " a l'audiència.
Sergi Hermoso, és nota que es troba avorrit, juga amb el seu mòbil de 20.10 a 20.23 h.
Cada cop més es fa difícil d'entendre per a molts el llenguatge "financer" del Maresma. Perill de quedar tots anestesiats!!!!
Surt definitivament " la imaginació" de Jordi Climent per dir que hi haurà retallades a les entitats.

Maresma se’n riu de l'oposició, presumint de fer-lis un parany. No explica que el famós Pla - l'original- té més de 100 mesures, el seu és una "còpia i enganxa" de 10 línies. Ai! pillin, pillin, a on es troba el teu Pla?

L'Alcalde intenta fulminar amb la mirada a la regidora Laura Campos quan aquesta l'ha recordat el desplaçament de la Poli Local per ajudar a un familiar seu.

L'Alcalde i el seu portaveu , pràcticament no s'han dirigit cap paraula, sols 2 o 3 apunts breus.

L'Alcalde , emprenyat tot el Ple , anava fent dibuixets en els seus papers durant els temps que no li pertocava intervenir. Per cert, costa cada dia més, entendre que diu i més quan està emprenyat.

Eva Gonzalo, com ja és habitual, jugava amb el seu mòbil durant tota la sessió, missatges, jocs, ? o bé potser un tic de nerviosisme.

Sergio Hermoso i Anna Rivas xerraven, per moments, com si estiguessin en el pati de l'escola.
Guijarro … darrerament està molt trist!

Que feia Joan Parra, etc, etc , la veritat no he tingut temps de poder-los seguir a tots, serà en tot cas en un proper dia, com també algun/un membre de l'oposició que també les passava "canutes"
Ahir se'ns va confirmar "lo dura que es la politica", costa aguantar com cal el paper que toca representar en una sessió plenària, la d'ahir és de les "durilles" i un entén que s'escapi algun que altre gest que políticament no és correcte. En els fons no són "superhomes o dones" , són com tots nosaltres
Amb perdó ,


L'OBSERVADOR

PLE MUNICIAL (2ª PART)

Ni mesures imaginatives ni va aparèixer l’estalvi que se’n va dir que disposàvem.

El Ple d'ahir va demostrar que el Govern no té clar com gestionar la crisi , aquesta impressió varen donar després d'exposar un seguit de propostes que es diu s'aplicaran en el proper exercici. L'oposició va demanar “aclaraciments” ja que atès que no estan quantificades se'ls feia difícil compartir-les.
(FOTO: La Veu.cat)

Ahir Joan Maresma va exposar un pla de 10 punts de contenció de la despesa, la indefinició del mateix va fer que tota l'oposició votés en contra, cosa que el regidor d'Hisenda ja esperava , és quan els va recordar que aquest Pla era una còpia de la proposta que el govern tripartit de la Generalitat i també la Fed. de Municipis recomanava, va dir a continuació això: " he fet una trampa i vostès hi han caigut"...[¿], es referia a la contradicció que representa que aquí es voti en contra d'una proposta que els "seus" recomanen, amb aquestes paraules el "veterà" polític de CiU volian posar en evidència a l'oposició, però per contra va ser ell que es va posar en evidència, doncs, de fet ell mateix reconeixia, que aquest Pla no era fruit d'un treball previ elaborat des de Montcada i que havia anunciat feia mesos s'estava preparant amb rigor, es va demostrar que era en realitat una còpia d'un treball d'uns altres.

Joan Maresma va tornar a caure en un altre error quan va retreure que les preguntes que l'oposició feia ahir, - i que no va contestar en molts casos-, s'haurien de plantejar en la comissió prèvia, oblidant -cosa entranya, aquesta manca de reflexos en ell- que l'oposició difícilment ho podia fer ja que en la mateixa reunió NO disposaven del document dels 10 punts que van reclamar i no varen disposar del mateix fins un dia abans del Ple, l'excusa era que en aquells moments s'estava perfilant els últims detalls quan en realitat ja el tenien enllestit, doncs era una fotocòpia d'un altre. Tant el regidor com l'Alcalde varen acusar a l'oposició de no fer els deures i concretament J. Maresma va declarar que " li sabia greu que l'oposició no comparteixi i col.labori en aquestes mesures d'estalvi " afegint " jo continuo sent "dinàmic" i vostè/és son "estàtics" .

L'oposició, amb matisos diferenciats, li va recordar al govern que les intencions del Pla per molt bones que siguin, no deixen de ser un "brindis al sol" si no van acompanyades de xifres, difícilment poden donar un vot positiu si abans no es coneixen els imports d'aquestes mesures, no descarten col.laborar si veuen que la voluntat del govern és transparent, clara, pactista i sobre tot amb prioritats clares d'actuació, no com ara que tot són ambigüitats, sense saber, ni aproximadament, quin dèficit tenim i tindrem aquest any , sense saber quins seran els ingressos (reals) que es preveuen pel proper any i sense saber quins compromisos hi ha ja adquirits pel proper exercici, això vol dir que és tant com demanar-lis un xec en blanc. En resum, ahir la sessió només va servir per anunciar que tot es trasllada al pressupost del 2009, on les xifres tindrien que reflectir la crua realitat del moment. S'haurà d'esperar, en tot cas, el govern va perdre ahir una bona oportunitat per exercir la transparència que des dels bancs de l’oposició es demanava, al menys va donar la sensació de no voler implicar a l'oposició en la gestió d’una crisi que ens afecta a tots.
La regidora del PP Eva Garcia, va defensar la seva moció -decàleg de 10 mesures d'estalvi- recordant al portaveu del PSC J.Climent que prèviament havia acusat a l'oposició de no treballar i no presentar alternatives, afegint, que mentia ja que ella defensava era una alternativa clara, fet que el portaveu de CiU J.C.Paredes va reconèixer tot i votar en contra. La proposta ja coneguda no es va aprovar.

Com a mostra de tota l'ambigüitat i manca de concreció de les propostes del govern, concretament sobre la intenció de "retenir" en el proper pressupost un 25% en les despeses en totes les regidories. Eva Garcia, es va preguntar si s'hauria d'entendre com una actitud de manca de confiança entre els socis de govern ja que són ells els que administren i sembla no es refien un de l'altre o com un exemple del que faran a partir d'ara: Tinc d'entendre Sr. Maresma que a partir d'ara en lloc de 10 només seran 7,5 les copes de cava que beuran, i 7,5 els canapès que menjaran?.
En l'apartat de preguntes varen quedar per ser contestades les següents:
ERC: Volen saber com està la moció aprovada que és refereix a Lafarge, concretament com està la proposta feta per l'Ajuntament sobre les negociacions per un futur trasllat de la fabrica fora del municipi i també la proposta de convidar al Conseller Baltasar a donar explicacions sobre la "valorització" de residus que es vol posar en marxa a la cimentera.
PP: Vol saber, desprès del "guirigalls" de la reunió Ajuntament amb les Entitats, quan, quines i amb quin import revérem les conseqüències de la retallada que se'ls va anunciar.
ICV-EUiA: Volen saber, si el permís d'obres que va sol.licitar César Arrizabalaga era per obra menor? i també referit al mateix tema, si és ètic firmar-se un mateix l'autorització ?. Una altra pregunta va ser la sol.licitud de l'Acta del Tribunal que va aprovar la contractació d'un treballador (J.A.G.P.) ja que sospiten que no s'ha fet com mana el procediment de selecció de personal corresponent.

Com hem avançat, l'Alcalde es trobava molt inquiet, nerviós i molt en actitud "bronca" , fins a tal punt que, encara que sembli anecdòtic, va recriminar, per primer cop a la història a la Secretaria de l'Ajuntament dient-li unes paraules que es van escoltar en la sala: " Ep!.... fes-me cas a mí...! ", es tractava d'un aclariment en el sentit de vot que havia fet ERC en unes de les propostes de l’apartat econòmic que volia confirmar dirigint-se amb la mirada a la regidora Marta Aguilar.
Què els hi passava a l'Alcalde i al portaveu de CiU , ahir varen perdre, un els papers i en certa manera un altre estil d’actuar?.

Per acabar de rematar el seu estat d'ànim va tenir d'escoltar durant el punt d'aprovació del Pla Estratègic de millora de la Policia Local que la regidora de ICV-EUiA Laura Campos li recordés l'afer protagonitzat per un familiar d'Alcalde, fet que va fer intervenir a la Policia Local en un lloc fora de la seva demarcació geogràfica.
De la resta de punt del Ple - Urbanisme, Àrea Econòmica, Àrea Presidència i Social en parlarem en properes entregues.

AVANÇAMENT DE LA SESSIÓ PLENARIA D'AQUEST DIJOUS

PLE AJUNTAMENT

Avançament d'un Ple que ha durat més de 3 hores .

L'Alcalde, amb un to de “bronca”, que ha mantingut al llarg de la sessió, ha manifestat, entre altres, això: “....L'oposició no fa els deures , no treballa i ho dic perquè sóc professor.” (volent donar lliçons morals de qui treballa o no).

La resposta ha estat donada en el torn dels precs. Per part d’Alba de Lamo ( ICV-EuiA), ha manifestat: ... “Vostè aqui no és professor, l'organització la marquem nosaltres, “bronques” les acceptava del meu pare....no de vosté , és un mal costum - faltar el respecte a l'oposició- i que ja s’ha repetit en altres vegades, espero que sigui l'última.”.

Josep Mª Gonzalez (ICV-EuiA) ha afegit: “És ètic firmar-se un mateix la llicència d'obres? És això una bona lliçó moral? (és referia al permís demanat a César Arrizabalaga per fer obres a casa seva i que la Generalitat considera que són il.legals)

La sessió d'avui ha tornar a ser moguda, l'estat de comptes i un pla de mesures d'austeritat( que no va acompanyat de cap xifra ) ha centrat el debat que ha pujat en intensitat en el torn de preguntes, concretament entre altres s'ha tornat a recordar l'expedient obert per la Generalitat en contra de César Arrizabalaga, la pregunta ha estat: El permís que va sol·lícitar a l'Ajuntament, era per obra menor?

L'Alcalde s'ha mostrat des del primer moment nerviós, molest per les intervencions de l'oposició que ha carregat des de tots els fronts en contra del govern .

Hi ha hagut moments de debat molt durs. La impressió general que un s'emporta de la sessió d’aquesta nit, és que continua el desconcert davant de la crisi econòmica. L'equip de govern, concretament César Arrizabalaga i en certa mesura Joan Maresma,cosa extranya - volen fer caure en una trampa a l'oposició hi ha caigut ell- , han donat la sensació que han deixat el vaixell a la deriva i navega sense timoner.

Ampliarem amb més detall, aquest avançament durant el transcurs d’avui divendres.

25 de set. 2008

FUTUR HOSPITAL ERNEST LLUCH



Protesta pel retard en la construcció de l'equipament


La Coordinadora per la Sanitat Pública de Barberà, Cerdanyola, Montcada i Ripollet ha denunciat “obscurantisme polític i manca de participació ciutadana” en el procés de construcció del futur hospital Ernest Lluch als terrenys de l'antiga fàbrica Redosa, a Terra Nostra. En una roda de premsa feta aquesta tarda davant l'Ajuntament de Ripollet, el col·lectiu també ha posat especial èmfasi en “l'incompliment dels terminis per disposar del nou equipament sanitari, que havia d'entrar en funcionament aquest any”, ha remarcat una de les portaveus de la Coordinadora, Imma Prat.
La plataforma ha criticat el president de la Mancomunitat de Cerdanyola, Montcada i Ripollet –Juan Parralejo, alcalde d'aquesta última localitat– perquè “no ha cregut convenient entrevistar-se amb nosaltres”, ha dit Prat, qui ha comentat que el batlle s'ha dirigit al col·lectiu a través d'una carta on s'explica, entre d'altres qüestions, que precisament demà, 25 de setembre, la Comissió d'Urbanisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona té previst aprovar la modificació definitiva del Pla General Metropolità d'aquest sector, un pas fonamental per a la negociació de la cessió dels terrenys a titularitat pública.
La Coordinadora per la Sanitat Pública considera que els terminis de construcció de l'hospital Ernest Lluch s'han endarrerit perquè “els terrenys encara no són municipals”, ha manifestat la montcadenca Paulina Valiente, una de les portaveus del col·lectiu. La plataforma té previst dur a terme en els propers mesos altres iniciatives per reclamar diàleg i participació ciutadana en el procés de realització de l'equipament sanitari, com ara unes jornades informatives que tindran lloc el 25 d'octubre a Cerdanyola i el 15 de novembre a Ripollet.
(Noticia i foto, laveu.cat)

24 de set. 2008

PLE MUNICIPAL - MESURES ECONÒMIQUES

Declaraciones que quedaran para el recuerdo :

"Calen solucions imaginatives, fermes i que impedeixin que aquesta manca de recursos repercuteixi en els serveis a la ciutadania"... " Ens neguem taxativament a que , com sempre, toqui pagar els plats trencats als més febles" Jordi Climent (PSC).
"Hem estalviat i podrem portar a terme el programa inversor que ens varem comprometre"... "Tot sense incrementar la presió fiscal al ciutadà"... " El problema no és nostre, és un problema mundial" Joan Maresma ( CiU) .

Hacer estas declaraciones esta bien politicamente, pero son solo eso, declaraciones que luego hay que aplicarlas a la tozudez de los hechos, y estos acostumbran en época de crisis a ser muy duros.
Esta crisis ha puesto en evidencia la debilidad en que se sustentaban nuestras finanzas, nuestro Ayuntamiento genera deficit debido a su estructura, este problema no es de este año, hace tiempo que existe pero se superaba con unos ingresos extras ( boom inmobiliario) que nunca más se repetirán. Tenemos pues un déficit estructural que no se puede mantener. Tenemos además, contraídos unos compromisos que nos encorsetaran por muchos años, tenemos en definitiva un nulo margen de maniobra.

Joan Maresma (Hacienda) presentará en el Pleno del jueves en nombre de todo el gobierno , unas medidas económicas para hacer frente a la mala situación económica. Toda su propuesta estará llena de buenas intenciones y por descontado todo lo que sea ahorrar será bienvenido, en realidad - ojalá me equivoque- no hará otra cosa que proponer el listado que ha recomendado la Federación de Municipios, trufado con alguna cosa más, pero mucho me temo que serán insuficientes para cumplir con todo lo prometido. Todo se trasladará para el 2009 , año en que empezará con un déficit importante que se arrastrará del ejercicio 2008.

El regidor propietario de la patente " presupuesto dinámico" no hará otra cosa que abrir un compás de espera, eso si prometiendo el control de esto y aquello, pero sabe muy bien con lo que intenta hacer no bastará, ya que la coyuntura económica del 2009 será mucho peor que ahora. Se intentará trampear como se pueda pero la tozudez de los números será impecable y volverá a poner en toda su crudeza la raíz y origen del problema. Una estructura municipal que no estaba ni está acorde con nuestra realidad socio-económica-política.

Si solo se quiere afrontar el problema de corto plazo y no se ataca el problema de fondo , no dejaremos de poner parches con la única intención de ganar tiempo y esperar el "milagro" del papá Estado (que se encuentra todavía peor) y presionar para salir del atolladero forzando para que se les autorice endeudarse. Puede valer tal vez por un año , pero el déficit estructural continuará ahí, originando déficit año tras año.

Haría bien nuestro Ayuntamiento, no esperar milagros y tomarse el problema deficitario en serio. Maresma sabe bien que ingresando menos y gastando igual o más --se quiera o no esto es lo que pasará- no cuadrará con la promesa que nos ha hecho: " Tenemos soluciones sin tener que recurrir a la presión fiscal". Si se sigue igual – estructuralmente hablando- vamos al desastre y le recordaría una frase famosa (creo de un torero : "El Guerra" ) que decía: Lo que no puede ser, no puede ser y además es imposible" .
Por mucho "presupuesto dinámico" que se quiera , la cuadratura del circulo , que es lo que propone en sus intenciones , no lo ha conseguido nadie.
No podemos seguir aparentando y presumiendo de Ferrari cuando no tenemos ni para gasolina.

Es hora de tomar el toro por los cuernos, querer aplazar el problema solo con débiles medidas no se aguanta mucho tiempo, repito que el año 2009 será mucho peor que este. El enfermo esta grave y empeora día a dia, no basta con aspirinas y algo de penicilina ,será necesario operar y desprenderse de la parte gangrenada.

En fin, conoceremos pronto estas soluciones imaginativas y firmes que se nos anuncian, pero todo apunta a que se trasladará la solución a los que vengan detrás, como hacen las inmobiliarias con las hipotecas, primero eran 10 años, despues se pasó a 20 , luego para los herederos , luego ....... "el cata crac".

Ah! .." el problema no és nostre, és un problema mundial", palabras del regidor de CiU a La Veu. ¿Está seguro Sr. Maresma que el problema no es nuestro tambien ? ... ¿ Su intervención en el Pleno a que se debe pues? ¿ .. a un problema que es del Ayuntamiento de Montcada , no?

J A GS

ÒBIT


Avui a Barcelona ha mort als 79 anys el cantant català Ramon Calduch
(nascut a Montcada i Reixac el dia 5 de novembre de 1928)

Amb més de 40 anys de carrera musical, Calduch va cantar en francès, anglès, portuguès, italià, castellà, i català. D'entre els discos que va enregistrar en la nostra llengua destaquen "Catalunya triomfant" gravat el 1976, i "De tot cor", del 1995 i que incloia quatre temes de Joan Manuel Serrat. Calduch va destacar també per haver versionat temes com "Vecchio frac", que va fer que se l'anomenés el Domenico Modugno català. Calduch va representar en una ocasió Espanya al Festival d'Eurovisió.

Fill del nostre poble, veí molt popular i que havia cantat a moltes de les Festes Majors celebrades en el nostre municipi.

Volem expressar, des de Montcada Confidencial, el nostre més sincer condol a familiars i amics.

ASSEMBLEA: PLATAFORMA SOTERRAMENT


Es convoca ASSEMBLEA INFORMATIVA de la Plataforma Soterrament Total, ja! dijous 25 de setembre a les 19:30 h
A l'ABI - Ateneu Domingo Fins (Carrer Colom, 5)

23 de set. 2008

MOGUDA REUNIÓ INFORMATIVA A LA CASA DE LA VILA


Reunió de l'Ajuntament amb les Entitats, tema principal " la crisi". L'explicació donada no convenç al teixit associatiu que vol saber més i tenir informació veritable.

Ahir dilluns a la tarda unes 60 persones vinculades a diverses entitats, associacions o col·lectius s'han reunit a la Casa de la Vila convocades per l'Àrea de Presidència . L'acte hi eren presents les regidores A.Rivas. A.Morral i els caps R.Castro i M.Vilalta.
La trobada tenia la intenció de fer saber a tothom l'abast de la crisi, es demanava , dins d'un procés participatiu, la màxima col·laboració davant d'una crisi que obligarà a l'Ajuntament per no poder satisfer el que presumiblement és sol·liciti.
Després d'una breu exposició sobre associacionisme, recursos de l'Ajuntament i a on es destinen més despeses , etc , Roman Castro ha llençat un avís, anunciant que caldria un cercador (1) de recursos econòmics (s'entén un comercial que aconsegueixi espònsors) . S'ha obert el debat i des de la primera intervenció s'ha sol·licitat , que si ens hem d'estrènyer el cinturó , el primer que cal conèixer és com i de quina manera gasta l'Ajuntament els recursos. Com resum de les moltes intervencions , es pot dir que ni hagut de dos tipus, unes minoritàries que només els preocupava el seu problema i altres que han mostrat la seva preocupació per haver de pagar una crisi que la seva activitat no ha provocat, afegint que la gestió dels recursos té molt a desitjar, remarcant que l'associacionisme en general mira pel bé comú i son el principal motor social del poble.
Sigui pel que sigui, s'ha enredat la troca , inconscientment o no , Roman Castro s'ha posat dintre d’un “abellar” quan a manifestat que les Plataformes (2) neixen per anar contra els Partits/Ajuntament, afegint, davant de la protesta dels presents, que sabia de què parlava ja que es "politòleg" , en aquell moment la sala s'ha convertit en un autèntic "guirigall" , ningú entenia a què venia aquella afirmació, les intervencions dels presents han estat contundents en defensa d'aquests moviments ciutadans, recordant l'equivoca't que anava , algú ha dit que aquesta "assignatura" el R. Castro la va suspendre.
La regidora A. Rivas a "ordenat" a R. Castro que deixés de parlar de les plataformes per poder continuar la reunió, però el desconcert ja estava en marxa, s'han perdut els papers i les intervencions han pujat de to... sol·licitant que si cal retallar es comenci pels sous dels polítics i tècnics de confiança, total , al mig d'aquell ambient , una nerviosa Anna Rivas , molt vermella de cara ha tingut que alçar la veu per ser escoltada [..] ha dit entre altres coses, responen a la pregunta de si hi ha diners , el següent : "…… el problema no és econòmic, però …… si que ho és " (¡), així doncs, com quedem, SI o NO? aquesta resposta, digna de ser analitzada, concentra pràcticament tot el que va passar ahir.
No es va concretar res , sols que caldrà evitar la concentració d'actes , s'ha instat a fer aportacions via e-mail .
Com a conclusió final destaquem l'opinió d'alguns presents que valoraven així la reunió :
"Reunir a tantes i diverses associacions que tenen objectius molt diferents i variats s'ha demostrat que no serveix per res , tots hem entrat volen escoltar propostes concretes i tot ha estat un desconcert total, no hem escoltat cap paraula de gratitud cap a l'associacionisme, ni aquella modèstia que és obligada quan es demanen esforços, tenim la sensació que no ens tenen en compte, entenen el procés participatiu com allò de: “ t'escolto i faig el que em dóna la gana” . Per ells, som més part del problema que no pas de la solució, malament comencem si volen col·laboració i participació."
________________
(1) Avís: clar que hi haurà retallada, no sols de serveis sinó de subvencions. L'Ajuntament anuncia a les entitats que cal que es busquin la vida.
(2) Informació pel Sr. Castro: A Montcada no existeix cap Plataforma que vagi contra els partits o ajuntament, les existents (Soterrament i Antiincineració) no han rebut mai un sol euro del Consistori i les mateixes, tal com li va recordar un present a la sala, la majoria de partits hi participen .

21 de set. 2008

TRANQUILS, QUE NO PATEIXI NINGÚ, TENIM SOLUCIONS IMAGINATIVES !!!!

(Això és desprèn desprès de llegir els portaveus del Govern Municipal en el darrer número de La Veu. )

Fotos : A l'esquerra J.Climent (PSC), a la dreta J.Maresma (CiU)


Ens continua sorprenen en comprovar com i de quina forma s'ha actuat aquests darrers anys. Els poders públics –de qualsevol ideologia política- han permès i han col·laborat colze a colze amb tot allò que ara “hipòcritament “ es lamenten. Montcada -el nostre petit món- sense anar més lluny, és un bon exemple del que passa a tot arreu, que cares pagarem algunes “alegres” decissions que ens tenen hipotecat el futur.

El degoteig continuat de notícies negatives fan que la CRISI vagi creant, en tots nosaltres, un estat d'ànim generalitzat que indica que encara podem anar a pitjor. Llegint, escoltant i sobre tot comprovant per un mateix, com li va personalment, s'arriba a la conclusió que això serà fotut, és més, tot apunta que les conseqüències seran d'un abast inimaginable. Aquí a Montcada, ja ens podem preparar, el nostre teixit industrial continuarà donant-nos ensurts ( a part de Intorsa, Aisa,Tyco i Incofluid, se’n preparen en els propers mesos alguns més).Com també rebren, en una primera fase, tot una serie de contractes laborals que afectaran a treballadors de l'Ajuntament

Ara estem on estem, la CRISI ens ha agafat "endeutats per generacions" , la responsabilitat d’això la tenim tots amb diferents graus, principalment uns: immobiliàries, caixes, bancs, ajuntaments, etc., per fomentar, promoure, promocionar i facilitar un creixement desmesurat i sense cap control basat en el crèdit fàcil i, nosaltres, els ciutadans, per acceptar tan fàcilment entrar en aquest joc. Alguns ja ho pronosticaven fa uns anys, ningú els hi va fer cas. Ara es demostra, que era el millor moment de començar a frenar la "bogeria" en la que estàvem immersos.

Els portaveus dels grups municipals parlen en l'ultima VEU, de la CRISI que afecta a l’Ajuntament , excepte ICV-EUiA , quan recorda- és una altra crisi- "l'afer" de l'expedient obert per la Generalitat en contra de Cèsar Arrizabalaga , tots ens diuen coses interessants, l'oposició fa el seu paper i el govern (PSC+CiU) ens venen a dir que tot això és culpa de la "conjuntura" mundial i que ells no ho han provocat. La culpa, com passa sempre, ningú la vol, però amb tot el respecte, els hi ha faltat a Jordi Climent (PSC) i Joan Maresma ( CiU) un xic d'autocrítica en els seus escrits – que els farien més creïbles-, podien començar per reconèixer que potser a Montcada s'han concedit un excés de permisos d'obres, requalificant terrenys i fen "trajos" a la mida dels inversors, fet que ha ajudat, per una banda, a fer més grossa la "bombolla immobiliària" i per altra,ha facilitat a l'Ajuntament obtenir uns ingressos excepcionals que en molts cops s'han destinat a finalitats que ara provoquen unes obligacions o despeses difícils de mantenir. El diner que costa poc de guanyar s'acostuma a gastar amb la mateixa facilitat . Està més que demostrat, i sempre hi tornem a caure, que endeutar-se i agafar compromisos pensant que ho solucionarem amb els "ingressos de les hores extres " és una dolenta decisió.

Espero poder escoltar en el proper ple municipal, quines mesures ens proposarà el Govern. De moment, com avançament el Sr. Climent ens proposa "solucions imaginatives" , caldrà comprovar quines?, i a banda, caldrà veure “quin Sr. Maresma” ens parlarà, el que fa uns dies en presentava un futur de "sangre, sudor y lagrimas" o el de la VEU que ens diu: "estiguem tranquils, no patiu, ja que amb rigor i exigència hem fet estalvi per poder fer front a la situació financera de l'Ajuntament" (!!!!).

Veurem, doncs, si hi ha "imaginació en el poder " o com molt bé diu: EvA Garcia ( PP), que es tem que l'Ajuntament ens deixarà "Solos ante la crisis" , i Marta Aguilar (ERC) , que afirma : “ La gent no pot pagar els plats trencats.”

Finalitzo l'escrit compartint les paraules d'un amic meu que pronostica- molt enfadat ja que es troba en hores baixes i afectat per un expedient d’acomiadament - que passarà : " .... que es fumin tots els especuladors! ( ell diu "que se jodan") , ...no tinc cap pena per ells! … el problema és que finalment aquests irresponsables " nos joden" a tots ,... ell – no anomeno a quin industrial de Montcada és refereix - continuarà amb el "Ferrari" i jo m’hauré de vendre el Seat Ibiza....... que pagui qui és el veritable causant i autèntics beneficiats d'aquests ultims anys, tots sabem qui són.... tot el que no sigui això son “milongas” i ja n’estic far!!!! D’aquesta crisi se'n sortirà segurament algun dia....però més pobres i ja us podeu imaginar a qui els tocarà, no?.

ALEX

19 de set. 2008

RECOMANACIÓ

LA PLATAFORMA ANTIINCINERACIÓ DE MONTCADA I REIXAC RECOMANA A QUI LI PUGUI INTERESSAR LA CONFERÈNCIA QUE ELS AMICS DE LA GARRIGA ORGANITZEN DEMÀ DISSABTE DIA 20 DE SETEMBRE A L’AUDITORI DE LA GARRIGA ( Vallès Oriental)

La conferència és molt interessant ja que el Dr. Ferris i Tortojada és una autèntica autoritat en la matèria, des de fa molts anys lluita en contra de la contaminació ambiental i les seves conseqüències, sobre tot en la població infantil.

Aquest doctor, junt amb altres, volen que s’apliqui el principi que val més prevenir que curar.

Els amics de la Plataforma Antiincineradora del Congost, lluiten per evitar que en el seu territori s’instal·li una incineradora, cosa que l’administració ja ha decidit.

Es troben en la mateixa lluita que a Montcada, nosaltres també volem evitar el perill que pot significar per la nostra salut el que finalment s’incinerin productes altament contaminats en els forns de la cimentera Lafarge.

És intenció de la Plataforma Antiincineració de Montcada d’convidar al Dr. Ferris a fer una conferència a Montcada en les properes setmanes.

--------------------------------------------------------------------

(Programa Conferència)

XERRADA – COL · LOQUI

BIOMASSA I SALUT

LA GARRIGA, UN ALTRE AIRE

A càrrec del Dr. Josep Ferrís i Tortajada

Director PEHSU de València; Pediatra subespecialista en Oncologia infantil de l’Hospital Infantil Universitari La Fe; Subespecialista en Salut Ambiental Pediàtrica. Coordinador del Grup de Treball de Salut Ambiental Pediàtrica de la Societat Valenciana de Pediatria; Responsable de PEHSU de Valencia en la Coalició Internacional Health Care Without Harm; Membre de la Coalició Internacional Healthy Environments for Children Alliance (HECA) de la OMS; Investigador de la xarxa temàtica INMA ( Infància i Mediambient ). Investigador del projecte: Meconi i Neurotòxics. Financiat per l’Institut de Salut Carles III. (www.pehsu.org)

DISSABTE 20 DE SETEMBRE DE 2008

A LES 20 HORES A L’AUDITORI

Organitza: Associació de veïns del Barri de Ca n’Illa, entitat que dóna suport a la Plataforma Antiincineradora del Congost

( http://antiincineradoradelcongost.blogspot.com )

18 de set. 2008

CÈSAR ARRIZABALAGA ..... S'AMAGA?

INJUSTIFICADA ABSÈNCIA .

L’Agrupació del PSC de Montcada va celebrar ahir dues Assemblees, la primera ordinària, tal com preveu els estatuts i la segona extraordinària per elegir els delegats que assistiran al proper Congrés de la Federació del Vallès Occidental el proper mes d’octubre.

Les mateixes varen complir el tràmit d’acord amb la previsió inicial. Bé, la sorpresa va venir per una destacada i inesperada absència, sorpresa que es va transformar amb un “rum rum... “ desprès de què ningú la justifiqués, cosa habitual i diríem obligatòria que s’acostuma a fer quan és tracta de membres de l’executiva i en aquest cas era el primer secretari.

Aquesta reunió era esperada amb certa curiositat per molts militants que volien tornar a veure a Cèsar Arrizabalaga, volien comprovar el seu estat d’ànim després de la “moguda” viscuda fa uns mesos. Molts esperaven poder escoltar les seves paraules i rebre alguna informació de primera mà referent al contenciós que té obert a la Generalitat, volien en definitiva saber com es troba en aquests moments l’expedient sancionador per fer reformes , sense permís previ, en el seu habitatge de protecció oficial. Volien conèixer també, per boca de l’Alcalde, com es troba l’Ajuntament i les repercussions econòmiques que la crisi comporta, volien en definitiva sentir alguna cosa de les tantes promeses de renovació i que molts no tenen ni la més “pajorera” idea per on anirà.

Ningú sabia els motius de la no presència de Cèsar Arrizabalaga i si algú sabia quelcom no va dir res. Cèsar mai acostuma a faltar a cap assemblea de militants i si algun cop ha passat, s’ha justificat com cal. Que va passar ahir, on era en aquells moments? …. Què tenia en la seva agenda que li donés l’excusa per no ser present? ….
.
“Espero – expressió d’un militant- que tingui un motiu de pes que ho justifiqui, ja que si és per un motiu de segon ordre, començariem a pensar que aquest “tio” s’amaga. Es reunim cada tres mesos, jo no puc esperar tant temps per saber com van les coses i molt menys ara amb la que ens cau a sobre, doncs, vaig sortir de la feina una hora abans per assistir a la reunió – prèvia trucada recordatoria-, em sento enganyat “

16 de set. 2008

NOTÍCIA DES DE LA ZONA 21 DE TERRA NOSTRA


Els veïns de la Zona 21 ens envien aquest comunicat amb el prec que sigui publicat. Només volen fer saber el que passa des d'un punt de vista informatiu i deixant per la història (o els recursos) els que jutgin tot aquest complicat assumpte, que malgrat la comissió de seguiment creada entre Ajuntament i veïns, encara es troba tot molt lluny d'un possible acord.

Recomanem que per llegir l'acord, cal entrar a l'adreça següent:


foto: actualitzada el 22/08/2008 , de l'únic bloc, fins ara, en construcció de la zona UA1 (Montcada Confidencial)


http://zona21montcada.blogspot.com/2008/09/acord-ajuntament-sentncia-promodat.html

Referent a la posició de l'Ajuntament envers a la sentència de PROMODAT que afecta a la Zona 21. Ple Ajuntament 28 de juny 2008

Els punts més interessants es resumeixen amb :

" Atés que, de confirmitat amb la sentència dictada, cal solucionar el desequilibri entre beneficis i càrregues que afecta a les unitats d'actuació núms. 2,3 i 4"

" Atesa , d'altra banda, la conveniència d'incloure també dins l'àmbit d'actuació núm. 5 encara no desenvolupada"


S'acorda:
"TERCER: Ordenar als serveis tècnics municipals la formulació d'una figura de planejament que doni compliment a la sentència esmentada i que resolgui el desequilibri entre beneficis i càrregues de les unitats d'actuació encara no desenvolupades."

O sigui resumint, l'acord reconeix un desequilibri entre les diferents unitats d'actuació, (però sorpresa!), només de les que no estan desenvolupades! Per tant de la UA1 (HERCESA) que ja està desenvolupada ni parlar-ne!

Deixem la informació com a testimoni documental i perquè la història (o els recursos) ho jutgi....

ACLARIMENT de l'ASSEMBLEA de JOVES de MONTCADA I REIXAC (AjMiR)


En relació dels fets succeïts el passat 10 de Setembre, l'Assemblea de Joves de Montcada i Reixac (AjMiR) volen manifestar el següent:

"Amb motiu de la commemoració de l'11 de setembre, l'Assemblea va realitzar un mural sota el lema "Defensem la terra" a una de les lleres del riu Besòs. Per tal de realitzar aquesta activitat, es va demanar, prèviament, permís al cap de la unitat Tordera- Besòs de la Demarcació Territorial de Barcelona, administració responsable dins el nostre municipi i ens de l'Agència Catalana de l'Aigua.Un cop finalitzat el mural, van presentar-se tres dotacions de la guàrdia urbana exigint la identificació de les set persones presents en aquell moment. Tot seguit es va procedir a la seva denúncia, la qual, s'empara en la llei de civisme del nostre municipi i deslegitima l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua. (Foto a la dreta, Mural motiu de la denúncia)

Entenem que l'Ajuntament no té competències en aquest àmbit per denunciar-nos i, per tant, demanem que:

-Que s'arxivin les multes d'aquesta acció.
-Que s'aturin les persecucions policials vers els i les joves de l'Assemblea.

-Exigim disculpes per part de la responsable de l'àrea interna de l'Ajuntament , Carmen Porro, per permetre l'execució de la denúncia, prohibint d'aquesta manera la commemoració pacífica de la Diada Nacional de Catalunya.

D'aquesta manera, denunciem els fets que s'emmarquen dins l'imperi de la llei que pateix Montcada, i sobretot l'AjMiR, reafirmant així, la lluita sociopolítica que duu a terme dins la nostra vila, així com per la de l'alliberament nacional.

15 de Setembre del 2008.

Assemblea de Joves de Montcada i Reixac."

15 de set. 2008

2a. part dels viatges de César Arrizabalaga i altres ...

(Per veure les 2 imatges més grans, cal "clicar" sobre les mateixes )

Nota: La primera part dels viatges (publicats) es poden veure cercant en els arxius de M.C. amb data 1 de juliol de 2008.

14 de set. 2008

UN ARTICLE QUE POSA EL DIT CRÍTIC SOBRE ELS AJUNTAMENTS


Hem destriat de la premsa nacional, un article de Javier Marías, publicat avui al diari El País (núm. 1668 de la revista: El País setmanal). Un treball crític que pel seu interès convidem als nostres visitants a llegir-lo. Esperem les vostres opinions, els vostres comentaris.

(Per veure la imatge més gran “clica” sobre la mateixa)

EL NOSTRE PATRIMONI - TORRE NA JOANA

Un grup anònim hem elaborat el següent Vídeo Documental per protestar per l'actual estat de la Torre Na Joana (Torre Bombita). Agraïríem la seva difusió al vostre lloc web.
http://blip.tv/file/1256824/
Salutacions.
Arcàngel Hollywood.






MC : Volem recordar que el PAM (Pla Acció Municipal pel mandat 2007) hi ha el compromís següent : " RECUPERAREM LA TORRE NA JOANA i la CONVERTIREM EN UNA ZONA D'ESBARJO I OCI PER AL JOVENT DE LA CIUTAT " .
Una promesa, l'ultima, que cal afegir a tota una llarga llista de propostes que s'han fet sobre aquest espai en els darrers anys, restem a l'espera del seu compliment , ja veurem que passarà , de moment, no és preveu fer res com a mínim a curt termini, tot apunta que quedarà completament oblidat en algun calaix de l'Ajuntament.
Aquest video ens recorda que comença a ser urgent un “catàleg” oficial del nostre patrimoni a conservar , promesa que resta pendent des de l’inici dels mandats de Cèsar Arrizabalaga.

13 de set. 2008

ESTAMPES URBANES... ep! però d'un altre lloc...!

Ramon des de Terra Nostra, ens adreça aquesta foto, i ens diu que la "pasión inmobiliaria" també traspassa fronteres.

La foto està feta el dia 2 de setembre d'enguany en ple centre de Bucarest ( Romania). Per sort, com diu ell, no hi ha cap "pinar"... a la vora .
La dedica als veïns de la Zona 21 i els hi desitja bona sort en la seva lluita.
Gràcies amic Ramon.
Montcada Confidencial

(per veure la imatge més gran "clica" sobre la mateixa)

12 de set. 2008

CARTA OBERTA A L'AGUSTÍ ESCORIHUELA.

Adéu bon amic !

La teva mort m'ha impactat.
Et feia més jove, la teva vitalitat no m'era gens desconeguda, però a 75 anys ja et tocava afluixar una mica, però tu tenaç, erra que erra seguies sempre igual que quan tenies 26 anys menys, llavors Alcalde de Montcada i Reixac, et passaves els dies enganxat al telèfon, per aconseguir que la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat tingués finalitzades les obres del Col.legi del Viver el setembre del 1982 (començava el curs) i amic Agustí les obres van estar a punt.
La teva tenacitat et portava a estar davant de qualsevol moviment veïnal, quan et semblava just no hi havia qui t'aturés, i quan dic al davant vull dir al davant, portant la pancarta amb el megàfon a la mà esquerra, fent la feina "bruta" que molts no volien fer. Vas fer sempre el mateix, quan estaves a primera línia política com quan vas deixar-ho, si ho considereves just allà hi anaves.

Aquesta forma d'actuar, el que molts en diuen no tenir mà esquerra, al pa li deies pa i al vi, vi, i això, amic Agustí, et va fer ser incomprès per molta gent (el trencament del PSUC el vas patir de molt a prop) . Eres un home de pedra picada, honrat fins el moll de l'ós. Amb tu si s'arribava a un acord, feies igual com abans quan es tancaven els tractes amb una encaixada de mans i, fidel fins el final, assumint totes les conseqüències.



Escric aquestes paraules des del fons del meu cor, vàrem mantenir les nostres diferències ideològiques però malgrat tot crec que vàrem ser bons amics, per això avui en sento obligat a dir en veu alta que Montcada trobarà a faltar un home lluitador, honrat i lleial com tu.

Jo també et trovarè a faltar.



Adéu, Agustí.

UN AMIC


Montcada i Reixac, 10 setembre del 2008


(*) Foto esquerra. 19/12/1982. Jordi Pujol visita la zona cremada per poder comprovar sobre el terreny els danys causats per l'incendi a la muntanya de Reixac. El local de la trovada es el salò Amics de Reixac.
(*) Foto dreta. 6/9/1982 . L'alcalde Agustí Escorihuela, lliura una placa al cineasta local Sr. Lahoz, amb motiu d'haver guanyat aquest, un premi internacional per la pel.lícula (categoria curt) "La vida pasa", a la foto es pot veure a l'actor Joan Dalmau.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Nota : Hem rebut aquesta carta amb el prec de què fos publicada, cosa que amb molt de gust fem. La mateixa és molt més extensa, farcida d'anècdotes i d'iniciatives que l'Agustí volia posar en marxa, l'autor- s'identifica- ens demana que és signi com UN AMIC – creu que és la millor forma de retre-li homenatge, es va assabentar de la seva mort en tornar de vacances. L'agraïm la llibertat que ens dóna per comprimir sota el nostre criteri la llarga carta rebuda.

11 de set. 2008

LA DIADA A MONTCADA - 10 i 11 de setembre 2008

Recull de fotos: Per veure les imatges més grans cal "clicar" sobre les mateixes.





















































Es pot veure diferents moments de l'acte celebrat a la Plaça Esglesia , aixi com els membres de la CAL i el "mural" motiu d'una denuncia. Finalment a un Joan Maresma (CDC) molt optimiste , malgrat dir-nos que les pasarem "canutes"



Actes:
- 2ª Marxa de Torxes , organitzada per la CAL de Montcada (Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana). - Mural AJMiR .-30è Aniversari CDC de Montcada .-9è Acte Institucional organitzat per l'Ajuntament

A trets generals el primer que cal destacar és que les jornades han transcorregut dins de la previsió i haurien estat sense incidències destriables, si no fos per una denuncia – de la policia local- a 7 membres del col·lectiu AJMiR per pintar un mural a la llera del riu Ripoll, a l'alçada del pont de La Salle.
L'acte institucional ha seguit el guió previst, a la intervenció de l'Alcalde, centrada principalment en la demanda d'un tracte just per a Catalunya -tema finançament- ha seguit Núria Cervera (Fundació Cultural) que aquest any ha estat l'elegida per llegir un text literari que ens recordava els nostres orígens i la nostra lluita. Va citar a Pau Casals passant per Aribau, fins a manifestar finalment, la reclamació que el poble de Catalunya demanda. Núria Cervera ho ha llegit amb un to didàctic no exempt d'emoció i a finalitzat expressant: " …. Si les nostres reclamacions justes, no són ateses, arribarà un dia que potser ens les haurem de prendre".

Cal a dir que l'acte manté una participació estable (unes 250 persones), potser , és una sensació personal , amb una certa -malgrat la calor que feia- "fredor" participativa, poc entusiasme, segurament deu ser, en bona part, bastant lògica en un acte que està ben consolidat. ERC, present a la Plaça de l'Església, però sense participar en l'acte institucional, els motius varen ser explicats per la portaveu Marta Aguilar que principalment és centren en el desig de voler transformar la Diada Nacional de Catalunya en un acte més reivindicatiu.

La Marxa de les Torxes va comptar amb una reduïda, però animosa presència, van fer el recorregut el dimecres dia 10, sortint des de la plaça Lluís Companys –lectura d'un text- per finalitzar a la Plaça de l'Església.
-----------------------------------------------------

El sr.Maresma anuncia temps dificils , en castellà va dir que ens esperen dies de : “...sangre , sudor y lágrimas “

Coincidint amb la Diada, CDC de Montcada ha celebrat els seus 30 anys d'existència, aquesta formació política ha organitzat un seguit d'actes que van començar el dimecres amb una cantada d'havaneres – un aplaudiment pel Grup Espingari" – seguit de la tradicional pujada al Turó Moià i col.locació de la senyera, finalitzant avui amb una multitudinaria ( 300 persones) arrossada en el Col.legi Elvira Cuiàs, que per cert, a comptat amb la presència del diputat Felip Puig que en la seva intervenció ha despotricat a tor i dret del tripartit, ridiculitzant-los fins a extrems que ens ha recordar el pitjor Alfonso Guerra d’aquells temps ja prehistòrics.

Joan Maresma, en el discurs d' ahir, va recordar la història d'aquesta formació a Montcada i els motius de la seva fundació que encara son vigents en el dia d'avui. Maresma, va aprofitar el moment per sol.licitar a tots els seus simpatitzants, ara més que mai -època de crisi- el recolzament a la feina que fan, va dir que és presenten temps difícils, va citar, amb una certa sorpresa per a molts, la famosa frase de: Wiston Churchill... “seran dies de sangre, sudor y lagrimas" , finalitzant la seva intervenció recordant el lema central d'aquesta formació política: " Ells només els mou un sol interès "el seu profund amor al País i el compromís amb el poble de Montcada". A tall d'anècdota, quan va citar temps de "sangre, sudor y lagrimas "un veí va comentar, això: “ ostres! Si el Joan diu això deu ser que la cosa està molt més difícil del que ens diuen."
Potser, li hauria quedar millor la cita ( d'acord amb la foto) recordar la pel.lícula " Sonrisas y lagrimas"

10 de set. 2008

Declaracions de l'Alcalde sobre la crisi



L’alcalde diu que l'actual crisi s’ha de combatre amb inversió pública

Les inversions previstes per l’Ajuntament en els propers mesos es continuaran duent a terme malgrat la crisi econòmica. Així ho ha confirmat avui l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), qui també ha explicat les mesures sobre les quals el govern està treballant a nivell intern per pal·liar la dràstica reducció d’ingressos que hi ha hagut en aquest exercici i que ha estat motivada, en gran part, per l’espectacular descens de les llicències urbanístiques i les plusvàlues –al voltant del 70%. Segons ha dit l’edil, el govern ja està aplicant les directrius de la Federació de Municipis de Catalunya i del PSC que, entre d’altres accions, inclouen congelar els sous dels càrrecs electes en el pressupost del 2009.

Arrizabalaga ha dit que el proper exercici estarà marcat per l“austeritat” i ha assegurat que ja fa mesos que l’Ajuntament està fent un control exhaustiu de la despesa ordinària. Malgrat que es preveu que la crisi no començarà a remetre fins al 2010, l’edil ha volgut llençar un missatge d’optimista i ha confirmat que “les inversions públiques es mantindran perquè aquesta és la millor manera de combatre l’actual conjuntura”. Arrizabalaga és conscient que aquest any el pressupost es tancarà amb dèficit però ha afirmat que això no afectarà els serveis ni les prestacions de tipus socials que fa el Consistori.
Quant a les propostes presentades pel PPC –amb dos regidors a l’oposició–, l’alcalde ha dit que no són
“cap novetat” donat que la majoria són les que l’Ajuntament està aplicant. A tall d’exemple, l’edil ha explicat que aquest estiu no s’ha desplaçat cap delegació local al municipi agermanat d’Águilas, com era habitual, i que ell personalment també ha deixat d’anar a visitar als participants als viatges de la gent gran que organitza l’Ajuntament “tot i que era a càrrec de l’empresa adjudicatària”, ha assenyalat.

Noticia i foto: laveu.cat.

Per altra banda a la veu.cat es pot llegir una altra notícia negativa: L'empresa DAICOLORCHEM (coneguda a Montcada com INTORSA) anuncia que tancarà la planta situada al Barri de la Ribera el 30 de novembre i acomiadarà a 65 treballadors.

Si finalment es confirma, es posarà fi a una industria que es va instal.lar en el nostre municipi en la dècada dels 40.


------------------------------------------------------

Comentari : Sorprèn la resposta ràpida que ha donat l’Alcalde, ha sortit al pas de les propostes del PP repetint exactament el que va anunciar Eva Garcia (PP) que diria tot això, quan ha sabut el seu decàleg.

La crisi, poc a poc, va aflorant per tot arreu. L’edil anuncia que l’any proper es congelaran els sous dels polítics. A César Arrizabalaga li han fallat els reflexos ja que reconeix que ho fan per complir unes directrius que els hi marquen des de dalt i aquí ens fem una pregunta; aquesta mesura hauria sortit per voluntat pròpia? .

Reconeix que la principal font d’ingressos a sofert un descens del 70%, fet que l'obligarà a prendre mesures a nivell intern per pal·liar aquest dèficit (s’entén despeses corrents i sumptuàries) i com exemple d’aquest “sacrifici” ( ¿?) ha citat que no s’ha desplaçat a Aguilas com feia cada estiu...... n’ha per llogar-hi cadires... cal aplaudir o xiular?

Aquest exemple de viatges, ens recorda que ens queda pendent de publicar una 2on. lliurament dels molts viatges que el nostre Alcalde ha fet aquest últims temps, tenim l’escrit preparat i properament el penjarem.