30 de nov. 2007

Comunicat de CpC a la Plataforma pel Dret a Decidir

Comunicat de CpC ( Ciutadans pel Canvi)sobre la convocatòria de la manifestació de l’1 de desembre

1. Entenem l’enuig d’una part important de la societat catalana davant la situació de les nostres infraestructures, en especial de les Rodalies i el sistema ferroviari en general. Respectem profundament la manifestació de dissabte vinent,organitzada per la Plataforma pel Dret a Decidir, com una expressió
democràtica del dret de manifestació, lliurement expressat per la societat civil catalana organitzada
. Comprenem i ens solidaritzem amb el sentiment que mourà a molts ciutadans del nostre país a participar-hi. Tanmateix, des de CpC no ens adherim a la convocatòria ni tampoc fem una crida als nostres socis per tal que hi participin.
2. Els partits que tenen una responsabilitat de govern tenen una missió i unaresponsabilitat principal: resoldre els problemes en relació als quals són competents. Des de CpC entenem que el paper dels partits que donen suport al Govern de la Generalitat no és tan denunciar els problemes reals, sinó escoltar la societat quan expressa aquesta legítima denúncia. I, sobretot, actuar per tal de resoldre’ls i trobar la solució adequada. Davant de la greu crisi de les Rodalies, CpC, com a força política que dóna suport al Govern de la Generalitat, entén que el què li correspon no és posar-se al capdavant de la manifestació que vol manifestar el rebuig a la situació actual, sinó entendre els seus motius i actuar per transformar les coses.
3. En aquesta línia, el Govern de la Generalitat ha fet, en els darrers mesos, passos importantíssims, sense precedents, per tal de posar fi a l’actual crisi de les infraestructures, que és el resultat d’anys de desatenció inversora al nostre territori. En primer lloc, i en compliment de la Disposició Addicional Tercera del nou Estatut, s’ha aconseguit un pacte amb el Govern central en virtut delqual Catalunya rebrà, en els propers 7 anys, la xifra de 34.000 milions d’euros, que multiplica de manera considerable les inversions rebudes en els anys anteriors.
4. En segon lloc, també en compliment del nou Estatut, s’han constituït la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, que intervé en les decisions relatives a les infraestructures de titularitat estatal a Catalunya (art. 149.2) i la Comissió Mixta d’Infraestructures Estat-Generalitat (Disposició Addicional Tercera), que garanteixen el nivell més alt d’autogovern que hagi tingut mai la Generalitat pel què fa a les obres en infraestructures dutes a terme en el territori català. Les forces que ens prenem de manera seriosa el nou Estatut sabem que el “dret a decidir” sobre les nostres infraestructures mai no havia estat tan garantit com en el nou Estatut.
5. Partint del més escrupolós respecte per les plataformes de la societat civil que
exerceixen els drets fonamentals de la llibertat d’expressió i de manifestació, no ens sembla adequat manifestar-nos al costat d’aquelles forces polítiques i aquells dirigents que van col·laborar o han estat responsables directes del retard del desenvolupament de les nostres infraestructures i que, sense reconèixer-ho ara es manifesten per raons d’oportunisme electoralista. Els ciutadans del nostre país comprenen perfectament que els problemes de les nostres infraestructures no són nous de fa un o dos anys, sinó el resultat del retard acumulat al llarg d’una dècada, és a dir, durant el període del govern CiU-PP a Catalunya i a Espanya.
6. Sobre el dret a decidir: La democràcia i el desplegament normatiu que ens hem donat, sempre millorables, són la forma en què la ciutadania pot participar en les decisions col
·lectives. Estem pels drets de ciutadania a ser informats de forma veraç i transparent i a la participació política de la ciutadania.
7. Decidir és trobar solucions per resoldre conflictes, i CpC ha defensat des de la seva creació (1999) que era imprescindible invertir en la millora i creació de noves infraestructures a Catalunya. Creiem que ja no podem perdre ni un minut més en fer la feina endarrerida per anys d’inacció i lamentem profundament les

molèsties provocades a tots els ciutadans i ciutadanies afectats per les presses en acabar les obres de rodalies.
8. Estimar Catalunya és treballar per millorar les condicions de vida i treball de la nostra gent, i estima més qui exerceix les seves responsabilitats amb rigor.
Nosaltres proposem planificar les nostres infraestructures segons les necessitats futures de la nostra societat; auditar els projectes contractats en les 3 darreres legislatures, és a dir des de 1995 (perquè 12 anys sí és un període per obtenir conclusions sobre decisions en execució d’inversions estratègiques i de llarg
termini); establir mecanismes de coordinació i supervisió de les obres de l’Estat a Catalunya, juntament amb el govern autonòmic i local, com es fa en la majoria dels estats federals.
9. Exigim el desplegament de l’Estatut en matèria de finançament, negociació en la qual necessitem tota la unitat dels catalans i catalanes, i de les seves forces polítiques, donant suport al nostre govern. No som partidaris de plantejar les reivindicacions relatives al finançament de manera ambigua, o fora del marc
estatutari, encara per desplegar. No creiem responsable que els partits que van donar suport a l’Estatut, fins i tot tal i com va sortir del Parlament de Catalunya, facin seves reivindicacions que poden generar confusió en relació a un tema tan determinant per al futur del país.

7 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Creí, sinceramente, que CpC estaria ya finiquitada, tras la marcha de Pasqual Maragall. Peró veo que no que siguen. Una pregunta al autor del escrito.
?a que ciutadans pel canvi, proponenahora que no está Maragall?
A Pasqual Maragall sus propios compañeros lo apuñalaron politicamente hablando. Ustedes eran su satelite (CpC) .
Ustedes me recuerdan al PSUC ahora viu ....y huele más a cadaver que otra cosa.
Nunca segundas partes fueran tan buenas como la primera.
Apliquense el dicho.

C.P.M.

Anònim ha dit...

?PORQUE NO TE CALLAS¿que es lo que quieren estos ciudadanos cambiar ahora? con lo calladitos que estuvisteis cuando purgasteis a Pascual Maragall. UN AUTENTICO SOCIALISTA.
Para tanto estimar Catalunya , no se ha de decir se ha de hacer dia a dia, y no olvideis que hay cariños que matan. Y no olvideis que en el tema de infraestructuras, el primer AVE, fué de Madrid a Sevilla, no a Barcelona, y mandaba FelipeGonzalez, por lo tanto un poco de seriedad, porque si exsisten culpas es al 50% entre los dos grandes partidos en este tema.
Ustedes que tanto estiman y estan por el "cambio",¿que opinan de las balanzas fiscales, estan haciendo alguna presion de "cambio" para que se publiquen?.
Sin nadamas que decir, desde Cant Sant Joan Manolo "zapatero"

Anònim ha dit...

PSUC viu,sin entrar en polémicas con C.P.M fué o es un partido cuyo Presidente era Gregorio López Raimundo un señor con mucho pedegréé en honradez y dignidad politica,partiendo de ahí todo sobra.

Por otro lado hay cariños que matan y siempre hablan o ecriben personas que tienen porqué callar,los peores son los conversos sea tanto en el campo ideológico como en el de defender la tierra donde uno ha nacido,el federalismo es una opción bien o mal llevada es por error,en mi opinión de unos politicos mediocres,oportunistas y de abrevadero,solo tenemos que ver que los organizadores verdaderos de dicha manifestación han pasado desde pactar con el P.P,un partido centralista y por tanto retrasando todo tipo de infraestructuras en Catalunya a pasar por la izquierda catalana a un partido como E.R.C.y en Montcada su representante por seguir en el puesto hace lo que sea,no por Montcada,si no por él,el tema de la cervecería es un ejemplo y así durante 30 años,por eso con estos politicos locales Montcada no ha avanzado,es otro representante de aquel alcalde que devolvió el dinero porqué había de todo.

Lo peor son los conversos y aquellos que reniegan de sus origenes,es una modesta opinión.

Anònim ha dit...

La plataforma CpC, deberia estar callada o bien disuelta, puesto que habeís estado como os €decia un anterior comentarista, callados...
Que quereis ser ? una plataforma de fantasmas, que habeis permitido sin hacer nada significativo, que se carguen a vuestro pedestal y origen de vuestra plataforma, es decir a Pasqual Maragall?
Lo que decis en vuestro comuicado ya lo sabemos, sobre todo a los que pasamos de politicos, como es mi caso, a mi ya no me engañan esos que por los sillones pierden su dignidad...¡¡¡todos¡¡¡ salvo raras excepciones, muy pero que muy contadas.
Hablando del PSUC y de uno de sus lideres: Gregorio López Raimundo, me merece esa persona (D.E.P) un respeto profundo y sentido tanto por su coheencia como por su honradez. Se pudo equivocar con sus compañeros de viaje, pero no con sus convicciones.
Finalmente CpC, disolveos!!!, crear una plataforma para rescatar a "Roberto Alcazar y Pedrín", os irá mucho mejor. La sociedad cada vez, anda más alejada de esa" clase politica y de sus plataformas.
Yo no iré a esa manifestación no por lo que he leido de CpC sino por mis convicciones, no quiero que nadie me manipule y menos en las urnas.

Uno que no se chupa el dedo.

Anònim ha dit...

CpC, escolteu!, hi ha alguna cosa que no us funciona prou bé,doncs, si CpC va ser la plataforma per "aupar" i facilitar el canvi perquè Pasqual Maragall fos President de la Genetalitat, avui, per ser més exactes, hi era Pasqual Maragall en qualitat de ciutadà a la mani i que vosaltres no heu recolçat. Cal que verifiqueu el vostre ideari.
De què aneu?
Aneu a pastar fang...!
A qui voleu enredar? o sou vosaltres els que esteu ben enredats?

Quim (Montcada Nova)

Anònim ha dit...

Si , si, la nota no era oportuna. No nego la bona intenció.
Però l'assistencia del Pasquis a la Mani us deixa una miqueta fora de joc.
Per la resta hi ha coses interesants en la vostra nota.

Anònim ha dit...

Una pregunta,esta manifestación hubiera sido realizada si no estan las elecciones a la vuelta de la esquina.

Ahora se enganchan al carro del soberanismo-independentismo unos señores,CiU, que han gobernado 22 años ¡pactando con lo más reaccionario de la derecha española que le decía lo de enano¡y que firmó un estatut con Zapatero que CiU no había realizado¡para salir en la foto¡meses más tarde se pasa por la izquierda catalanista a los que no estaban de acuerdo con los recortes,un poco de coherencia politica señores.

Maragall asistió porqué está quemado,lo dejaron en la estacada,la disciplna de partido,la famosa frase de "si te mueves no sales en la foto".

Con este tipo de manifestación lo unico que logran los partidos politicos es que nos abstengamos,seguramente,es lo que quieren.