14 de febr. 2007

ENDEVINA QUI VE AQUESTA NIT A SOPAR (II)

Veig que aquesta iniciativa del Sr. Alcalde s’emporta el rècord de comentaris, deu ser per alguna cosa.


Jo no sé qui deu ser el que assessora a aquest senyor però d’entrada crec primer, que deu cobrar un “bon paston” per lo difícil de la tasca i segon, que segur que deu ser un home perquè dubto que admeti consells d’una persona de sexe femení (per tot allò del sexe dèbil i perquè generalment les dones toquen més la fibra i ell no està per aquestes subtileses).

Sí, crec que és una feinada assessorar a algú que marca unes premises d’aquelles que -pel que veig en els actes públics- només contemplen el protagonisme elevat a l’enèssima potència-prepotència i conciliar això amb el que el poble demana és, utilitzant també termes cinematogràfics: Misión impossible.

Si aquesta notícia porta tants comentaris penso que és perquè tothom té una idea de la relació que es pot tenir, ara per ara, amb el nostre Alcalde i tothom ho té clar i s’aboca a comentar-ho; això no vol dir que tots els temes que apareixen a Montcada Confidencial siguin menys interessants o importants, però són força complexes en el sentit de que costa de comprendre les notícies que trancten sobre el que es puguin fer tants canvis, requalificacions, es puguin fer tantes promeses i que tot hi haver-ne constància no es compleixin i que et vagin donant tantes vegades gat per llebre i... En canvi sopar amb l’Alcalde, tenir l’oportunitat d’imaginar-se’l al davant i poder dir-li tot el que ens preocupa és, d’entrada, una cosa que ens agradaria a tothom fer.

Però no ens enganyem, que ja ho fan prou ell i el seu assessor; o algú creu que en anar a sopar no ha triat abans als “escogidos”? Algú creu que se li pot ocórrer sopar amb algú que li pugui portar la contraria?; amb algú que li faci una crítica, tot lo constructiva que vulguis però una crítica? No veiem que el to distès només es pot aconseguir quan l’interlocutor/a li pugui anar dient sí a tot? No veiem que l’opinió de les persones no pot quedar mai reflectida en un sopar d’aquest caire, ho dic per la manera com s’ha organitzat i si m’equivoco, que les 15 primeres famílies que tindran l’honor de fer-li d’amfitrions, diguin públicament qui són o que surti publicada la llista o que em diguin què he de fer per entrar al proper sorteig... Perquè què vol dir, que ara només és fins les eleccions i només recollirà els dubtes que se li plantegin durant aquestes setmanes o bé pensa continuar amb aquest ritme setmanal? Perquè si és així, o bé pensa tornar a sortir i llavors ja no cal perquè ja torna a estar en el mando i no cal que escolti més, o bé faria un acte d’humilitat i durant tot el mandat aniria escoltant les opinions? o bé en cas de quedar a l’oposició (en aquest cas sí) faria seves les veus del poble?. Lo dudo, lo dudo, lo dudo ... (tema de la película La Ley del deseo)

Aclareixo: Lo de què he de fer per entrar al sorteig és una broma perquè no tinc cap interès en que em fes perdre el temps, ni sóc bona cuinera per entretenir-me en elaborar un soparet, tot lo més un pa amb tomàquet i ell penso que és més de vida.

Exposo: Que vistes aquestes iniciatives del nostre alcalde, que potser es creu una mica un ídol cinematogràfic (per cert el que arriba a sopar a la peli és un actor de color, potser és que ell està negre), i que potser pensa que amb aquesta actitud pot arribar a guanyar un Goya, perquè un Oscar aquí no tocaria...

Sol·licito: Que no ens vulgui prendre més el pèl a la gent de Montcada, que som molts més els que no som sus adeptos; que amb els impostos que ens posen no estem per gastos, que en comptes de sopar, que sortirà més barato, faci un debat públic, si pot ser amb l’oposició de debó ERC i PPC (les altres forces polítiques les té ben subjectes) o bé qualsevol altra sondeig d’opinió més obert.

Que no ems mamem el dit, senyor César.

Eurídice

6 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Sera una broma!!! pues solo nos faltaba eso!!! a mi me queda del lote de navidad el wiski barato, y el vino..ja,ja,ja.....¿ peró vendrá con el guardespaldas de los trajes de zara????ke horror....miraré la parte positiva, lo mismo me regala un bastón de "Endakari", o una boina, ja,ja,ja,

Anònim ha dit...

Felicito a l'autor/a de l'escrit , el trovo encertat de principi a fi, la critica amb aquest estil tan literari es un plaer de llegir .
Li demanaria a Eurídice ( pseudonim, suposso) que faci mes critiques , que escrigui més sovint, seria tot un luxe per a quest blog.
Dedueixo que vas al cinema tot sovint, no?
Repeteixo, felicitats

Anim Confidencial , cal continuar aixi.

T.Mas ( Montcada Centre)

Anònim ha dit...

Bé¡ Eurídice, això es saber dir les coses com cal. Aquest alcalde s'ha cregut que sóm un poble de camàlits... encara hi han - moltes-veus que discrepen i tenen opinió pròpia, davant d'aquell que res més vol escontar-se així mateix.
Sí vol informar-se d'allò que pensem els ciutadans i ciutadanes, doncs, que faci les coses com ho fan els valents, DEBAT PÚBLIC!!!
SI HO FA, ALLÍ HI SEREM, ELS CRITICS.
Pau C. G.

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo con Euridice que propone una debate publico, estaria bien hacerlo en el Pavellò Miquel Poblet, que fuese abierto a la ciudadania que pudiese preguntar lo que quisiera.
Este ultimo mandato municipal es de los mas tristes que uno recuerda a pesar de las mayorias y pactos, a pesar de lo que se hace y de las obras, se mire por donde se mire el debate politico no ha existido y eso es malo, se acaba pagando caro , ejemplo hipotecas a pagar en generaciones.
Conviene, es urgente que Montcada despierte de este letargo.
Estoy a favor del sondeo publico y del debate antes de las elecciones.

Uno que no esta en la agenda de cenas.

Anònim ha dit...

El PSC en la comarca ha ordenado a todos los candidatos hacer gestos parecidos al de Montcada, uno invita a tomar café, otro invitará a comer, otro hara pequeñas reuniones con baile por el medio, etc , etc. O sea que no es una idea del Cesar , es una orden de arriba que hay que cumplir.
Otra recomendacion es que hay que mimar a los jubilados en la precampaña.

Anònim ha dit...

YA ME LO IMAGINABA! LAS IDEAS NUNCA SON DE ELLOS.

JUAN PALOMO YO ME LO GUISO YO ME LO COMO.