10 de nov. 2008

Homenatge al cronista Miquel Capella i Arenas









Imatges : A l'esquerra, moment en que el President A.V. Montcada Centre Sr. Antoni Trias entrega a la vidua Sra. Nuria un ram de flors, acompanyat pel seu fill Josep , a la dreta Jaume Aregall en un moment de la lectura recordant en Miquel.


L'acte celebrat ahir diumenge al carrer Major en la cloenda de les Festes de la Tardor organitzat per la A.V. Montcada Centre amb la col·laboració del ABI i altres associacions.

Ha estat un acte senzill però carregat d' emotivitat en record de qui va ser Miquel Capella, cronista local sempre preocupat i a l'aguait dels problemes de Montcada, incansable treballador polifacètic que a la seva manera i implicació buscava contribuir a la construcció d'un poble millor que n'oblidés mai les seves arrels ni la memòria històrica . Per ser com era , més d'un cop, les seves denuncies no eren de l'agrat i fins i tot cal dir que incomodava a més d'un , ja que posava en evidencia el desconeixement o bé despreocupació envers el nostre municipi. En Miquel ha fet una tasca immensa, un treball -sempre altruista- fruit de molt anys i que ens deixa com herència i que tots hauríem de saber aprofitar . Era home de valors dels quals en destacava un per sobre de tots : LA SEVA PROFUNDA ESTIMACIÓ PEL SEU POBLE.

Jaume Aregall , veí d'escala i amic li ha dedicat unes paraules a on ha desglossat d'una manera molt emotiva la trajectòria d'en Miquel .

Mai no t'oblidarem ! , ja poden passar mesos i anys que sempre hi haurà un motiu que ens recordarà en Miquel Capella.


(imatge: per veure sencer el discurs llegit ahir, "clica" sobre la mateixa)

4 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Enhorabuena a la Asociación de Vecinos por hacer el Homenage al Sr.Miquel Capella un señor que reivindicó siempre la idiosincracia del pueblo de Montcada.

Y es de paso una bofetada en la cara al politico "filldeMontcada" Sr.Joan Maresma que en periodo de elecciones díjo que la Calle Mayor es lo que es debido a la falta de habitantes ¡que pragmático es el Sr.Maresma¡.

Y enhorabuena por haber hecho la Fiesta,opino,que es una forma de dar vida a la Calle Mayor.

Enhorabuena

Anònim ha dit...

En Miquel, va viure anys difícils en la seva entranyable Montcada, entre un poble rural, el desenvolupament industrial, el trauma personal i familiar d’una cruenta, desfermada i llarga Guerra Cvil, després... la llarga i grisa dictadura, que acabaria amb l'arribada de la democràcia. Democràcia que despertà en ell, com altres ciutadans i ciutadanes, la il·lusió per recuperar els temps perdut, amb l'esperança per veure una Montcada més prospera i activa davant de l’adversitat del seu complicat i castigat territori. Ell en va destacar; reivindicant allà on fos, els valors i els sentiments en la lluita per veure el seu poble més bonic, més habitable, més acurat i sensible amb aquell patrimoni històric i cultural que teníem i que ara malauradament, va minvant i desapareix sense que ningú, al menys des de les màximes responsabilitats, no han fet res o ben poc.
Ara que en Miquel ja no hi és, cal que tots aprenem del seu llegat: lluitar per una Montcada més culta, perquè que no perdi les seves arrels històriques, ni tant poc el seu patrimoni, o bé allò que encara està en peu.
Que sigui el seu record, el seu treball divulgatiu de la nostra història, junt amb les seves demandes i reivindicacions en pro d’una Montcada millor. Tenim, doncs, el deure de seguir el seu exemple. Encara i som a temps per recuperar allò que encara hi és, com la Torre dels Frares.

Ricard Ramos

Anònim ha dit...

El cinismo,la hipocresía,la imagen con la foto incluida está instuída en nuestros gobernantes municipales y en su orgáno semanal el mirame.

Han dado un premio de investigación (una parte)por investigar la calle MAYOR ¡LA MADRE QUE ME PARIÓ¡.

¿Que han hecho en diez años de gobierno por la calle Mayor Maresma (filldemontcada se autoproclama cuando lo unico que es filldelmateix)y Arrizabalága Zabala.

Ponerse sus dos locales de sus partidos,para eso si que la calle Mayor está en el centro.Para poner el Auditorio,los gimnasios,la biblioteca,en una punta de Montcada ¿hicieron un estudio antes?y al lado de una gasolinera ¿el fill de Montcada no sabía eso cuando reivindicaba que el Auditorio era pequeño? ¿porqué no pagó un premio para investigar dicho tema.

La calle Mayor por donde pisas,de pena ¿cuantos años se lleva reclamando dicha obra ¡ahuuuuuu¡ pero con una foto y un premio,se engaña al ciudadano de Montcada,el que quiera dejarse engañar,y ellos a seguir cobrando cien veces más que en sus trabajos privados,los que lo tienen,porqué unos no lo tienen y otros no quieren volver a ellos ni en pintura ¡agarrados al sillon per secula seculorum¡para ellos no hay crisis.

Eso si,renovaron Domingo Fins,las antiguas dependencias de la guardia civil ¿y que pusieron?unas oficinas a toda pastilla para la Diputación y sus funcionarios,no se les ocurrió,por ejemplo,poner la Biblioteca en ese lugar ¿o no filldemontcada? ¿porqué no dotasteis de un premio en su dia todas las aberrraciones urbanisticas que habeis hecho no solo en la calle Mayor si no en toda Montcada.

Pero no nos preocupemos cuando llegue cualquier tipo de elecciones,entonces se moverán cuatro dias antes y se acordarán de los lugares emblemáticos de Montcada,como la cervecería ¿verdad filldemontcada?todo vale en politica,en politica parda,claro.

ES lo qu hay ¿o es mentira todo lo expuesto?.

MONTCADA CONFI ha dit...

e-mail rebut que penjem com comentari :

AGRAÏMENT


Voldria agrair a Montcada Confidencial la deferència al publicar la noticia del acte d’homenatge que la A.V. Montcada Centre va retre ,ahir dia 9 de Novembre, al meu pare Miquel Capella i Arenes.

Tanmateix faig extensiu el meu agraïment al Sr. Antoni Trias president de la Associació de Veïns i a Jaume Aregall per les emotives paraules que va dedicar.

Per la meva família va ser un acte entranyable i emotiu i per això volem donar les gràcies a tothom.

Es cert, que potser el que mes destacava del meu pare era el seu profund amor per Montcada i per la seva gent. I això ho va deixar palès en totes les seves facetes, des dels seus escrits i cartes, des de les seves fotografies, les maquetes de les esglésies i la conversa amb la gent.

L’amor per Montcada es una de les coses que el meu pare em va transmetre des de molt petit i, per convicció i el mateix amor per Montcada intentaré seguir aquesta labor de divulgació i investigació de la història i defensa del patrimoni per la qual ell sempre va lluitar.

Una feina que no es pot fer tot sol però sí amb tota la gent que estimem el nostre poble i estem disposats a defensar el seu patrimoni i la seva història, que cada cop som més.


Josep Capella i Torrents