21 de maig 2008

DARRERA NOTÍCIA, PUBLICAT AVUI A VILAWEB


La fiscalia obre una segona causa per prevaricació contra l'exalcalde del PP de Llavaneres.
El fet imputable és un acord urbanístic per la concessió d'una zona esportiva
LLUÍS MARTÍNEZ. Sant Andreu de Llavaneres

La fiscalia anticorrupció ha tornat a trobar indicis de delicte en la gestió municipal de l'anterior govern de Llavaneres, liderat pel PP i el PSC. Aquest cop s'acusa l'exalcalde, Víctor Ros (PP); l'exregidor d'Urbanisme, Antoni Jiménez (PSC); un tècnic, i el secretari d'un presumpte delicte de prevaricació per haver venut sòl públic molt per sota del preu de mercat i d'haver concedit la gestió de la nova zona esportiva a una empresa sense cap compensació econòmica.

Un mes després de saber-se que el mateix govern de Llavaneres hauria pogut incórrer en un delicte de prevaricació i suborn per la signatura d'un conveni urbanístic per adquirir la llar d'infants privada Sant Nicolau, s'ha tornat a acusar els exdirigents municipals per un acord que es va signar el 2006. El conveni, que al seu dia ja va aixecar molts dubtes i crítiques entre els grups de l'oposició, havia de servir per construir una nova zona esportiva a la zona dels Ametllers. Els nous equipaments, que encara estan en obres, es financen amb la venda de l'antic pavelló, del camp de futbol, de la piscina municipal i de l'antic institut de secundària –un espai de 16.178 metres quadrats–, on la promotora immobiliària té previst fer habitatges.

El cas es troba ara als jutjats de Mataró arran d'una denúncia interposada per SOS Llavaneres, una antiga plataforma ciutadana que des de les darreres eleccions municipals ha esdevingut un partit polític amb representació al consistori. L'únic regidor del grup, Josep Ruiz, defensa que l'operació urbanística, valorada en uns 14 milions d'euros, es va fer «venent sòl públic molt per sota del preu de mercat i sense cap estudi de valoració prèvia». A més, considera que la concessió que l'Ajuntament va oferir a una empresa privada de les futures instal·lacions esportives per cinquanta anys es va fer «sense cap tipus de compensació econòmica ni concurs».

L'exalcalde de Llavaneres i ara cap de l'oposició, Víctor Ros (PP), assegura que està «tranquil» perquè «el procés encara està obert». «Que ningú pateixi perquè, al final, la veritat acabarà sortint», explica Ros, que insisteix en el fet que la proposta d'acord es va fer «amb tota correcció i d'una forma transparent». Malgrat tot, l'exalcalde continua defensant el projecte de la zona esportiva i manté que serà «l'enveja de tota la comarca». Per la seva banda, l'exregidor d'Urbanisme, Antoni Jiménez, admet que l'expedient és «complex», però defensa la legalitat amb què s'ha seguit tot el procés administratiu. Tot i que cap dels dos responsables polítics han rebut la confirmació oficial de l'acusació de la fiscalia, tant Ros com Jiménez confien en el fet que es podran aclarir tots els termes de l'acord entre l'Ajuntament i la constructora Proinosa davant del jutge de Mataró.

ACUSACIÓ PARTICULAR De moment, qui ja ha anunciat la voluntat de presentar-se com a acusació particular és el grup polític SOS Llavaneres, ja que l'actual equip de govern municipal, integrat per CiU, ERC i Gent de Llavaneres, no ho farà.

VÍCTOR ROS exalcalde de Llavaneres: «Estic molt tranquil de la gestió feta en el mandat anterior, però lamento aquesta campanya d'atacs personals que s'està fent amb l'únic propòsit de difamar. Al final del procés, confio que tot quedarà aclarit»

DARRER TITULAR QUE PUBICA, AVUI DIMARS A: VILAWEB

dimarts, 27 de maig de 2008

El PP acusa SOS Llavaneres d'usar la fiscalia com una revenja personal i d'instrumentalitzar l'òrgan

11 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

(comentari penjat a "Pal de Paller")


El govern local anuncia canvis en la gestió

De manera paral·lela al procés judicial, fa mesos que l'actual govern local negocia amb la promotora i la gestora dels equipaments la possibilitat de modificar el conveni que es va deixar signat en el mandat anterior. L'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera (CiU), va explicar ahir que un dels principals inconvenients que es van trobar és la concessió per 50 anys a una empresa privada de la que s'ha de convertir en l'única zona esportiva del poble. En aquest sentit, Graupera admet que ja s'han pogut tancar «acords verbals» entre les parts per reduir la concessió de 50 a 35 anys i per excloure del conveni el camp de futbol i el pavelló perquè siguin de gestió municipal. «El que no podíem tolerar és mantenir aquesta llosa de 50 anys de peatge que hauran de pagar els clubs i els nois per entrenar-se i participar en competicions esportives», va afirmar l'alcalde, que recorda que la construcció dels nous habitatges on ara hi ha l'antic camp de futbol, l'institut vell, el pavelló i les piscines no es farà fins que la zona esportiva estigui acabada.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2863597

Anònim ha dit...

Veremos en el próximo Pleno que destino tiene la moción que parece presentará ERC. Cada grupo asumirá con su voto algo más que su simple posición , esta vez tiene un significado que va más alla del contenido de la misma.
Se verá la voluntad que hay de no querer esconder nada. Si un gobierno dice que no hay ningun motivo para hacer una revisión de todo lo hecho en urbanismo , si esta seguro de ello, no tendria que temer nada , no? , al contrario saldria reforzado en todo ello.

Algo huele a podrido , en este caso no en Dinamarca sino en Montcada. La Cerveceria, La Rasa, Font Pudenta, El centro de negocios, etc, etc sin olvidar un proyecto en marcha - el que hay al lado de la Iglesia - que ha variado varias veces estos ultimos meses.
Hagase la auditoria , ganamos todos con ella.

Anònim ha dit...

Algo, como muy bien dice otro comentarista, huele en Montcada. Se debería mirar o preguntar a algun espejito mágico...para hacerle la siguiente pregunta: espejito, espejito dime si Montcada está limpita...de toda sospechita....?
El espejo responde con la imagen de Don Proper, y este contesta: NO, no sólo hay que limpiarlo sino que hay que desinfectarlo para garantizar que cuando aquel que marchó... no haya dejado vichitos....

Pilar
La cuenta cuentos

Anònim ha dit...

Crec que en el proper Ple convindria per part dels grups polítics presentar una proposta o moció per tal de agermanar-se amb Sant Andreu de Llavaneres donades les coincidències que tenim :

1.- Sr. Antonio Jimenez ex gerent de Montcada Optima,S.A i exregidor socialista a Llavaneres a la última legislatura

2.- Sra Carmen Bastida actual gerent de Montcada Optima,s.a (col.locada per Sr Antonio Jimenez) i actualment la única regidora socialista al Ajuntament de Llavaneres

3.- Varios temes urbanístics " dubtosos" i molt criticats .

4.- Coincidència de varios promotors de la zona de Badalona i Santa Coloma (que venien de la mà del Sr Antonio Jimenez quan ell estava allà de gerent de la societat municipal de esports i urbanisme) que actuen als 2 pobles utilitzant informació "privilegiada"

A perdoneu la única diferència es que a Sant Andreu de Llavaneres hi ha hagut un grup SOS LLAVANERES que ha tingut pebrots per possar-ho en mans de la fiscalia.

De totes formes val la pena que algú en el proper PLE demani de bon rotllo el "agermanament" amb Sant Andreu de Llavaneres , així compartirem penes i alegries.

Salut.

Anònim ha dit...

Espero que en Llavanares, que han tenido "más narices" que Montcada, la justicia ponga luz a esas actuaciones urbanísticas, del mismo autor que estuvo aqui, pero en vez de concejal lo hizo como director del departamento de urbanismo.
Esta segunda causa judicial que surge de una denuncia al fiscal Anti corrupción no es para bromear. El señor Ros y el señor Jimenez pueden decir lo que quieran, estan en su derecho, lo mismo que nosotros los ciudadanos de Montcada que no estamos acusando a nadie, simplemente queremos despejar la incognita y las dudas que han despertado en Montcada esos hechos que hemos visto: la excesiva volumetria de los bloques de Alcaraz en la Font Pudenta, la operación de Torre Vista Rica y los "torres gemelas de Masrampinyo (tambien de Alcaraz), las operaciones de Torre de Can Casamada, Torre y terreno de la antigua cerveceria, la urbanización -dónde no tocaba hacerla- de la zona 21 (Hercesa), etc.Todo eso aunque haya pasado por el pleno -lo mismo que lo de Llavaneres- no quiere decir que todo sea haya sido legal, habrá que ver si de una vez aparacen todos y cada uno de los expedientes urbanisticos con sus c orrespondientes informes, etc. y los pasos efectuados para ver si todo se hizo bien. Tambien habria que mirar en esa posible auditoria todas las recalificaciones que se han efectuando -que no falte ningún expediente- durante también la epoca del señor Romo, concejal que marchó previamente y antes que lo hiciera el señor Jimenez. Y que por cierto, y agradeceria a quine lo sepa cierto lo desmienta, pero creo que ese exconcejal, y tiene todo el derecho a hacerlo, si le viene en gana, tiene actualmente una empresa de limpieza que compite con la otra contratada, por el ayuntamiento desde hace años) para la limpieza de dependencias. Si no es cierto pues me complaceré en rectificarlo.
Hay mucho que hablar aqui si todo lo que se ha hecho se hizo bajo el estricto procedimiento administrativo y las ordenanzas metropolitanas sobre urbanismo.

Kalikatres

Anònim ha dit...

Para Kalikatres,romo no tiene ninguna empresa esta de representante de contenedores no hay que hacer caso a todos los rumores y bulos porque sino perdemos nuestra credibilidad como verdaderos defensores de montcada,espero como tu, que al final la verdad de todo lo que se halla ccocido en nuestro ayuntamiento salga a la luz y si hay culpables sea quien sea que pagen con la ley, pero yo no quiero caer en lo facil de llenar de mierda a nadie sin justificacion.
ZAFON.

Anònim ha dit...

Al comentarista Zafon.

De acuerdo con tu comentario y precisión, debo aceptar tu información como buena y abandonar la que me dieron. De todas formas y para que no vea nadie en mi malas intenciones, RECTIFICO ALGUNAS DE MIS ANTERIORES PALABRAS Y DIGO QUE ESE SEÑOR, hasta que NO SE DEMUESTRE LO CONTRARIO, sólo se gana la vida de representante de contenedores. Por tanto no tiene otra empresa.
Será la auditoria, en caso de realizarse en Montcada que tendrá la ultima palabra o bien los tribunales, en su caso.
Gracias Zafon.
Saludos, de

Kalikatres

Anònim ha dit...

LAS RESPONSABILIDADES EN MATERIAL URBANÍSTICA.

El actual teniente de alcalde de urbanismo señor Jordi Climent i Martí, tiene desde mi opinión, una doble responsabilidad sobre el tema que nos ocupa, es decir, lo que se ha hecho o se ha dejado de hacer en el departamento que él, ahora dirige. Puesto que independientemente de lo que piense o opine el alcalde, alguien con sentido de la responsabilidad y para salvar la credibilidad de la clase politica, especialmente a los que hoy coogobiernan nuestro ayuntamento. Deberia éste concejal ser el primero en solicitar una auditoria y romper la tendencia y enroque que ha tomado el actual gobierno municipal. Estan jugando a un juego peligroso, puesto que si se accede ahora el tema de dar luz verde a una auditoria urbanística, y no despues cuando haya o no sentencia condenatoria sobre los acusados que ha señalado y puesto en el banco de los acusados la Fiscalia de Anti Corrupción. Esa acción si no la hace Climent, se corre un gran riesgo, con alcance y consecuencias dificiles de estañar: en una palabra el PSC local tardará en levantar cabeza. Climent de partido de tiro largo o dicho de otra forma con sentido de la responsabilidad puede abrir esta iniciativa y salvar, al menos, su persona y parte de los muebles....del naufragio.
El enroque en ajedrez es una jugada de uno sólo jugador -de uno que petende defenderse para salvar a su rey, negro o blanco, cuando lo inteligente en este caso, es abrir juego y plantar cara con un salto de un noble y buen caballo sea negro o blanco...
La responsabilidad es ahora crucial para todos aquellos que la tinen. El futuro no esta lejos, y la inmovilidad puede ser una amarga y larga derrota. Y eso lleva además, intrisicamente, otras muchas cosas, que son faciles de intuir y calcular.
Recapaciten: la ocasión la pintan calva.
Saludos

Kalikatres

Anònim ha dit...

No se si es cierto, pero me han comentado que el sr. Romo tambien esta de vendedor de los pisos que se han construido en carretera Vella junto a la estación de Manresa.
Alguien sabe quien es el constructor o promotor.
Melquiades

Anònim ha dit...

Comentari llegir a "Pal de Paller"

NO VULL FER LLENYA DE L'ARBRE CAIGUT.


És la segona vegada que la fiscalia actua contra el senyor Víctor Ros ( ex-alcade de Sant Andreu de LLavaneres ) i la seva colla de col.laboradors encapselats pel senyor Antoni Jiménez ( ex-regidor d'urbanisme ) i el principal impotat es limita a dir que està tranquil i que la veritat sortirà a la llum.
Personalment m'importa ben poc com està el senyor Ros, millor que estigui tranquil. A aquestes alçades tots sabem que la veritat sortirà a la llum, gràcies a les actuacions de la fiscalia i de la gent de SOS LLavaneres.
És molt criticable la postura de l'ex-alcalde de LLavaneres que lluny de realitzar una roda de premsa per aclarir els fets davant l'opinió pública i sobretot davant dels llavanerencs, s'amaga al darrera dels seus adbocats i ho deixa tot en mans del jutge . És lamentable que el futur polític d'un regidor de l'Ajuntament de Sant Andreu de LLavaneres estigui en mans d'un jutge.
Per altre costat, vist tot plegat l'altual equip de govern ha de desmarcar-se totalment de les actuacions realitzades en el passat pel senyor Víctor Ros i donar llum verda a una auditoria urbanística que aclareixi quina resposabilitat política tenen els anteriors gestors de l'ajuntament i doni als ciutadans de LLavaneres les explicacions pertinents en cada cas urbanístic.

SALUT.

http://llavaneres-noticies.blogspot.com

Anònim ha dit...

Alguien puede decirme si el PSC ha salido en defensa de Antonio Jimenez? nadie ...?

Pedro