10 de des. 2006

LA CERVESERIA (1ª part)


foto: www.montcada.org

"Antigua cerveceria alemana Dos Torres"


Algú ens pot explicar per què s’ha requalificat aquest terreny?

Algú ens pot explicar quina urgent necessitat hi havia per part de l’Ajuntament per prendre aquesta decisió?

Algú ens pot explicar per què el nostre Alcalde ha pres part tant activa per voler que l’operació fos una realitat?

La resposta que ens donen: és que això significa que recuperem dues cases emblemàtiques...bla, bla, bla.... Això no compensa, ni de bon tros. Es perd un referent històric del nostre poble, un lloc lúdic i cultural com és aquest espai urbà tan apreciat pel conjunt de la ciutadania. La “Cerveceria Dos Torres”, és quelcom més que una cerveseria, s’havia transformat en un tros de la nostra historia. És, doncs, un lloc insubstituïble.

En realitat s’havia convertit en una mena de “propietat col.lectiva” , una cerveseria molt popular que havia traspassat les fronteres del nostre poble, especialment reconeguda i apreciada per gent d’altres contrades.

No cal ser un gran sociòleg per afirmar que la ciutadania de Montcada no acceptarà mai aquesta requalificació injusta i desproporcionada. Els milers de firmes ja recollides per l’Associació de Veïns, és una prova inequívoca del malestar general del veïnat, i en contra de l’operació urbanística aprovada pel nostre Govern Local.

És possible que aquesta catastròfica operació urbanística, no hi hagi delicte ni corrupció, segur que tot s’ha fet i vestit de legalitat. Que tot sigui com va dir el portaveu del Grup Socialista: “ una altra gestió impecable realitzada per aquest govern municipal” -com si no tingues de ser sempre així-.... faltaria més ! que el nostre Ajuntament actues d'una altra forma.

El que sí ha estat, són uns “altres tipus de delicte i de corrupció” aparentment tot legal però de conseqüències contraries a les demandes i a les necessitats del veïnat, on tothom sap que hi ha una manca de zones verdes en aquest barri. A més, i seguint en aquesta mateixa línia, s’ha contribuit amb aquest “trueque urbanístic” per deteriorar, encara més, el nostre territori i una irrecuperable pèrdua d’un espai verd molt valuós de Montcada Centre. El que hi ha és molta desvergonya, junt amb una insolent i descarada forma d’actuar urbanisticament sobre un equipament privat que no hi havia cap necessitat de requalificar-lo.

Creu el nostre Alcalde que tot allò que es pot fer, s’ha de fer? .

Per què aquesta actuació, Sr. Alcalde?, sense comptar amb la voluntat popular?


Què s’ha fet d’aquells alcaldes que al començament de la nostra recuperada democràcia, defensàvem i lluitaven per un urbanisme compromès amb la ciutadania?

El poble, senyor alcalde, senyors regidors de l’equip de govern, vol respostes a totes aquestes preguntes. No ens agrada les afirmacions triomfalistes, ni els fets consumats sobre aquest afer urbanístic.

Davant de la foscor d’aquesta operació, Montcada Confidencial, posarà en coneixement de l'opnió pública tota la informació que hem recollit i que hem pogut constatar, amb un únic objectiu: transparència informativa envers la ciutadania.

Explicarem, pas a pas, des d'un principi com s’ha gestionat, explicarem, sempre des del nostre punt de vista, tot l’entrellat d’unes negociacions múltiples entre diversos actors, explicarem també algunes actuacions del nostre Ajuntament que estem segurs faran que més d’un es torni vermell de vergonya, explicarem també la sensació de desgavell que ha donat la regidoria d’Urbanisme en tot aquesta operació, amb improvisacions sobre la marxa. Demanarem també que el Sr. Alcalde ens expliqui, perquè dos funcionaris de l’Ajuntament varen tenir que avalar (millor dit, van tenir que donar fe de vida) davant d’uns poders notarials com a conseqüència de formalitzar-se en document públic la compravenda (entre els propietaris i l'empresa immobiliaria) de la torre-casa i terreny carrer Montiu. Dos treballadors municipals que per cert, no son fills d’aquest poble i per ser més concrets, una feia poques setmanes que treballava a l’Ajuntament.

....Continuarà

1 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Es cert que la familia propietaria volia vendre nomes a l'Ajuntament?
El contracte d'arres el va firmar una empresa de l'Ajuntament.
Dons com es que al final va comprar una empresa constructora?




Vei de Montcada Centre que esta en la lluita per consevar aquest lloc entranyable.