19 de des. 2006

CRÒNICA D'URGÈNCIA SOBRE EL PLE CELEBRAT AVUI DIA 19 DE DESEMBRE

PLE SOBRE ELS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS

Aquest Ple ha estat marcat per la presència dels veïns de Can Sant Joan que han protestat en silenci pel deteriorament del seu barri i per la por que tenen de que la fàbrica ASLAND cremi residus altament contaminats com a combustible. L’Alcalde ha intervingut per tranquil·litzar-los, i ha negat que hagi cap proposta d’aquest tipus sobre la taula, malgrat això els veïns tenen la mosca darrera l’orella, ja que no han escoltat per boca de l’Alcalde la frase que els hagués agradat escoltar: “ No hi cap proposta, no hi haurà cap autorització per part de l’Ajuntament ni ara, ni demà, ni mai” .

Sobre els pressupostos, ha hagut la clàssica presentació en “power point” a càrrec del regidor d’hisenda, explicant les bonances de com anem i com anirem (com a resum). La resposta que ha donat l’oposició (ERC) ha estat per denunciar la manca d’estalvi, millor dit la impossibilitat d’estalviar degut a la quantitat de compromisos adquirits, amb deute creixent, i també critiques a diferents partides i objectius. Per part del PP, la seva intervenció, ha girat sobre la denuncia d’una sèrie de contradiccions del pressupost, així com que els impostos estan pujant per sobre de la inflació, i concretament, ha demanat, perquè la partida “ Estudis i treballs tècnics” arriba a una quantitat desproporcionada dins del pressupost, la xifra és de més de 500 milions de les antigues pessetes (quasi el 10% del pressupost total) també han preguntat pels 25 milions d’antigues pessetes destinades a la Coordinació (es referia, creiem, al Senyor Joan Celma que deixa l’Ajuntament d’aquí uns dies) i un llarg etc, etc.

Ja sabem quina ha estat la resposta del Govern: cap... no s’ha respost a cap pregunta, millor dit ha desviat l’atenció cap a la intervenció clàssica, com és: dades comparatives, estadístiques, gràfics, etc. , fent allò que saben fer els polítics: “marejar la perdiu”.
No cal a dir que aquesta actitud del govern local no ha estat ben vista per l’oposició, han manifestat sentir-se depreciats, tant ells com les seves representacions polítiques.

Però, l’anècdota de la tarda, l'ha proporcionat la intervenció del portaveu d’IC/EUíA, Ramon Sànchez (que és així mateix membre del govern de coalició) el qual ha fet una objecció a una partida concreta del pressupost, dient que no hi estaven d’acord. Total, una intervenció amb un to suau , que només volia deixar constància de la discrepància del seu grup. La resposta a la seva intervenció, l'ha fet l’Alcalde amb un to de veu seriós i amenaçador: “Aquí no és lloc, perquè vostè protesti, li recordo que és membre de l'equip de govern...tot seguit, insinuant-li que si no li agradava la qüestió ja sabia el que tenia que fer “ .

Acabat el Ple, l’Alcalde ha cridat al portaveu d’IC/EUíA per continuar parlant del tema, les paraules han estat escoltades per tothom. Veurem que passarà demà dimecres quan es reuneixin en el despatx de l’Alcalde.

No creiem que es trenqui res....., però si fos així , ep¡ no passa res, la teòrica del "pegament Inmedio".... una altra vegada es farà present, és a dir: ahir enganxats i avui desenganxats.
No passa res.....¡¡¡


Seguirem informant

1 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

El Sr. Ramón Sánchez ya sabe quién es el Cesar, por eso no habla mucho, él ya estuvo castigado sin trabajo más de un año por el equipo de gobierno vigente.