19 de gen. 2007

EL CATÀLEG DEL PATRIMONI MUNICIPAL

foto:Montcada Confidcencial
Can Sans avui
(clica sobre la imatge)

HI HA UN CATÀLEG DEL PATRIMONI MUNICIPAL ?

NO!.. és la resposta a la pregunta.

Un amable internauta ens ha fet saber com està la situació a dia d’avui:

26/9/2002 . El Ple Municipal aprova provisionalment el Pla Especial Patrimoni Històric, Arquitectònic i Ambiental de Montcada i Reixac i del seu Catàleg. S’acorda enviar la proposta a la Generalitat per la seva aprovació definitiva

Declaracions de l’Alcalde: “Aquest Catàleg serà una eina d’importantísima utilitat ja que tots tindrem clar el que s’ha de fer a partir d’ara”

25/9/2003. El Ple Municipal ratifica un decret d’Alcaldia del 1/4/2003 en el que es retira de la Comissió d’Urbanisme Generalitat el Pla Especial del Patrimoni Històric, Arquitectònic i Ambiental de Montcada i Reixac i el seu corresponent Catàleg, a l’efecte de procedir-ne a la revisió per tal d'esmenar les greus errades detectades.

Declaracions Alcalde: “Cal procedir a la revisió dels defectes trobats i espero que en poc temps tinguem de nou el Catàleg ja definitiu.”

Sr. Alcalde: Ja han passat més de 4 anys i no tenim res. Ens podria dir quan disposarem d’aquest Catàleg que de moment, sembla que dorm oblidat en algun calaix del seu despatx.?

Montcada Confidencial ha preguntat a l2 municipis del nostre entorn que han confirmat que disposen de Catàleg del Patrimoni o bé un Llistat d’edificis a conservar a disposició de tothom que vulgui consultar-lo.

Sr. Alcalde: No creu vostè que és molt important, i ara més que mai, fer públic els edificis, espais, etc, etc que cal conservar a Montcada ¿

Sr. Alcalde: Disposarem algun dia, que sigui aviat, d’un Catàleg de Patrimoni, Arquitectònic i Ambiental de Montcada i Reixac?

Montcada Confidencial

1 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Muchas gracias por la información que habia pedido sobre esi existía un catálogo del Patrimonio, aunque la respuesta haya sido negativa; ¿cómo es posible tanta inoperancia? para lo que les interesa ya espabilan, no hace falta pensar mucho para ver que hay otros intereses detrás , como muy bién parece que es lo de la especulación urbanística. Con esta aclaración sobre el Catálogo ahora me queda pendiente otra de mis preguntas, sobre que significa sector discontinuo Vista Rica-La Rasa, porqué se unen estos dos sectores o si seria li mismo que ahora saliera: sector Zona 21-Bosc de Vilaró, por citar un ejemplo.
Gracias a Montcada Confidencial por la labor informativa.
Julio Rio