28 de nov. 2006

CARTA PUBLICADA A LA VEU (LA BÚSTIA DEL LECTOR)


La cerveseria

Josep Capella i Torrents
Montcada

Una de les últimes i desagradables notícies que circulen és la desaparició del jardí de la cerveseria del carrer Montiu, un dels pocs llocs que resten de les boniques cases i jardins que hi havia als carrers Montiu i Colon, i un lloc tradicional i històric que pel que sabem, es convertirà, com no podia ser d’una altra manera, en un solar per a la construcció de pisos, i que, en tot cas, hauria d’haver estat un jardí públic, ja que n’estem molt mancats.
En aquesta ocasió també es podria formar una plataforma per evitar aquesta nova disbauxa urbanística on, evidentment, hi haurien d’estar representats els grups i partits ecologistes i totes les associacions que promouen el respecte al medi ambient, als espais verds i lluiten contra l’especulació urbanística. No hi ha dret que un espai tan bonic, ple d’arbres i un veritable pulmó intern de Montcada es perdi.
Alguns dels partits representants a l’Ajuntament, sensibles en els temes mediambientals i socials, no poden admetre un cas així. Són tants els danys infringits als espais verds i edificis singulars de Montcada des dels anys seixanta fins ara que cal que la gent expressi sense por la seva disconformitat i el seu rebuig. No cal que Montcada arribi a tenir 100.000 habitants com sembla que es pretén. Montcada és un poble que vol viure tranquil i a gust i, com he expressat en altres ocasions, l’entorn és fonamental.
Desitjo que totes les persones i associacions que reprovin aquest destí per a un espai emblemàtic prenguin una postura totalment contrària al projecte de l’Ajuntament.

(Carta publicada a La Veu de Montcada 2ª. quinzena novembre 2006)

2 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

No puc compartir que el grup municipal Iniciativa per Catalunya (IC) hagi estat al costat de CíU i del PSC per la requalificació del jardí de l’antiga cerveseria. Crec que han pesat més els interessos particulars que allò que tant diuen i no segueixen: la ideologia d’un partit que es diu ecologista. Sóc votant d’IC, les properes eleccions no ho faré.
Miquel Gómez

Anònim ha dit...

No son ecológistes, el tema de l'ecologisme va ser el seu salvavides polític quan els ideals comunistes van començar a anar de baixa a tot europa