21 de febr. 2007

POLÍTIQUES MUNICIPALS D'ESTALVI ENERGÈTIC

El passat primer de febrer, arran la convocatòria d’una organització ecologista francesa, es va voler fer un acte simbòlic apagant els llums i desconnectant els aparells elèctrics durant cinc minuts, per cridar l’atenció i pressionar els governants per que facin alguna cosa per tal d’evitar el canvi climàtic.


Ves per on, a aquest acte de protesta adreçat als governants es varen sumar els mateixos governants, i així, Diputacions, Ajuntaments i d’altres ens governamentals varen difondre la seva adhesió a l’acte, alguns, fins i tot, varen apagar l’enllumenat d’algun que d’altre edifici o monument.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac també s’hi va sumar.

L’any 2005, sense comptar el consum de combustible dels vehicles municipals i les calefaccions dels edificis gestionats per l’Ajuntament, el municipi de Montcada i Reixac va abocar a l’atmosfera més de 2200 tones de CO2, equivalent a més de quatre milions de KW/H en electricitat consumida per l’enllumenat públic i el consum de les dependencies municipals, amb una factura de 500.000 euros (80.000.000 de les antigues pessetes).

No tenim dades de l’any 2006, però res ens fa pensar que aquestes hagin estat menys dolentes sinó a l’inrevés, estem convençuts que els abocaments han estat encara més grans, i continuaran creixent l’any 2007.

Davant d’aquests fets ens fem algunes preguntes:

Senyors de l’Ajuntament, quines son les politiques d’estalvi energètic que, tret la bona voluntat dels treballadors i els tècnics municipals, s’estan aplicant?,

Senyors de l’Ajuntament, tornaran a “arreglar el medi ambient” en les seves campanyes electorals properes per després oblidar-se’n?,

Senyors de l’Ajuntament, a qui es volien dirigir quan es van adherir a l’acte de protesta?,

Senyors de l’Ajuntament, han pres nota del que va voler significar l’acte de protesta?,

Senyors de l’Ajuntament, ens imaginem que no obtindrem resposta a cap de les qüestions plantejades, però...

Oi que va ser molt bonic veure als telenotícies com es quedaven a les fosques alguns dels edificis emblemàtics de diferents ciutats i pobles?.




El caporal Enciam

1 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Sabíais que España es uno de los paises que mas contaminan, y que se debe a que en nuestro pais es donde mas se venden los vehiculos que mas contaminan, ¿sabeis cuales son? los "TODOTERRENOS"