11 de set. 2007

LA DIADA a MONTCADA

















L Acte s'ha celebrat en presencia de unes 300 persones en un ambient festiu i calurós.

L'Alcalde ha presidit l'Acte acompanyat dels portaveus ( excepte ERC que ha renunciat en protesta per la presencia del PP) de les diferents formacions polítiques que tenen representació a l'Ajuntament .
Al finalitzar l'Alcalde el seu discurs a donat pas a Maria Ventura ( Pres. de l'Esplai per la Dona) que ha fet en el seu parlament un repàs a l'historia dels fets del 11 de setembre de 1714 fins els nostres dies.
A continuació s'ha procedit a l'ofrena floral per part de les cada vegada més numbroses entitats locals, destacant entre altres el fort apluidement que han estat rebuts els components de ADIMIR ( Associació Discapacitats de Montcada i Reixac) .

Els Segadors, cantat per la majoria dels assistents , ha posat punt i final a una celebració de una Diada que en la que s'ha notat l'experiencia adquirida al llarg dels anys en l'organització de l'Acte. .

8 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

L'acte ha estat molt correcta, per ser justos cal dir-ho.

Peró una mica de crítica constructiva mai està de més:

Perqué és contracten dolçainers i grallers quan en tenim a Montacada? Aquest Ajuntament no té sensibilitat amb les associacions. Hi haurien més montcadencs a la plaça i geganters tindria un ingrés extraordinari!

Perqué la música que ha sonat durant l'acte no ha estat musical tradicional o popular catalana a excepció del cant dels ocells. No crec que costi tant...

L'alcalde en el seu parlament s'ha dedicat a no se que... no he agafat el fil conductor del seu discurs, parla ràpid, vocalitza poc i parla de tot i molt per sobre. A tot això avui tocava parlar de Catalunya Sr. César!... i quan ha dit Visca Montcada i....ahhhhhh ehhhhhhh Visca Catalunya!

Canviant de tema: perqué el tendall que tapava el sol només cobria els polítics i un troç més de plaça? La resta no som entitats ni persones?
Ho follem tots o la puta al riu!

I per acabar una petita reflexió molt subjectiva sobre la participació del PP en els actes de la diada.
Partido Popular, fa uns anys Alianza Popular i en fa uns quants més Falange Espanyola!
Partint d'aquesta premisa i que mai han comdemnat el franquisme resulta difícil imaginar com aquest grup polític és dedica a repartir etiquetas de terrorista a tota persona o entitat catalanista, independentista o revolucionaria.
Aquest any el PPC ha tornat a fer l'ofrena floral al monument de Rafael de Casanovas després d'estar 3 anys sense fer-ho. Al PPC l'interessa en any electoral fer-se les víctimes i mostrar-se a l'opinió pública com víctimas dels propis incidents que provoquen ells. Els catalans som dolents i violents i volem trencar la sagrada unidad de España.
Només calia veure la cara de fàstic que posava la Sra. Eva García mentre cantàvem els Segadors.

Per acabar només dir que en Xirinacs era pacifista primer i després independentista. En Bush, Aznar, Blair, Rajoi, Acebes...neguen drets fonamentals com el dret a la vida, a la llibertat d'expressió, el dret a reunió, el dret a vot, utilitzan la justícia de forma partidista...Aixó és Terrorisme!

Eva feixista, tu ets la Terrorista!

Anònim ha dit...

Jo tampoc he agafat el fil conductor del discurs de l'Alcalde, ha parlat de nose qué , .. infraestructures, solidaritat.... la veritat no ha cuadrat el seu discurs amb la Diada, el public ha pasat d'ell ( es veu que el seu viatge a Navarra per saludar als jubilats no va sortir tan bé com es pensava, la foro li ha sortit rana i molt cara pel poble)
La guardia pretoriana que l'envoltava estava preocupat per la pancarta de ERC, quan s'obert han respirat tranquils.
El tema musical estic d'acord també amb el comentarista anterior, la musica clasica no lligava amb la festivitat d'ahir ( questió de gustos)
En resum , una trovada institucional que va guanyant qualitat en el pas del temps.
Felicitats a tots.

U.P.C

Anònim ha dit...

Aquest comentari de " follem tots o ......" es molt mascliste i feixiste. Es curiosa una afirmació com la teva si vens del cantó de les esquerres.
Cal fer bon ùs del llenguatge , les paraules son molt importants ( de bon rotllo eh!!!!!!).

Anònim ha dit...

Tens raó, demano disculpes pel meu comentari sexista!

Anònim ha dit...

ADIMIR hoy ha participado en el acto de una forma diferente de la qual nos sentimos muy orgullosos. Hemos hecho a los niños con discapacidad el abanderado de nuestra participación, porque hemos querido expresar que los niños con discapacidad han de estar en primera fila, a la vista de todos para decir: Éste es nuestro pueblo y nosotros "contamos" (y por descontado no nos escondemos). Queremos que los demás miembros de nuestra comunidad se acostumbren a vernos en todas las actividades que se organicen porque nosotros también tenemos mucho que aportar...

Los aplausos de toda la gente nos han confirmado que vamos por buen camino y que se nos quiere y se nos valora. Con esto podemos decir que hoy estamos un poco más cerca de la igualdad entre las personas... Aunque aún queda mucho camino.

Anònim ha dit...

Ningú diu res del parlament de la sra. Maria Ventura?? Trobo que va ser molt adient i amb molt de sentiment.

Anònim ha dit...

Una pequeña duda me crearon los acontecimientos del dia de la Diada 11 Setembre.
Respeto en cierta manera a todos y cada uno de los presentes en ese acto. Pero mi pregunta es:

Los allí presentes de ERC ( que por una parte se merecen mi respeto en cierta manera).Por qué no actuaron como auténticos Radicales. o Nacionalistas?
Creo que en una fiesta como la que ellos viven , sienten y celebran es intolerante e inadmisible no solo la preséncia de PP, sino otras entidades Culturales que también estaban allí y creo que en un dia así no PINTABAN NADA.

Anònim ha dit...

Al comentario de las 14,54,00 ya que hace este comentario,diga que entidaes segun usted, claro, no han de estar en este acto del dia 11 de setiembre?