6 de nov. 2008

BARCELONA MEETING POINT - ANY 2008


Foto: De l'any 2006 on es pot veure a CésarArrizabalaga i Fina Manzano en el dia que la "regidoria" d'habitatge va ser presentada en societat .
Quins temps aquells i que diferents als d'ara , en que el totxo era l'autèntic protagonista de la política montcadenca .


La crisi deixa sense protagonisme a l'Alcalde


Hem rebut un e-mail d'un comentarista de M.C. que ens informa que l'ha sorprés veure l'Alcalde en el 12è Saló Immobiliari Internacional Barcelona Meeting Point. Ens recorda que ell, l'any passat, va enviar un comentari després de veure penjat un escrit nostre sobre Barcelona Meeting Point i que vol repetir aquest any.


L' amable internauta que viu a Montcada però que treballa a Barcelona ens manifesta que degut a la seva professió -administrador de finques- visita cada any la Fira de Mostres per posar-se al dia de les novetats, ens comenta que aquest any l'ambient que ha pogut comprovar és de com si es trobés en una sala de vetlla, el sector immobiliari exposat -ni ha de molt tipus- principalment sembla tot com si fos allò que es diu: Liquidació de stokcs per a tancament del negoci.

És impressionat veure com quasi totes les promotores immobiliàries ofereixen descomptes. Ni ha una per la seva singularitat i importància digne de resaltar , es tracta de la coneguda Agencia immobiliària Fincas Corral que ofereix com a lloguer el més de 8.000 habitatges que disposa per a vendre, només sol·licita un requisit, que el futur llogater tingui contracte de treball, oferint al mateix temps la possibilitat que en el pas del temps l'habitatge pugui ser adquirit pels llogaters.

Ha pogut veure- referent a Montcada- altre cop exposat el stand d'Hercesa i com a novetat el de Construccions Mengual i en canvi no ha trobat el pavelló clàssic del Grup Alcaraz, ni tampoc la presència de l'Ajuntament de Montcada que els últims anys muntava la seva paradeta, cosa que l'estranya encara que comprén que la crisi econòmica fa estralls.

L'home fa una petita reflexió referint-se a Montcada i ens recorda com canvien les coses un any per l'altre; ell que va assistir com a públic l'any 2006 a la conferència que va fer la nova regidora d'habitatge (feia pocs mesos del seu nomenament) la Sra. Fina Manzano i recorda la seva intervenció com un referent de bona política urbanística la que s'aplicava a Montcada com també l'avançament de tota una sèrie d'accions que era previst fer. Ens diu que també alguna cosa per l'estil va escoltar l'any passat 2007 per boca de una senyora (no recorda el nom, però la descriu amb ulleres cridaneres i baixeta. Nosaltres pensem que deuria ser Carmen Bastida) que el va atendre molt bé al stand de la Federació de Municipis.

Doncs avui ja donava per fet que no es tornaria a donar la casualitat dels anys 2006 i 2007 en que la seva visita coincidia amb la de l'Alcalde a la Fira i mira per on l'ha vist a mig mati acompanyat d'un seguici de persones que no coneix (4 o 5) que donaven una volta pel recinte, cosa que l'ha portat a comparar lo canviant que són les coses, passar de veure un Cesar Arrizabalaga molt cofoi, anys 2006-07, a un Alcalde molt seriós que es notava encongit i com si no fos tan protagonista .

M.C. : Hem fet una interpretació del llarg e-mail d’ A.P.A (des de Masrampinyo), li agraïm que ens posi al dia del Barcelona Meeting Point i li fem saber que per no fer molt llarg l'escrit hem "retallat" tot un seguit de reflexions que fa sobre els lligams que hi ha entre Ajuntaments i Promotors Immobiliaris, que en síntesi són expressions de sobre conegudes i expressades més d'una vegada en aquestes pagines. En quan a la visita de l'Alcalde, cosa que a diferència d'altres anys, no s'havia anunciat enlloc, no deixa de ser una petita sorpresa ja que el "horno no esta para bollos" i molt més no acabem d'entendre perquè s'han desplaçat tantes persones, a fer que? .... a no ser que potser tot es justifica ja que en aquelles hores el President de la Generalitat també visitava la Fira i calia sortir a la "foto" . Posem en dubte que aquest any es faci públic alguna foto de la visita , a diferencia de l'any passat que se'n va fer l'interessat ressò, eren moments de ser protagonista i treure pit no com ara que les circumstancies fan baixar el cap.

5 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

El señor alcalde justificaba el sueldo de su señora,y ademas una concejalía donde estaba todo el dinero de la especulación.

Por cierto,no había visto la hoja de Convergencia donde reivindica la calle Mayor y un nuevo Auditorio.

¡Las vueltas que da la vida Sr.Maresma¡ dieciseis años despues,usted en Hacienda como concejal el Consistorio con un sueldo estratosférico y un futuro retiro estratosférico,demuestra el porqué del 50%de la abstención en Montcada en las ultimas elecciones.

Dieciseis años despues,la calle Mayor,con usted de segundo de a bordo,en las ultimas elecciones viene a decir que la calle Mayor está como está porqué no hay suficentes habitantes en la misma ¿SE HA OIDO? busquese en las hemerotécas.

El Auditorio,reivindicó solo cien personas,una pregunta ¿en ventitantos años cuantas veces se ha llenado dicho Auditorio? da perna,siempre vacio,puede dar vacaciones a los que estan en la puerta,en resumen,siendo "fill de Montcada"teniendo su oficina de partido a veinte metros,no se ha dignado hacer un seguimiento de dicho Auditorio en Veinte años,miento,solo ha estado para las fotos de rigor,se ha llenado más el A.B.I. que el Auditorio en todos estos años ¿lo pilla?.

Este ultimo parrafo,no tocaba en este articulo,pero lo relaciono con la megalomanía del nuevo Auditorio,edificado al pito pito colorito,y lo que es peor tantos estudios de estadisticas ¿para que?para lo de siempre,para justificar sueldos y temas varios.

Anònim ha dit...

La crisi és tan contundent i significativa. que demostra amb escreix el canvi que ha experimentat el món de les immobiliàries. L’any passat, a la Fira del “Mitting Point” (punt de trobada), hi havien “la tira d'estands”. Semblava que grans i petits promotors, inclús uns quants ajuntaments, com el de Montcada (absent aquest any) més unes altres entitats públiques, s’havien posat d’acord per potenciar tots a l’una... les bondats de comprar habitatges. La realitat d’enguany és força diferent, avui m’ha semblat veure un “Mitting Point en el desert” Una vetlla als morts immobiliaris i a les seves conseqüències”, que no són poques ni primes. Hi havia més personal als estands, com: hostesses, comercials tècnics, directius, etc. que no pas públic interessat. Les ofertes són com allò dels “saldos” “quién da más...?. No hi eren constructors o promotors com: Grupo Alcaraz. L'efecte i la teoria “Ninjas (hipoteques porqueria) semblava que flotava en l’ambient.

L’empresa internacional HERCESA, la que està realitzat els blocs de la Z-21 a Terra Nostra, estava difícil de trobar, doncs, està en un raconet del pavelló d’exposicions, una mena “chiringuito de platja” amb una tauleta i dues cadiretes, tot plegat uns quatre metres quadrats, mòlt diferent l’espai i medis que van exposar l’any passat en aquest mateix recinte firal. Feia pena aquesta “oficineta” de pa sucat amb oli. D’empresa internacional semblava més bé a una empresa tercermundista.

Poc públic i els que s’atrevien a pagar 5 euros d’entrada, era, la majoria dels casos, per fer una ullada a les ofertes molts diferents de l’any anterior, doncs, semblava per la propaganda exposada una “tombola”. Les combinacions d’hipoteques, regals, descomptes, molts descomptes, molts eslògans i consells estúpids per vèncer la crisi lloguers amb opció de compra, facilitats i perspectives d’enganys a dojo...
RESUMIN: Ja estem ben fumuts ja...¡ ens faran falta molts anys i més d’un “Obama” per poder superar aquesta crisi de la qual no s’escapa cap ajuntament.

Kalikatres

Anònim ha dit...

Es dificil asumir que tu municipio esta regido por una persona tan negativa para lo que representa un proyecto colectivo de ciudad como Cesar Arrizabalaga y que por mucha denunciA , DEMOSTRACIÓN DE INCOMPETENCIA, explicacion de irregularidades cometidas e información de la mediocridad de dicho Sr . y de las personas que lo acompañan los dias van pasando sin que la ciudadania se preocupe por el despifarro de sus impuestos hasta que estos estan dilapidados.
Dentro de tres años , si las estellas nos son favorables , echaremos del poder a un personaje tan nefasto pero mucho de los perjuicios para el proyecto colectivo que significa Montcada ya estarán hechos.
Lo peor del sistema politico y administrativo que tenemos es que es incapaz de limpiarse de enfermedaes como Cesar arrizabalaga.

Anònim ha dit...

El Sor. Joan Maresma desde hace mucho tiempo es especialista en metamorfosearse; Lo que sea necesario para seguir siendo poder y cobrar.
Joan Segarra.

Anònim ha dit...

El Meteing Point, l'any vinent també es fará a Sao Paulo (Brasil), el nostre Alkalde no hi faltará. Cal que sigui fent un viatje a Nicaragua.