30 de març 2007

PLE MUNICIPAL DE DIJOUS 29 DE MARÇ

D’aquest Ple, cal destacar l’aprovació del Conveni signat per l’Ajuntament i l’Empresa RTZ Operativa Immobiliària 2006, segons el qual comencen els tràmits de la nova planificació urbanística de la zona Segad.


L’oposició, el PP s’ha abstingut atès que davant de l’experiència en altres casos versemblants, era convenient actuar amb precaució. Quan es presenti el projecte i tinguin accés al mateix, decidiran la seva postura. La representant d’Esquerra Republicana va votat en contra, entre altres motius, va destacar que segons les seves informacions, no estan a favor, perquè es faci un nou centre comercial. L’Alcalde li va contestar: que ningú es precipiti, doncs, no saben exactament que farem amb el 10% que ens toca. (con ajuntament)

L’altre punt de controvèrsia ha estat quan s’ha discutit la nova Ordenança Cívica, aquí el PP s’ha abstingut, entre els motius raonats, van manifestar, que està tot molt bé però sense recursos pressupostaris no deixa de ser un document de bones intencions. ERC ha votat en contra per motius ben diferents, s’ha referit més a la necessitat de realitzar una tasca més educadora que no pas sancionadora, segons ella, es veu molt, la necessitat recaptadora de l’Ajuntament.

L’altre punt, diríem “estrella”, és quan el regidor d’hisenda senyor Joan Maresma, ha presentat els números de l’Ajuntament de l'any 2006. “Atención al dato “, com diria José Mª García, un superàvit en les comptes municipals de 7’5 milions d’euros, sí, sí, això és va escoltar, això va dir... I ha deixat anar la següent “perla” : El govern proper (ell ja dóna per fet qui hi serà) podria fer, si vol, perquè les contribucions no pugin més d’un 2% , sigui quina sigui la inflació de l’any 2007. Aquest punt era a títol informatiu i no es votava, però la intervenció de l’Eva García (PP) , que per cert, lluïa una figura molt acolorida, s’ha referit a la seva intervenció del Ple de Pressupostos (Impostos alts) i ha afegit que la intervenció del regidor d’Hisenda li ha semblat més un míting polític que no pas una informació com cal, en aquest cas, bajà! que estàvem amb un acte electoral. Marta Aguilar (ERC) , que ha tingut baralla dialèctica amb el regidor ha vingut a dir, que no son veritat, que es confon a la gent i, sense dir-ho, ha insinuat que s’enganya, entrant en una sèrie de números, per ella gens clars. En aquest punt, Montcada Confidencial, vol recordar al senyor Maresma, ja que estem en tant bon moment, perquè ens retorni els diners que ens ha cobrat de més l’any 2006. Sí, sí, repetim, ha dit 7’5 milions de superàvit.

Però l’anècdota, potser ja comença a ser la norma, és que un altre cop no s’ha deixat entrar a la sala de Plens a les persones que ho volien fer, concretament gent coneguda d'EUíA i ERC, els motius...? la policia local deia que no s'hi cabia.

En el torn de preguntes del públic, va sol.licitar la paraula el veí Rafael González (President de l'AA.VV Zona-21 ) per demanar si es farà un estudi medi ambiental a la zona de Segad. La resposta l'ha rebut per part d’un tècnic municipal. Però quan ha volgut preguntar altre cop, l’Alcalde l’ha tallat, per dir-li que no pregunti res de la Zona 21 (tema tabú) i la seva problemàtica, que avui no toca. Rafael González, volia saber, el deute real de l’Ajuntament, cosa que Joan Maresma ha contestat dient-li: 9,7 milions d’euros.

Els veïns de la Zona 21 van repartit un full informatiu on expliquen la problemàtica de la Zona 21, i que -segons hem pogut recollir- aquests han rebut la notícia del superàvit com molt positiva, ja que pensen que si hi ha 7’5 milions d’euros disponibles de més, tot això els pot comportar una rebaixa sobre els costos d’urbanització de la seva zona, manifestant finalment: que prenien bona nota, doncs, ara l’Ajuntament no els hi podrà dir que no hi ha diners a la caixa municipal.

8 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

"per cert lluia una figura molt colorida"

Cuando hablan del voto o intervención de Eva Garcia en le pleno municipal ,uds escriben el comentario que empiezo este escrito.
Realemente dos palabras :impre-sio-nante.

Opinium

Anònim ha dit...

Osti, aquesta vegada hem tardat més en publicar les impressions del Ple!
A què es deurà això?

Anònim ha dit...

Jo vaig estar al ple i vaig veure a la portaveu d'ERC molt feble d'arguments i molt fluixa, inclús faltant a la veritat. En canvi, la representant del PP és molt més educada i diu el mateix i fa oposició però amb respecte i sentit comú

Anònim ha dit...

Será porque a la Eva García no la tratan como un trapo...

Anònim ha dit...

Una pregunta: Qué se hará con los 7,5 millones de euros de superávit? liquidarán el prestamo en 5 años en lugar de 10?? o nos los gastamos en cava y canapés?? a cuantas bandejas toca por regidor?

Anònim ha dit...

Hola,

- Senyor Opinium, no entenc el seu comentari, "uds escriben el comentario que empiezo este escrito."

Si un plau pot ser voste més explicit, gràcies.
Óscar.

Anònim ha dit...

Amigos y vecinos votemos a cualquira que no sean los soci'opatas. ERC, EUiA hasta incluso PPC, cualquier cosa es mejor, LO JURO.

Anònim ha dit...

Cuando hablan mal de Marta Aguilar de ERC, quiere decir que es estupenda. Pues ya sabemos que los sociópatas ven el mundo al revés.