24 de març 2008

REFLEXIONS EN VEU ALTA, D'UN JOVE MONTCADENC (carta que publiquem)

En paraules de Joan Fuster: "la política, o la fas o té la fan".

Miro amb certa nostàlgia fotografies i pintures de la Montcada de finals de segle XIX i principis del XX; en aquells moments encara faltaven 100 anys pel meu naixement, els meus avis encara vivien a Múrcia, Montcada era una vila agrícola i d'estiueig.

No sóc fill de Montcada i Reixac ja que vaig venir als pocs anys de néixer, però amb el pas dels anys he anat aprenent a estimar-la. Els primers anys de viure a Montcada van ser difícils, veia Montcada com una vila fosca i gris, on les grans indústries (Asland, incineradora) i els polígons industrials ocupaven gran part de l'extensió del municipi, uns carrers estrets i bruts, fora de determinats carrers el teixit comercial i associatiu era inexistent. Amb el pas dels anys he descobert racons insòlits que creia impossible que existissin en una vila industrialitzada com Montcada: la Casa de les Aigües, Reixac, les mines del Turó, cases modernistes com casa Larratea, fonts naturals d'on brollava aigua...

Faig l'esforç d'imaginar-me una Montcada moderna sense perdre l'essència d'un segle endarrere: Carrers amples i nets, un patrimoni arquitectònic ric i ben conservat, un associacionisme i comerç local que fossin el motor de la vila, un entorn natural idíl·lic amb un aire net. Res de tot això ja és possible, només és fruit de la meva imaginació.

No obstant els montcadencs i montcadenques estem demostrant any rere any que volem ser millors per viure millors. El concepte 'creixement sostenible' sembla ser que mai ha passat pel cap de cap batlle en el darrer segle. El poble de Montcada s'ha hagut de defensar sol moltes vegades de les agressions patides i en els últims anys la cosa va a més.

Cal, doncs bastir una alternativa, un projecte seriós, on quedi definit el model de ciutat que volem i treballem honestament per aconseguir-ho. Els partits porten 10 anys demostrant la seva inoperància tant a nivell nacional com municipal: ja sigui, perquè serveixen els interessos de partit o perquè avant posen l'enriquiment econòmic al servei pel qual han estat escollits. És el moment d'una candidatura ciutadana independent dels partits.

Fins quan aguantarem l'expoli i la prepotència dels nostres governants? Jo ja estic cansat i disposat a treballar per posar-hi remei. Algun valent més ronda per Montcada i Reixac?
Tot està per fer i tot és possible.
"Vladímir Ilitx Uliànov"

2 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Esta claro que la politica y la democracia no sirve para nada positivo si no la haces servir.
Es como un instrumento que tenemos para mejorar las cosas, de nuestro pais, de nuestra ciudad y solo sabemos quejarnos para que sean los demás los que nos arreglen las cosas.
Nadie regala nada y nosotros tenemos la suerte de vivr en democracia para hacerla servir.

Anònim ha dit...

Querido Vladimir, aquí tienes uno que no esta cansado ni piensa cansarse mientras viva.
Y no solo lucho y seguiré luchando para entrar en las instituciones,que es lo de menos, para mi, sinó que seguiré luchando fuera de las instituciones para conseguir una Montcada digna para ciudadanos dignos
por una Montcada libre de zanganos, que no pegan golpe y se nutren de nuestra sangre como los vampiros.
Y eso, Amigo Vladimir, lo hago cada dia, dia a dia sin desmayo.
Para encontrarme, es muy fàcil, en la calle me encontraràs, allà donde exista una protesta, por pequeña que sea, allí me econtraras y si no la hay, la intento promover, porque motivos no faltan, estoy seguro que tu no estàs tampoco muy lejos de mi. hemos de crecer mas y...lo demàs, lo que tenga que venir, ya llegará, la esperanza no se ha de perder nunca.
Mientras tanto sigamos luchando y desenmascarando a zanganos, sinverguenzas,embusteros y falsos, que abundan en nuestro pais como setas.
un saludo, revolucionario.