18 de nov. 2008

ÉS HABITUAL,... ÉS CORRECTE ?







Un












Un internauta des de Granollers ens comunica que el llibre " Esculturas Opera Omnia " , editat per l'Ajuntament de Montcada, dedicat a la vida i obra de l'escultor i mestre artesà Lluís Barbosa va ser presentat en la Llibreria La Gralla de Granollers el 6 de novembre .
El comunicant manifesta seguir el blog Montcada Confidencial, ens recorda que el passat dia 1 d'octubre va llegir l'escrit "Plou sobre mullat" (es pot consultar: mes d'octubre, columna de l'esquerra) on es feien varies preguntes sobre a on anaven a parar els diners de les futures vendes del llibre.

Ja que des del dia 1 d'octubre la nostra pregunta no ha estat contestada, tornem a repetir la mateixa, després de comprovar que aquest llibre s'ha ofert a la venda a diverses llibreries. Està en el catàleg de la pàgina web : www.totselsllibres.com, que és una iniciativa del Gremi de Llibreters de Barcelona per vendre els seus productes, entre aquestes llibreries, l'internauta ens manifesta haver-lo comprar a La Gralla de Granollers per 25 euros. ( les fotos que s'adjunten són una mostra del que hi diu) .

Tornem a preguntar per si algú ens ho pot aclarir ja que tenim dubtes i no coneixem prou bé el "circuit" comercial que s'ha de seguir després de l'edició d'un llibre. Tenim clar que el "pagano" (uns 10.000 euros) de l'edició del llibre va ser a costa de l'Ajuntament de Montcada, com tenim clar que els pocs llibres que es van vendre el mateix dia de la seva presentació (18/9/08) l'import recaptat es va ingressar a l'Ajuntament . Com també - excepte excepcions contractuals i per tant aprovades en comissió de govern- qui edita el llibre és qui rep l'import de les vendes. És així, en aquest supòsit a Montcada?

Els llibres (ignorem la quantitat) que s'han venut en aquesta llibreria (La Gralla) o bé a través d'Internet, l'import recaptat a on han anat a parar? ... qui ha decidit la venda a les llibreries? ... qui té els drets d'aquesta edició? ...l'Ajuntament o bé el senyor Barbosa? ...quants llibres es van donar al senyor Barbosa ?....aquest es va auto autoritzar per poder-los vendre? .

Són dubtes que tenim i que ens agradaria si algú ens ho pot aclarir. L'operació sembla una mica estranya, no? . En fi, potser tot és normal i correcte, però en tot cas, si fos així , no deixaria de ser un bon "negoci" per l'escultor i un mal negoci per l'editor.

Estem parlant de formes, no ens importa saber la quantitat de diners que representa (segurament són pocs milers d'euros) , estem parlant d'una cosa no massa habitual, no....?.... o si?


3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Si los libros han sido pagados por el ayuntamiento el dinero que se obtenga por la venta ha de ir a las arcas municipales si no es asi me temo que eso es una ilegalidad.

Anònim ha dit...

Alguien debería esculpir una aclaración.
A lo mejor las sensaciones son injustificadas.

Anònim ha dit...

Les preguntes de M.C. haurien de tenir una resposta .

Tal com s'enfoca l'escrit , malgrat que no poden assegurar-ho , sembla com si aquestes inversions en llencin .

El Sr. Barbosa , es un bon artista , es mereix això ( el llibre) però l'Ajuntament ha de vetllar i controlar que la despesa sigui rendible.
Si s'han fet 500 llibres , desprès dels corresponents regals que es fan als amics , familiars, etc , la resta ( suposem uns 400 ) a on es guarden ? a on es poden adquirir ?.

L'Ajuntament, ja que ha pagat, pot , si vol, donar-los . El que no es de rebut ( si es que ha passat) que els "regalin" al personatge perquè desprès en tregui un rendiment econòmic afegit .
L'home ja es pot donat per ben pagat amb un llibre dedicat a la seva obra i el prestigi que dona en el seu currículum , " no esta al alcance de todos" .

Tot plegat pot donar l’ impressió que es "pecata minuta" però ben mirat , en cas de ser cert , indicaria quelcom de deixadesa que rascaria la il•legalitat .