2 de gen. 2007

HABITATGE...UNA BONA INICIATIVA A CERDANYOLA

UNA INICIATIVA SOBRE PROMOCIÓ D'HABITATGES


Es pot fer a Montcada?.. Per què no?

Si n’ha voluntat política es pot fer, abans que el poc sòl públic passi a mans d’especuladors.

Una Cooperativa gestionarà 40 pisos a mig camí entre lloguer i cessió.

Els ocupants de les vivendes pagaran un dipòsit (entre 6000 i 12.000 euros) i una renta mensual de 300 euros.

Cerdanyola del Vallès serà el primer lloc a Catalunya que es desenvolupi la iniciativa de caràcter social destinada a construir habitatges econòmics.

Aquesta nova promoció es farà possible desprès de l’aprovació per part de Generalitat de la Llei del Dret a la Vivenda. És un model anomenat “Andel” que fa més de 30 anys s’aplica als països escandinaus (més de 200.000 vivendas construïdes) amb uns resultats espectaculars que han frenat en bona part l’especulació.

L’Associació Sostre Cívic és l’encarregada de promoure el primer model a Catalunya. Es tracta d'una associació que considera la vivenda com un bé d’ús, i no d’especulació o inversió.

A diferència del lloguer tradicional, aquest és indefinit i es pot transmetre per herència. En cas que un llogater decideix marxar del pis, la Cooperativa li tornarà el dipòsit d’entrada.

Altra avantatge és que les rentes de lloguer aniran baixant a mesura que s’amortitzi la hipoteca o crèdit demanat per la construcció dels pisos, acabant pagant una simple quota de manteniment del bloc de vivendes.

En una setmana s’ha arribat a una llista de demandes de pis que supera les 250 sol·licitats.

Tant de bo, que Montcada segueixi l’exemple de Cerdanyola.

Montcada Confidencial

0 COMENTARIS (clica i escriu els teus):