26 de nov. 2006

RECULL DE PUBLICACIONS REALITZADES A MONTCADA

Pel seu interés, pel contingut, per la critica constructiva i per venir d'un estimable i històric veí de Can Sant Joan, reproduim aquest article d'opinió publicat a "Hoja Informativa" el passat mes d'octubre.


Fem o no fem “Política”

Estic que trec fos pels caixals...No és la primera vegada i ja sé que no serà l’última. Per què, quan em preocupo per les coses del meu poble, sempre hi ha algú que em diu “no et fiquis en política, deixa això per als polítics” ¿

Dic això a propòsit d’unes declaracions del Sr.Alcalde a La Veu de Montcada (núm. 288) en ocasió que les A.V de Montcada Vella i del Centre es fusionin “. Diu així: “les associacions de veïns no s’han de ficar en política i han de ser representatives del barri i només de la Junta”.

Dues qüestions: “ficar-se en política” i “ser representatives”.

Anem per la primera. Cal aclarir un malentès, i posar intencionadament “mal entés” . Què és la política , qui és “polític “ Des dels temps dels grecs, abans que els romans, que són els que diuen que varen inventar la “democracia” com a forma civilitzada de viure, “politikos” era “l’home de l’Estat” , el dedicat a la “cosa pública” i també el “ciutadà” que exercia com a tal “preocupan-se de la cosa pública”. Ni els “dedicats” –llegiu partits polítics- ni els “ciutadans” llegiu veïns, associats o no –esgoten el sentit ple de “ politikos” i de “demcràcia” , ni s’exclouen, sinó que més aviat es complementen lun a l’altre.
Conclusió: no puc ser ciutadà conscient, responsable, sense ser “polític”, encara que no exerceixi com a tal itjançant un determinat partit.

Anem a la segona qüestió: “ser representatius”. El Sr, Alcalde introdueix una distinció gratuita entre barri i junta. Ja sabem –i suposo que ell també- que aquestes dues realitats no s’identifiquen necerrària i totalment. La “junta”és una junta d’associació de veïns que malda per tot el que afecta la vida del barri, que es preocupa per la “cosa pública”del barri. I per tant, quan “la junta” pren una decisió ho fa amb el suport de tota l’Associació, segons unes normes democràtiques de funcionament, la pren en nom seu i a favor de tot el barri.
Queda clar oí?

I, posats a donar consell, jo també en dono un: que el nostre Ajuntament, i tots els partits implicats en la “cosa pública” actuïn sempre en representació del poble i no d’interessos particulars o de “partits”
També queda clar, oí ¿

Sebastián


Dit això ens agradaria saber la vostra opinió (clica: "comments")

1 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Efectivamente amigo Heredia, leer esas palabras impresas en un medio local y por venir del máximo edil de nuestro ayuntamiento, demuestran un sólo objetivo: intentar taparnos la boca y pretender que todos pasemos por "su tubo". ¡Que se lo haga mirar!, esas expresiones suenan más a un dictador que a un democrata.
José Manuel