26 de març 2008

ENSENYAMENT, UNA CARTA D'UN EX ALUMNE

Avís a tots els pares i mares:

El dia 25 de març va començar el període de preinscripcions per primària i secundària, no cal dir que la població en el nostre municipi augmenta dia a dia i que certs plantejaments han de revisar-se urgentment.

Algú, suposo, que ha pensat en planificar a curt termini les necessitats de línies escolars i de ràtios en les diferents escoles del municipi?, escoles que pel creixement de població han d’augmentar l'oferta? . Si deixem construir, hem de planificar el que comporta això, no?

Es pot donar el cas, com ja ha passat, que veïns de tota la vida no tinguin possibilitat de matricular al seu fill o filla a l’escola del barri on viuen, perquè la demanda i l'oferta de places no s’ajusta a la realitat.

En aquest sentit molts pares en lloc de reivindicar els seus drets, opten per posar en primera opció una escola on sí creuen que tenen possibilitats de matricular als seus fills i renuncien a l’ escola del barri. No és just i per això tots els pares haurien de posar en primera opció l’escola del barri, (si és el que volen, és clar) i no deixar-se emportar per comentaris de manca de places. Ja que si no es posa en primera opció l’escola que realment vols, l’administració no serà mai conscient de la realitat.

Terra Nostra és un clar exemple d’aquesta situació i ja veureu com molts pares tindran problemes, una escola que fa uns anys disposava de dos línies per curs i que des de fa uns anys va deixar l’escola en una sola. Ara a més ha perdut espai amb la col.locació de la guarderia i aquest any el Mitja Costa és molt possible que necessiti dues línies de P-3 per cobrir realment la demanda dels pares i mares.

Serà possible que aquesta escola recuperi dues línies per curs? O bé haurem d’enviar a pares i mares que porten vivint en el barri tota la vida a una altre escola lluny de Terra Nostra?

Aquesta situació és repeteix a altres barris del municipi i això vol dir que algú no ha fet bé la seva feina o bé que en temes educatius és en el darrer en el que es pensa.

Per això tots els pares i mares heu de fer servir els vostres drets i NO heu de renunciar a l’escola del vostre Barri. Que espavili l’administració corresponent, en aquest cas la Generalitat i busqueu el recolzament de la regidora d’Educació i del consell escolar de Montcada i Reixac perquè encapçali aquesta reivindicació.

Un ex-alumne del Mitja Costa

4 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Montcada sempre a estat un dels municipis amb una clara implicació en temes educatius i els profesionals técnic de l'ajuntament sempre han sabut treballar bé per aquestes qüestions.
Per aixó ara tocarà segur la batalla d'ampliar la oferta en determinades escoles del municipi i s'ha de donar , encara que les escoles que ara tenen una sola linea siguin reticents ( per pura comoditat del profesorat).
No baixeu la guardia , a la llarga aquetes situacions nomès beneficia a les escoles privades.

Anònim ha dit...

L'Ampa de l'escola Mitja Costa té molt a dir i cal ajudar-los , tots els pares esperen que d'altres facin la seva feina i es el moment `d'estar al costat de les ampes i ajudar i col.laborar en propostes reivindicatives , que son les mes complicades , ja que les ampes han passat un periode on no han hagut de reivindicar masses coses i sencillament han gestionat activitats ( cosa dificil i molt digne), pero ara toca donar canya , que es notin els govers d'esquerra. Fa uns quants anys l'escola font freda va estar a punt de tancar-se i nomes la lluita dels pares va aconseguir aturar la bestiesa , ara amb el temps s'ha demostrat que era una escola necesaria. Memoria senyors , memoria!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Com veina del barri de Terra Nostra, crec i defenc que els nens del barri han d' tenir dret anar l' Escola del barri i que si amb una linea com tenim actualment no hi ha suficient s' ha de lluitar per obrir una segona linea , però això només es possible si tots estem a una i lluitem i per els nostres drets, no hem de deixar-nos vencer per els comentaris "i si no tens sort " això és una loteria" els nostres fills tenen dret a estudiar on nosaltres decidem aixi que unim-nos tots i triem El Mitja Costa coma a primera opció .

Anònim ha dit...

es curios que la tendencia ultimament es la de tancar lineas....si no escoles !!, mes que curios em resulta sorprenent. La meva primera opcio es la del Mitja Costa també i es veritat que entrar-hi soposaria una loteria, llavors m'enfado per que aquest no es el sentiment que hauria de tenir en fer efectiu el dret a l'educacio del meu fill !!