26 de gen. 2007

POLÍTIQUES MUNICIPALS D'HABITATGES LOCALS


CC.OO s’apunta a la promoció d’habitatges de lloguer.

Volen seguir les passes d’una Cooperativa de Cerdanyola del Vallès anomenada Sostre Cívic que aplicarà la construcció de 40 habitatges mitjançant el sistema "Andel" , un model escandinau a mig camí entre lloguer i cessió (recomanem llegir l’article de Montcada Confidencial del 2 de gener 2007 titulat “ Una iniciativa sobre promoció d’habitatges").

La formula "Andel" està donant uns resultats impressionats a Dinamarca. Les Cooperatives que es formen surten com bolets i totes consideren la vivenda com un bé d’ús, i mai com especulació o inversió rendible. Els Ajuntaments faciliten l’obtenció de sòl econòmic i estimulen si és necessari o falta, a travès d’avals per fomentar la creació de Cooperatives Mixtes.

Sr: Alcalde: En el referit article desitjàvem que Montcada seguis l’exemple de Cerdanyola i ara afegim, el de CC.OO. (1) Per què no fer-ho a Montcada?

Sr. Alcalde: Faci servir la recent creada Regidoria d’Habitatge per fer quelcom més que una gestoria de lloguer de pisos, faci servir l’Empresa Montcada Òptima, SA per prendre iniciatives innovadores, com és aquest exemple del sistema “Andel” que ha aconseguit rebaixar els costos dels habitatges en més d'un 45% .

Sr. Alcalde: Vostè que l’agrada viatjar molt -recordem una estada seva a Chicago (EE.UU) per estudiar urbanisme- li recomanem que visiti Dinamarca i comprovi les avantatges d’aquesta formula.


MONTCADA CONFIDENCIAL

(1) . Recomanem llegir també, l’article de: “El País” de 26/1/07 en el suplement Propiedades, titulat: “Las cooperativas se apuntan a: "Andel’.

0 COMENTARIS (clica i escriu els teus):