2 de gen. 2007

QUÍ ESTÀ AMAGANT INFORMACIÓ...? QUÍ SIGUI, QUE DIMITEIXI...!!!

La Plataforma Vallès Net denuncia la futura incineració de residus a la cimentera Asland

La Plataforma Vallés Net (PVN) denuncia públicament la utilització de la cimentera Asland de Montcada i Reixac com incineradora de residus. La PVN demana als ajuntaments de Montcada, Cerdanyola i Ripollet que informin a la població dels acords adoptats pel que fa a la gestió de residus.

A la nota de premsa enviada per la PVN s'explica que l'Agencia Catalana de l'Aigua ha
signat un acord amb la Cimentera Asland per començar d'aquí a 10 mesos a incinerar llots procedents de les depuradores. Segons la Plataforma aquesta és només una primera fase que demostra que des de l'administració s'està optant per la incineració dels residus. I alerten que en una segona fase s'incineraran les bales d'escombraries i no de material inert. De fet la PVN ja ha manifestat en nombroses ocasions que els ECOPARC són plantes d'embalatge d'escombraries que necessiten abocadors i incineradores. Així assenyalen que l'ECOPARC 2 disposarà de dos abocadors, un a Cerdanyola i un altre entre Montcada i Badalona i ara també d'una incineradora que serà la fàbrica de ciments Asland.

La PVN vincula aquest darrer acord entre Asland i les administracions amb el tancament de la incineradora de la Ferreria que expliquen es va fer per la inviabilitat de la planta. Amb aquesta denuncia des de l'entitat ecologista volen alertar sobre el greu risc que suposa per la salut de les persones la incineració de residus i també posar de manifest el secretisme i la ocultació respecte aquest fet de Montcada i Reixac, Cerdanyola i Ripollet per ser els municipis més propers a l'Ecoparc i a la cimentera Asland.

15 desembre 2006
Una notícia de VilaWeb.com
Edició Ripollet
http://www.vilaweb.cat/www/ripollet
Enllaç permanent: http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2192617

0 COMENTARIS (clica i escriu els teus):