13 de set. 2007

RESSÒ MARXA REIVINDICATIVA



Montcada i Reixac, 11 de setembre del 2007

ÈXIT DE LA PRIMERA MARXA REIVINDICATIVA DE LA CAL

La primera Marxa Reivindicativa, promoguda per la CAL Montcada i Reixac, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que tingué lloc el passat 10 de setembre, va comptar amb l’assistència d’una vuitantena de persones. La presidenta de l’associació, Marta Serra, considera que l’acte va ser un èxit “perquè tot va sortir molt bé i el nombre d’assistents superava les nostres espectatives més optimistes”.

La marxa va començar a la plaça Lluís Companys a les nou del vespre, on es van llegir textos reivindicatius amb motiu de l’11 de setembre; i va acabar a la plaça Salvador Espriu de Masrampinyo, on tres ciutadans de Montcada, Cèsar Vilagut, Joan Paredes i Yahia Haddaoui, van llegir el manifest. Durant el recorregut, amenitzat pel so de les gralles i amb torxes enceses, també es va fer la lectura d’altres textos, com el del discurs de Pau Casals a l’ONU o l’Acte de Sobirania de Lluís Maria Xirinacs.

Marta Serra ha explicat que l’acte estava inspirat en la “Marxa dels Vigatans” i animava a la resta d’associacions de Montcada i Reixac a participar en l’organització del mateix de cara l’any vinent: “Des de la CAL ens agradaria fer d’aquesta marxa una tradició i obrir-la a totes les entitats del municipi”.

La comitiva estava encapçalada per una pancarta amb el lema “Marxa de Torxes per la llengua i la cultura catalanes”. A l’acabament de l’acte, els organitzadors de la CAL van oferir rom cremat als assistents

1 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

i els del PP no van fer una manifestació en contra i demanar que s'il.legalitzés la CAL?
aquest cop només s'han conformat amb una simple denúncia ecrita..

l'any que ve, se supera el centenar!