28 de nov. 2006

UNA D'IMPOSTOS.......



foto:www. montcada.org

Els impostos a Montcada.

Llegit a La Veu de la 1ª quinzena de Novembre 2006 : Els impostos pujaran per sota de l'IPC previst per l'any 2007.




El darrer Ple Municipal va aprovar una pujada del 3.2% de mitjana les ordenances fiscals pel proper any 2007. El regidor d’Hisenda va anunciar que la pujada era 0.5% per sota del IPC previst pel proper 2007, que segons ell serà del 3'7%. Amb aquesta mateixa linia l’edil va afegir : “ l’objectiu està en reduir la pressió fiscal sobre els contribuents, continuant amb la línia que vam plantejar al programa de govern”.
La intervenció en el Ple de l'edil és quasi calcada a la de l’any passat on va anunciar una pujada del 3.5% i va aventurar que la pujada seria 0.5% per sota del IPC previst, i que ell va avançar que seria d'un 4% per l’any 2006.

Doncs sembla que s’està equivocant. Ens expliquem:

Segons l’INE (Institut Nacional d’Estadística) , organisme que marca l’IPC per tot Espanya, ens diu en el mes d’octubre del 2006, que l’IPC acumulat és del 2,6% i que tot apunta que acabarà l’any amb un 3% . El ministre d’Hisenda Pedro Solbes va confirmar aquesta dada davant d'un auditori ple d’empresaris i gent de negocis el passat 31 d'octubre. Aquestes dades seran quasi iguals per l’IPC de Catalunya.

Si s’apuja l’any 2006 els impostos el 3,5% i l’IPC serà del 3% , nosaltres diríem que els impostos pugen, no?

El mateix Pedro Solbes va anunciar que pel proper any 2007 la inflació prevista serà d’un punt menys que el 2006, o sigui que rondarà el 2%.
I posats a fer previsions ens creiem més les que fa el ministre Solbes que les que anuncia a bombo i platerets el nostre regidor d’hisenda.

Si s’apuja l’any 2007 els impostos el 3.2% i l’IPC previst és del 2% , nosaltres diríem que els impostos pugen, no?

Si aquesta és la línia que es va marcar l’equip de govern, anem bé per anar a Sants, perquè no es diu d'una forma clara que s’han de pujar els impostos per necessitats de l’Ajuntament i no s’intenti vendre'ns la moto amb allò que els impostos baixen, perquè això no és veritat.

En que quedem Sr. Regidor d'Hisenda, els impostos pugen o baixen?

Sr. Alcalde, de veritat creu que es compleix la promesa programàtica de pujar els impostos per sota de l'IPC previst?

Les xifres son les que son i per moltes voltes que es donin a les menteixes i ha un fet incontestable i és que els impostos han pujat 0.5% l'any 2006 i tot apunta que per l'any 2007 la pujada serà de 1.2%.

PER FAVOR, NO VULGUIN ENGANYAR LA GENT...¡¡¡

1 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Ondia¡ pero si es verdad... leyendo atentamente el articulo se ve que estan jugando con los números haciendonos creer que no nos suben los impuestos.
¡Que cara¡
Victoria (Can Cuiàs)