20 de jul. 2008

Experiències d'Okupació Rural - 2 d'agost a la TORRE DELS FRARES





AJORNAT !!

es farà el proper dia
2 d’agost

(amb el mateix horari i programa)


(ESTAVA PREVIST PER AQUESTA SETMANA, DIA 26 DE JULIOL)


AJORNAT!!















UNA JORNADA SOBRE EXPERIÈNCIES D'OCUPACIÓ RURAL






Nota: per veure el programa més gran, "clica" sobre el mateix; per llegir un article que fa referència als serveis de l'Ajuntament de Montcada "clica" sobre l'adreça electrònica, següent:







Comentari de Montcada Confidencial:


Arran de "l’OKUPACIÓ" de la Torre dels Frares, Mª Carmen Porro, la regidora socialista del departament d'interior de l'Ajuntament, va manifestar el 19 de juny , entre altres coses, això: " ..el moviment okupa ha començat a tenir presència al nostre municipi i, per tant, és un moment immillorable per formar els nostres agents, perquè estiguin preparats per actuar davant les noves situacions"


El " Moviment OKUPA" és una força social, molt heterodoxe, de caràcter apolític, es regeix per l'assemblea i no creu en els líders, el seu motiu principal de lluita és " la denuncia permanent " de tot el que fa referència a cases abandonades, espais públics, edificis històrics, etc. Aquest moviment fa servir unes formes pròpies per a "conscienciar" que molesten al "sistema" , es declaren pacífics i no violents, rebutgen l’acusació que sovint se’ls fa de "tribu urbana" i, que segons ells, vol emmascarar la "verdadera" motivació d'una "okupació": La denuncia de l’especulació urbanística i la creació d'espais de socialització així com d'autogestió.

8 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Sr.Batlle, sabia que........."..el moviment okupa ha començat a tenir presència al nostre municipi i, per tant, és un moment immillorable per formar els nostres agents, perquè estiguin preparats per actuar davant les noves situacions".

Dons miri per on, jo no ho sabia, pensava que l'o$upacio ja fa anys que te una presencia estable a Montcada.

Em remeto com sempre a recordar-li les frases que segons l'excel·lentisima Sra. Mª Carmen Porro, regidora d'Interior del seu partit va manifestar el passat 9 de Juny, i que segons posa aquí el d'amunt van fluir expansivament dels seus llavis arran de la Okupació de la Torre dels Frares.

Som alguns, (i segons les dades macro-econòmiques cada cop uns quants mes) els que donem diferents significats a les paraules. Les unes ens arriben amb K i ben visibles, i les altres amb una C que viu de carnaval permanent sota la disfressa del $.Es per això que crec que l'o$upaciò fa molt anys que s'ha instal·lat a casa nostra. Recordem?

El passat 1 de Juliol del 2007 va entrar en vigor la nova llei del Sòl (perdó, diré ``terra'', ja que com els hi doni idees acabarem pagant per prendre els rajos d'aquesta boleta lluminosa que calenta o enmerdant-nos de Kanfort per estar morenets).

Aquesta nova norma aprovada el 10 de Maig del 2007, al Congres del Diputats, substitueix la llei 6/1998 del Regimen del Suelo y Valoraciones, i per tant i segons la norma desapareix la classificació de ``terra'' urbanitzable.

Quina llàstima eh.....*(recomano llegir la següent frase amb la música dels cartoons de la Warner )

*``Laaaaastiiiiimaaaaaa que terminooooo el festivaaaaal de hoooooy......''

Sembla ser dons que alguns municipis i a manca de suficient finançament per part del Gobern Central, varen començar a recalificar a dojo ara fa uns anys, terrenys, dreceres i si m'apuren fins i tot les voreres. Nosaltres mateixos aquí a Montcada en tenim exemples carregats d'una gran il·lustració pictòrica, on des de fa molt temps i convivim cada dia, i on immobiliàries, constructores, promotores i d'altres efectes de la globalització capitalista mes anarquista, ens prenen el terreny en nom de la qualitat de vida, i les necessitats dels ciutadans.

Però mira per on, ara la bombolla s'ha rebentat, i amb ella la riuada de calerons que durant anys mantenien a uns quants, !!no senyalo a ningú eh!!, he dit a uns quants...... com sempre. I ara que Sra. Porro? que fem amb aquells que mentre inflaven la bombolleta ara comencen a deixar de pagar a d'altres tercers?. Tenim uns agents preparats per aquesta nova situació? o no podem fer res perquè en contes de samarreta Imperio porten camisa blanca i pantalons subjectats per tirants.

Es possible que segons el marc de la llei, s'acollin a la típica ``Suspensió de pagaments'', i de mentre ``qui gemega ja ha rebut'', però de moment saben molt be que el peixet per quatre s'ha esgotat, perquè fins i tot la nova llei ``elimina el caràcter Residual i solo puede clasificarse como urbanizable el suelo preciso para satisfacer las necesidades que lo justifiquen''. Si a això afegim, la brutal especulació, el preu del diner,les poques perspectives del jovent, la manca de financiaciò a càrrec dels bancs i caixes a la petita empresa, el preu dels carburants, la capa d'ozó i l'increment bestial de les galetes ``Principe de Beukelaer'', ja hi som. (Ho sento, m'agraden molt aquestes galetes, son guays).

Li sembla a vostè que ara es hora de parlar-lis d'agents a aquests quatre xavals?, per cert quins agents?, el de l'autoritat o els socials?

Ara els i toca dons demanar finançament en base a la recerca, els plànols Mèdia ambientals, per l'aprovació integra del pla de sanejament del riu, per la vivenda VPO (de veritat), per sanitat, etc, etc, etc, o sigui, per tot allò que devien d'haver fet i que ni tan sols en alguns casos ni han començat. Vinga, vinga a treballar.

Però això si Sra. Porro segons vostè ``es un moment immillorable per formar els nostres agents, perquè estiguin preparats per actuar davant les noves situacions". Quines situacions? Las de unes gents joves que en lloc de buidar, omplen. Les de unes gents que no volen jugar al seu trivial pursuit senzillament perquè no li agraden les seves incongruències. Que faran els agents?, espero que informin i col·laborin amb llibres i carpetes i sense ``Porres'', i que aquesta sigui la seva directriu primordial. Espero jo, igual que molts, que ajudi a la gent que construeix a partir de les idees, i no de les tochanes. A fer veure al nostre jovent que amb la ideologia i les bones paraules es pot trobar una solució. A xerrar amb ells perquè son el nostre futur i a portar-lis un quadre ben gran on posi que ``el respecte, el saber fer i la ciutadania, es el segell de garantia per anar mes enllà''. Però sap el que em temo, vostè això no ho farà, discriminara com sempre al oKupa a favor dels o$upas del benestar, i serà com sempre per pura subsistència...... la seva i la dels amics de la ``Pijolandia'' imperant.

Pdta.

Sra.Porro no deixi que els fums del seu cognom li pugin al cap,i prengui flors de Bach, de veritat calma... i flors de Bach.

El ``Sorro'' - S -

Anònim ha dit...

El que no trobo be, es que en aquest blog, es defensi una ilegalitat, i tots sabem que l´ocupacio es ilegal.

Anònim ha dit...

Escolti, sigui vostè dona o home. Qui fa més defensa d'aquest moviment és La Veu, doncs,ha dedicat dues pàgines sobre aquests, i per cert, tracten molt bé aquests joves okupes.

Si vostè té "mando" o té manera d'incidir en la policia local, faci el desnonament de la Torre del Frares i no vingui amb romanços de que si el blog,etc. etc.


Valentí

Anònim ha dit...

Benvolgut company, no defenso una il·legalitat, ni molt menys. El dret d'ocupació te els seus orígens a Gran Bretanya entre la dècades dels 60-70, es llavors quan nous grups s'estableixen a habitatges deshabitats, i atenció: SENSE PROPIETARIS. No obstant hi han precedents que es remunten a l'època medieval on la llei Anglesa atorga el dret d'habilitar cases buides i EXEMPTES DE PROPIETAT PRIVADA a tots aquells que no tinguin vivenda durant un temps determinat, FINS QUE L'ESTAT EN PUGUI GARANTIR UNA.

Tot i com deiem haber nascut a Gran Bretanya, el veritable moviment tal i com el coneixem avui neix amb molta intensitat a Alemanya lligat al moviment estudiantil del 68, i a rel d'això a tota Europa es va atorgar al dret d'ocupació sota el compliment, com no podia ser d'un altre manera, de les disposicions urbanes reglamentaries. Així dons una propietat SENSE PROPIETARI per llei i complint la legalitat estipulada es ``deuria'' de poder ocupar DURANT UN TEMPS DETERMINAT que es pot prolongar a DEFINITIU . El que es veritat es que hi ha un gran desconeixement per part de molts okupants en quan les seves obligacions i els seus drets, es per això i tal com considerava en el meu escrit anterior, que les autoritats públiques estan per quelcom mes que per apropiar o expropiar. Per últim li voldria fer una senzilla pregunta; Deu no ho vulgui, però si mor vostè, sense hereus de cap mena i estan l'ultim de la seva família generacional, que prefereix, que quedi per l'estat o per la gent?. Senzillament jo ho tinc molt clar, els que m'ho han cobrat ja ho han cobrat, i els que vinguin al darrera per llei o tindran de pagar, ja que hi haurà algú que sempre malauradament vindrà a trucar a la porta, no es preocupi que no se n'oblidaran. Al menys que hi hagi gent i sobretot jovent que si no tenen res (cosa que Hisenda tan que cobra si vol o pot saber) que no tinguin de pagar la propietat. Gracies i recordi ; ``Qualsevol ciutadà te dret a un sostre segons llei constitucional, i molts no el poden ni llogar ni comprar''. Jo el meu si no tingues hereus el dono a qui sigui abans que al estat, miri que vol que li digui soc així d'insolidari i ``d'agarrat''.

Pdta.

Moltes gracies per la seva observació, però el comentari era una mica mes profund, totls els joves son el nostre futur,tots i cada un d'ells sense excepció. Li diu un paio de quasi 50 primaveres que continua sent un idealista convençut.

El ``Sorro'' - S -

Anònim ha dit...

Sorro, et dono la raó.

Aquí d'okupas ja en coneixem uns quants. 8 anys okupant i sense fotre brot. QUI ÉS MÉS OKUPA? Qui no té res i treballa pels altres o el que cobrant a fi de més treballa per ell i els SEUS escollits.

Menos "Porros" e mais treballar.

Sorro, quiero ser tu lobo.

Anònim ha dit...

Menos porro si, pero menos Carmen Porro, que ya nos demostro su "talante" socialista mandando a la policia local a parar una manifestacion ciudadana, i haora quiere "formar" a sus Ajentes para hacer frente a esta nuevo "problema" que tiene montcada, los okupas.

Pero el problema no és nuevo en montcada ni mucho menos, hace mucho que los jovenes no podemos aceder a un vivienda y estamos de Okupas en casa de los papis.

Me gustaria saber como piensa "solucionar" la Porro este problema, quizas como el caso del campamento gitano dandoles pasta para que se vallan, quizás como en la última manifestación contra la cementera enviando a la poli...

Frack. KK

Anònim ha dit...

Sorro como siempre acierta.

Vuelvo a ser JMM.


Los OKUPAS son como minimo un grano en el culo del que manda.
Se que no se puede generalizar ya que son estos movimientos muy dispares a lo largo de la geografia mundial pero tienen un " no se que" que hace que denuncian "las verdaderas contradicciones del sistema"

AAy!!! la sacrosanta propiedad privada ..... es un tema tabú, no se puede tocar , mira si seran especiales estos OKUPAS que las legislaciones existentes tienen que hacer añadidos continuamente a sus codigos.

Ponen sobre el tapete verdades como puños.
Otra cosa es nuestra sociedad - yo podria decir que soy diferente, aunque lo intento, que ven con "malos ojos" a este gente , en realidad ponen en contradicción nuestras formas de vivir y la "hipocresia que nos envuelve".

La mayoria de "sentencias" no son por la "okupación" , acostumbran a ser por desordenes, enfrentamientos, etc con los poderes.

Son tantas, amigo Sorro, las contradicciones de este mundo que solo pensar que unos pocos reunidos en un despacho ( los Soros de turno) pueden decidir en un momento hacer subir el precio de tal o cual alimento pensando solo en su benefico y olvidando que subir un cuarto de dolar la tonelada del arroz produce - ojo al dato que diria Garcia- que unos 15.000.000 de seres humanos pasen hambre los cuales tenian el arroz como subsistencia.

Viva los OKUPAS , que por cierto de ilegales , nada de nada , en todo caso la administracion no sabe que hacer con ellos.

JMM

Anònim ha dit...

Amigo Sorro,

,me olvidaba de recordarle, estoy seguro que usted pertenece a esta generación , el famoso mayo del 68.

Aquel movimiento estudiantil de la postguerra mundial, trajo una reacción a la corta de los poderes publicos muy reaccionaria, por primera vez la derecha francesa gano unas eleccions por un abultadisima mayoria absoluta, fur tal el desorden que causaron que hasta los que se llamaban revolucionarios se asustaron.

Ahora bien , algo ha quedado en todos nosotros de todo aquello y yo me quedo con lo que dijo Ramoneda : El derecho a cuestionar lo que se quiere hacer por parte del poder, el derecho a preguntar y preguntarse el " por que" de las cosas y que hay detras de cada decisión.

Con perdón a los amigos del Blog, por ser tan extensivo.

JMM