26 de nov. 2007

CAMPANYA PER UN EXERCICI de la POLITÍCA MODÈLIC I EXEMPLAR

Controlem els sous dels polítics!

A.A.: "Institucions polítiques, partits."

Ciutadanes i ciutadans compromeses amb la democràcia i preocupats pel deteriorament generalitzat de la vida política exigim aquesta prioritat:

"L’EXERCICI DE LA POLÍTICA HA DE SER ÈTICAMENT MODÈLIC I CÍVICAMENT EXEMPLAR."

La realitat, però, és que en els últims anys estem vivint en una continua regressió i cada cop n’estem més lluny. És urgent i necessari emprendre reformes per aturar el distanciament creixent de la política i la ciutadania i per corregir inexcusablement els abusos que es cometen.

Avui ens ocupen les informacions sobre els SOUS que s’han autoadjudicat alguns càrrecs polítics, la qual cosa provoca profunda indignació i alarma social. Ningú s’ha d’acostar a la política per guanyar més diners ni per tenir "feina", ni tampoc ningú hauria de perdre diners per la seva dedicació als afers públics.

AQUESTES SON LES NOSTRES PROPOSTES AL RESPECTE:

1.- EVITAR QUE ELS INGRESSOS ES DECIDEIXIN ENTRE LES PERSONES INTERESSADES; ÉS NECESSARI UNA TAULA DE RETRIBUCIONS homologada pel Parlament.

Com a referència, els ingressos més alts no hauran de ser superiors a tres vegades més que dels que cobren menys a la mateixa institució, en aplicació del principi de solidaritat distributiva.

Respecte als ingressos suplementaris, els de dietes i transports s’hauran de quantificar i de justificar de manera detallada i documentada, a més de tenir un límit fixat percentualment. La resta d’ingressos suplementaris (indemnitzacions per assistències a Plens, Comissions, etc.) seran incompatibles amb la remuneració de dedicació exclusiva.

2.- ELS INCREMENTS SUCCESSIUS MAI HAURAN DE SUPERAR ELS DE L’IPC.

3.- PROHIBIR L’ACUMULACIÓ DE CÀRRECS de manera generalitzada, encara que sigui a institucions diferents o de designació indirecte.

4.- ELS POLÍTICS en actiu QUE REBIN REMUNERACIONS IL•LEGÍTIMES HAURAN DE SER CESSATS I OBLIGATS A RETORNAR TOTES LES RETRIBUCIONS que haguessin rebut en l’exercici del càrrec.


Atentament... ( aqui aniran les signatures)

Fés corre la web, cada dia som més les signatures.L'alternativa a la indecencia és la participació ciutadana. Participa ara!


Signa aquesta campanya, obrint aquest enllaç :

http://signa.retribucions.respolis.cat

2 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Bien como hay que predicar con el ejemplo, les ruego a los señores de la oposición que hagan su trabajo.:

El próximo Pleno a celebrar el día 29, entre otros puntos hay dos muy interesantes.:

3.1. Aprovació d'Expedients de Modificació de Crèdit dins el pressupost de l'Ajuntament de l'any 2007.

a) Para qué se piden nuevos créditos ?

b) A qué partidas presupuestarias van destinados ?

c) Qué deficit presupuestario hay que cubrir ?


3.2 Aprovar els comptes generals de l'any 2006.

a) Estamos en Noviembre 2007, hasta ahora no se ha podido cerrar el año 2006 ? Cómo es posible ? Es que han llegado documentos contables en Octubre de 2007 pertenecientes al año 2006 ?

b) Supongo que habrán hecho un análisis exhaustivo de las desviaciones presupuestarias antes de aprobar las cuentas y pedirán explicaciones. O no ?

Este es un trabajo que supongo se ha realizado, sino a qué se dedican ? Que alguien me lo explique.

Anònim ha dit...

A PROPÓSITO Y POR CURIOSIDAD, ¿SABEN SI EL SEÑOR ALCALDE DE ESTE MUNICIPIO HA RENUNSIADO A ALGUNOS DE SUS INGRESOS FIJOS,DICHO EN TERMINOS FISCALES, A UNO DE SUS PAGADORES...?
YO SOY UN EMPLEADO QUE COBRA UN POCO MENOS DE MIL EUROS, Y CREANME QUE NO ENTIENDO QUE EN ESTE PAÍS, SE PUEDAN PAGAR ESTAR "BURRADAS" A ALCALDES, ETC., Y ENCIMA SON ELLOS LOS QUE SE LOS SUBEN.
CREO QUE USTEDES LLAMAN A ESTO, UN PUEBLO DE JILIPOLLAS.
PERDONEN MI INTROMISION EN ESTE BLOQUECITO.
Un ecuatoriano.