13 de nov. 2007

RODA PREMSA GMA-ECOLOGISTES EN ACCIÓ DE CATALUNYA.

El Grup de Medi Ambient de Montcada i Reixac-Ecologistes en Acció de Catalunya- ha sol·licitat públicament avui a traves d’una roda de premsa, perquè es denegui l’autorització ambiental a l’actual activitat productiva i extractiva de Lafarge. Manel Borrell, portaveu del Grup, ha afegit que el trasllat de la cimentera és imprescindible per la salut dels veïns de Montcada.

En una llarga exposició a detallat tots els perjudicis per a la salut dels montcadencs que provoca el fet de tenir tan a prop una industria tant contaminant, i que destaquem un estudi fet per CREAL (Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental de Barcelona) que diu que reduint la contaminació atmosfèrica de Montcada de PM 10 a 50 micrograms m3 (mitjana a Montcada) a 20 micrograms es reduiria sensiblement a l’any en 248 bronquitis menys, 432 casos d’asma, 40 en bronquitis cròniques, 28 en el numero de morts i s’ha incrementaria l’esperança de vida en 14 mesos.

El Grup de Medi Ambient ha sol·licitat també que es denegui l’autorització ambiental de l’ampliació de l’activitat de Lafarge com a gestor de residus, els motius son de sobra coneguts i ha afegit com a conclusió que si vàrem patir una Incineradora durant 30 anys i la seva contaminació, ara no es pot permetre que per interessos econòmics i no altres, es torni a repetir la mateixa historia.

Els Ecologistes en Acció han comunicat que varen presentar el divendres passat les al·legacions corresponents a la Generalitat i han finalitzat la roda de premsa amb el desig que el nostre Ajuntament assumeixi, també, aquestes peticions, com ja comença a ser habitual a moltes poblacions arreu de Catalunya i Espanya.

Nota: Com exemple de les partícules que respirem a Montcada, el Grup de Medi Ambient –Ecologistes en Acció han posat sobre la taula una bossa amb 300 grams de pols negra recollits en un terrat de 50 m2 a Can Sant Joan el dissabte i diumenge passat.

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Se ha analizado ese polvo negro?
De que está compuesto?

Anònim ha dit...

incomprensible que por intereses económicos, los vecinos de can san joan y los de montcada en general, tengamos que estar aguantando como se nos va contaminando dia a dia.. como nuestros coches se inundan de una densa capa de polvo, la cual es imposible desprender de la pintura, como nuestros pulmones y los de nuestros hijos se ensucian poco a poco sin que el ayuntamiento siga sin hacer nada ante este gran problema.. tan dificil es exigir una bajada en el nivel de contaminación de la fábrica? no piensa hacer nada el gobierno señor alcade?

Anònim ha dit...

Enhorabona per el ecologistes en acció , el senyor Borrell i el senyor Vilana sempre treballant per Montcada !!!!!!!!!! Son gent ferma i preocupats per Montcada , nomes els hi dic ( sobretot al senyor Borrell ) que ara no veig la mateixa preocupació que quan teniem la incineradora , que passa que Montcada ja ha perdut l'interès? on esta la gent que es va manisfesta al costat seu de manera beligerant en altres temps ( alguns ara treballan per empreses de reciclatge i ja depenen de les administracions oi?, ja no es pot parlar tant clar oi , nomes canta Havaneres. )Certament l'actitut d'alguns dels personatges histórics i d'alguns liders veinals d'avans s'ha vist que les voluntats es poden comprar.