7 de març 2007

QUE TINGUEM SORT...

Que tinguem sort…

Aquest és el títol que se m’acut al llegir la “nota de premsa” del nostre ajuntament del 2.3.2007, referida a l’adjudicació de la redacció del projecte de soterrament de la línia de tren Barcelona-Portbou.

Per què? Per dos motius principals.El primer: el temps en què haurà d’estar enllestit, es fixa en 28 mesos. I per tant afegint el temps precís per a les fases que segueixen: aprovació del pressupost definitiu,licitació d’obres, adjudicació de dites obres ens ananem, tirant curt, a uns 36 mesos,Tot aquest temps per començar les obres d’aquest projecte de soterrament de la línia de França.

El segon motiu: és que en aquest temps estarà fet i beneït el benvolgut TAV al seu pas per Montcada. I com a resultat de tot plegat hem perdut l’oportunitat històrica de lligar o enllaçar els dos proyectes ferroviaris en un mateix periode de temps continu.

Val a dir que en dita nota municipal es diu que “ el soterrament és un procés imparable i només és qüestió de temps”.Penso. Serà imparable o no, si els agents d’aquest procés hi són. Però, si n’hi ha d’altres? Com més llarg és el temps més incertesa. No!

Es clar que això del temps es relatiu.Llegiu a la VEU 277( 1 quinz març 2006) paràgraf Inici d’Obres..” Creiem que 16 mesos és un temps suficient per enllestir el projecte de soterrament. No cal fer un estudi de….”

De 16 mesos el 9-3-2006 passem a 28 mesos al dia d’avui ( 2.3.2007) i si sumem l’any transcorregut ens aproximem als 43 mesos que ens van dir a l’inici de la moguda del soterrament i que tothom va considerar excessiu.

Bé, acceptant el veredicte del jurat, ja què qui no hi és no hi és comptat.Em permeto encendre un ciri a la nostra patrona Santa Engracia, per tal que faci la mercè que els polítics que avui ens han promés això, demà ells o d’altres no diguin allò, i Montcada i Reixac pugui lliurar-se d’aquest entrebanc feroviari, quan abans millor.
Que tinguem sort…

ESTEVE RECASENS I FREIXAS 5.3.2007

2 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Apreciat Esteve:
Evidenment que necesiterem sort , evidenment que potser no sobrarà algun que altre ciri a Sta.Engracia, però amic meu, ara es reguim, per documents oficials, no em promeses o declaracions d'intencions que poden entrar en contradiccions, com molt bé tu recordes en el teu escrit. Ara es l'hora de continuar treballant , ara es l'hora de continuar units, convé que tothom cumpleixi el que es diu " per escrit" i l'objectiu de la Plataforma ha de ser , si es possible, poder retallar els terminis que ens han marcat i per aixo caldrà insistir a totes les Administracions responsables de fer el Soterrament a que cumpleixin.
No se si em perdut l'oportunitat historica de lligar els dos projectes, es molt aventurat dir-ho, en tot cas si tu tens o coneixes alternatives factibles per a escursar els terminis, seria molt bó poderles discutir i per que no? aceptarles si cal.

Esteve: No sols es tracta tenir sort, de ser més pessimiste u optimiste, cal ser realista davant dels fets , es tracta principalment que tothom compleixi , que l'Ajuntament, Adif, Foment, etc., facin els seus deures com cal, la questió no es uns mesos més o meyns , l'important es que es faci el que la ciutadania de Montcada vol : "ElSoterrament Total, ara i ben fet"

Amb tot el respecte que et mereixes, voldria veure una miqueta més d'optimisme , home, ja toca, no?

Josep

Anònim ha dit...

Como dice el Sr. Josep no importa el tiempo, lo que importa es el hecho de que el Soterrament Total sigui ben fet y con garantías.