5 de març 2008

ENQUESTA ELECCIONS 9 DE MARÇ.

ENQUESTA: ELECCIONS GENERALS 9 DE MARÇ 2008
(Montcada i Reixac)

2ª entrega....

Sobre una mostra de 142 entrevistes telefòniques fetes des del passat 15/1 fins el 4/3, seguint un patró proporcional als habitants per barris.
La participació d'acord amb les respostes, seria del 65 % , l'abstenció del 35% sobre un cens de 23.696 persones amb dret a vot. (*)

Es repartirien d'aquesta manera:
PSC-PSOE 44/45%
PP 18/19%
CiU 13/14%
ICV/EUiA 9/10%
ERC 8/9%
Blanc 3%
Altres i nuls 2%

(*)Hi ha un 7% en aquests moments que encara no han decidit si optaran pel "vot útil" o es decantaran per l'opció que tenen més simpatia. Els més perjudicats en aquest cas del "vot útil" podrien ser ICV/EUiA , ERC i també en menor grau CiU. Aquesta incògnita es desvetllarà en els propers dies i podria fer variar alguns punts amunt o avall el PSC , així com la resta de forces polítiques.

Una altra cosa que es constata és l'efecte dels debats televisius en aquests últims dies sobre les 44 ultimes trucades fetes entre el dia 25/2 i 3/3 , tots van seguir poc o molt els mateixos. Una majoria dels entrevistats varen manifestar que consideren aquestes eleccions com importants, fet que en principi no es detectava, amb tanta força, en la pre campanya.

En la primera entrega eran un 22% els indecisos, ara aquesta xifra s'ha reduit al 7% , el PSC i la seva campanya televisiva ha calat en els votats que tenien "adormits" i tot apunta que la participació/abstenció encara podria segurament variar

Hem fet una extrapolació dels indecisos, amb el risc d'equivocar-nos ja que s'ha passat a un canvi d'opinió bastant remarcable en aquesta ultima setmana i molt diferent a la tònica que una part dels enquestats ens varen manifestar en la 2ª quinzena del mes de gener.

És per nosaltres sols unes dades orientatives resultant d'una mostra "acumulativa" feta al llarg de 49 dies i sobre el que pensen 142 veïns/veïnes de Montcada.

Finalment, volem manifestar que aquesta enquesta ha estat per nosaltres, una mena d’entreteniment, doncs no aspirem a masses pretensions sobre l’encert o no d’allò que hem fet amb interès i per cercar un contacte amb el veïnat, copsant les opinions d’aquells que han volgut lliurement, manifestar-nos les seves opcions. Des d’aquí moltes gràcies a totes aquestes persones.

MONTCADA CONFIDENCIAL
5/3/08

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

TODOS LOS VOTOS QUE QUERAIS

!!!PERO AQUI NO INCINERAIS!!!

Anònim ha dit...

Lei ayer un articulo en La Vanguardia de Salvador Cardús ( sociologo) que analiza los pobres argumentos exibidos para que la gente vote a favor de una determinada opción.

Estamos en un regimen democratico relativamente joven pero consolidado . Considero que recurrir a estas alturas como principal argumento el voto al miedo o recurrir a la mentira y al apocalipsis, es una demostración del nivel politico en que nos movemos.
Es un insulto a la ciudadania que tiene mucho más sentido común que los "planificadores " de las campañas.
Me refiero claro a la polorización PSOE-PP ( las formaciones pequeñas bastante tienen en poder sacar una linea en algun periodico).
Mi voto ( estoy en periodo de reflexión) lo ejerceré sin ningún miedo al futuro , estoy harto de que se recurra a estos argumentos tan primitivos como es el miedo al contrario o al futuro.
Voy a votar sin miedo, con desparpajo, otra cosa es que me convenza el producto que se me ofrece, entonces siempre puedo recurrir al voto en blanco o la abstención.
Un cero para los dos partidos mayoritarios, su campanña en negativo no ayuda a medio plazo a que la gente participe, ahora pueden salirse con la suya pero a la larga es muy negativo.

Mi apuesta es que ganará PSOE rozando la mayoria absoluta, el PP se consolidará en la oposición con más fuerza. Los demás tendran resultados negativos en representación.
Nos esperan 4 años de legislatura en que la "tensión vivida" ahora nos parecerá un juego de niños.

Anònim ha dit...

La veritat que aquesta vegada no heu esata molt encertats en els vostres presagis.