28 de des. 2007

POTSER EL 2008 L'ÚLTIM MANDAT DE CÉSAR ARRIZABALAGA...?


CÉSAR ARRIZABALAGA POT DEIXAR L’ALCALDIA EL 2008.

Fa dies que ens va arribat el rumor, Montcada Confidencial ha fet indagacions per confirmar la notícia, malgrat que ens hem topat amb un mur oficialista, el que si podem confirmar és per on poden anar, en els propers mesos, les línies polítiques que se seguiran i que podrien afectar el futur polític del nostre Alcalde César Arrizabalaga. Ens expliquem:

Tant la Generalitat com el "Ministerio de la Vivienda", coincideixen que s’ha d’activar la construcció d’habitatges protegits (VPO), uns, per part de la Generalitat de Catalunya, i per tirar endavant el Pla Nacional que es va signar amb la majoria dels actors socials de Catalunya el passat mes d’octubre del 2007, uns altres, perquè convé que la iniciativa governamental prengui el relleu per suavitzar la crisi que es preveu en el sector privat de la construcció, i que pot tenir unes conseqüències econòmiques molt altes (l’atur junt amb la crisi corresponent que afectaria a l’industria auxiliar que depèn d’aquesta important activitat econòmica). Aquest Pla Nacional passa a ser objectiu prioritari en els propers anys.

La Generalitat preveu la construcció d’uns 240.000 pisos en els propers 10 anys que unit els 200.000 que ja hi ha en marxa farien possible que l’objectiu final d’uns 400.000 habitatges estiguessin al mercat al llarg d’aquests anys.

Per posar en "solfa" aquest ambiciós projecte, es necessita gent preparada i polítics que s’encarreguin del mateix. D’entrada es dedicarà bona part dels anys 2008-09 a buscar sòl urbanitzable, sobre tot s’ha de buscar en els 75 Ajuntaments que la Generalitat té previst fer-hi actuacions, molt dels quals ja han signat algun acord de col.laboració ( Montcada a través de l’Oficina d’Habitatge) .

Doncs, sembla ser, que s’ha pensat amb César Arrizabalaga com un dels que entrarien a formar part de la direcció de l’ambiciós Pacte Nacional per l’Habitatge. El PSC com a membre de l’actual Govern de la Generalitat i responsable de la majoria d’Ajuntaments de més de 5000 habitants que hi ha a Catalunya i que son els destinataris a on s’aplicarà el Pla Nacional ha decidit que es compti amb alguns dels alcaldes actuals – amb experiència en el planejament urbanístic- perquè s’integrin en la direcció del projecte, l’organització del mateix està en fase de redacció, però ja hi ha molt d’avançat en l’organigrama, amb noms dels responsables. De moment han estat sospesant les diferents àrees que es repartiran equitativament (depenen de la zona d’influència, per exemple el Vallès Occidental seria per César Arrizabalaga)) entre els tres socis del Govern (PSC-ERC-ICV/EUiA).

S’ha decidit mantenir en "secret la llista" fins que no passin les properes eleccions generals del març del 2008. Els socialistes confien que hi hauran uns resultats molts semblants amb les anteriors eleccions, fet que refermaria la política a seguir, malgrat que la Generalitat té totes les competències, sempre és millor poder comptar amb la coincidència del govern espanyol en la matèria.

César Arrizabalaga sap la intenció del seu partit des de fa temps, l’ultima a Barcelona, amb la celebració del certament del "Meteing Point", està valorant els pros i els contres d’aquest possible nomenament. Malgrat que tot pot canviar, d’aquí la discreció per no fer-ho públic. Sembla ser que es decidirà finalment per acceptar la proposta.

César Arrizabalaga si d’una cosa pot presumir és d’entendre com és mou aquest món del planejament urbanístic amb totes les seves requalificacions, etc, etc, experiència en té. Per altra banda, seria per ell una sortida de la política local per la porta gran, fet que el té obsessionat des de què va decidir (ell ho ha dit als íntims) deixar l’Alcaldia al finalitzar aquest mandat.

14 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

¿Cuanto le cuesta este nombramiento a Montcada i Reixac? por ser candidato nuestro queridísimo batlle.

Un residente de Montcada i Reixac hipotecada por nuestro batlle hasta la eternidad

Anònim ha dit...

Cortinas de humo que tira el propio interesado para dejarse querer.

Esperaba mayoría absoluta para seguir vendiendose fuera de Montcada,el palo moral a una persona tan arrogante y narcisista no lo ha asumido aun.

Se iba al segundo mandato y no se fué,prometió y prometió y lo tiene todo a medio hacer y le crecen los enanos,con denuncias de los vecinos.

Follones en todos los barrios y jaleos especulativos de pormedio.

Refleja su caracter hormigonero y cen sus terminadas obras,paseos estalinistas (palabra del ultimo pleno de su ayudante el tambien estalinista con metodos convergentes,Joan Maresma).

Hay que darse una vuelta por el tobogan de Can Sant Joan,la Plaza de cemento de MasRampinyo o la de La Ribera,bancos uniformados y simetricamente puestos,como sacados de los bancos de una iglesia (va con la apariencia de "moussen" del concejal responsable del tema).

Le crecen los enanos en las infraestructuras,y lo peor,y con razón,aun le quedan los temas pendientes por terminar, La Rasa y sus enormes torres ¿no existe una ley de altura inmobiliaria?se la ha pasado por los guebos,el pegote adjunto al Aqua,la macrobiblioteca con otro auditorio que se llenará con jubilados que vayan a por el bocadillo,prometido en campaña ¿ese es el diseño de ciudad que nos ha llevado nuestro inclito alcalde? ¿esa es la calidad de vida? ¿esas son las "petites coses? ¿para ese puesto de responsabilidad inmobiliaria le van a promocionar?desde luego si es asi,es que les sobran puestos con responsabilidad a los socialistas y cabe cualquiera que de el perfil de capataz de obra.

De la derechona pura y dura con Zaplana al frente,una se lo espera,se vanagloriaba de estar en politica para forrarse,hay cierta semejanza con nuestros politicos socialistas locales,unos ya se fueron "por amor" como excusa claro,otros están avidos por llegar para poder resarcirse.

Tenemos lo que nos merecemos y lo que es peor,no hay solución ya que no existe oposición a nuestra clase politica local le hace falta una renovación de personas y de verdaderos politicos honrados,que no vendan populismo rancio y especulativo.

Anònim ha dit...

¿Dejar la Alcaldia Cesar?

!Anda ya!.... donde va encontrar un sitio mejor, aqui es el Rey del Cortijo, hace y deshace a su antojo.

!Ah!... donde va a ganar más -no me refiero politicamente- dinero, aqui es el mismo el que se marca la asignación, alli serian otros los que decidirian.

De momento no me lo creo, como tampoco me creo aquello que se rumoreo que solo estaria dos años más, de este sitio no lo echa ni la Guardia Civil.

Anònim ha dit...

Cesar Arrizabalaga es la metira personificada . lanza globos sondas haber como responde los interesados.
Cesar Arrizabalaga no tiene etica, ni principios,es amigo de corrompidos y corrompedores. Es como meter a un zorro en el corral de las gallinas
Ahora bien , si esto fuera verdad demostraria que la etica , la honzadez y la decencia han dejado de ser cualidades de la acción politica del PSC.
De la colla de burocratas del PSC de Valles Occidental dirigidos por Manel Bustos me espero cualquier cosa.

Anònim ha dit...

Si señor,es amigo de corrompidos y corrompedores.

Sin principios ninguno,nunca ha tenido principios.

Anònim ha dit...

Ep tíos¡
encara que la cosa anava ben argumentada, ha estat broma...oí?
Una innocentada guai.
Jo no m'ho crec. Doncs, tinc entés que CAZ no està molt bé considerat en el seu propi partit ni a l´àrea. No destaca, es un polítc de llauna, és a dir, s'escanya i es llença, se'n aprofiten d'ell, res més.
Per això tenim l'Ecoparc, i ara ens volen cremar allò que ningú sap que hi porta en les seves entranyes: els fangs.
De tota manera esta molt bé el parany.
Apa tíos, que tingueu un bon any i a veure si doneu finalment una bona notícia que faci tremolar a aquells que hi viuen tan collonudament, sense fot brot¡
La parelleta i els supers directors dimisionaris. Ostia, que fort ...tíos¡¡¡¡
Salut i aire net
El noi de la troca

Anònim ha dit...

He de confesar que en un principi ho vaig creure, pero despres vaig caure que era el dia dels inocents,va estar molt encertada la broma, felicitats, tant de bo hagues estat cert, i que amb ell marxesin mes d´un-una, pero hara be el que se que no us agradara, jo personalment crec, como he dit abans que el Alcalde ja tindrie de marxar, pero no crec, com afirmen alguns dels comunicants que hagi estat tan desastroç per el municipi, crec que els primers 6 anys va fer bastants coses que varen esta molt be, es la seva obligacio, per tant no tot el que ha fet el Sr. Arrizabalaga ha estat dolent, si algunes, pero si fem la valoracio del seu mandat crec que ha estat positiva, repeteixo, crec que alguns no estareu d´acord, pero es la meva opinio, i que quedi clar que no voto socialista per tant no vaig votar a Cesar.

Anònim ha dit...

Soc Alex ,

Pel anonim 18.55 h, que diu parlan en plural " no us agradara".

Per que?.
De quan en quan jo dic la meva en aquest blog, soc en general critic amb PSC i Cesar Arrizabalaga.
Però aixó no treu que també reconeixi que s'han fet coses bones, és més, moltes coses bones.

M' agrada la seva opinió, estic d'acord amb vostè en que tant de bo hagues estat cert. ( Recordi que va manifestar que hi seria sols 8 anys)

també vaig caura en la trampa uns minuts..... era el dia dels inocents... em va faltar un segon per no escriure un comentari.

Anònim ha dit...

Perdona Alex, per que no he signat l´escrit, quant m´he donat conta ja l´avia enviat, doncs si,ho he dit en plural perque soc un seguidor d´aquest blog i m´he donat que un percentatge molt alt dels que opinen aqui, no acepten quant es valora la feina feta per el Sr. arrizabalaga, pero ara crec que no he estat encertat dir "no us agradara" millor hages estat,
" a alguns no els agradara".
Si hagues marxat ja, tot estaria millor.

Pere, Montcada Centre

Anònim ha dit...

Gracies Pere de Montcada Centre per el teu matis , fet que fa reflexionar, aprofitant la inocentada, sobre la llibertat d’expressió.

Hi ha un fet que els que critiquem al govern municipal no hem d’oblidar mai, perquè sino tractem a molts ciutadans de Montcada de tontos. Els ciutadans que van votar a Cesar com a Maresma es de suposar que en la seva majoria volien que les coses seguisin igual i fins que no es demostri el contrari son molts més que els que pensan diferent.
Cesar Arrizabalaga com Joan Maresma tenen tota la legimitat per governar, han estat elegits democraticament, tenen l’obligació de posar en pràctica les seus compromissos electorals, aixó no treu que no se’ls pugui criticar les decisions que prenguin, cosa que un servidor fa més d’una vegada . En un regim democratic exercir la critica es necessari , altra cosa es com es fa en les formes i el fons.
El comentari de Pere de Montcada Centre insinua que en aquest blog sols es critica i no es reconeix les coses ben fetes del govern, te molta raó si es lleguéix alguns comentaris que surten publicats el blog. Es un espai lliure en el que tothom pot dir la seva i es una llàstima que no hi hagi més comentaris com el seu ja que ajudarian a que el debat fos més ric. Si no es fa , segurament, es per la por que ell insinua , ja que parlar a favor del govern porta automaticament una munió de critiques en contra de l’autor del comentari.
El que critica ha de tenir present sempre que fa sols “ es dir la seva veritat” que no comporta l’obligació de ser seguida per tothom . S’equivoca i molt el que exercint la critica es pensa que te tota la raó, s’equivoca ja que hauria de tenir present que de moment ni hi ha molts ( que comentin o no en aquest blog) que també tenen altres “raons”.
Ja que aquest blog i els seus administradors permeten a través de l’anonimat una “llibertat d’expressió practicament absoluta” que en molt casos ( hi ha de tot) els que fan comentaris no calibran prou be ,no la volaran suficienment i amb les seves opinions “insulten gratuitament”, donan com a resultat la sensació que els comentaris que hi surten son “unidireccionals” contra el govern i els seus protagonistes.
Jo intento amb les meves critiques no insultar a ningú i com el Pere m’agradaria que altres internautes facin el mateix i sense cap por . Aquest espai em permet seguir “ una altre actualitat del meu poble” , que en molt casos no surt en els mitjans oficials, seria una llàstima que per un mal us de la “llibertat d’expressió” aixó es transformés en un espai de “criticar per criticar “ sen se cap respecte a qui opina diferent.

Alex

Anònim ha dit...

Criticar por criticar,los montcadenses tontos,elegidos democraicamente,libertad de expresión,llevar a la fiscalía si tienen pruebas.

O sea que Cesar-Maresma pueden ENGAÑAR para recaptar votos en las elecciones. Maresma prometió que la cervecería sería zona vede en las elecciones y se pasó y se PASA CRITICANDO a su socio de gobierno desde hace un monton de años,pero sigue,ESTÁ MUY BIEN PAGAO ¿y donde va a ir?.Cesar,se iba,se iba,pero se quedó,todas las Asociacions de Vecinos estan denunciondolo por engañarlos con falsas promesas y promociones irregulares varias,Zona 21 es un ejemplo así como las de FADESA.

Estos señores PÚBLICOS,pueden campar y hacer sin hacerles ningún seguimiento,es la democracia,pueden hacer lo que quieran durante cuatro años,se pueen subir los sueldos lo que quieran,es lo que hacen,en resumidas cuentas ¿le interesa a la democracia que solo haya ido a votar de montcadenses el 55% y los demas hayamos pasado o abstenido,PORQUÉ TODOS SON IGUALES AUNQUE NO LO SEAN.

Más,el tema del concejal de Urbanismo que se fué por amor,un escandalo,entró con una mano delante y otra detras ¿que era servir al pueblo o servirse el? ¿SOCIALISTA? jajajajaja.Ahora tiene a su segundo ¿como entró? ¿como saldrá? ¿que hace la oposición para controlar? irse de viajecitos con ellos,en vez de controlar.

A los señores politicos,nadie les llamó a presentarse ¿no se les puede criticar con hechos? ¡y por supuesto que no lo han hecho todo mal,pero Montcada ha perddo un tren con el Cesar,socialista,siendo de la misma cuerda que la Generalitat,Diputación (está el)Gobierno Central (si no está la Plataforma del Soterrament,que les criticó y salió a la calle,el AVE pasa por arriba,y Cesar venga hacerse fotos con Zapatero,Montilla,Patxi,Guerra,Gonzalez,a eso iba a Madrid).

Quereis el silencio,el comentario por lo bajini,la palmaditata en la espalda y la cuchillada politica.

¿Que no hay respeto al que opina diferente? haga dedebate,es mentira todo lo expuesto,luego haga loas del mandato,las tienen por supuesto.

Montcada ha perdido un tren,solo hay que mirar Cerdanyola,Santa Coloma,Ripollet,y ¡ojo al dato¡que como se pare el tema de la especuación urbanistica,los impuestos nuestros subirán como la espuma,la chapucería de la macrobiblioteca ¿se puede decir o es criticar por criticar?hay que pagarla,pregunten,pregunte,legalmente no se lo dirán ¡si los presupuestos son dinámicos¡ ¿cuanto se ha excedido del proyecto original la macrobiblioteca? pregunten a Manolo y Ramón que hanempleado muy bien su canción,Resistiré y no me iré,cobro veinte y quince millones anuales,otros cuatro años,uno lleva treinta y el otro diez más la experiencia que tomó de concejal de Urbanismo,la cogió ¿la prueba? la zona 21,las dos torres,otro pegote faraónico.Perdón es criticar por criticar ¿ese es el diseño de ciudad? ¿y los proyectistas funcionarios locales?.

Anònim ha dit...

Vosté , anonim de les 8.25 h. , critica amb arguments, el seu comentari el comparteixo practicament tot.
Jo em referia a que hi ha comentaristes que no fan el mateix ja que deixan anar tot un regitzell de qualificatius sense cap argument que els justifiqui.
La dinamica d'aquest blog , permet sota l'anonimat mantenir unes postures que molts no valoran suficienment.Ja que podem dir el que es vulgui , cal aprofitar-ho i no malbaratar-ho.
Estic d'acord amb vosté en que Cesar Arrizabalaga+Joan Maresma ( Duo Dinamico) han deixat passar una gran oportunitat , han tingut els millors anys economics a la seva dispossició per a transformar Montcada en un poble de 1ª i s'han perdut en aplicar una politica d'aparador , s'han passat pel forro promeses que molts esperavem i com a resultat final ( en bona part també es culpa de l'oposició) cada dia els ciutadans confiem menys en ells.
Vaig votar socialista l'any 99 i el 2003, la decepció , degut al mal ús de la majoria absoluta (prepotencia) em va portar a canviar el vot en les ultimes eleccions municipals la qual cosa em porta a ser un més dels critics amb l'actual equip de govern, ja que no confi-ho en les seves promeses ( dels 250 punts del PAM , en els més conflictius es comprometen sols a " seguir treballan, estudiarem, etc, paraules sense cap compromis que volen dir que dificilment afrontaran els problemes)

Peró aixó no treu que respecti al qui en la seva critica vulguin defensar la tasca del Duo Dinamico i no tractar-los , a les primeres de canvi, com "pilotes" ho estomags agraïts- que segur que ni hi han- penso que dins dels 7000 votans del PSC+CiU hi ha gent que tenen el suficient criteri per fer el que fan( estar contents del govern) .
Sr. anonim de les 8.25 h, estic segur que com democrata i amant de la llibertat que és , vosté pensa igual que jo.


Alex

Anònim ha dit...

No son todos iguales,vaya por delante.

Argumentar con hechos ¿para que debatir?no hay más ciego que el que no quiere ver ni más sordo que el que no quiere oir.

El problema es que Montcada ha perdido,fijese lo que escribo,ha perdido una gran oportunidad de ponerwse al dia,ni más ni menos como Cerdanyola,Ripollet,La LLagosta.

Ahora,solo hay que fijarse que los pisos de segunda mano ya no se venden de donde vana especular?secillo,los excedentes,llamese funcionarios con sueldos blindados,macrobibliotecas que exceden en el presupuesto,tendrá que salir de algún sitio,sencillo,el Dinámico Joan Maresme,subirá los impuestos,bajo la orden del otro Dinámico,Cesar,elllos,se aumentarán el sueldo,y los dmas partidos politicos,callarán,el viajecito de turno o el "tu más"los hará callar,para eso ha puesto al segundo,un ex cameraman de video que antes iba de Zara y ahora va de Corte Ingles,el doberman de turno,todo lo hará no por Montcada si no por su sueldo y el lo sabe,un trepa de los que les gusta a los Dinamicos.

Cuando oí lo de presupuestos dinámicos,intuí que lo que hacía era cubrirse las espaldas por lo que pudiea venir y a todo eso la oposición,calló,los que callan son los peores porqué dejan hacer,esa es una oposición bananera ¡y que no se enfaden por la critica¡me gustaría cambiar de opinión,pero el tripartito de ocho años,el cambio en el ultimo momento del candidato de I.C.me hace pensar lo contrario,pero.....me otorgo en don de la duda hasta el fin de la legislatúra,y ahora los "gestos"no me valen,las elecciones generales estan a la vuelta de la esquina,y de promesas,todas.

Un hecho incuestionable es el 55%de votantes en las ultimas municipales ¿es lo que le interesa a la democracia participativa? cuando uno o una pasa de votar es porque piena ¿para que si son todos iguales?los escandalos en urbanismo ha salpicado a Cesar-Maresma,que por cierto,ya tenían pactado el contubernio antes de las elecciones,por eso me da asco,uno la palabra asco,el montaje escénico que se montó Joan Maresma con la cervecería,hechos,ha firmado hacer pisos,el,la jugada de Cesar es para que a Joan Maresma se le cayerá la cara de verguenza ¡y ojo al dato¡no tengo nada personal contra el,solo hago un seguimiento de lo acaecido en Montcada recientemente con el tema,y como esas hay varios temas que por no alrgar el post no comento.

Yo lo veo así,argumentandolo con hechos probados,por supuesto,que no lo han hecho todo mal,pero Montcada ha perdido una oportunidad histórica en ponerse como los dmas pueblos vecinos ¿cuando habrá otra opoortunidad con todos los estamentos oficiales a favor del mismo que está al frente dela alcaldía? en mi opinión no lo ha sabido pelear,los dos primeros mandatos se dedicó a fotografiarse,y esté,le han pillado el truquillo y todo a medio hacer,de "petites coses"res de res.

Son simples opiniones de un montcadense,¿debatir?no vale la pena,vale el diez años d alcaldía+la experiencia de concejal en Urbanismo de Cesar,y 30 años,inamovible primera figura en CiU de Joan Maresma,me rio,es una forma de expresarme,de cuando CiU ha criticado a los politicos longevos en los cargos.

Como la canción del Duo Dinámico,¡Resistiré para seguir comiendo caviar¡.

Anònim ha dit...

Per no repetir-nos i cansar a l'audiencia li vull donar una dada per que la tingui present:

La participació electoral en les ultimes eleccions municipals a Montcada va ser del 48.9% ( no el 55% com afirma el comentarista). La dada confirma les seves tesis, la població cada dia més s'aparta dels nostres politics hi els motius son per molts ( entre ell vosté i jo) que no fan les coses com haurian de ser.

Val la pena seguir debatint? ...
per mi , SI .
Aquesta coalició de conveniencia ( PSC+CiU) ha entrar ja en la tendencia a la baixa, aixó es imparable, facin el que facin, el canvi es produirà més tard o aviat però es produirà .
L'ultim pressupost presentat indica un esgotament d'ideas que portarà a molts a mig termini vegin que aixó ja no dona per més.


Alex