8 de març 2007

UNA OPINIÓ SOBRE "SOTERRAMENT TOTAL, ARA! "

Demà passat, soterrament!

Tens raó Esteve. Tens raó Josep. M’explico: si llegiu l’article de l’Esteve Que tinguem sort… (penjat en aquest blog), podeu arribar a opinar com ell quan ve a dir que el fet de situar el punt final de redacció del projecte de soterrament d’aquí a 28 mesos, és anar molt enllà. I més, tal com afirma, tenint en compte que després ha de venir l’aprovació del pressupost definitiu, la licitació de les obres i, finalment, la seva adjudicació.

En definitiva, ell hi suma 36 mesos (3 anys). És a dir, anant bé, les obres començarien dins el primer semestre del 2010. I crec que ens quedem curts! I això si no hi ha canvi en els caps dirigents de l’Estat espanyol i comencen a manar d’altres d’aquells que creuen que cal canviar-ho tot perquè tot el que s’estava fent fins ara es feia malament.

A mi m’agrada el lema de la Plataforma. Aquell que penja de balcons i finestres i que diu: soterrament total, ara! Però sóc d’aquells que pensa que hem aconseguit el “soterrament total” (permeteu-me que digui que al 99%), però no hem aconseguit l’”ara”. A mi no em serveix complaure’m pensant que el soterrament s’ha aconseguit i ja està bé. Mireu, jo visc al carrer Colom, a quatre passes (comptades!) de la via. Si comencen les obres del TAV aquest any, s’acaben al 2009 i a l’any 2010 comencen les de rodalies, tinc distracció garantida des del balcó de casa durant els pròxims 6 anys, com a mínim! Crec, sincerament, que mentre la feina es feia als despatxos del Ministerio no hem estat el suficientment punyents que caldria. I això no és cap retret a ningú. Si tindrem soterrament total serà gràcies, exclusivament, a la gent que des d’un principi i fins avui mateix han estat i estan al davant de la Plataforma (i a tothom qui hi ha hagut, i encara hi ha, al darrere, incloent-hi la població sencera).

Però també tens raó Josep. Em torno a explicar: al mateix article hi ha un comentari d’en Josep. Si el llegiu també podeu arribar a opinar com ell quan diu que es tracta que ara totes l’administracions “facin els seus deures com cal” perquè s’acabi aconseguint un soterrament “ben fet”.

Ja ho he dit: visc a quatre passes comptades de la via. No m’agradaria que les presses o les improvisacions afectessin la qualitat de l’obra i traslladéssim aquí els problemes que ara mateix estan tenint al Prat de Llobregat.

Potser si haguéssim punxat més a fora dels despatxos en aquests últims temps, potser hauria començat abans el projecte de redacció i abans haurien passat els 28 mesos… Però només és un potser… I de res serveix mirar pel retrovisor. Cal per tant, com bé dius Josep, continuar treballant perquè tothom compleixi el que hi ha escrit.

No ens podem plegar de braços. Ha quedat comprovat que el que no aconsegueixi la ciutadania no ho mirarà d’aconseguir qui ens mana. Que no em vinguin ara amb sopars de truita a casa ni amb línies directes d’atenció telefònica. Què vau fer PSOE i CIU des que el Ministerio va dir, ja fa uns anys, que s’havia de canviar el projecte? Per què no vau començar a treballar seriosament per proposar-ne un de nou i satisfactori? Per què actuàveu a esquenes de la ciutadania? Tindrem soterrament total gràcies al moviment civil que ha originat la Plataforma. Però serà demà passat, i no pas ara, per incompetència del nostre govern local que no va fer els deures quan tocava.

Jaume Aregall i Miñarro

2 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Si señor, aixi es si señor

Anònim ha dit...

Jaume , jo també estic d'acord amb el que dius.
Peró discutir " de lo que pudo ser y no fue" es perdre el temps.
Cuanta raó tens si l'actuació de L'Ajuntament , sobre tot Alcalde,que van fer per millorar, per escursar, per planta cara sense complexos , res de res, tot va ser molt misarable . Montcada no es mereix aixo.

Però, estem a on estem i convé no entrar en batalletes esterils, per que en els fons tots volem el mateix: Ara i ben fet!

JA GS