15 de gen. 2008

RECOMANACIÓ CULTURAL

(Foto: d'en Miquel Capella, el dia de la inaguració de l'exposició i publicada a Montcada Ràdio)


Una de les aportacions que Montcada Confidencial fa a la població, a banda de les opinions de tots els participants, sobre els temes més actuals de la política i qüestions socials, és la seva vessant cultural amb fotografies i relats sobre la història de Montcada.

Per aquesta raó, voldríem assabentar-vos d'una exposició que es va inaugurar el passat dia 10 de gener a la Casa de la Vila, sobre unes maquetes de totes les esglésies que hi ha hagut a Montcada des del segle X.

Aquestes maquetes han estat obra del meu pare, en Miquel Capella i Arenes i són fruit d'anys de treball. Hi han les quatre esglésies de Santa Engràcia, excepte l'actual (segle XIV, segle XIX i dues del segle XX), l'ermita de Reixac, les dues ermites del Turó i el castell del Turó.

Són maquetes molt acurades on també es veu la part interior de cadascuna. Us recomano que visiteu l'exposició.

El meu pare ha fet donació de les obres, tota vegada que hagi acabat l'exposició, on passaran a formar part del Museu Municipal.

Josep Capella i Torrents

__________________________________________________________

MC : Agraïm la carta del Josep; recomanació que fem extensiva a tothom.

Vagi, així mateix, la nostra més sincera felicitació a Miquel Capella, per aquesta aportació en favor de la cultura i per la recuperació de la nostra memòria històrica. Moltes gràcies.

7 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Conec al Miquel fa molts anys, era amic del meu pare ja desaparegut, i he de dir que sempre que el veig he d’aturar-me a fer una xerradeta amb ell, ja que sempre ha de dir alguna frase de les que et queden per sempre, es un gran tipus i estic molt content que estigui fent aquesta exposició, ja que de la manera que es, estic segur que li farà molta il•lusió, be no se que mes dir, necessitaria que en Miquel em dones un cop de ma per acabar el meu escrit.
MOLTES GRACIES MIQUEL, PER MOLTS ANYS.

Miquel (Terra Nostra)

Anònim ha dit...

Aparte de que las maquetas estan muy bien realizadas,el haberse preocupado de recuperar la historia de Montcada tiene un gran merito.

Vale la pena ver la exposición,es la historia de Montcada reflejada en unas maquetas.

Anònim ha dit...

Felicito al señor Capella por ese trabajo constante para dejar testimonio de esos valores que ningún pueblo puede perder; su história, su identidad.
Al mismo tiempo he de felicitar también a los administradores de este blog que ha tenido paralelamente con las noticias sociales y politicas, su espacio para la cultura, idependientemente de su linia de critica. Este blog hace un servicio al municipio, la prueba está en el gran número de visitantes y su más de un año de existencia. Y que dure¡¡¡¡
Hay muchos blogs, peró éste se esta afianzando y "ha creado escuela"
Cordialmente
José M. Gómez

Anònim ha dit...

En Miquel Capella és un exemple de dedicació i estima per aquesta la nostra vila.

Un estona o una altre haurem de passar a veure l'exposició.

A casa portem 20 anys fent la maqueta d'un vaixell no puc arribar-me a imaginar les hores de feina que hauran comportat aquestes maquetes.

Felicitats!!

Anònim ha dit...

He vist les teves "maquetes", estan molt bé,però que molt bé!!! has posat quelcom més que moltes hores...l'ànima.
Felicitats tant pel treball com la teva donació, la qual cosa t'honora com a veí, sempre compromés, amb el teu poble: Montcada.
Sincerament,
Ricard Ramos J.

Anònim ha dit...

Us agraeixo sincerament la publicació a Montcada Confidencial de la carta que us vaig enviar en relació a la Exposició de maquetes del meu pare Miquel Capella.
També gracies pels comentaris de les persones que l'han visitat.

Josep Capella i Torrents

Anònim ha dit...

Es encomiable que personas así aporten su talento y trabajo, para preservar la memoria cultural de Montcada... Enhorabuena.

Muchas Gracias, Miquel Capella