23 de març 2008

SOSPITÓS SILENCI

Amb el prec que em publiqueu l'escrit.

Sóc un seguidor de les vostres pàgines, segueixo amb interès i preocupació el debat obert sobre si finalment s'autoritzarà incinerar residus a la Cimentera Lafarge.
Us envio aquestes línies, perquè tothom tingui present com actua l'Ajuntament, tinc la impressió que des del primer moment ja va donar el seu vist i plau al projecte. És la meva interpretació en comprovar que deixa passar l'ocasió quan te l'obligació de dir la seva. Ara començo entendre aquesta actitud tant poc bel·ligerant davant d'un projecte que pot afectar al nostre futur, la complicitat a favor d'uns, ha quedat en evidència.
Sinó com s'ha d'interpretar el que segueix ara? :

"Informes preceptius
32.1 L'ajuntament, en el termini màxim de dos mesos a comptar des de la data de presentació de la sol·licitud, ha de trametre a l'OGAU(*) un informe sobre tots els aspectes de l'activitat que afecten temes que són de la seva competència i, com a mínim, sobre els aspectes relatius a sorolls, vibracions, escalfor, olors i abocaments al sistema de sanejament o clavegueram municipal. Aquest informe té caràcter vinculant. Transcorregut el termini de dos mesos sense que l'ajuntament hagi emès l'informe, s'ha d'entendre que aquest és favorable al projecte. "

És una còpia, de l’article 32 del Decret de Medi Ambient publicat al DOGC, publicat 21/5/1999 , número 2894, que fa referència al Reglament General de desplegament de la Llei 3/1998 Intervenció Integral de l'administració Ambiental. Llei sota la qual l'Empresa Lafarge ha fet la seva sol·licitud.

Lafarge Cementos, SA va presentar la seva sol·licitud el 17/10/2007, segons consta en el DOGC nº 4989 . L' Ajuntament disposava de dos mesos per presentar l'informe "vinculant" com també si calia les corresponents al·legacions.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac no va fer ni una cosa ni l'altre, el seu "sospitós" silenci, s'entén que està a favor del projecte i la Generalitat així ho ha entès.

Voldria donar el meu suport a La Plataforma Anti-incineració i demanar-li que perseverin en la lluita , malgrat la incompetència dels nostres representants polítics.

Gràcies.

S.B.C (Pla d'en Coll)

22/3/08

(*) OGAU (Oficina General d'Administració Ambiental Unificada), és l'organisme que centralitza tots els tràmits.

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

anim, fan falta persones com tu, amb l'informació

Anònim ha dit...

Ara ja sabem de que es parla a les reunions que Ajuntaments i Generalitat han mantingut, segur que aquest silenci que atorga tàcitament el permís a incinerar és una de les maniobres pactades a les reunions.

Sisquet

Anònim ha dit...

Este articulo es muy interesante.
Demuestra las muchas maneras de perjudicar a una ciudad.
A veces el silencio hace mas daño que las palabras.
Y este Ayuntamiento lo ha demostrado callando y mirando a otro lado ante las injusticias contra el medio ambiente y a favor de la especulación.