La Plataforma antiincineració de Montcada i Reixac ha començat a recollir signatures contra la possibilitat que la cimentera Lafarge utilitzi la crema de llots de depuradora i altres residus com a combustible. Una altra acció prevista per a final de gener com a mesura de protesta serà la convocatòria d’una manifestació al centre del municipi. El proper 10 de gener el col·lectiu ciutadà, que compta amb el suport d’una cinquantena d’entitats, es tornarà a reunir per planificar les seves actuacions. De moment, la Plataforma ha rebut el suport de l’organització ecologista Greenpeace i ara també de les agrupacions locals d’ICV i d’EuiA que, en un comunicat de premsa, s’han posicionat en contra de la incineració.
La utilització dels forns de les cimenteres per utilitzar llots de depuradores i altres residus anomenats biomassa és un sistema de tractament de deixalles que promou la Generalitat entenent que la seva crema és mediambientalment més sostenible i menys contaminant que la utilització del carbó. No obstant això, ni la Plataforma antiincineració ni l’Ajuntament estan d’acord a acceptar que la cimentera Lafarge utilitzi aquests materials com a combustible. El col·lectiu ciutadà argumenta que la incineració genera l’emissió de partícules nocives per a la salut.
Recentment l’entitat ecologista Greenpeace ha presentat al·legacions a la Generalitat contra la crema de llots de depuradora a la cimentera Lafarge i en suport a la Plataforma Antiincineració. També les agrupacions locals d’ICV i d’EuiA han fet un comunicat de premsa manifestant-se al costat dels veïns entenent que la crema de residus a Lafarge és un perill evident per a la salut de les persones. Josep M. González, portaveu del grup municipal d’ICV-EuiA a l’Ajuntament, ha dit que ambdues formacions han demanat a la Conselleria de Medi Ambient, encapçalada pel conseller de la coalició ecosocialista, Francesc Baltasar, una reunió oberta a altres entitats i col·lectius per parlar sobre aquesta qüestió.
|
2 COMENTARIS (clica i escriu els teus):
Esta clar que el que a passat a Sant Feliu es un bon precedent on hem de mirar, tot i que es tracte només d'una moratòria, el que està clar és que el ple municipal a votat en contra de incinerar fangs a la cimentera, un cop passin les eleccions ja veurem con es maneguen amb aquesta patata calenta, amés Sant Feliu es el poble d'on va ser alcalde l'actual conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, quina paradoxa, qui ara esta potenciant la incineració a les cimenteres veu com a casa seva s'aprova una moció en contra.
Jo només l'hi preguntaria al periodista que a escrit aquest article d'on ha tret que l'argument que "l'Ajuntament no esta d’acord a acceptar que la cimentera Lafarge utilitzi aquests materials com a combustible" per que el comunicat del PSC diu tot el contrari.
Publica un comentari a l'entrada