17 de nov. 2008

ALLÒ QUE ENTRA TÒXIC , SURT TÒXIC

El vídeo, dividit en tres parts sembla d’entrada una història llarga, però t’agafa des de el primer moment, creiem interessant i oportú perquè sigui conegut, és títula : HISTÒRIA DE LES COSES





Seria recomanable que el mateix , "didàcticament" molt interessant, fos passat contínuament en els col.legits, s'extreu del mateix unes reflexions que són necessàries per a conscienciar i educar els nostres joves, seria recomanable que aquesta lliçó mestre " l'aprenguéssim tots d'una vegada per totes”.

Aquest vídeo, original dels EE.UU, explica tota la cadena lineal del procés de les coses, ens recorda un principi inalterable en la naturalesa que la ciència química ha demostrat : " La matèria no es crea ni és destrueix, sols és transforma" . Principis que són vigents en el segle XXI i que Lavoisier (químic francès del segle XVIII) va demostrar en la “ Llei de la conservació de la materia”.

A Montcada, com a qualsevol indret que es vulgui tornar a la "política" d'incinerar per fer desaparèixer la quantitat ingent de deixalles que generem, s'hauria de tenir sempre en compte.Hi ha coses que amb els controls adients es poden i s’han de fer , però , n'ha altres que NO, per molt que es vulguin presentar com "polítiques avançades " no varien el seu resultat final: ALLÒ QUE ENTRA TÒXIC, SURT TÒXIC . Incinerar residus contaminats, cremar productes que contenen substàncies tòxiques no les faran desaparèixer després de la combustió, inevitablement es transformen, i la seva toxicitat continua inalterable en el lloc o producte que hi van a parar.

Tenim ben aprop un bon exemple , Lafarge Cementos a Montcada, amb el permís de la Generalitat, vol "valoritzar" energeticament residus (alguns contindran substàncies tòxiques) en els seus forns que estan situats a 90 metres del nucli urbà, i ens volen demostrar que amb aquesta activitat desapareixerà aquest "perill" . Preguntem, doncs, a on aniran a parar aquestes substàncies? ...desapareixen per art de màgia ? .... la resposta és NO, se’ns vol fer creure que la part més grossa quedarà dins del ciment i una part petita, segons ells, anirà a l'atmosfera , afegint que hi podem estar tranquils, doncs, en qualsevol cas les quantitats emeses són "tolerables" per a les persones. En cas que fos veritat, cosa que fins ara no s'ha demostrat suficientment, seguim preguntant: ... és què el ciment "contaminat" desapareix de cop? ..en algun lloc anirà a parar, no? .. el ciment és un producte que és consumeix i que també algun dia té caducitat, no?

Tots en som, en part, causants del que passa , i en les nostres decisions (acció-omissió) fem molt poc per evitar-ho i sobre tot les grans corporacions industrials que amb el vistiplau dels governs de torn no volen (ignorant) aquesta veritat , el model que seguim ens porta de forma accelerada a fer del nostre entorn un lloc inhabitable, i per extensió el nostre món. Seguir igual que fins ara i no voler afrontar el problema des del seu origen, continuar aquest model tant consumis-te ens porta irremisiblement al desastre en poques generacions.
Haurien de produir per viure i consumir el que necessitem, NO viure per produir i consumir compulsivament i desafiant constantment els límits que la naturalesa permet.

RECOMANEM AQUEST VÍDEO !!! PASSA-HO !!!!

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Felicidades Montcada Confidencial por este video tan genial tan didactico, sencillo y educador.
Yo se lo dedicaria a "nuestros mal educados politicos", los castigaria a tener que ver este video 200 veces diarias hasta que se aprendieran de memoria todo el relato explicativo que hace la señora del video o hasta que salieran gritando ¡¡YO NO SOY INCINERADORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!.
Joan Segarra.

Anònim ha dit...

INFORME DE LA ONU
España es el país de la UE que más ha aumentado sus emisiones de CO2
Actualizado lunes 17/11/2008 19:54
GUSTAVO CATALÁN DEUS
MADRID.- España sigue estando a la cabeza de los países incumplidores del Protocolo de Kioto. Según las cifras que acaba de divulgar el secretariado del Convenio de Cambio Climático de la ONU, nuestro país, con un 50,6% más de emisiones que en 1990, es el que más se aleja de los objetivos en la UE. En la lista mundial de los 40 países industrializados es superado únicamente por Turquía, que supera las emisiones del año base en un 95,1%.
Joan Segarra

Anònim ha dit...

ESTE VIDEO SELO TENDRIA QUE VER ELAYUNTAMIENTO Y LAGENERALITAT DECATAUNYA,PARA QUETOMEN CONOCIMIENTO DE LO QUE CONTAMINA LA FABRICA ASLAN