5 de juny 2008

VOLEM INFORMACIÓ !

La Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac , avui 5 de Juny, DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT, jornada que hauria d'invitar a tothom a la reflexió del deure que tenim de protegir el nostre planeta , INFORMA :

El 3 de juny del 2008 , la Plataforma va presentar en la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat un escrit a on recorda la seva petició de rebre informació i que l’ incompliment ens obliga a recordar que ens reservem el dret a exercir totes les accions judicials que la llei permet.
Davant la nostra petició al Departament de Medi Ambient de la Generalitat sol·licitant informació pública sobre graus d’emissió que realitza la Fca. Lafarge Cementos SA , la Generalitat ens contesta:

1. Que Lafarge Cementos no té l’obligació legal de disposar de sistemes de mesura en continu.
2. Que en el cas de disposar d’aquests, no té obligació de trametre aquestes dades a aquesta Direcció.
3. La Direcció apunta també que serà obligatori que l’empresa compti amb sistema de mesurament en continu des de 29 d’abril de 2008, i que l’autorització ambiental també estableix un termini per presentar el projecte d’aquests sistemes automàtics de mesura i per la seva connexió a la Xarxa d’Emissions Atmosfèriques de Catalunya.

La Plataforma hem decidit tornar a reiterar-nos en les nostres peticions d’informació, hem tornat a presentar al·legacions a la Generalitat, reclamant aquesta informació pública que convé que tothom coneix-hi i recordant que encara no hem rebut resposta sobre :

1. Que es remetés còpia de l’expedient administratiu en format digital.
2. Que s’aportessin informes sobre la gestió de residus a la dita factoria.
3. Que s’aportés informe sobre la composició dels residus a utilitzar com a substituts del combustible a la dita factoria.
4. Que s’aportés informe sobre les emissions a l’atmosfera, al medi hídric i al sòl de la dita factoria.
5. Que s’aportés informació sobre l’impacta sobre la salut humana de les activitats i emissions de la dita factoria.
6. Que s’aportés informe d’impacte acústic que complís les condicions que la normativa al cas exigeix.
7. Que s’aportés informe sobre l’impacta lluminós que compleixi les condicions que la normativa al cas exigeix.
8. Que s’aportés informe sobre l’impacta hidrogeològic que compleixi les condicions que la normativa al cas exigeix.
9. Que es remeti a la nostra part informació referent a les emissions que ha generat l’industria cimentera de Lafarge Cementos SA situada al terme municipal de Montcada i Reixac pels anys 2004-2005.
10. Que es dongui resposta a la resta de peticions contingudes al nostre escrit de 2-4-08.

Li recordem a la Generalitat que segons l’article 42.2 esta obligada a contestar en el termini de un mes – ja han passat 45 dies des de la nostra petició- , també els fem referència a la legislació vigent a on s’especifica l’obligació de l’empresa a realitzar mesures de control d’emissions i que dita informació la Generalitat a de fer-la publica .

La negativa a entregar aquesta documentació i negar l’obligació de realitzar aquestes mesures , ens demostra clarament que la Generalitat esta actuant a favor d’una part – Fca Cementos Lafarge SA- , incomplint la legislació vigent i no vetllar per la protecció de la salut dels veïns de Montcada.

Així mateix, s’informa a l’Administració que, en cas de negar-se a respondre aquest escrit, ens reservem el dret a exercir les accions administratives i judicials que la llei preveu.

Seguirem informant, la lluita continua .....

PLATAFORMA ANTIINCINERACIÓ DE MONTCADA I REIXAC
c/ Bateria 65. Montcada i Reixac , telef. 93 5648051

2 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

La Generalitat de Catalunya no responde, no sabe, no contesta y el equipo de gobierno del ayuntamiento de Montcada, le hace un informe FALSO POSITIVO a Lafarge Asland.
¿Pero que clase de politicos tenemos?
¿Quien crea aquí alarma social?
¿Quien actua aquí con mala fé?
¡¡Esto es indecente, inmoral,INACEPTABLE, la clase de politicos que tenemos que entren en este "juego" tan peligroso para los ciudadanos de Montcada, como es jugar con nuestra salud, a cambio de hacer mas rica a una empresa cementera.
¡¡¡QUEREMOS SABER A CAMBIO DE QUE LE HABEIS ECHO ESE INFORME FALSO POSITIVO A LA CEMENTERA LAFARGE ASLAND!!!!!!A CAMBIO DE QUE!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Montcada i Reixac verda, neta, bonica, jove, activa, oberta, comercial, plural, ecológica, alegre, educadora, comunicativa, tecnológica, amable, esportiva, viva, dinámica, solidaria, MUNICIPALISTA, LLENA DE CHORIZOS, "SOCIOLISTOS", INCINERADORES, EMBUSTEROS,PELOTAS, VIVIDORES, LAPAS, REQUETÉS...