21 de maig 2008

LAFARGE VOL TRANQUILITZAR





Lafarge Cementos anuncia la voluntat de reunir-se amb els sectors crítics a l’ús de la crema de residus perillosos com combustible


El Sr. Oswaldo Pereda , director de Lafarge a Montcada , ha anunciat amb declaracions a Montcada Radio , la seva voluntat de posar en marxa una ronda de contactes amb entitats i també partits politics per explicar amb detall el que volen fer com a generació de combustible a traves de la crema de residus en els seus forns. D’aquesta manera , Lafarge, vol mostrar la seva predisposició al diàleg amb totes les persones que han mostrat la seva preocupació per l’ús d’aquest sistema i molt especialment amb aquelles que s’hi estan pronunciant en contra.


.
El Sr. Pereda , ha manifestat que respecta el posicionament i totes les opinions que s’han generat a Montcada contra aquest projecte i amb l’ànim de tranquil·litzar , ha dit : ... “ per nosaltres la prioritat es la salut de les persones quan es tracta de posar en practica l’ús de biomassa com a generació d’energia , afegint : ....”que esta segur que això no generarà cap risc a les persones...” , el director en les seves declaracions no s’ha referit en cap moment al motiu principal que ha fet engegar l’alarma i preocupació a la Plataforma Antiincineració que no vol que dins del concepte biomassa es cremin residus altament contaminats com els llots de depuradora , farines cárnicas , etc.



La direcció de l’empresa ha fet aquestes manifestacions després que es conegués un comunicat de la Plataforma en que li demanava a la cimentera que reflexionés si era ètic obtenir beneficis a costa de la salut de la població , reflexió que sorgia desprès que fes pùblic Lafarge l'augment en un 44% dels seus beneficis en el primer trimestre de l’any 2008.



Recordem , per finalitzar,que la Plataforma ha convocat de nou als veïns de Montcada a participar a una Manifestació el proper dijous dia 29 de maig . L’acte sortirà a les 19.30 h de Can Sant Joan per a concentrar-se a les 20 h. davant l’Ajuntament i desprès recórrer el c/ Major fins finalitzar als voltants de les 20.30 h a la Plaça de l’Església.

1 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Sr. Oswaldo Pereda, voy a ser breve,soy de los niños que correteaban por la montaña esquivando las piedras de los barrenos de Asland, los mismos niños y niñas que veian con enorme pesar cuando los trabajadores de Asland bajaban por las tardes cubiertos de polvo hasta las cejas, parecian sardinas en harina,los niños y niñas que crecimos escuchando las sirenas antes de las explosiones y luego viendo a lo lejos volar los enormes bloques de piedra,(le recuerdo que la extracion por barrenos ha durado hasta hace muy poquitos años, se eliminó por presiones del anterior Ayuntamiento)Asi que sr. Oswaldo no me hable usted de preocupación por la salud de los ciudadanos, no me hable usted de que está seguro de que la utilizacion de lodos como carburante no afectará a la salud de los ciudadanos y ciudadanas, ustedes no han entendido todavía que ya hemos tenido bastante, escuche bien, NO QUEREMOS SERVIR DE CONEJILLOS DE INDIAS, DESLOCALICENSE, LO HARIAN SIN COMPASION POR NADIE NI POR NADA SI LA EMPRESA NO FUERA RENTABLE, SE IRIAN A OTRO SITIO DONDE LES FUERA MAS RENTABLE.

No se donde vive usted sr. Oswaldo, probablemente en Sarriá-Sant Gervasi o en la zona residencial del Golf de Sant Cugat,seguro que allí no hay Cementeras que quieran utilizar lodos como cobustible, pero si viviera en Can Sant Joan probablemente opinaría como yo.