28 de set. 2008

MONTCADA A MANHATTAN...

Sempre he sentit dir que Montcada era la porta de Barcelona, que el camí entre el Besòs i el nostre Turó (ara tan malmès) era el que des de segles s’utilitzava per entrar a la capital, també és conegut el setge que va patir el Castell enclavat al cim del Turó, pel seu lloc estratègic. Doncs bé, recordat això, succeeix que és de suposar que sense saber-ho ni imaginar-s’ho, un conegut cineasta com és Woody Allen que, agradi o no, és reconegut a tot el món i que les seves pel·lícules sigui pel que sigui sempre són esperades, doncs va i ens “fa un reconeixement” que ningú ni -repetim ell mateix- podia suposar: la segona imatge de la seva darrera pel·lícula “Vicky Cristina Barcelona” és l’indicador de la sortida Montcada, Cerdanyola, Ripollet i Barcelona amb el nostre Turó de fons!.
Això representa que tot i que la majoria no s’hi fixarà el nom del nostre poble i sobretot el perfil del Turó viatjaran arreu i formaran part de l’obra del director de Manhattan.

Això em fa pensar en les grans contradiccions o “daltibaixos” que tenim al damunt; per una banda som imatge de “cel·luloide” i per l’altra tenim un poble “de pena”. Per molt que volguem defensar-lo, per molt de que hi ha gent que es sent molt vinculada aquí i que diu que se l’estima, estem permetent que ens vagin enfonsant cada vegada més. Sí senyor!!! I ho consentim. I encara que hi hagi Plataformes com la del Soterrament i la d’ Antiincineració, encara que hi hagi molta gent descontenta per no dir, que carai, MOLT EMPRENYADA, deixem que els polítics que estan al govern municipal, vagin marejant la perdiu, ens prenguin el pèl, vagin cobrant malgrat la crisi uns sous que els hauria de caure la cara de vergonya, ens vagin fent obres faraòniques que veurem qui les mantindrà i el rendiment que se li donarà, contractant gent i més gent com caps de protocol i de no sé quants serveis, contractant altres empreses de serveis que amb allò de que són empreses contractades també és una manera d’escapolir-se de la responsabilitat directa, imprimint publicitat i més publicitat (com per empaperar un munt d’espais) que s’amuntega en taulells de centres públics, permetent un incivisme que deu n’hi do, permetent que el Patrimoni ens vagi desapareixent, permetent que s’edifiquin (això sí) Las Lomas, permetent que hi hagi espais tan degradats, tolerant que es faci una despesa considerable per anar l’Alcalde i el regidor de torn de viatge de “solidaritat” a Nicaragua, deixant que les parades del Mercat Municipal es vagin morint, que les Entitats que fan una tasca cultural al poble, que afavoreixen una cosa prou important com és l’associacionisme, ara “hagin de patir les conseqüències” no d’una crisi sinó de la mala gestió i manca de voluntat d’entesa dels governants municipals, que s’hagi deixat caure a l’oblit tot el que es va promoure amb el Pla Estratègic, per exemple, que després de més d’un any de mandat continuïn moltes de les propostes dels Programes electorals (Defensor del ciutadà, Escola de la Natura, el tema del Comerç...) cal continuar? I sense comentaris sobre “l’afer” de les “modificacions” de casa el senyor Alcalde i sense comentaris tampoc de com l’oposició, encara que sigui minoria i que també cobra, no fa o almenys no es veu alguna acció més contundent per aturar aquest desgavell (a tall d’exemple, el simple “prou” del sr. Cuní, ha traspassat la pantalla).
Mentrestant, cada cop és més difícil d’escoltar comentaris com: Teniu el govern que heu votat sense que la pressió no se’t descompensi, per no dir una cosa pitjor. I pensar que amb la velocitat que s’espatlla tot no hi haurà recanvi que s’atreveixi amb el que i com ens ho estan deixant.
Però ves a saber, com que ara estem “al cel·luloide” potser també pot venir una fada o un mag i arreglar-ho de cop.

Eurídice

4 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Primer felicitar l'autor/autora? de l'escrit , concentra bona part del que pensem molts.

Segon, dir-li que no es faci il.lusions que aixó ho sol.luciona un mag, tardará més o menys però la sol.lució està en les nostres mans.Mentrestant ha pagar els de sempre.

En el balanç d'aquest govern ( 9 anys) ja no podem esperar gran cosa més. No entro a valorar tot el que ha fet ( també hi ha coses bones) però han malbaratat recursos per un "tubo" hi han destruit en poc temps ( 2 anys) una bona part de la confiança que li varem ( jo entre altres) donar la població.

L'escrit es rodó , felicitats! .

Prometo anar a veure la pel.licula .

Anònim ha dit...

es una pena que nunca los politicos tengan culpa de nada,ahora con la famosa crisis (para los de siempre)nuestro Ayuntamiento avisa a las entidades que habré recorte de subvenciones (para los que se portan mal)no estoy de acuerdo con el defensor del ciuadado,es dividir más,lo mismo que el Plan Estratégico,fué para los que dirigieron a nivel vecinal algúnas propuestas colocar a sus hijos o sacar ventajas ellos en sus temas,la oposición tiene atisbos e oposición desde hace dos meses,antes estaba coaligada con los socialistas,no hay que olvidarlo,a la oposición se le debe pedir,eso,oposición y hacer un seguimiento,si no que no se presenten o que dimitan,el "affaire"del Sr.Alcalde es un ejemplo de como actúa,el que manda aqui soy yo,y las ordenanzas me las paso por el forro.

Anònim ha dit...

Es una pena que molts comentaristes aprofitin altres escrits per parlar del que no toca ( crec seria logic opinar sobre el tema exposat) .
Dit això, mireu si hi ha coses per a dir la nostra . Euridice practicament ha fet un recordatori/llistat que donari per centenars de comentaris.

Comparteixo totalment el bon escrit i la critica.

Lluis.

Anònim ha dit...

Euridice nos recuerda en su escrito unas propuestas que parecen han caido en el olvido:

"Defensor del ciutadá" , ¿que pasa con esto?, de golpe nadie comenta nada, Joan Maresma principal urdidor de esta figura hace mutis por el foro.
¿Que pasa ? ¿es que no encuentran a nadie? , ¿es por presupuesto?, parecia que era de un coste modesto. Es ( o tengo que decir era) la figura que en teoria tenia de canalizar las quejas de los ciudadanos que se consideran maltratados por nuestra administración.
Una propuesta más de aquellas que visten mucho electoralmente y que son "fum, fum , fum" .

Agradezco a Euridice este recordatorio y le felicito por su comentario, lo considero hecho por una persona que conoce bien su pueblo.

Su final me recuerda el chiste de Eugenio : "sabes aquel" .... de un hombre que se caia al vacio y oye una voz que le dice que no pierda la esperanza que le salvará el arcangel Gabriel , el pobre , contesta : si, si ... pero hay alguien más?

Euridice,entiendo su ironica confianza en un mago pero creo que faltará algo más , ¿no le parece? , falta una cosa que se llama voluntad politica.