3 de nov. 2008

SABIES QUÈ?....


Joan Josep Nuet, actual senador per Catalunya i exregidor de l'Ajuntament de Montcada, sona cada dia més com a candidat a Coordinador General en la futura Direcció Federal d'IU ("Izquierda Unida") que té convocada una Assemblea Nacional pels propers dies 15 i 16/11, on s'ha d'escollir el nou Coordinador General que substituirà a Gaspar Llamazares, el qual fa unes setmanes va presentar la seva renuncia per continuar dirigint la formació política que agrupa a diferents formacions de l'esquerra (PCE, EUiA, Los Verdes-varies federacions, Tercera Via, col·lectius socialistes, Espai Alternatiu, Izquierda Republicana. PCPE i altres)

Actualment Joan Josep Nuet és membre de la Comissió Federal Permanent d'aquesta formació política, desenvolupa les tasques de Coordinador Executiu Àrea Interna i Organització.

Dins d'aquesta plural formació política, hi ha dues corrents que estan fortament enfrontades (PCE i el grup "Llamazarista") que es disputen el poder. Malgrat que tots declaren que convé la unitat, qüestió que de moment no es pot percebre i, a dues setmanes per la celebració de l'Assemblea Nacional. Sembla, doncs, que encara no hi ha candidats que hagin donat el pas públicament per aspirar a dirigir IU. Al mig d'aquesta disputa tot apunta que una tercera via, anomenada N-II , i equidistant de les corrents enfrontades, està formada principalment, per militants de Catalunya, Aragó i Madrid - serà la que decantarà la balança- i és aquí a on el nom de Joan Josep Nuet podria representar l'home de consens si s'arriba al conclave sense acord previ. Avui un diari de tirada nacional afirmava:

"Saldrá el que menos odio genere ", segons declaracions repetides de les "tres famílies" existents en el si d'aquesta formació política.

Si s’entra dins de la web d'Izquierda Unida comprovarà que el Sr. Nuet està tenint aquests últims mesos una activitat "frenètica" , sigui com a Senador o com membre de la direcció federal. L'exregidor de Montcada no para de ser notícia i sembla ser que el Sr. Nuet, mentre continua amb la seva tasca organitzativa, no descarta aquesta possibilitat, és més, se'ns diu que "se deja querer", això si, tal com es tenia acostumats amb una discreció total.

I ja se sap que quan dos es discuteixen i a la vora hi ha un tercer, molts cops és aquest tercer qui s'emporta finalment, el "premi". Bé, expressem la paraula premi de forma irònica, doncs, dirigir aquesta "tan singular i heterodoxa" formació política no és pas una tasca fàcil, i més en aquests moments, complicats i difícils, que marquen un futur incert, i a la vista dels conflictes existents i que tot plegat, podrien donar pas a una "refundació " total o bé alguna traumàtica escissió.

7 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Realment, per els que coneixem al senador Nuet, ens sembla lo més lògic. El sentit comú i la gran feïna que està aportant a IU és només una petita mostra de la qualitat humana i política del Nuet.

IU es imprescindible en el context històric actual, en el que es pretèn que els treballadors i treballadores siguin els que paguin la crisi del capitalisme. IU ha de ser referència i exemple d'ara en endavant, i per aconseguir això, es imprescindible el consens que es busca desde l'anomenada NII.

Espero de tot cor que l'Assemblea Federal d'IU sigui l'Assemblea de la reconciliació i de la refundació, per una IU més unida que mai.

Anònim ha dit...

El Sr.Nuet,un hombre del aparato del Partido Comunista de Catalunya de toda la vida.

Antes Transformación,ahora Refundación,mañana.......

Un potipoti de siglas donde manda la nomenklatura de siempre.

Fuera de Catalunya con el Partido Comunista de España,en Catalunya con I.C.ecosocialistas,futura Plataforma del PSC,al menos sus mandos Ribó,Saura,Baltasar.

Carne o pescao.

La dualidad,se vende todo.

Anònim ha dit...

Agraeixo força l'article, i les crítiques dels comentaris ja que d'elles sempre se n'apren. Esperem fer una bona feina, en definitiva la meva escola política va ser Montcada. Fins una propera visita a Montcada Confidencial

Anònim ha dit...

El Sr.Nuet ha empezado la campaña y se postula con visitar Montcada Confidencial.

¡Peligro,mal vamos¡

Ha sido una trampa el articulo,el Sr.Nuet estaba esperando que algún vecino,uno,escribiera,no una critica,un hecho,para el querer promocionarse,en politica todo vale,la estrategia leninista ha funcionado.

Su escuela politica es el Partido Comunista de Catalunya, usted su funcionario,y no pasa nada,es la realidad,en todos los partidos existen los plantilla y usted es de la plantilla del P.C.C.como otros son plantilla de los socialistas de Convergencia de Esquerra o del Partido Popular.

No confunda,no es una critica,es un hecho.

eter ha dit...

Confirmado :caminamos hacia el bipartidismo.
La gaseosa se valora más, desgasificada.

Anònim ha dit...

En Montcada el PCC e I.C se han tirado diez años más que desgasificada,vendida,a cambio de dos puestos de trabajo,y servicio de mantenimientos varios.¿Son muchos años verdad?el trasvase de los de I.C. se verá pronto,tiempo al tiempo,enmendar los errores es de tiempo y de hechos,si no que no se metan en politica porqué entonces se acaba diciendo "todos son iguales" ¿o es que en el cuatripartito hasta hace cuatro dias en Montcada no eran todos iguales,estaban todos metidos en la pomada?.Antes Transformación,dejaban hablar y luego imponían el rodillo,ahora,Refundación,ón,ón.

Anònim ha dit...

En todas las elecciones siempre elegimos por las ventajas, muchas veces aparentes, que la elección nos puede reportar a corto plazo, e ignoramos el veneno escondido en ellas.
Joan Segarra.