6 de jul. 2008

UN COMENTARI QUE CAL DONAR-LI MÉS VEU...

Nota: Arran de la problemàtica de la zona 21, Hercesa, Can Sans, etc. volem destacar un dels molts comentaris que lliurement ens arriben i que pel seu "calat" en pro de Patrimoni, ho volem destacar, sense que això representi o desmereixi el valor dels altres comentaris que hi són penjats en aquest blog.
Zona 21 Can Sans

"Piensa mal y acertarás" diuen, i en aquest cas crec que les tanques els importen un "comino" i és que ja fa més de 20 anys, quan encara havia l'alcalde Campos, aquesta masia (que va quedar per l'Ajuntament) només deixar-la la família que hi vivia, es va fer una molt precària neteja i es va mínimament tancar, en espera que s'aconseguís alguna subvenció o que es pogués veure com conservar-la, rehabilitar-la, etc. ja que consta que és del segle XIII. Eren altres temps, a la meva opinió més austers i tot i que mai es fa al gust de tothom, no se sentia ni es veia tant "despilfarro" com ara (veieu els viatges oficials, recepcions, gespa multi???, equipaments mastodontics, etc, etc. Tampoc és excusa que no es tingués més cura en intentar fer el possible per no deixar passar el temps i recuperar patrimoni, però és que això d'aquests últims anys ja està passant de taca d'oli i el que és pitjor de tot, és que tampoc no veig o sento ningú que es preocupi d'aquest tema del Patrimoni. Sí, evident que és prou important el tema de l'Asland, el Soterrament, i altre temes que ens afecten més la salut o seguretat però ningú s'adona que a part de tenir la sensibilitat de valorar la nostra història, patrimoni, arrels i tal... les autoritats estan fent el possible perquè es vagi perdent tot: la masia de Can Sans, la torre Bombita, Vista Rica, l'antiga Cerveseria, la xemeneia de la bovila on ara apareixen les "monstruoses 2 torres de l'Alcaraz...?
Podria allargar-me molt més i tot perquè en deixar-se perdre es fa canvi de qualificació que és igual a especulació i "a buen entendedor pocas palabras bastan". Ja veiem doncs tot al contrari dels pobles del voltant que s'han preocupat de reutilitzar edificis antics per posar-hi algun servei municipal i que llueixen com a joies arquitectòniques. Que voluntat d'això no n'hi ha, que com que sembla que un tant per cent important no són del poble no tenen ni idea de que hi ha ni tenen interès a saber coneixe'l i estimar-lo, doncs vinga, és més còmode anar pel dret: que treguin les tanques, que tapiem les finestres però deixant portes obertes i quantitat de porqueria i molt sovint documents i o objectes que encara tindrien el seu valor, a la mercè del primer que pugui emportar-se'ls, que s'utilitzi com a magatzem de containers de vidre (torre Bombita) i apa, que llavors no ens queda més remei que enderrocar-ho per perill públic, que ara es pot vendre el terreny per bla...bla...bla...!!!!!!!!!!!!!

P.Roca

2 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Asi es,los socialistas de medio pelo ayudados en un tiempo por I.C y siempre por CiU han traido la especulación pura y dura a Montcada,no hay ni ha habido ningún proyecto de ciudad consecuente,se ha actuado a salto de mata,hoy digo un paseo aqui,mañana,pongo un edificio,a los actuales responsables municipales,les ha importado un pepino Montcada y los Montcadenses,les ha importado un pepino un diseño de ciudad consecuente,las dos torres cuando vienes de Mollet,son aberrantes ¿que pensará el Montilla y sus partenaires cuando vean que quedan las torres a veinte metros de la Nacional,torres con veintitantos pisos de altura ¿es eso calidad de vida? y por detras a diez la linea de Puigcerda ¿como se llama a eso? diseño de ciudad,no,ESPECULACION PURA Y DURA.

No digamos de la Zona 21,otra chapúza especulatíva,la cervecería ¿que será será? el Maresma lo sabrá.

Son diez años de especulación pura y dura con maneras egocentricas y dictatoriales,amiguismo,enchufismo,subida de impuestos del mil por mil,subida de sueldos estratosferícos a politicos parados que aguantaran y firmaran lo que sea por continuar en el cargo o personajes que se metieron en politica para entrar en el Ayuntamiento de funcionarios,sin etica ni dignidad ninguna ¿sus meritos? comisarios politicos de los jefes de su partido y serviles firmadores de todo lo que le ponga el edil en la mesa.

La fuerza de la Generalitat-Dipuración-Gobierno Central no la ha sabido utilizar nuestro edil,hoy desprestigiado en su partido,el otrora "Aire Fresco" es desde hace tiempo un "malas maneras" una perona que aguanta lo que le echen,su sueldo estratosferico le hace estar siempre a la defensiva ¿porqué no da una parte a la ONG de San Salvador?sería un buen gesto de cara a La Veu,su populsmo rancio y barato,subiría como los txacolís que se toma.

Anònim ha dit...

El patrimoni històric de la nostra ciutat da pena.
Menys despeses en viatges i "protocolos" i mes inversions en rehabilitació de edificis histórics, ara en estat de degradació. Estem jugant amb coses que no tindran sol.lució.