27 d’oct. 2008

Cap de setmana farcit d'actes

FESTA TORRE DELS FRARES





























( Fotos M.C.)

D'èxit es pot considerar la jornada reivindicativa organitzada pel col.lectiu CSA Torre dels Frares el dissabte 25/10 . Més de 150 persones (vingudes d'arreu de Catalunya, moltes de Montcada) van fer acte de presència al llarg del dia, participant molts d'ells, en el programe festiu d'actes organitzat sota el lema: Fem que balli ! La Torre no està en ruïna! .

La diada festera: "El Cabaret" va transcorre al llarg de tot el dia, amb un dinar popular, castanyada, xocolatada i beguda per a tothom, també es van fer espectacles infantils on van assistir tots els nens del Cau de Montcada, van haver-hi espectacles de teatre, monòlegs i clown, per cloenda final una sessió musical (una jam).

Aquest col.lectiu ha rebut una notificació de l'Ajuntament on els donen fins el dia 3 de novembre per a marxar de l'espai que ara "okupen". D'aquest tema Montcada Confidencial en parlarem més profundament en els propers dies.

------------------------------------------------------------------------------------------------

ACTE EN DEFENSA de la SERRALADA DE MARINA

















Fotos de l'acte organitzat( 26/10) per l'Assemblea de Joves de Montcada que juntament amb la de Badalona Sud i Barcelonés Nord varen participar en una marxa en defensa de la Serralada de Marina, els mateixos en una bona part, van assistir el dissabte a la festa organitzada en la Torre dels Frares. El mural que varen pintar es troba en la llera del riu Besós a l'alçada de l'empresa Ferroland.

---------------------------------------------------------------------
FESTA DE LES CULTURES































La 4ª edició de la Festa de les Cultures i la Fira del Comerç Just celebrada també el dissabte en el barri de La Ribera ha estat un bon aparador de la barreja de nacionalitats que conviuen en aquest barri. La participació es pot considerar de notable en un dia que el bon temps hi va ajudar. L'Alcalde César Arrizabalaga ha destacat que aquesta Festa demostra que la Ribera té un gran potencial i que aquesta iniciativa de donar a conèixer les diferentes cultures i costums és molt valuosa i que demostra que tothom pot conviure, sigui quina sigui el seu lloc de procedència, els espectes positius superen amb escreix els negatius.
(Fotos: M.C. i montcada.cat)


--------------------------------------------------------------------------------------

FESTES DE LA TARDOR



















(Fotos M.C.)











Més de 300 persones han participat ahir diumenge a la botifarrada organitzada per l' AV de Montcada Centre, amb la col.laboració de la CAL i d'AJMiR. La diada s'inclou amb un programa festiu que va començar el dia 19 amb l'edició de la 2ª Fira Agricola i Ramadera i que finalitzarà el proper dia 2 de novembre, com ultim acte de les Festes de Tardor, amb una diada de balls i tradicions catalanes i un homenatge al desaperegut Miquel Capella, que havia estat un gran col.laborador de l'entitat veïnal.

La primera foto de l'esquerra és de La Fira del dia 19/10, la resta d'ahir diumenge.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ACTE CORRELLENGUA 2008


També ha estat tot un èxit l'acte organitzat per la CAL, el passat dissabte en el local de l'ABI, a les 18 hores, on la mainada, que va omplir la sala, va gaudir d'un berenar/xocolatada amb la presència i animació d'un mag que va fer les delícies de la gent menuda. Posteriorment, a partir de les 20 hores, es va realitzar una degustació d'un còctel amb begudes de la terra i una sessió musical.
(No tenim en aquests moments disponibles les fotos, les quals penjarem tan aviat sigui possible)

10 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Una queja sobre la Fiesta de las Culturas :
No es mi intención con ello de poner agua al vino a un acto que en general me parece positivo. Me siento ciudadano de Montcada , llevo 43 años residiendo en Can Sant Joan , aunque de origen murciano me identifico con Cataluña cada dia más , me imagino que comparto con muchos el ser tan español como catalan al mismo tiempo .
Estuve paseando con mi familia , visité alguna caseta , en general en las dos horas de mi presencia me pareció un acto en que reinaba una buena harmonia , la única pega que encontré és que en medio de tantes banderitas que engalanaban el espacio y que representaban a diferentes paises ( Marruecos, Ecuador, Pakistan , etc, etc ) no vi ninguna de catalana , la "senyera" creo deberia siempre estar presente en estos actos de encuentro entre culturas , en este caso al lado de la española ya que el acto se celebra en Cataluña . Si no es por la colla de sardanistas - un aplauso por el Sr. Castellví que me ha dado lecciones - a mas de uno que no conociese este pueblo y nos visitará por primera vez no sabria a que comunidad autonoma pertenecemos.
Felicito que se mantenga esta iniciativa , pero estos detalles la organización deberia tenerlos presente , me parece bien la bandera española pero no es de recibo que se olvide la catalana , espero que sea un lapsus sin ninguna mala intención, ya que el año anterior recuerdo que si estuvo presente.
Si hubo alguna , no la supe ver , en todo caso habia muy pocas , esto es seguro.
A.G.

Anònim ha dit...

La cal el ajmir y el abi son lo mismo? y el csa que significa?
un ciudadano poco infrmado

Anònim ha dit...

Al ciutadà malament informat....?¿
Entri, si vol, al Google i posi "CSA" ja veurà com troba resposta al seu desconeixement....?
Si vostè creu que ABI,CAL,ajmir...és una mateixa cosa, doncs, molt bé!, presenti la tesis i podrem saber de quin peu vostè calça.

L'observador

Anònim ha dit...

Aquest blog a diferència de la Veu i el Mírame admet la crítica i la dissidència, així la gent poc informada com vostè pot estar INFORMADA.

Al ciutadà poc informat dir-li que és molt fàcil buscar les diferències existents entre aquestes 3 associacions per internet.
Però perquè vostè és quedi més tranquil dir-li que l'ABI disposa de 3 batallons de tropes de d'assalt, l'AJMIR de 220 mujaidins disposats a immolar-se per la llibertat nacional i social dels PPCC i la CAL disposa de 80 voluntaris lingüistics que en cas de no fer servir el català t'envien al gulag.
Cap d'aquestes persones té una doble militància, ja que és incompatible amb una vida discreta, podrien aixecar sospites a l'Ajuntament.

M'en vaig a fer la migdiada mentre m'imagino una Montcada on prevalguessin els drets de totes les persones per sobre dels carnets de partits.

P.D. L'Observador i jo estarem a les 20 hores al Café de Montcada perquè ens expliquis com collons has arribat aquesta conclusió. D'aquí una estona us informo lectors del blog, estic convençut que ell no ho farà.

Si el present és lluita, el futur és notre!

P.D. 2: No comenti Montcada Confidencial en hores de treball, els meus impostos no serveixen per això!

Vladímir Ilich Uliánov

Anònim ha dit...

Ciudada no poco infrmado:

Yo diría que si.
Básicamente, es la misma fuerza.
Es la fuerza que surge desde las raíces.Imparable.Esperanzadora.

Haces bién en inquietarte.
Quema rápido los papeles y borra los discos duros.

Firmado:
"Ciudadano con pinza en la nariz"

Anònim ha dit...

Del "cap de setmana farcit d'actes" voldria afegir un més: El dissabte a la nit al Kursaal de Can Sant Joan, es va representar l'obra "això no és vida", per part de Teatrac, Grup Escènic Arturo Calvo, grup que assaja i esta integrat a l'ABI (ves per on no volia entrar en la polèmica dels comentaris anteriors i acabo d'afegir unes sigles més a la discussió). Teatre amateur d'alta qualitat fet per un grup amb molts integrants que viuen a Montcada i atès el format de l'obra també amb la participació a través del vídeo d'altres veïns. Com altres grups de teatre de Montcada (ara que hi penso crec que diumenge em van dir que es representava el Diari d'anna Frank, també per un grup local, perdoneu no tinc les dades ara) aquest grup fa una encomiable activitat cultural. Per mi era la primera vegada que anava al Kursaal i em va semblar un bon espai, i simbolicament em va semblar un simptoma de normalitat en aquest poble haver-me de desplaçar de montcada centre a "bifurca"a veure teatre (també m'ho van comentar alguns veïns del barri l'ilusió que els hi feia, trucar-se i dir "anem al teatre?" i poder arribar fent una passejada des de casa sense moure's del barri). Bastant públic pel que són aquest tipus d'acte.
Per cert el cinema Kursaal també estaba tancat i abandonat, també va haver-hi una campanya dels veÏns amb pintades i graffitis inclosos, també al final l'ajuntament va reaccionar (aquests ajuntaments cada vegada van més passos enrera; quan s'enteren de la pelicula ja estan a punt de guanyar els bons)i avui és, per fi, un equipament cultural molt digne.

Anònim ha dit...

cm magrada veure una montcada en moviment! sa d dir que no es gracies a lajuntament que fins i tot hi posa traves (gracies cesar per fer pagar el lloguer d cadires, taules etc ) xo si gracies a totes aquelles entitats de montcada que tenen ganes d fer coses!anims! i seguiu treballan!

Anònim ha dit...

le dire señor que solo a los que el ayuntamiento le interesa le cobran los alquilers,a la fiesta de las culturas se tiraron una semana limpiando incluido contenedores,calles,cespet limpiado y podado,todo una semana antes.Dia 25.a las 8:00 estaban poniendo carpas,instalando los cables por los arboles para que cada caseta tuviera su luz se lo montaron todo la patrulla del ayuntamiento.
Eso si cuando alguna entidad pide material la patrulla no trabaja los sabados,no tienen suficiente material y ahora quieren cobrar o se pague cada uno las cosas.
Si las entidades dejan de hacer actividades sera porque el ayuntamiento es lo que quiere quitar todo lo que no le guste,proteste o le haga sombra,porque para una fiesta que hace como la fiesta Mayor de MIR y cada vez esta peor.
Aunque quiero felicitar a los de la fiesta de las culturas pero solo a los que trabajaban y han echo las comidas que han tenido mucha faena y se lo han currado.
A LOS DEMAS QUE LES DEN,QUE PRESUMEN DE FIESTA,Y NO DAN PALO AL AGUA.

Anònim ha dit...

en resposta d'aquest últim missatge, a la reunió que l'ajuntament ens va conviocar a totes les entitats, es va fer palès el favoritisme que unes associacions tenen respecte les altres. Els motius encara els esperem.
Tanmateix, no sé si he acabat d'entendre les seves dues últimes línies. Crec que totrhom que faci feina des del poble i pel poble ha de merèixer un cert reconeixament, i si no ho vol, doncs passotisme (encara que no combregui amb l'idea) però mai una falta de respecte com la que acaba de donar. Sobretot, perquè tots els actes que s'han fet aquest cap de setmana tenien una gran feina al darrere.
Poder el "que les den" aniria per aquelles associacions - entitats que només surten un cop l'any per posar una ofrena floral en una festa que, potser, ni els representa o tenen diferent concepció.


Joan de l'ós.

Anònim ha dit...

Le aclaro que los que no dan un palo al agua son los que estan en el centro civico trabajando para el ayuntamiento que es el que hace las culturas,y luego se apuntan el trabajo y el exito y se hacen la foto.
Por eso hubo tanta limpieza y material porque lohace el ayuntamiento.

A los que felicito es a los voluntarios que son los que lo hacen todo.