22 de nov. 2007

LAFARGE, tornar a solicitar l'autorització

Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya

DOGC núm. 5014 - 22/11/2007

DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT I HABITATGE

ANUNCI d'informació pública sobre la sol·licitud d'autorització ambiental per adequar al sistema de la Llei 3/1998, de 27 de febrer, una activitat d'extracció de roques calcàries, esquists i pissarres per mitjans mecànics al terme municipal termemunicipal de Montcada i Reixac. (Pàg. 48731)

ANUNCI

D'informació pública sobre la sol·licitud d'autorització ambiental per adequar al sistema de la Llei 3/1998, de 27 de febrer, una activitat d'extracció de roques calcàries, esquists i pissarres per mitjans mecànics al terme municipal de Montcada i Reixac.

En compliment del que disposa l'article 4.2.b) del Decret 50/2005, de 29 de març (DOGC núm. 4353, de 31.3.2005), se sotmet a informació pública la sol·licitud d'autorització ambiental amb l'Avaluació ambiental verificada per adequar al sistema de la Llei 3/1998, de 27 de febrer, de la intervenció integral de l'Administració ambiental (DOGC núm. 2598, de 13.3.1998), l'activitat d'extracció de roques calcàries, esquists i pissarres per mitjans mecànics el titular de la qual l'empresa LA FARGE-AISLAND, emplaçada a Carretera C-17, km 2,947, al terme municipal de Montcada i Reixac.

La documentació està a disposició del públic, en hores d'oficina, a les dependències de l'Equip de Suport del Procés d'Adequació de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge, av. Diagonal, 523-525, planta baixa, 08029 Barcelona, durant el termini de vint dies hàbils.

Així mateix, i amb la sol·licitud prèvia per escrit, la documentació també es pot consultar, durant el mateix termini i en hores d'oficina, a les dependències de l'oficina de gestió ambiental unificada (OGAU) dels serveis territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la demarcació territorial que correspongui.

Durant aquest termini de 20 dies s'admetran totes les al·legacions que s'hi presentin per escrit.

Barcelona, 13 de novembre de 2007

Maria Comellas i Doñate

Directora general de Qualitat Ambiental

-------------------------------------------------------------------------------------
NOTA: Ara a on serà l'extracció??..... cal estar alerta !! ... tornen a la càrrega dos dies després de la negativa de la Generalitat ha autoritzar la primera autorització ambiental per fer la mateixa feina.

6 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Es de suposar que no poden demanar la mateixa autorització per treura la pissarra del mateix lloc?
De quina zona parlan doncs ?

Anònim ha dit...

A vure si us informeu mes be, aixo es per continuar treballant on es treballa actualment.....

Anònim ha dit...

Aquest es el bon camí ........ pues menos mal !!! que si llegamos a coger l'adressera !!!

Anònim ha dit...

A veure si us informeu mes be....


Li demano per favor si te informació que sigui d'interes le exposi .

Aquesta noticia es una copia del que surt al Diari Oficial de la Generalitat, no entenc a que es vol referir el comentari.

Em preocupa molt la contaminació.

Anònim ha dit...

En la primera autorización que pido Asland para extraer Pizarras venia un conjunto de dos partes una por la que ya había (o dice que tenia) derechos de extracción pero que no lo había realizado todavía y la otra que era un añadido a la zona inicial.
Al denegarle el permiso la Generalitat, lo que ha hecho Asland, es retirar la primera petición y decir que tiene derecho a extraer pizarras de la anterior.
No obstante como vecinos y como Asociación podemos volver a realizar nuevamente alegaciones, para impedir que este permiso le sea dado al Asland.
El Sr. Climent en la misma reunión, que nos dijo que se opondría a la incineración de lodos de depuradora, etc..., nos confirmo que el Ayuntamiento volvería a presentar alegaciones para impedirlo.
José Luis Conejero

Anònim ha dit...

Efectivament Lafarge sol.licita ACTUALITZAR la llicencia que ja te.
Res més que aixo.
En l'anterior volia ampliar la zona d'extracció ( ara denegada).
Caldrà estar alerta sobre tot a que la zona no s'amplii més del compta.Com també que aprofitant la restauració de la zona es "coloquin bales" de rebuix dels Ecoparcs no tractades degudament.

L'Empresa te tot el dret a demanar el permis. Nosaltres poca cosa i podem fer a part de solicitar que ja convindria que es comenci a pensar que aquest tipus d'industries no tenen sentit d'actuar tant aprop de les cases habitades.