21 de set. 2008

TRANQUILS, QUE NO PATEIXI NINGÚ, TENIM SOLUCIONS IMAGINATIVES !!!!

(Això és desprèn desprès de llegir els portaveus del Govern Municipal en el darrer número de La Veu. )

Fotos : A l'esquerra J.Climent (PSC), a la dreta J.Maresma (CiU)


Ens continua sorprenen en comprovar com i de quina forma s'ha actuat aquests darrers anys. Els poders públics –de qualsevol ideologia política- han permès i han col·laborat colze a colze amb tot allò que ara “hipòcritament “ es lamenten. Montcada -el nostre petit món- sense anar més lluny, és un bon exemple del que passa a tot arreu, que cares pagarem algunes “alegres” decissions que ens tenen hipotecat el futur.

El degoteig continuat de notícies negatives fan que la CRISI vagi creant, en tots nosaltres, un estat d'ànim generalitzat que indica que encara podem anar a pitjor. Llegint, escoltant i sobre tot comprovant per un mateix, com li va personalment, s'arriba a la conclusió que això serà fotut, és més, tot apunta que les conseqüències seran d'un abast inimaginable. Aquí a Montcada, ja ens podem preparar, el nostre teixit industrial continuarà donant-nos ensurts ( a part de Intorsa, Aisa,Tyco i Incofluid, se’n preparen en els propers mesos alguns més).Com també rebren, en una primera fase, tot una serie de contractes laborals que afectaran a treballadors de l'Ajuntament

Ara estem on estem, la CRISI ens ha agafat "endeutats per generacions" , la responsabilitat d’això la tenim tots amb diferents graus, principalment uns: immobiliàries, caixes, bancs, ajuntaments, etc., per fomentar, promoure, promocionar i facilitar un creixement desmesurat i sense cap control basat en el crèdit fàcil i, nosaltres, els ciutadans, per acceptar tan fàcilment entrar en aquest joc. Alguns ja ho pronosticaven fa uns anys, ningú els hi va fer cas. Ara es demostra, que era el millor moment de començar a frenar la "bogeria" en la que estàvem immersos.

Els portaveus dels grups municipals parlen en l'ultima VEU, de la CRISI que afecta a l’Ajuntament , excepte ICV-EUiA , quan recorda- és una altra crisi- "l'afer" de l'expedient obert per la Generalitat en contra de Cèsar Arrizabalaga , tots ens diuen coses interessants, l'oposició fa el seu paper i el govern (PSC+CiU) ens venen a dir que tot això és culpa de la "conjuntura" mundial i que ells no ho han provocat. La culpa, com passa sempre, ningú la vol, però amb tot el respecte, els hi ha faltat a Jordi Climent (PSC) i Joan Maresma ( CiU) un xic d'autocrítica en els seus escrits – que els farien més creïbles-, podien començar per reconèixer que potser a Montcada s'han concedit un excés de permisos d'obres, requalificant terrenys i fen "trajos" a la mida dels inversors, fet que ha ajudat, per una banda, a fer més grossa la "bombolla immobiliària" i per altra,ha facilitat a l'Ajuntament obtenir uns ingressos excepcionals que en molts cops s'han destinat a finalitats que ara provoquen unes obligacions o despeses difícils de mantenir. El diner que costa poc de guanyar s'acostuma a gastar amb la mateixa facilitat . Està més que demostrat, i sempre hi tornem a caure, que endeutar-se i agafar compromisos pensant que ho solucionarem amb els "ingressos de les hores extres " és una dolenta decisió.

Espero poder escoltar en el proper ple municipal, quines mesures ens proposarà el Govern. De moment, com avançament el Sr. Climent ens proposa "solucions imaginatives" , caldrà comprovar quines?, i a banda, caldrà veure “quin Sr. Maresma” ens parlarà, el que fa uns dies en presentava un futur de "sangre, sudor y lagrimas" o el de la VEU que ens diu: "estiguem tranquils, no patiu, ja que amb rigor i exigència hem fet estalvi per poder fer front a la situació financera de l'Ajuntament" (!!!!).

Veurem, doncs, si hi ha "imaginació en el poder " o com molt bé diu: EvA Garcia ( PP), que es tem que l'Ajuntament ens deixarà "Solos ante la crisis" , i Marta Aguilar (ERC) , que afirma : “ La gent no pot pagar els plats trencats.”

Finalitzo l'escrit compartint les paraules d'un amic meu que pronostica- molt enfadat ja que es troba en hores baixes i afectat per un expedient d’acomiadament - que passarà : " .... que es fumin tots els especuladors! ( ell diu "que se jodan") , ...no tinc cap pena per ells! … el problema és que finalment aquests irresponsables " nos joden" a tots ,... ell – no anomeno a quin industrial de Montcada és refereix - continuarà amb el "Ferrari" i jo m’hauré de vendre el Seat Ibiza....... que pagui qui és el veritable causant i autèntics beneficiats d'aquests ultims anys, tots sabem qui són.... tot el que no sigui això son “milongas” i ja n’estic far!!!! D’aquesta crisi se'n sortirà segurament algun dia....però més pobres i ja us podeu imaginar a qui els tocarà, no?.

ALEX

14 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

eter ha dit...

Burbúja.buñuelo,cáscara vacía de caracol,femúr desmédulado;así es el discurso de Climent.
?Tenéis necesidades de financiación?.No me digas.
Yo,en cambio, rezo todos los días tres "jesusitos de mi vida" para que no gestionéis ni un duro más.
Mis temores no están tanto en "la tajada"(que Montcada no probará) sino en nuestro patrimonio.Esto es :"lo que nos fué dado y debíeramos transmitir mejorado"
?Como anda nuestro patrimonio,Climent¿
Moverse eternamente en los terrenos de la media verdad,no es sostenible.
Tu política informativa no es sostenible .Esta Montcada no sostenible.Has llegado tarde.
Te felicito,(lo valiente no quita lo cortés) por la rehabilitación del Escorxador(pg 10);dignifíca y da plusvalía a muchas propiedades.
Aunque,(no hay nada perfecto)allí donde tus compañeros de la veu veían " arbustos y vegetación" yo veía arboles de metro y medio de diametro.Me lo voy a hacer mirar.
A galopar.

Visca Montcada

Anònim ha dit...

No hay que darle vueltas,estos politicos locales,no son del pueblo,se creen que son dueños del erario público y actuan como tal,no son culpables,socializan las perdidas y las ganancias (su nula gestión,sus sueldos estratosféricos,sus visas,sus mamoneos)de eso no dicen nada.

El Maresma,como politico,hombre público,es la persona más cínica y falsa ¿se lee lo que escribe? tiene una barra ¡que tela¡.Maresma ¿porqué no das datos reales del estado actúal de las cuentas?.Sangree sudor y lagrimas,Maresma cabalga montado y bien montado en su retiro de oro y su sueldo de diamantes,encima le harán homenajes los que no pueden ni verle,la hipocresía de la vida.

Del portavoz socialista ¿para que escribir?es un esbirrillo de su jefe y señor y escribe al dictado,tiene que pagar sus deudas varias pendientes.

Anònim ha dit...

Senyors potaveus de PSC i CíU...Desprès de llegir-vos amb atenció a la "veueta" de Montcada us dic això:
aneu tots a péixer!

Montcada no es mereix aquesta clase de polítics tan barruers. Heu espellat el territori per treure diners i ara que pinten bastons deixeu anar un regitzell de paraules buides que ni vosaltres mateixos us creieu.
Deixeu la mamella d'una punyetera vegada¡ vividors¡¡¡
Al final no dubteu que sortíreu amb la cua entre cames, com els gossos.

Joan Pere

Anònim ha dit...

La proba que demostrarà si hi ha estalvi la donaran els proveidors de l'Ajuntament , ells seran el termometre que indicarà per a on van les coses.
De moment ja ni ha uns quants que es queixen de no cobrar al dia esperat. Tot es retrasa , alguns que tenen necessitats urgents ho estan passant malament.
Els que han provocat tot això son una colla de "criminals" , es igual el pais que comença la crisi, tots en la seva mesura han fet el mateix, tots en son proporcionalment responsables d'aquesta desfeta que tindra unes consequencies no sols economiques sino sociopolitiques de primer ordre ( canvis de govern, denuncies, impagaments, expedient de crisi,fallides empresarials, separacions, retallades en les subvencions i ajudes de tot tipus , etc, etc Ens afectarà a tots, quan mancan ingresos algú haurà de rebre les consequencies, el nostre nivell de vida baixarà i l' estat del benestar( ja debil) es veurà reduit. Es el peix que es mossega la cua , es mentira podrida el que promet que es mantindran tots els serveis sense pujar els impostos, les demandes socials d'ajut augmentaran inevitablement i els recursos disponibles baixaran, es podra fer la viu viu un temps però finalment no es podra atendre a tothom.

Finalment no queda mes remei que buscar la solució en un mateix i no esperar que l'ajuda et vingui de fora, caldrà apretarse el cinturò i no oblidar per no caure en el mateix error d'aqui uns anys.
Reclamar i passar la culpa de la manca de financiació dels Ajuntaments al "Papà Estat" es un recurs per desviar l'atenció i no voler reconeixer que una part del problema l'han generat els mateixos Consistoris que s'han pulit en pocs anys practicament totes les reserves de sol que existien i s'han gastat aquest manà d'ingressos sense mantenir un nivell d'estalvi que ara ens faria falta.
Tots en som culpables però uns ho son molt més que altres. Hi ha molt irresponsable que h'actuat sense medir les consequencies i ara ja no te remei.

Anònim ha dit...

A corto plazo , cada Ayuntamiento aplicará en primer lugar medidas faciles , reduciran un poquito de aqui y un poquito de alla, luego la persistencia de recursos economicos obligará a tomar medidas de un calado mas traumático , se entrará en la fase de desconfianza mutua , en "salvase quien pueda" . Es entonces cuando se comprobara la autentica valia de estos politicos.

Entre los socios PSC+CiU , la desconfianza ya se empieza a notar, algun que otro choque han tenido( contratos laborales y en que se invierte el poco dinero disponible)
El tiempo se agota y los milagros ya no existen.

Anònim ha dit...

Para poder curar a un enfermo hay que saber que enfermedades tiene y qué tratamiento hay que darles, pero para ello hay que ser médico.

Tenemos un enfermo (AJUNTAMENT), no sabemos que enfermedades tiene (SITUACION REAL PATRIMONIAL), y si no se sabe qué enfermedades tiene, no hay médico (POLITICO) que las cure.

Lo demás son SOFISTAS.

Sr. Maresma por qué no hace públicas las cuentas del Ente Municipal de Montcada i Reixac ?


En el hipotético caso que Promociones y Construcciones Alcaraz presentase concurso de acreedores, en qué se vería afectado nuestro municipio ?. Por ejemplo, quién va a construir la Residencia de Ancianos de La Rasa en Mas-rampinyo ?

En cuánto han evaluado, el decremento de ingresos ?

Son medidas imaginativas incrementar los impuestos ? IBI, AJD, incrementar la deuda municipal ?

Sr. Maresma, si como dice usted tenemos reservas financieras, gracias a CiU, por qué sigue pidiendo créditos, según usted, para inversiones ?.

En fin señores,

Menos habladurías en La Veu y más transparencia en el estado de cuentas de nuestro municipio.

Es lo que hay.

P.D. Alguien sabe cómo esta compuesto el Consejo de Administración de Montcada Optima ?
Está la oposición allí representada ?

Anònim ha dit...

No nos olvidemos del señor Maresma, el que siempre va callado y pone la mano.

De momento ha sido el regidor económico en la era César, algo tendrá que ver en todo este follón, en la grandilocuente hipoteca que nos van a dejar.

Creo que mis hijos tendrán que seguir pagando la factura que van a dejar estos...

House

Anònim ha dit...

Para el comentarista de las 16.06 que firma : Es lo que hay.
Le contesto a sus preguntas, soy un seguidor de estas páginas, espero poder ayudarle.
Montcada Optima , es una sociedad municipal , que depende de l’Alcaldia, la preside el Alcalde en ella estan representados todos los grupos politicos. La dirige , en el dia a dia, Albert Barenys que si no voy equivocado es el Drtor Area Territorial, este señor entró en nuestro Ayuntamiento sustituyendo la baja de Antoni Jimenez , hasta hace poco la dirigia Carmen Bastida ( Llavaneres) que cesó por voluntad propia, acostumbran a reunirse como mínimo una vez al año y extraordinariamente las veces que haga falta. Las actas se aprueban en los Plenos del mismo mes de la reunión.
En cuanto a la “hipotetica” situación que ud dice , por lo que se, la construcción de la Futura Residencia de Ancianos la construira el mejor postor cuando se haga público , de momento se encuentra en fase preliminar y todavia no se ha escogido el proyecto definitivo, si no voy errado la financiaran a partes iguales el Ayuntamiento y un Consorcio avalado por la Generalitat. Al ritmo que vamos y con suerte tenemos para un par de años ( la situación económica puede retrasar todo el proyecto). Por cierto, el terreno y creo el seguimiento son competencia de Montcada Optima.
En cuanto a que podria afectar a nuestro municipio esta , repito, “hipotesis” le puedo decir que bastante , ya que se estan construyendo unas viviendas ( creo 30 pisos aprox.) que son de “precio tasado” y que entraban dentro del “macro “ proyecto en marcha, son las clásicas compensaciones que se piden y que dieron para aprobarse el “faraonico proyecto” que fue el resultado de unas largas negociaciones y de cambios de proyectos originales ( duro la cosa más de 4 años), le recuerdo Vista Rica-La Rasa, hotel que se autorizo y luego se trasladó, etc, etc.
Para su información le digo que estas promotoras-constructoras acostumbran a constituir sociedades diferentes por cada proyecto y se puede dar el caso ( cosa que no puedo confirmar) que haya una SA para las torres gemelas y otra para las viviendas , digamos , mas “baratas” , entendiendo por barato el precio de 220.000 o 253.000 euros por un piso de 2 o 3 habitaciones que es lo que piden hoy, y cuando digo hoy quiero decir el dia 22/9.
En cuanto al enfermo , estoy de acuerdo con Ud.

Anònim ha dit...

Bien, primero de todo agradezco mucho la información facilitada por este blogger. Muchas gracias !!!

Pero por otro lado esto confirma, que la oposición no puede esgrimir como excusa que no conoce el estado de cuentas del Ayuntamiento, puesto que tiene toda la información como miembro del consejo de administración y que por tanto aprueba la Memoria, la Ceunta de Resultados, los Balances y los Presupuestos de como mínimo, las dos empresas asociadas al Ayuntamiento. Y por tanto son corresponsables de los resultados y de las actuaciones de las empresas. Supongo también que como miembros del consejo de administración recibiran una compensación económica.

Ahora empieza a entenderse la forma de actuar de la oposición.

Y de otra parte, cuando se negoció el cambio de volumetría en la Rasa entre el promotor y el Ayuntamiento, a parte de la cesión y construcción de vivienda pública, de obligado cumplimiento, no se negoció también la construcción de la Residencia de Ancianos por parte del promotor en esos mismos terrenos ? Siempre se ha dicho que la Residencia de Ancianos se iba a construir allí. En fin si alguien puede aclararme todo esto se lo agradeceré.

Por otro lado, alguien sabe que tenía previsto construirse aquí y cuál es el motivo de la anulación ? Primero se modifica puntualmente el Pla General Metropolita y después se anula.

"El Ple, d’aquest Ajuntament, en sessió del dia 26 de juny de 2008, ha acordat suspendre de llicències de parcel·lació de terrenys, ’ediicació o enderrocament de construccions i d’instal·lació d’activitats a l’àmbit esmentat i que es graia en el plànol de delimitació que s’hi annexa atenent, a l’acord de l’aprovació inicial de la
proposta de modiicació puntual del Pla General Metropolità a l’àmbit delimitat per les carreteres N-152a i C-17 i els carrers del Mig i de Can Milans"

Repito, muchas gracias al blogger de las 18.27 !!!

Es lo que hay

Anònim ha dit...

Para Es lo que hay.
Vuelvo a ser el mismo de ayer.

Espero no aburrir , a este ritmo parecerá que solo estamos nosotros.

Los miembros del Consejo de Administración de Montcada Optima, no cobran , les toca estar por representación politica . Igual que estan en diferentes comisiones informativas y otros organos supramunicipales que representan la voluntad popular .
Dicho esto, convendria que ud. repasase las actas y verá que no hay tanta unanimidad como le parece. ( no lo se seguro pero creo que se encuentran en alguna web del Ayuntamiento) .

No se pactó en el trato que el constructor tendria la obligación de construir la Residencia de ancianos, el motivo es simplemente que en aquellos dias aun no habia nacido la idea de construir este edificio, la solicitud vino meses mas tarde cuando un grupo de vecinos solicitaron la necesidad de este servicio en Montcada y a partir de eso La Generalitat ( creo que era de Consellera la Sra. Figueras) acepto la solicitud enviada por el Ayuntamiento, luego la historia es la clasica , se aprovecha este espacio libre que obligatoriamente ha de ceder el inversor inmobiliario y se empiezan las gestiones para llegar hasta hoy que pronto se decidirà que proyecto se escoge.
En cuanto a la C-17 i N-152 , no puedo responderle con seguridad, puedo estar equivocado pero creo que tiene relación este espacio con el futuro vial que enlazara posteriormente con la Ctra de
la Roca , en fin , eso creo.

Anònim ha dit...

La politica del Cesar y del Maresma; es el arte de los incapaces de triunfar en privado.
El Cesar y Maresma, no pueden adoptar la politica como profesión y seguir siendo horrados.
Para el Maresma que no tiene nada, la politica es una tentación comprensible, porque es una manera de vivir con bastante facilidad.
Cuando politicos como Cesar y Maresma no tienen capacidad de gobernar, crean las comosiones.
Cuando la hipocresia comienza a ser de muy mala calidad, es hora de comenzar a decir la verdad.
La politica del Cesar y Maresma, es el arte de servirse de los que les rodean, haciendoles creer que se les sirve a ellos.

Anònim ha dit...

Existen tres clases de politicos: los que se matan trabajando, los que tendrian que trabajar y los que tendrian que matarse.

Anònim ha dit...

Amigo mio, ya lo he averiguado, le suena la fábrica Ignis, pues ahí y usted sabe lo que iba ahí, el centro empresarial de Alcaraz, por una cesión administrativa de 75 años. Hoy en el pleno se vuelve a pedir la modificicón del PGM. Sabe por qué ? Uffffffff !!!! esto huele mal, hay tufillo !!!

FRUSTE ha dit...

UNA MUERTE ANUNCIADA - INTORSA
Buenos días, aqunque creo que no es el lugar donde debería escribir, con la venia me permito hacerlo.
Me explico en la cabecera del día 21/09/08 "TRANQUILS, QUE NO PATIXI NINGÚ .... aparecen una serie de empresas que o cierran o reducen plantilla, por lo que a mí respecta es INTORSA la que me duele , porqué pues porque supuestamente hace algunos meses ya se sabía (dice la vox populi)no los trabajadores. Era una muerte anunciada pero, quizá esperabamos que nos dejaran entrar en la UCI, pero no, ha sido un paro cardíaco fulminante. Pregunto, ya han pensado que van a construir en esos terrenos, cuando tenga sugerencias seguiré escribiendo.
Mis mas sinceras felicitaciones por la discreción con que se están llevando las negociaciones, sin pancartas, sin alterar el orden público, de verdad hay que quitarse el sombrero. Quizás así algunas conciencias sigan dormidas.

FRUSTE