20 de juny 2008

EL MOMENT ECONÒMIC explicat pel CONSELLER

( Foto: laveu.cat)


"Quan un cotxe va a 200 per hora i de sobte passa a 40, els viatgers reben una patacada" , amb aquestes paraules el titular d'Economia de la Generalitat ha volgut explicar el moment actual que es viu a Catalunya, malgrat – fent una broma- no dir mai la paraula"crisi". Ha reconegut que el moment és delicat. "Si plou, cal dir que plou, cal ser realistes per poder ser creïbles en les mesures que proposem dur a terme " .
El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells ha visitat Montcada on ha fet una conferència a la Casa de la Vila. Castells ha descrit el panorama econòmic que es troba immers el nostre País, ha reconegut que el moment és delicat i ens troben en el bell mig dels efectes d'una "desacceleració brusca", amb la corresponent patacada que fa necessari afrontar la mateixa modificant l'actual model de competitivitat, i per una altra banda, fent accions de dinamització, dedicant esforços a la promoció de les noves tecnologies en els processos productius, lligant-ho amb la formació dels treballadors, així com la creació d'infraestructures i així mateix pal·liant la situació on moltes famílies es veuran afectades per causa de la "crisi" .
S'ha compromès i ha dit: que en cap concepte es veuran afectades les inversions i despeses en ensenyament i salut.
El Conseller ha fet la xerrada des del punt de vista d'una persona optimista, la que veu el got mig ple. Ha recordat que Catalunya pot afrontar aquests moments amb molta més força que la crisi que es va patir a principis de la dècada del 90, malgrat una previsió de creixement del 1'5% i que la durada de la desacceleració també depèn de conjuntures externes, està convençut que ens sortirem amb més força, això si, acceptant que s'actuarà sota pressupostos que generaran dèficit, si es fa com cal, mesurant-ho d'una forma estratègica (invertint en teixit productiu i innovació) que no ha de comportar cap llast en el futur.
Ha fet referència a la crisi del sector immobiliari (habitatges), així com també a mesures per les Pimes, finalment i acabant la seva conferència va donar unes dades sobre inversions previstes per la Generalitat a curt termini, aquestes:12.000 Milions d'euros (2 bilions de les antigues pessetes), xifra que creu pot ajudar a què l'activitat econòmica es mantingui en uns paràmetres acceptables, afegint que els Ajuntaments hi tenen molt a fer en aquestes inversions.
Cal remarcar que el senyor Castells, en tota la seva intervenció, ha fet servir unes paraules planeres i entenedores per a tothom, fugin d'ambigüitats calculades que molt sovint quan es parla d'economia es fan servir.
El Conseller ha parlat clar i català: “Què plou... i que tot apunta que plourà durant temps-afegint- “però això sí, recomanant-nos - si fem bé les coses- l’ús dels paraigües per aixoplugar-nos i evitar mullar-nos més del compte”.
Se l'ha entès tot, inclòs el que n'ha dit: la durada de la crisi.

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Castells puede vender crisis,pero hay que predicar con el ejemplo

1-Reducción de Salarios para el alcalde y concejales.

2-Sus sueldos de lo que cobran en la empresa privada más un 30% por el cargo,fuera sueldos supermillonarios,eso es predicar con el ejmplo,lo demas,es que paguen siempre los mismos.

3-Revisión del Tema de Urbanismo,transparencia pública,de Zona 21,y permisos a constructores.

Si no es asi,todo es para La Veu,perdon,La Voz de su Amo,la propaganda sociolista recuerda,salvando las comparaciones,a Goebbels,y su cita,la insistencia de una media verdad (dos mentiras) dadas a los medios de comunicación adictos,acaban siendo una verdad.

Anònim ha dit...

Per qui es va fer aquesta xerrada???
els que treballem no estem per el centre, en aquest horaris de 12h o 13h

Anònim ha dit...

Sr. Arrizabalaga, tiene usted miedo de hacer la conferencia/xerrada, a horas en que la gente pueda asistir y opinar con propiedad de causa, o por el contrario hacerla a estas horas intespectivas para que asistan sus concejales y cuatro funcionarios adoctrinados. Y por supuesto los concejales para poner cara de interesantes, porque otra cosa............. El Conseller Castells debió salir alucinado de las preguntas que le realizaron.