15 de jul. 2008

Diari El Punt (Vallès occidental) edició d'avui



*(portada "El Punt" edició paper:15/07/2008)


Dimarts, 15 de juliol de 2008>
Vallès. Multen l'alcalde de Montcada per haver ampliat casa seva, de protecció oficial

La Generalitat el sanciona amb 1.500 euros i l'obliga a fer obres per deixar l'habitatge com estava

CARLES ALUJU FERRER. Montcada i ReixacLa direcció general d'Habitatge de la Generalitat ha imposat a l'alcalde de Montcada, César Arrizabalaga (PSC), i a la seva dona, exregidora, Fina Manzano, una multa de 1.502 euros per haver fet unes golfes a casa seva, un habitatge de protecció oficial situat al barri de Mas Rampinyo. En la mateixa proposta de resolució, s'obliga el matrimoni a fer les obres necessàries «per retornar a la seva configuració inicial» la casa, perquè la normativa no permet incrementar la superfície construïda dels habitatges de protecció oficial. El Punt es va posar en contacte ahir amb l'Ajuntament de Montcada, però l'alcalde va declinar fer declaracions.



La casa de César Arrizabalaga és la primera de l'esquerra d'aquesta promoció de quatre habitatges. Foto: C.A.F.



La notícia la va fer pública ahir el bloc Montcada Confidencial, el qual divendres passat ja avançava, sense donar noms, que un responsable polític municipal havia estat sancionat per irregularitats urbanístiques. Segons la documentació aportada pel bloc, la direcció general d'Habitatge ha fet una proposta de resolució que insta a imposar una multa de 1.502 euros a l'alcalde socialista i la seva dona per una falta qualificada de greu pel reglament d'habitatge de protecció oficial. En la mateixa proposta de resolució s'obliga Arrizabalaga i Manzano a «realitzar les obres necessàries per retornar a la seva configuració inicial l'habitatge de protecció oficial» que el matrimoni té com a residència habitual, al carrer Aragó del barri montcadenc de Mas Rampinyo.
Arrizabalaga, que ahir mateix arribava a Montcada després d'un viatge institucional a Nicaragua i El Salvador, va fer saber al gabinet municipal de premsa i protocol que no tenia intenció de fer declaracions sobre aquesta qüestió.
Segons ha pogut saber El Punt, les obres que han estat motiu de sanció es van fer l'any 1998, quan Arrizabalaga no era alcalde sinó que era el màxim responsable de les regidories de Governació i Urbanisme. Arrizabalaga va arribar a l'alcaldia de Montcada el juny del 1999 i durant el tram final del mandat anterior la seva dona, Fina Manzano, va assumir la regidoria d'Habitatge. En aquest mandat no és regidora.
Segons l'expedient, el dia que es va fer la inspecció –el març passat– l'instructor del cas no va poder entrar a l'habitatge «però des de l'exterior es va poder comprovar que [...] han col·locat una finestra inclinada a la coberta i han ampliat l'habitatge habilitant l'espai sota coberta». Les obres es van fer sense l'autorització prèvia de la direcció general d'Habitatge, tot i que en el text es recorda que la promoció de cases del carrer Aragó «es van qualificar amb una superfície útil de 90 m², que és la màxima permesa en els habitatges de protecció oficial, amb la qual cosa no poden ser objecte d'ampliació».
El 29 d'abril, ni Arrizabalaga i Manzano no havien presentar descàrrecs. I arribats al 20 de maig, com que la Generalitat no havia pogut fer arribar la notificació al matrimoni, va publicar l'anunci de la proposta de resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
>Vallès. «No té autoritat moral»> (declaracions de Marta Aguilar d'ERC)


8 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Moltes felicitats Montcada Confidencial! Enhorabona per la informació i la difusió. Seguiu així!

Anònim ha dit...

ESTO ES INFORMAR Y NO LA VOZ DE SU AMO: LA VEU Y DE MONTCADA RÀDIO.
FELICIDADES AMIGOS ESTAIS HACIENDO UNA EFICIENTE LABOR INFORMATIVA, POR FIN VEMOS LA LUZ....

ANDRES

Anònim ha dit...

Al final, el tiempo pone a cada uno en su sitio... Y todos sabemos cual es el sitio del impresentable del alcalde, el paro.

Tendrían que inabilitarlo para cargo público, dado que era regidor cuando se produjeron los hechos.

A LA CALLE, CÉSAR DIMISIÓN!!!!

Anònim ha dit...

¡¡¡Felicitaciones a Montcada Confidencial!!!.
Esto es informar, solo añadir que es una pena que esta gran labor, asi como la otra gran labor de la plataforma antiincineración, tenga que hacerse por vecinos de la calle, esta y otras grandes labores tendrian que correspoder, tambien, a toda la oposición.
Sin querer entrar en polemica, no quiero decir, como algunos que no hagan nada, pero es tan poquito con el gran trabajo que representa ser oposición, que apenas se ve lo que hacen y dan la sensación que se encuentren fuera de juego.
Yo echo de menos, en la oposición, la comunicación con el pueblo a traves de hojas explicativas, de lo que hacen, de lo que pasa en nuestro entorno, de proyectos, de critica y autocritica, en fin comunicación, porque de esta forma parecen que no exista oposición, y es una pena, porque la oposición ha de ser siempre, la alternativa a gobernar.
Joan Segarra.

Anònim ha dit...

Bueno no había leido este comentario de Joan Segarra, menos mal que más de uno coincidimos en estas apreciaciones, menos mal ... espero que no se molesten la Sra. Mafalda y el Sr. Cristóbal .... porque es lo que se palpa en el ambiente .... ahora si ustedes quieren mirar para otro lado... es como quel dicho "Se ve la paja en el ojo ajeno i no la viga en el propio"

Anònim ha dit...

Es una vez

Anònim ha dit...

estoy de acuerdo

Anònim ha dit...

Es vergonzoso que una persona como un alcalde que está para hacer cumplír las leyes. Él no las cumpla. La clase política de este país está en crisis. No llegan a los mínimos exigibles para llevar los destinos de un pueblo.
MONTCADA NO ES ROMA,
TÚ NO ERES EL CESAR.