31 d’oct. 2007

CAL CONTINUAR ALERTA...

Resultat d'una experiència pilot feta a La Vallensana amb bales del rebuig de l'ecoparc-2 de Montcada.


E
ls resultats de l’experiència pilot de la recuperació de part de la Vallensana amb bales de residus premsats són satisfactoris, segons l’estudi que han elaborat els professors Baldasano i Sanz de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i que forma part del conveni entre l’Ajuntament de Badalona, l’ARC, l’EMA i la Gestora de Runes de la Construcció. Els valors obtinguts indiquen que el contingut de matèria biodegradable dins les bales és com a màxim del 6,3%, resultat que confirma els assolits a la primera experiència duta a terme al Garraf. L’objectiu de la prova era fer el seguiment de les bales que produeix l’ecoparc de Montcada i Reixac —competència de l’EMA–, i que s’han anat dipositant en una part de l’antiga pedrera dela Vallensana per a la seva recuperació paisatgística. Al llarg de 2 anys, s’ha avaluat el comportament dels materials que contenen aquestes bales per determinar si són adequades per rebre i recuperar espais degradats per l’extracció de pedra. També se n’han mesurat les emissions de gas i lixiviats (líquid resultant de l’activitat de la matèria orgànica).


(És una part de la noticia que es pot seguir en la web de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge)

http://www.arc-cat.net/ca/noticies/noticies_detall.asp?oid=966

Malgrat els resultats positius, l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat han decidit continuar reomplint amb runa el forat de la muntanya.

(És també una part de la mateixa noticia que s’ha publicat en la web:

http://www.montcadaradio.com



Comentari:

És d’entrada, una bona noticia, amb tota la prudència que cal quan es tracta de residus, també cal aplaudir que es faci públic per coneixement de tots, la informació és cabdal per la ciutadania que ha de conviure amb abocadors o llocs que son el destí dels rebutjos finals de qualsevol planta de tractament, siguin ecoparcs o altres tipus. La transparència informativa ajudarà a què sigui relativament més tolerada pels directament afectats, Montcada tenim una gran experiència en el tema.

Aquest blog s’ha fet ressò, via les denuncies de la Plataforma Vallès Net, que la majoria de “bales” que surten de l’ecoparc-2 de Montcada no son degudament tractades per ser dipositades en pedreres o altres llocs, l’ultima és una sèrie de fotos on es poden veure grans camions que segons PVN s’emporten aquest material per a ser dipositat a Elda (Alacant), se suposa que les bales que varen sortir de l’ecoparc de Montcada cap a la Pedrera Vallensana serien acuradament i prèviament tractades, i pel que sembla ha donat un resultat “acceptable” per la recuperació dels espais, com poden ser les pedreres.

La Generalitat ens avisa, ens insinua, que a mig termini no quedarà més remei que reomplir els llocs que es decideixin i es farà principalment amb bales de l’ecoparc-2 ( Montcada) , per tant, caldrà estar alerta de com son tractats els residus que surtin.

Per altra banda no s’entén prou bé com la Generalitat i l’Ajuntament de Badalona afirmen: “Que malgrat els resultats positius han decidit continuar reomplint amb runa el forat de la muntanya” . Dóna la sensació que volen evitar queixes i s’avancen a les mateixes, dient-nos: “tranquils que de moment només hi aniran runes, de les bales rebuig ni parlar-ne "

De moment estem “tranquils” però no totalment ja que momentàniament (això es traslladar el problema a un altre lloc). La “merda” de l’ecoparc-2 s’envia a casa del veí ( Elda) i si les bales no son acuradament tractades prèviament, és motiu suficient per denunciar-lo. Convé, doncs, que amb anuncis d’aquest tipus estiguem alerta, ja que Elda es mereix el mateix tracte que Montcada o Badalona.

Ens alegrem dels resultats de l’experiència pilot, però malgrat els resultats positius no treu que més que mai ens posem en guàrdia.

Recomanem que es llegeixin les webs que hem facilitat i que tothom tregui les seves conclusions.


5 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

¿Que hacer con los residuos?
¿Tenemos la solución perfecta?
¿ Lo que se hace en Catalunya y España se puede mejorar?
Se hacen campañas , la administración intenta buscar espacios donde poder ubicar los deshechos que generamos, el pueblo en general colabora muy poco y como resultado final es que nos encontramos con un PROBLEMA que aumenta.
Lo que pasa aqui tambien se repite ( en mayor o menor grado, dependiendo de la inversión que se destina al reciclaje) en todo el planeta.El politico de turno intenta encontrar la solución a corto plazo que no es otra que "colocar" estos productos un poco más lejos del sitio de origen.
Y esto es pan para hoy y hambre para mañana.

¿Que hacer? . De seguir asi en una o dos generaciones ya no tendremos espacio .
TODOS tenemos que entender y aceptar que la sociedad en la cual nos movemos estamos generando tal cantidad de "mierda" que no nos quedará mas remedio que convivir con ella.
Mientras tanto giramos la cabeza hacia otro lado y no queremos enterarnos de lo que pasa.Los politicos tambien hacen los mismo, mucha campaña de imagen y pocos recursos ( dinero) destinan a mejorar para parar en primer lugar el crecimiento y despues tratar de reciclar de VERDAD las materias resultantes.

Las "balas" que salen del Ecoparc de Montcada son un ejemplo claro que retrata exactamente la cuestion.
SI!!! hay solucion , es cara , pero hay esperanza. Todos tendremos que pagar este coste y no engañarnos más a nosotros mismos.

Anònim ha dit...

El origen de tanta desidia ambiental es responsabilidad política y para mantener esta mala política en Montcada éstos han impuesto un estilo que consiste hacer relevos de cargos políticos cada pocos años.
Es decir, ponen en peligro la buena gestión del municipio hasta el límite y luego, dimiten con su responsabilidad.
El relevo dice: "el problema no lo empecé yo" y, vuelta a empezar.
El ejemplo mas claro está en Urbanismo.
Este "estilo" recuerda a muchas empresas privadas que cambian a sus directivos a los pocos años para empeorar los compromisos con sus clientes.
Y todo para beneficiar a los `privilegiados de siempre y deteriorar el buen servicio a los ciudadanos hasta dejarnos indefensos.

Anònim ha dit...

Despues de leer y reflexionar sobre lo que se esta diciendo y que es verdad, puesto que las imagenes no engañan, "hacia falta andar ese gran trecho con las pesadas alforjas?" Nuestros politicos que no lo són y además unos pésimos gestores.
Asi nos va, siempre nos toca pagar, la ciudadania responde, los politicos no¡

Homero

Anònim ha dit...

Cambiando de tema: Alguien me puede decir que significa la cruz que hay en la punta del Turo?.

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo con el anónimo de las:14:53:00 EET

LAS IMAGENES HABLAN POR SI SOLAS, LOS POLÍTICOS QUE GOBIERNAN MONTCADA SON UNOS MALOS GESTORES Y EL MOTIVO DE ESTO NI MAS NI MENOS ES QUE NO SON PÓLÍTICOS, SON PERSONAS QUE SE APROBECHAN DE LA POLÍTICA PARA SACAR BUENA TAJADA DE LOS DINEROS PÚBLICOS, ASÍN NOS VAN A LOS CIUDADANOS.
ESO SI PARA QUE LES QUEDE BUENA TAJADA HAY QUE HACER PAGAR A LOS VECINOS PARTE DE LO QUE SE INVIERTE EN LOS BARRIOS

UN SALUDO DE UN BLOGSGISTA